Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Brdar
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#2 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Stedite.. nemojte ici na more
-
palamuda
#3 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Meni nema draže ceste za pržit motor pa šta mu god bude, inače ne volim trke i brzu vožnju al Bradina i Ivan su izuzetak.Brdar wrote:Ne kontam sta je tim ljudima, juce se vracam s mora, kad svi prze 100+,,, sta je njima, a niz ivan ga peglaju k'o......
Ne razmisljaju o posljedicama da se kakva budala oodozgo zaleti i krene preticat sta bi bilo ,,,
Zasto bas uz ivan se utrkujete???? jos ima i opasnih krivina,, 3 trake su napravljene da sleperi idu u sporoj i da ne ometaju nesmetan tok saobracaja, a ne za imitiranje Loeba i Schumahera
i jos me nervira kad fabia SDI karavan s punim gepekom i 5 putnika pokusava preteci slepera i pretice ga do bradine bez garancije da ce ga preteci![]()
Kakva su vasa iskustva,,,
-
citroen xm
#4 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Mene je pred samim onim dugačkim tunelom pretekao lik sa desne strane. Znači kada prestaju dvije trake za uspon. Čovjek me bukvalno pretekao po šljunku pored puta i onda počeo u tunelu preticati ostale. Prvo sam se sjebao jer mi je cijela porodica bila u autu i nisam uopšte gnjavio, a onda je proradio bijes. I da sam ga mogao stići i zaustaviti skupoljali bi mu dijelove tijela po putu. Taj mamlaz je prije toga pretekao mene i kolonu auta na punoj liniji, uletio makazice i zaustavila ga policija. A onda kada je vjerovatno popio kaznu počeo je da divlja i posle me tu pretekao na takav način. Auto tog mamlaza je bilo Renault Megan MK1 Coupe prije možda 3-4 godine.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Adrenalin 
-
Brdar
#6 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
/
Last edited by Brdar on 21/09/2012 22:41, edited 1 time in total.
-
Fauja Singh
#7 Re: Utrkivanje uz Ivan ??
Obicno kad ljudi hoce pofaliti svoje auto pricaju kako im uz Ivan ide 100+ kmh, pa se onda doda koliko ih je bilo, sta je sve bilo u gepeku, jos hej i klima upaljena.... odatle valjda i zelja za dokazivanjem sebi i drugima da im dobro ide pa ga uz Ivan prze.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
Brdar
#8 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
/
Last edited by Brdar on 21/09/2012 22:40, edited 1 time in total.
-
Brdar
#9 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
/
- Drvosjeca iz Dejcica
#10 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Koji ti je motor u Volvu, ja sa Fabiom 1.2 HTP od 75 KS nigdje uz Ivan ne prebacujem u 2. brzinu, osim ako nije neki zastoj. Ne jurcam a i da želim to mi skromnih 75KS ne dozvoljava, ali uz Ivan obično oko 70-80 pa do 100 na ravnim dijelovima bez problema.Brdar wrote:ma nije bas tako, ne falim se, cak volvu mi fali i to doobro snage za divljanje uz ivan (dokaz je prebacivanje u 2.)
ne przim ga , (osim u preticanju) vozim oko 60ak kmh , al sto sivonje voze 120kmh i ugrozavaju i sebe i ostale
Zlatno pravilo u voznji
KOJOM UZASTRANU TOM I NIZASTRANU nemeres ti u 2 uz ivan u 5. niz ivan (moze ako si malo skreno
-
Brdar
#11 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
/
-
hostapler
#12 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Ja do mora idem sve lagano. Cetvrta peta nigdje preko 100. Nazad kad se vracam isto tako,ali do Bradine. Kad se u Podorascu pocne odvajati dvije trake u meni se odmah nesto probudi (mozda trkac a mozda i papak ko ce ti ga znati
) i gore uzletim sa skripom guma,klizanjem i zanosenjem auta (ako gdje pretjeram) nigdje ispod 100 a na nekim potezima i 140. I tako sve do tunela i onda opet lagano 4-5 laganica do Sarajeva.
