Utjecaj prijatelja/prijateljice na vezu
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- siki_sa
#1 Utjecaj prijatelja/prijateljice na vezu
Utjecaj prijatelja/prijateljice na vezu, kako to sprijeciti? ako se to desava kako se rijesiti toga?
Da li prijatelj/prijateljica mogu biti ljubomorni na vasu vezu?
-
dječak sa šibicama
-
Zoya
#3 Re: Utjecaj prijatelja/prijateljice na vezu
Mislim da je slicna tema bila nekad prije.. Pravim prijateljima ce biti drago zbog tvoje srece, mozda ce, ako su sami, osjetiti malu dozu ljubomore sto i oni nisu u datom momentu sretni kao ti/vi, ali to nije ta vrsta ljubomore.
Kako se toga rijesiti.. pa vrlo lako, barem je tu izbor jasan
Hajde nam ti docaraj malo bolje sta te je navelo da otvoris temu?
Kako se toga rijesiti.. pa vrlo lako, barem je tu izbor jasan
Hajde nam ti docaraj malo bolje sta te je navelo da otvoris temu?
-
Teufik
#4 Re: Utjecaj prijatelja/prijateljice na vezu
Ako su ljubomorni,nisu ti prijatelji.siki_sa wrote:Utjecaj prijatelja/prijateljice na vezu, kako to sprijeciti? ako se to desava kako se rijesiti toga?
Sta je problem?
- Not My Idea
#6 Re: Utjecaj prijatelja/prijateljice na vezu
Neko napisa da onaj ko je ljubomoran i nije prijatelj.
Mozda to i nije bas tako, nego prosto mu falis, da vise vremena provodis s njim, tj kao nekada, mozda se osjeca zapostavljeno. U svakom slucaju ako ti je prijatelj/ica-popricajte, mozda ti samo umisljas, mozda je nesto sitno u pitanju a moze uzburkat prijateljstvo.
prijatelji sigurno uticu na vezu, sugestijama al s dobrom namjerom. (s tim da je prijatelj neko ko te voli bezuslovno i zeli ti samo dobro)
edit: ne kontam spamanje. sto mora bit da je troll?
Mozda to i nije bas tako, nego prosto mu falis, da vise vremena provodis s njim, tj kao nekada, mozda se osjeca zapostavljeno. U svakom slucaju ako ti je prijatelj/ica-popricajte, mozda ti samo umisljas, mozda je nesto sitno u pitanju a moze uzburkat prijateljstvo.
prijatelji sigurno uticu na vezu, sugestijama al s dobrom namjerom. (s tim da je prijatelj neko ko te voli bezuslovno i zeli ti samo dobro)
edit: ne kontam spamanje. sto mora bit da je troll?
-
Teufik
#7 Re: Utjecaj prijatelja/prijateljice na vezu
E onda treba jasno naglasiti na koji nacin se ta ljubomora ispoljava.Not My Idea wrote:Neko napisa da onaj ko je ljubomoran i nije prijatelj.
Mozda to i nije bas tako, nego prosto mu falis, da vise vremena provodis s njim, tj kao nekada, mozda se osjeca zapostavljeno.
- 6.april
#8 Re: Utjecaj prijatelja/prijateljice na vezu
Naravno. Ispitivat će te o novom momku/djevojci sve dotle dok mu/joj ne nađu neku manu.
"A završio kriminalistiku?! aaaaaaaaaaa"
"A završio kriminalistiku?! aaaaaaaaaaa"
- asurbanipal
#9 Re: Utjecaj prijatelja/prijateljice na vezu
Iz iskustva znam da ne treba govoriti mnogo o svojoj vezi, niti puno druge uključivati u to...Šta više danas je malo pravih i iskrenih prijatelj-a/ica. Lično moj najveći prijatelj je sestra, a imaju tu još 2-3 osobe, koje su starije od mene, iskusne i koje mi daju iskrene savjete...
Upravo jedan od testova prijateljstva može biti i kako kaže sam naslov teme...Nerijetko se dešavalo da su se kola prijateljstva upravo lomila na ovome...Jedna forumašica je rekla da se prijatelj ponekad osjeća zapostavljeno, ima i toga...Međutim na mom primjeru bila je klasična ljubomora, zavist, pa i zluradost...Pogotovo mi se to dešavalo kod "prijatelj-a/ica" koji nisu bili u vezi ili koji su imali jako loše veze i probleme...Jednostavno nisam naivan, neko će reći i da sam jako, pa čak i previše oprezan i šuhveli, ali znam jako dobro procijeniti razliku između iskrenog savjeta, dobronamjerne ili konstruktivne kritike i izljeva ljubomore i nerezonske kirtike...
