u$rani wc'ei u sarajevu ?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
strong69

#26 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by strong69 »

lajkujMe wrote:2 ne logicna primjera :-)

Udjoh neki dan u Mercator Ilidza u zivotu samo sam jednom jos vidio gori wc i to na Stadion kosevo gdje su hovna bila po citavom podu :-? Znaci u tom mercatoru smrdi, mokro od 10 toaleta samo 2 su u funkciji, nema uopste muskih "solja" nego samo rupe u zidu, nema rucki od vrata ma fuj zesci hvala dragom allahu da sam samo morao stojeci da vrsim nuzdu :lol:

Udjem u Mercator na socialnom ala najstariji od svih, unutra sve blic blank, fino mirise sav inventar je unutra, suho je, ima papira, ima sapuna, ama ljepseg wc'a nisam vidio (osim svog u kuci naravno).

Sad mi nije jasno kako jedan skoro pa novi mercator 10 puta gori od najstarijeg. Kako to da ista firma ali razliciti uslovi u zavisnosti od lokacije?
Mislim da je Mercator na Ilidzi podstanar u Grand Centru. Objekat nije u vlasništvu Mercatora pa tako ni kontrola WC-a. Inace se slazem, ako baš ne morate ne ulazite u "toalete" u Grand Centru. Jednom usao i nalijevo krug.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Troll_Happens

#27 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by Troll_Happens »

Nije nam lako nikako. Neki dan slusam jednog covjeka u gradu prica kad ide u wc da obicno stane na dasku nogama kad hoce da se iskendzari pa valjda ne pogodi svaki put rupu nego sta otpadne sa strane a eto ovako odokativno reko bi covjek kultura stroga :? A koliko je jis takvih ko on ili gorih nego on. Fuuuj :skoljka:
mali_balon

#28 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by mali_balon »

Troll_Happens wrote:Nije nam lako nikako. Neki dan slusam jednog covjeka u gradu prica kad ide u wc da obicno stane na dasku nogama kad hoce da se iskendzari pa valjda ne pogodi svaki put rupu nego sta otpadne sa strane a eto ovako odokativno reko bi covjek kultura stroga :? A koliko je jis takvih ko on ili gorih nego on. Fuuuj :skoljka:
Ovo mi nije nikako jasno, kako urade, kako dovoljno rasire noge da se ne "unerede" ono nisu noge dovoljno rasirene i kako ga nacilja, evo sad mi dodje da odem u halu da probam :lol: :lol: :lol: .
Ma gori su ovi vlasnici ovih centara, cucavac zakon, lako za oprat, nije daska zpisana, nije tudja gujca sjedila (ovo za ove sto staju na dasku), a neki dan i citam da je zdravije na cucavac, ja nekako kontam da ga ugradim sebi u stanu ali onda ne bi mogao igrati angry birds, utrnule bi mi noge :lol: :lol: :lol: .
amazon

#29 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by amazon »

mali_balon wrote:
Troll_Happens wrote:Nije nam lako nikako. Neki dan slusam jednog covjeka u gradu prica kad ide u wc da obicno stane na dasku nogama kad hoce da se iskendzari pa valjda ne pogodi svaki put rupu nego sta otpadne sa strane a eto ovako odokativno reko bi covjek kultura stroga :? A koliko je jis takvih ko on ili gorih nego on. Fuuuj :skoljka:
Ovo mi nije nikako jasno, kako urade, kako dovoljno rasire noge da se ne "unerede" ono nisu noge dovoljno rasirene i kako ga nacilja, evo sad mi dodje da odem u halu da probam :lol: :lol: :lol: .
Ma gori su ovi vlasnici ovih centara, cucavac zakon, lako za oprat, nije daska zpisana, nije tudja gujca sjedila (ovo za ove sto staju na dasku), a neki dan i citam da je zdravije na cucavac, ja nekako kontam da ga ugradim sebi u stanu ali onda ne bi mogao igrati angry birds, utrnule bi mi noge :lol: :lol: :lol: .
Ma kako god napravis ljudi saseru sve, i sefa i stanicu... :D :D
Nemam internet