Ali to je po meni sve OK. Ibretio sam se prvi put kasnije sam skontao da to svi rade pa mi je postalo i normalno. Ali znam par ljudi koji od Konjica pa sve do Sarajeva voze pun gas,neobaziruci se ni na zakon fizike ni na zakon drzave i stizu za nekih cca 20-25 min u Sarajevo
Ali to je po meni sve OK. Ibretio sam se prvi put kasnije sam skontao da to svi rade pa mi je postalo i normalno. Ali znam par ljudi koji od Konjica pa sve do Sarajeva voze pun gas,neobaziruci se ni na zakon fizike ni na zakon drzave i stizu za nekih cca 20-25 min u Sarajevo
-
Seyfo
#13 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Trebaš shvatiti da je uz Ivan jedino mjesto da se može gas stisnuti do poda, da se pretekne koji kamion da se ne bi za njim kaskalo sve do Sarajeva, pogotovo ako vozač bude iznerviran od preduge spore vožnje...možeš zamisliti kako je ići iza autobusa ili kamiona dugo i onda se ukaže još jedna traka...ihhh!!! Najjače mi je kad krenu preticati iz Konjica čim se ukaže još jedna traka, a 20 metara dalje je čuvena lakat krivina, mimo standarda i normalnih pravila 
Problem je što džikani ne znaju mjeru, pa zbog toga imamo svakodnevne po život opasne situacije
Problem je što džikani ne znaju mjeru, pa zbog toga imamo svakodnevne po život opasne situacije
- Bakir1
#14 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
kao i hostapler, strogo po ogranicenjima, nekoga koliko uslovi dozvoljavaju u kanjonu neretve, dok to famozno brdo sa okukama ne izbije, u nedelju sam prosao istim, auto sa pogonom na sve tockove, dizel sa zdravih 130 KS i nema pite da neko bude brzi od mene.
papak mozda jesam, kompleksas isto, ali to je jace od mene
-
Seyfo
#15 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
znam par ljudi koji od Konjica pa sve do Sarajeva voze pun gas,neobaziruci se ni na zakon fizike ni na zakon drzave i stizu za nekih cca 20-25 min u Sarajevo[/quote]
To nije moguće.To će biti moguće tek kad bude eventualno gotova dionica autoputa Vlakovo-Tarčin, tako da će i to postati brza dionica(ako bismo uz Ivan smatrali trenutno brzom dionicom). Do tad je za 25 min moguće doći do Hadžića.
To nije moguće.To će biti moguće tek kad bude eventualno gotova dionica autoputa Vlakovo-Tarčin, tako da će i to postati brza dionica(ako bismo uz Ivan smatrali trenutno brzom dionicom). Do tad je za 25 min moguće doći do Hadžića.
-
hostapler
#16 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
To nije moguće.To će biti moguće tek kad bude eventualno gotova dionica autoputa Vlakovo-Tarčin, tako da će i to postati brza dionica(ako bismo uz Ivan smatrali trenutno brzom dionicom). Do tad je za 25 min moguće doći do Hadžića.[/quote]Seyfo wrote:znam par ljudi koji od Konjica pa sve do Sarajeva voze pun gas,neobaziruci se ni na zakon fizike ni na zakon drzave i stizu za nekih cca 20-25 min u Sarajevo
Prijatelju znam sta pricam.
Od Konjica pun je gas,kroz Ovcare i Podorasac 150,malo krivina ali to se sve vrti min 120. Uz Bradinu malo sporije,niz Ivan kao vjetar. Prolasci kroz Tarcin sa 180 km/h nisu sa ovog svijeta. Kroz Pazaric takodze. Od Lokvi ne spustaju nigdje ispod 150 km/h. Od Hadzica do kruznog hvata se i 200 (tada jos nije bilo kamere u binjezevu) i sl brzine.
Polazak iz Konjica na semaforu u 00:15 dolazak u Sarajevo (semafor kod Energoinvesta na Ilidzi) u 00:35. Da nisam sjedio u autu ne bih vjerovao.
