Uvećanje RTV taxe ... uračunata inflacija !!!
Moderator: anex
- uvjek dobar gost
#1 Uvećanje RTV taxe ... uračunata inflacija !!!
Doći će do skoka cijene RTV taxe ... za nekih 90 pfeninga..
kažu ljudi to je po zakonu jer za ime boga imamo inflaciju i nju se uračunati mora u finalnu cijenu pretplate odnosno takse ...
Ima li igdje zakon po kojem mora pored porasta plata državnih činovnika (lopova) i porasta RTV takse (lopovskih jataka) .. mora doći do porasta plata običnim ljudima.....
kažu ljudi to je po zakonu jer za ime boga imamo inflaciju i nju se uračunati mora u finalnu cijenu pretplate odnosno takse ...
Ima li igdje zakon po kojem mora pored porasta plata državnih činovnika (lopova) i porasta RTV takse (lopovskih jataka) .. mora doći do porasta plata običnim ljudima.....
- Dirty Harry
Što reče neki lik na TVu sinoc... nije to poskupljenje nego samo usklađivanje ... tako da mi namah bi lakše ... 
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#5 Re: Uvećanje RTV taxe ... uračunata inflacija !!!
uvjek dobar gost wrote:Doći će do skoka cijene RTV taxe ... za nekih 90 pfeninga..
- uvjek dobar gost
Pokakim im se svima u usta... nek usklade moju platu sa porastom troškova života, neka je usklade za skoro 45%... ne moraju sa inflacijom..Dirty Harry wrote:Što reče neki lik na TVu sinoc... nije to poskupljenje nego samo usklađivanje ... tako da mi namah bi lakše ...
ma fakat pokakim se ja na cijeli lopovski aparat.....
Last edited by uvjek dobar gost on 06/03/2008 15:24, edited 1 time in total.
- karanana
cuj i u kroejshiji se placa rtv taksa?!
ma kakva inflacija? ko koga laze ovdje? jeli nas lazu statistike koje govore da nam je inflacija 2% godisnje ili nas ovi ublehasi s televizije vuku za nos?
ovo je poskupljenje od 15% zar je akumulirana inflacija u zadnje 4 godine bila 15%?
ma kakva inflacija? ko koga laze ovdje? jeli nas lazu statistike koje govore da nam je inflacija 2% godisnje ili nas ovi ublehasi s televizije vuku za nos?
ovo je poskupljenje od 15% zar je akumulirana inflacija u zadnje 4 godine bila 15%?
- kelly lake
ma kakva inflacija.nego to dobro i kao za'ebano zvuci,karanana wrote:cuj i u kroejshiji se placa rtv taksa?!
pa ono p..usit ce narod!!!
ja bi svoju davno odjavio,ali mi bezze gledati dvd na kompu-nije mi ugodjaj.inace nista drugo
- stochar
kako ih Hayat provali! ljudi se konsultovali sa finansijskim strucnjacima i sa ljudima u Centralnoj banci, i kad se pravilno izracuna i uskladi sa inflacijom, povecanje ne smije biti vece od 6,09!
htjeli su da nas na foru dignu za nekoliko miliona!!! ko ce odgovarati za prevaru?! bojim se, niko...
htjeli su da nas na foru dignu za nekoliko miliona!!! ko ce odgovarati za prevaru?! bojim se, niko...
- van Basten
zanimljivo je to... kada vlada brani neka svoja dostignuća samo njima poznata onda barata sa inflacijom od 2% (kao da smo svi slijepi i nepismeni), a kada treba oguliti kožu narodu onda inflacija ide na 15% (0,9km/6km x 100% = 15% ). A da ne spominjem kako je inflacija 0% kada plate treba uskladiti sa njom 
-
fixer
ta bosna je postala takva enciklopedija lazi, lopovluka, obmana, da mi se smuci samo kad otvorim neku bosansku stranicu na internetu. dolazim u bosnu otprilike svakih 6 mjeseci i svaki put se sve vise razocaram stanjem.sve je zivo poskupilo, a plate ostale iste. divim se ljudima koji uspjevaju dole da zive. divim im se na skromnosti njihovoj. nekima je izgleda dovoljno da ima za kafu u centralu subotom i on odma smatra da zivi prosjecno. taj pojedinac ne zna sta imaju njegovi vrsnjaci po europi, on ne zna da tamo mladji ne piju kafu samo zbog toga sto je najjeftinija. razocaram se josh vise kad vidim kako je i narod poceo da krade na sitno. sad kad se vozim taxijem uvijek me sofer vozi onim putem (citaj daljim) na kojem "nije guzva"( obicno bude josh veca). sad niko "nema" kusur da vrati. sad odredjeni pojedinci su sretni kad uspiju zavaliti nekog za pola marke. zalosno skroz. ja stvarno nemam nikakve ideje sto subotom na prosvjedima nema 30000 ljudi. krenemo li samo od moje rodbine, koja vecinom ne zivi dobro, kad sam im rekao da izadju na proteste, smijali su mi se. zbog chega narod ne vjeruje u proteste? zbog chega ne vjeruje da se protestima mogu stvarni mjenjati na bolje, stvarno nemam ideju. znam da ce sada ljudi reci:"sta ti seres, ti nisi ovdje, ti zivis dobro." u neku ruku ce biti u pravu, nisam tu, ali moji jesu. ja sam u bosni duhom. mene vise razocara kad u bosni nesto poskupi 30 posto nego kad ovdje gdje zivim poskupi za 100%.
- Fiore
Buraz..koliko imamo neprijatelja dobro se drzimo ikako.. promaha je jaka u Bosni koliko cemo izdrzati.,ne znam..fixer wrote:ta bosna je postala takva enciklopedija lazi, lopovluka, obmana, da mi se smuci samo kad otvorim neku bosansku stranicu na internetu. dolazim u bosnu otprilike svakih 6 mjeseci i svaki put se sve vise razocaram stanjem.sve je zivo poskupilo, a plate ostale iste. divim se ljudima koji uspjevaju dole da zive. divim im se na skromnosti njihovoj. nekima je izgleda dovoljno da ima za kafu u centralu subotom i on odma smatra da zivi prosjecno. taj pojedinac ne zna sta imaju njegovi vrsnjaci po europi, on ne zna da tamo mladji ne piju kafu samo zbog toga sto je najjeftinija. razocaram se josh vise kad vidim kako je i narod poceo da krade na sitno. sad kad se vozim taxijem uvijek me sofer vozi onim putem (citaj daljim) na kojem "nije guzva"( obicno bude josh veca). sad niko "nema" kusur da vrati. sad odredjeni pojedinci su sretni kad uspiju zavaliti nekog za pola marke. zalosno skroz. ja stvarno nemam nikakve ideje sto subotom na prosvjedima nema 30000 ljudi. krenemo li samo od moje rodbine, koja vecinom ne zivi dobro, kad sam im rekao da izadju na proteste, smijali su mi se. zbog chega narod ne vjeruje u proteste? zbog chega ne vjeruje da se protestima mogu stvarni mjenjati na bolje, stvarno nemam ideju. znam da ce sada ljudi reci:"sta ti seres, ti nisi ovdje, ti zivis dobro." u neku ruku ce biti u pravu, nisam tu, ali moji jesu. ja sam u bosni duhom. mene vise razocara kad u bosni nesto poskupi 30 posto nego kad ovdje gdje zivim poskupi za 100%.
Jednostavno ovo je agresija nakon agresije.. zato ukljuci se u borbu za spas domovine..
-
Mobile_Disco
Ionako ih ne razumijem sta pricaju.. nek placa ko razumije