#30 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by Nemam internet »

mali_balon wrote: Ma gori su ovi vlasnici ovih centara, cucavac zakon, lako za oprat, nije daska zpisana, nije tudja gujca sjedila (ovo za ove sto staju na dasku), a neki dan i citam da je zdravije na cucavac, ja nekako kontam da ga ugradim sebi u stanu ali onda ne bi mogao igrati angry birds, utrnule bi mi noge :lol: :lol: :lol: .
Za cucavac i angry birds kao i stampu zavisi ko sta voli ima rjesenje.Uzmes skolsku stolicu napravis rupu vecu za supak sjednes i uzivas.U slusaju enterokolitisa noge u zrak.
Joker88

#31 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by Joker88 »

mozda da uvedu da se wc naplacuje?
ne znam da sam negdje vidjela van BiH da je free
mali_balon

#32 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by mali_balon »

Nemam internet wrote:
mali_balon wrote: Ma gori su ovi vlasnici ovih centara, cucavac zakon, lako za oprat, nije daska zpisana, nije tudja gujca sjedila (ovo za ove sto staju na dasku), a neki dan i citam da je zdravije na cucavac, ja nekako kontam da ga ugradim sebi u stanu ali onda ne bi mogao igrati angry birds, utrnule bi mi noge :lol: :lol: :lol: .
Za cucavac i angry birds kao i stampu zavisi ko sta voli ima rjesenje.Uzmes skolsku stolicu napravis rupu vecu za supak sjednes i uzivas.U slusaju enterokolitisa noge u zrak.
Wtf, ja hocu da izbjegnem sjedanje na solju on meni preldaze da sjednem na stolicu .... :shock:

Treba uvesti depozit od 20KM, ako ne ocistis halu iza sebe gubis depozit, a to bi se provjeravalo pomocu kamere koja bi se aktivirala kada bi se postila voda, i tako dezurni higijenicar vidi u kakvom je stanju wc, ako je sve cito vraca se lova.
Last edited by mali_balon on 19/12/2012 01:34, edited 1 time in total.
Nemam internet

#33 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by Nemam internet »

Dok igras samo kad ne igras cuci ko svi sto cuce.
amazon

#34 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by amazon »

Nesto mi nije jasno, znam da dijete moze sasrati sve, ali odrasli covjek, to nikada necu svatiti..
Nemam internet

#35 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by Nemam internet »

Imas dosta alkoholicara narkomana koji na to ne vode paznju.Pored njih imas ljudi kad ih vidis rekao bi nebi oni bili to nikada u stanju uraditi.Sjecam se dok sam radio kao konobar u restoranu imalo smo video nadzor u wc-u ali ne na djelu gdje se vrse nuzde.Kakva je elita urinirala nad cesmom gdje se ruke peru sebi nebi mogao doci da vidis.Ljudi su ti cudo sta ti je.
Last edited by Nemam internet on 19/12/2012 01:54, edited 1 time in total.
Max Bunker

#36 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by Max Bunker »

Not My Idea

#37 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by Not My Idea »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Oplakah :mrgreen:
Nemam internet

#38 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by Nemam internet »

neca1986 wrote:Usrani su i na fakultetima gdje su "akademski" gradjani, a ne tu :smile:
Tu me najmanje cudi sto su usrani posto su fakultetski obrazovani ljudi najvece seronje.Eto samo kreni od politicara pa ces vidjeti da ne lazem.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#39 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by un1ted »

Hahahahah pa ne mogu doci sebi ja teme haha

Sent from my GT-I9000
fatamorgana

#40 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by fatamorgana »

Sve go seljak, :lol:
miki27A

#41 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by miki27A »

Nigdje se wc ne naplacuje (u US bar ne), svaka skoro radnja ima wc, koji je za divno cudo cist, kako onaj na autobuskim stanicama (a svi znamo kakav je wc koji se naplacuje na autobuskoj u Sarajevu), do onoga u bibliotekama, sto javnim, sto univerzitetskim, do Target, Walmart, Meijer (u ovim nekad zna biti da ne radi wc ili dva). Jos nikad mi niko nije probao naplatiti uslugu (a svi imaju toplu vodu, sapun, papirne rucnike i elektricne susace za ruke...)
Joker88 wrote:mozda da uvedu da se wc naplacuje?
ne znam da sam negdje vidjela van BiH da je free
Troll_Happens