- Arslan_11
#17 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Bakir1 wrote:kao i hostapler, strogo po ogranicenjima, nekoga koliko uslovi dozvoljavaju u kanjonu neretve, dok to famozno brdo sa okukama ne izbije, u nedelju sam prosao istim, auto sa pogonom na sve tockove, dizel sa zdravih 130 KS i nema pite da neko bude brzi od mene.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#18 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
I ja sam papak za volanom, jbg. Ne možemo svi biti savršeni, ne d'o Bog da još imam bolje auto od Pola

- dottore
#19 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Krupac-Igman/Bjelasnica

- Haris033
#20 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Baš tako!Seyfo wrote:Trebaš shvatiti da je uz Ivan jedino mjesto da se može gas stisnuti do poda, da se pretekne koji kamion da se ne bi za njim kaskalo sve do Sarajeva, pogotovo ako vozač bude iznerviran od preduge spore vožnje...možeš zamisliti kako je ići iza autobusa ili kamiona dugo i onda se ukaže još jedna traka...ihhh!!! Najjače mi je kad krenu preticati iz Konjica čim se ukaže još jedna traka, a 20 metara dalje je čuvena lakat krivina, mimo standarda i normalnih pravila
-
Seyfo
#21 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Prijatelju znam sta pricam.
Od Konjica pun je gas,kroz Ovcare i Podorasac 150,malo krivina ali to se sve vrti min 120. Uz Bradinu malo sporije,niz Ivan kao vjetar. Prolasci kroz Tarcin sa 180 km/h nisu sa ovog svijeta. Kroz Pazaric takodze. Od Lokvi ne spustaju nigdje ispod 150 km/h. Od Hadzica do kruznog hvata se i 200 (tada jos nije bilo kamere u binjezevu) i sl brzine.
Polazak iz Konjica na semaforu u 00:15 dolazak u Sarajevo (semafor kod Energoinvesta na Ilidzi) u 00:35. Da nisam sjedio u autu ne bih vjerovao.[/quote]
Da policije nema nikako, da se po suhom vozi ferrari ili neki auto koji u takvim krivinama može držati cestu, opet teško da bi bilo teoretski moguće. Možda kad bi kao na brdskim trkama zatvorili cestu za saobraćaj...
Inače ne bih se upuštao u ovakvu vrstu rasprave da nisam pre pre pre iskusan na ovoj dionici (imam mnogo rodbine i vikendicu oko Konjica,doslovno stotine puta sam je prešao i vozio sam tu dionicu sa desetak različitih auta).
Polazak iz Konjica na semaforu u 00:15 dolazak u Sarajevo (semafor kod Energoinvesta na Ilidzi) u 00:35. Da nisam sjedio u autu ne bih vjerovao.[/quote]
Da policije nema nikako, da se po suhom vozi ferrari ili neki auto koji u takvim krivinama može držati cestu, opet teško da bi bilo teoretski moguće. Možda kad bi kao na brdskim trkama zatvorili cestu za saobraćaj...
Inače ne bih se upuštao u ovakvu vrstu rasprave da nisam pre pre pre iskusan na ovoj dionici (imam mnogo rodbine i vikendicu oko Konjica,doslovno stotine puta sam je prešao i vozio sam tu dionicu sa desetak različitih auta).
-
sarayewo
#22 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Nije to papanluk nego je cisto davanje oduska... Na citavom potezu od mora do zapadnog prilaza Sarajevu to je jedina dionica sa dvije trake.
Dobitna kombinacija: povratak s odmora + temperatura + guzva + vjecito kamioni + policija iza svakog coska = davanje oduska na jedinoj dionici koja to dozvoljava i na kojoj nema policije.
Nemam nista protiv, jedino bi rukama zadavio debile koji preticu u tunelima (mada ih nema puno) i smatram da treba signalizacijom rijesiti problem "vlasnistva" odnosno prvenstva upotrebe srednje trake. Po ZOBSu mislim da je pravilo da oni koji idu uzbrdo imaju pravo na tu traku, al dosta raje to ne zna... Nije mi se jednom dogodilo da ja furam odozdo, a hadzo fura odozgo i obojica kontamo da je ta traka nasa...
