Utrogestan 100

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Zara_zara

#1 Utrogestan 100

Post by Zara_zara »

Dobila sam da pijem Utrogestan 100, medjutim doktorica mi nije spominjala koliko dugo. Koristim ga 2x2, ujutro dvije oralno i navecer dvije vaginalno.
Pregled mi je za 2 sedmice. U 8. sam sedmici trudnoce. Da li se podrazumijeva da nastavim piti jer sam sa jednom kutijom zavrsila, ili da prekinem? Voljela bi cuti misljenje nekoga ko je iskusan. Dobila sam ga na koristenje zbog jedva primjetnog smedjeg iscjedka koji je trajao jedan dan. I da li neko zna mogu li se ove tablete uzeti na recept, jer ako nastavim kupovati kostat ce me cca 120 KM mjesec.
Svakako cu pokusati dobiti doktoricu, trenutno je na godisnjem pa zato se na ovaj nacin informisem. Hvala puno svima :)
zgiba

#2 Re: Utrogestan 100

Post by zgiba »

Utrogestan se obicno primjenjuje do 12. nedelje trudnoce (neki doktori daju i nakon toga).

Nisam sigurna je li on na esencijalnoj listi ili neki drugi progesteronski preparat (Dabroston ili neki drugi).
Zara_zara

#3 Re: Utrogestan 100

Post by Zara_zara »

zgiba wrote:Utrogestan se obicno primjenjuje do 12. nedelje trudnoce (neki doktori daju i nakon toga).

Nisam sigurna je li on na esencijalnoj listi ili neki drugi progesteronski preparat (Dabroston ili neki drugi).
Provjerila sam, Dabroston je na esencijalnoj listi, utrogestan nije :(
I trebam nastaviti do 12 nedelje sa terapijom ... :zzzz:
princess Leia

#4 Re: Utrogestan 100

Post by princess Leia »

ja bi ti preporucila da pijes do iduceg pregleda. ja sam ultrogestan pila do 32e sedmice trudnoce, jedan ujutro i jedan navece vaginalno. :-D
Post Reply