#42 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by Troll_Happens »

mali_balon wrote:
ni meni to nije jasno da bi covjek rasirio noge mora da skine predpostavljam i hlace i sve.. a opet koja je to komplikacija da bi ucinio.. ne znam nije mi to jasno za nas narod cucavac zakon, mada sam i za normalan wc ali uz depozit pa da se nakon svakog posla izvrsi detaljan pregled sholje i odvodnih cijevi ako sve pashe pare nazad ako ne jbg...dat mu cetku i sredstva za ciscenje pa nek cisti dok ne bude sve cisto
mali_balon

#43 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by mali_balon »

Troll_Happens wrote:
ni meni to nije jasno da bi covjek rasirio noge mora da skine predpostavljam i hlace i sve.. a opet koja je to komplikacija da bi ucinio.. ne znam nije mi to jasno za nas narod cucavac zakon, mada sam i za normalan wc ali uz depozit pa da se nakon svakog posla izvrsi detaljan pregled sholje i odvodnih cijevi ako sve pashe pare nazad ako ne jbg...dat mu cetku i sredstva za ciscenje pa nek cisti dok ne bude sve cisto
Ma jednostavno je cucavac zakon za mjesta gdje puno gujica dodje najvise zbog higijene i lakog odrzavanja, a evo neki dan citam da je cojk "programiran" da se "prazni" u cucecem polozaju kao crijeva se bolje iprazne.
iamia

#44 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by iamia »

jednostavno,, do menadzmenta je!
kakvo naplacivanje bolan ??
gdje se na zapadu naplacuje wc u shopping centru? to ne postoji.
jedina je razlika u glavama vlasnika i menadzera.
oni moraju platiti sanitarske sluzbe koje se brinu o tome.

evo, recimo ja sam generalni menadzer mercatora na ilidzi. sta ja razmisljam kada udjem u wc tamo ?
meni nije jasno kako neko moze biti poslovno uspjesan a da ne shvati kako je wc ogledalo citave radnje ?
pa ja da imam izbora, niakd vise ne bih isao u gornje shopping centre,,,,
ali stvarno nemamo toliko izbora u sarajevu/
(i nije tako svagdje u bosni./ recimo kod nas u krajini, wc su nesto cistiji./, A)
rudy81

#45 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by rudy81 »

iamia wrote:jednostavno,, do menadzmenta je!

evo, recimo ja sam generalni menadzer mercatora na ilidzi. sta ja razmisljam kada udjem u wc tamo ?
meni nije jasno kako neko moze biti poslovno uspjesan a da ne shvati kako je wc ogledalo citave radnje ?
(i nije tako svagdje u bosni./ recimo kod nas u krajini, wc su puno cistiji! A)
ovo bas nije tacno

inace se slazem odvratni su nam ti wc-i po vani, sreca imam visok prag 'trpljenja' pa ih ne moram koristiti :roll:
zambaklija

#46 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by zambaklija »

to je stvar kulture....taki smo ti mi....jene godine ,jaro otvorio kafić napuco ga,wc extra sa onim samočistačem sjedala,nakon pola godine ja opet došao idem pišat,vrata otvorena vidim čučavac?rekoh ša je ovo,ma bjaži,ba maa bjaži isčupali bi konju rep...kaže sjebali su oni te šolje za 14 dana,fino počupo i opet čučavac i mirna bosna ali zipa isto i u muškom i u ženskom :lol: :lol: :lol: :lol: elem sada se sjetih,u firmi gdje radim povremeno imaju extra wc-i ,jako mnogo turaka ima i za njih imaju čučavci :-) :-) nije zajeb stvarno tako,tada sam po prvi put vidjeo čučavac u njemačkoj :D :D
elcaliente

#47 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by elcaliente »