Dobitna kombinacija: povratak s odmora + temperatura + guzva + vjecito kamioni + policija iza svakog coska = davanje oduska na jedinoj dionici koja to dozvoljava i na kojoj nema policije.
Nemam nista protiv, jedino bi rukama zadavio debile koji preticu u tunelima (mada ih nema puno) i smatram da treba signalizacijom rijesiti problem "vlasnistva" odnosno prvenstva upotrebe srednje trake. Po ZOBSu mislim da je pravilo da oni koji idu uzbrdo imaju pravo na tu traku, al dosta raje to ne zna... Nije mi se jednom dogodilo da ja furam odozdo, a hadzo fura odozgo i obojica kontamo da je ta traka nasa...
-
elcaliente
#23 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Ja imam auto sa 240KS ali po magistralama ne vozim nikada vise od 100km/h. Najsmjesnije mi je kada neki lola sa golfom dvicom ili nekim malim francuzom/talijanom dodze i zaljepi mi se za guzicu i onda me on kao prestize, auto mu hoce da izdahne od napora i onda lagano fino sacekam da bude usporedo samnom pa dodam gas i onda se on trudi,trudi pa odustane, pa opet pokusa i sve tako 4-5 puta pa ga pustim da prodze. To mi je ekstra zanimacija da mi brze prodze vrijeme. Tako sam jednom centrotrasov bus jebavo brat bratu 50KM
Ne kontam poentu toga ako pise ogranicenje 80KmH zasto neko mora voziti 150KmH. Pa se onda pomalo igram sa njima.
Ne kontam poentu toga ako pise ogranicenje 80KmH zasto neko mora voziti 150KmH. Pa se onda pomalo igram sa njima.
-
sarayewo
#24 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Sve dok jednom nekome zivot ne ugrozis... Nema VECE gluposti od toga sto ti radis, bez obzira preticalo te auto sa 50 ili 350 KS. U zivotu sam po nasim magistrala vozio svasta, od Clia sa 1.2 motorom pa do Audija sa 4.2 TDI motorom ili Grand Cherokeeja sa 4.2 benzincem, pa uvijek vozim onako kako meni odgovara - u prevodu, brzi sam od vecine na putu a ako ima neko ko mene stigne pustim ga da prodje prvom prilikom.elcaliente wrote:Ja imam auto sa 240KS ali po magistralama ne vozim nikada vise od 100km/h. Najsmjesnije mi je kada neki lola sa golfom dvicom ili nekim malim francuzom/talijanom dodze i zaljepi mi se za guzicu i onda me on kao prestize, auto mu hoce da izdahne od napora i onda lagano fino sacekam da bude usporedo samnom pa dodam gas i onda se on trudi,trudi pa odustane, pa opet pokusa i sve tako 4-5 puta pa ga pustim da prodze. To mi je ekstra zanimacija da mi brze prodze vrijeme. Tako sam jednom centrotrasov bus jebavo brat bratu 50KM![]()
Ne ulijecem u makazice, ne preticem preko pune, ali vozim brze od ogranicenja jer su kod nas ogranicenja retardirana. Brzina kojom vozim nije vratolomna i u zivotu sam jednom uletio u makazice i to zbog oklijevanja auta koje je bilo izmedju mene i kamiona. A da naletim na nekog takvog, zgurao bih i tebe i sebe u kanal pa kom opanci kom obojci...
- respo
#25 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
spanac radi takvih debila kao sto si ti se i desavaju situacije opasne po zivot
koji kurac dajes gas ako te prestize
ako hoce da ide 150km/h nek ide valjda ce ga poicija zaustaviti
a ti ako hoces da pokazes da imas snage onda daj gas ranije pa nek guta tvoju prasinu
sto se tice ivana kao sto rekose jedina dionica gdje se normalno moze prestici kamion i ostala spora auta pa se zada i gasa
koji kurac dajes gas ako te prestize
ako hoce da ide 150km/h nek ide valjda ce ga poicija zaustaviti
a ti ako hoces da pokazes da imas snage onda daj gas ranije pa nek guta tvoju prasinu
sto se tice ivana kao sto rekose jedina dionica gdje se normalno moze prestici kamion i ostala spora auta pa se zada i gasa