(i nije tako svagdje u bosni./ recimo kod nas u krajini, wc su nesto cistiji./, A)
U Njemackoj se u centrima naplacuje WC, na bezniskoj na autoputu se naplacuje WC, u diskotekama se naplacuje WC. U McDonaldsu se naplacuje WC u KFC se naplacuje WC, u Burger Kingu se naplacuje WC.
Ja se zacudim kada nekada negdje udzem gdje se ne naplacuje WC. Cim se ne naplacuje, odmah i nevalja. Smrdi i imaju susilice za ruke. A susilice za ruke su poznato najveci rasprasivac bakterija, koje ti sebi na frisko oprane ruke stavljas. Gdje se placa ima papir i fino obrises kao covjek. U prosjeku je WC u Njemackoj 0,50EUR. Neka naprave i kod nas pola marke svaki WC, bilo bi super, zaposle ljude a WC cisti.
zambaklija

#48 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by zambaklija »

elcaliente wrote:

U Njemackoj se u centrima naplacuje WC, na bezniskoj na autoputu se naplacuje WC, u diskotekama se naplacuje WC. U McDonaldsu se naplacuje WC u KFC se naplacuje WC, u Burger Kingu se naplacuje WC.
Ja se zacudim kada nekada negdje udzem gdje se ne naplacuje WC. Cim se ne naplacuje, odmah i nevalja. Smrdi i imaju susilice za ruke. A susilice za ruke su poznato najveci rasprasivac bakterija, koje ti sebi na frisko oprane ruke stavljas. Gdje se placa ima papir i fino obrises kao covjek. U prosjeku je WC u Njemackoj 0,50EUR. Neka naprave i kod nas pola marke svaki WC, bilo bi super, zaposle ljude a WC cisti.
:shock: :shock: u kojoj ja to njemačkoj živim :shock: :shock: :shock: sem na autoputu nigdje još nisam platio wc :shock: :shock: i to ti čak vrate nazad ako nešto kupiš ;-)
Last edited by zambaklija on 19/12/2012 11:37, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#49 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by O'zone »

elcaliente wrote:
U Njemackoj se u centrima naplacuje WC, na bezniskoj na autoputu se naplacuje WC, u diskotekama se naplacuje WC.u McDonaldsu se naplacuje WC u KFC se naplacuje WC, u Burger Kingu se naplacuje WC.
Da se kod nas naplaćuje WC grad bi nam bio pun govana.

Meni nije jasna kultura al' stvarno nije! Evo u BBI centru čistačice se lome i bude mi žao žena kroz šta sve prolaze al' hajvan ko hajvan (izvinjavam se hajvanima koji mirno pasu po livadama širom svijeta na zloupotrebi imena) postavi se papir on razvali kutiju i pobaca po čitavom WC-u papir onako iz objesti, odvali držač za tečni sapun,namjerno začepi odvod u umivaoniku,pokušava odvaliti česmu jer nikad u životu nije vidio elektro ventil koji sam pušta vodu na pokret ruke.
Vrhunac mi je bio kad sam ušao u WC u kabinu i umalo nisam ugazio u g...o jer se neki samosvjesni građanin koji se boji bakterija koje bi mu mogle preći na njegov zlatni tur sa daske WC šolje se pokenjao pored iste obrisao stražnjicu i papir pobacao po podu. Bilo je tu skidanja ventila čak je jedan hadžo odvrnuo i dasku sa WC šolje i ponio kući da mu se nađe. Šaranje neću ni da spominjem jer je to postalo benigno

E da jednom sam našao WC šolju na četvrtom začepljenu majcom u koju se hadžo ispraznio i onda na sve to pustio vodu.

Za naš narod hala nije.
elcaliente

#50 Re: u$rani wc'ei u sarajevu ?

Post by elcaliente »

zambaklija wrote:
elcaliente wrote:

:shock: :shock: u kojoj ja to njemačkoj živim :shock: :shock: :shock: sem na autoputu nigdje još nisam platio wc :shock: :shock: i to ti čak vrate nazad ako nešto kupiš ;-)
Evo ja zivim u Njemackoj u Minhenu. I na svim ovim mjestima se placa WC i na benziskoj na autoputu mi nikada pare nisu vratili , to sto uracunaju ako si nesto kupio nije vracanje para. Nedavno sam bio u Berlinu i kod Turcina gjde prodaju Doner na Alexanderplatzu naplacuju WC.
Post Reply