Jendostavno bilo je primjera da se prijatelj osjeća zapostavljeno, da ga bude strah da ne ostane sam, pogotovo kod ovih koji nisu u vezi, pa zatim ovi sa problemima koji ti se izjadaju, a onda očekuju da im se ti izjadaš, a nemaš o čemu...Jednostavno nisam taj tip koji voli da se jada, pa bilo o čemu, pa ni da se meni drugi jadaju, osim u izuzetnim trenucima...Ponekad mi se dešavalo da jednostavno ne možeš podijelit radost i sreću u vezi, odmah budeš sasječen u korijenu, "ne ide to tako", "moraš imati probleme", onda se traži 1001 mahana da ne budeš sa tom osobom i na kraju ide puštanje tračeva, otvorenih izljeva zavisti i ljubomore...Rijetki su oni koji se mogu prepoznati kao prijatelj i/ice u tim trenucima...
Uglavnom se sve svelo na 2-3 osobe, kao što sam naveo gore i smatram da je tako najbolje...
Upravo jedan od testova prijateljstva može biti i kako kaže sam naslov teme...Nerijetko se dešavalo da su se kola prijateljstva upravo lomila na ovome...Jedna forumašica je rekla da se prijatelj ponekad osjeća zapostavljeno, ima i toga...Međutim na mom primjeru bila je klasična ljubomora, zavist, pa i zluradost...Pogotovo mi se to dešavalo kod "prijatelj-a/ica" koji nisu bili u vezi ili koji su imali jako loše veze i probleme...Jednostavno nisam naivan, neko će reći i da sam jako, pa čak i previše oprezan i šuhveli, ali znam jako dobro procijeniti razliku između iskrenog savjeta, dobronamjerne ili konstruktivne kritike i izljeva ljubomore i nerezonske kirtike...
Jendostavno bilo je primjera da se prijatelj osjeća zapostavljeno, da ga bude strah da ne ostane sam, pogotovo kod ovih koji nisu u vezi, pa zatim ovi sa problemima koji ti se izjadaju, a onda očekuju da im se ti izjadaš, a nemaš o čemu...Jednostavno nisam taj tip koji voli da se jada, pa bilo o čemu, pa ni da se meni drugi jadaju, osim u izuzetnim trenucima...Ponekad mi se dešavalo da jednostavno ne možeš podijelit radost i sreću u vezi, odmah budeš sasječen u korijenu, "ne ide to tako", "moraš imati probleme", onda se traži 1001 mahana da ne budeš sa tom osobom i na kraju ide puštanje tračeva, otvorenih izljeva zavisti i ljubomore...Rijetki su oni koji se mogu prepoznati kao prijatelj i/ice u tim trenucima...
Uglavnom se sve svelo na 2-3 osobe, kao što sam naveo gore i smatram da je tako najbolje...
- fatamorgana
- Mis mekinjas
#11 Re: Utjecaj prijatelja/prijateljice na vezu
Neko mi reče, već sam pisala: "Pravi prijatelj je tu kad ti je dobro, svi te tetoše kad ti je loše, i naslađuju pomalo tugom, ali kad je dobro, a oni tu, to je već nešto."
U pravu je taj neko bio.
U pravu je taj neko bio.
- asurbanipal
#12 Re: Utjecaj prijatelja/prijateljice na vezu
Ne kazuj svoju brigu dušmanima,Mis mekinjas wrote:Neko mi reče, već sam pisala: "Pravi prijatelj je tu kad ti je dobro, svi te tetoše kad ti je loše, i naslađuju pomalo tugom, ali kad je dobro, a oni tu, to je već nešto."
U pravu je taj neko bio.
Jer oni samo uzvikuju "Ve la havle", a potajno se raduju...
- fatamorgana
#13 Re: Utjecaj prijatelja/prijateljice na vezu
Promijeni društvo,asurbanipal wrote:Ne kazuj svoju brigu dušmanima,Mis mekinjas wrote:Neko mi reče, već sam pisala: "Pravi prijatelj je tu kad ti je dobro, svi te tetoše kad ti je loše, i naslađuju pomalo tugom, ali kad je dobro, a oni tu, to je već nešto."
U pravu je taj neko bio.
- asurbanipal
#14 Re: Utjecaj prijatelja/prijateljice na vezu
Prvo mijenjam sebe, da bi promijenio društvo...fatamorgana wrote:Promijeni društvo,asurbanipal wrote:Ne kazuj svoju brigu dušmanima,Mis mekinjas wrote:Neko mi reče, već sam pisala: "Pravi prijatelj je tu kad ti je dobro, svi te tetoše kad ti je loše, i naslađuju pomalo tugom, ali kad je dobro, a oni tu, to je već nešto."
U pravu je taj neko bio.
- fatamorgana
#15 Re: Utjecaj prijatelja/prijateljice na vezu
U pravu si, ako niste zadovoljni sobom, promijenite sobu ..."asurbanipal"
Prvo mijenjam sebe, da bi promijenio društvo...
- siki_sa
#16 Re: Utjecaj prijatelja/prijateljice na vezu
Svaka cast na komentaru, slazem se skoro u svemu.asurbanipal wrote:Iz iskustva znam da ne treba govoriti mnogo o svojoj vezi, niti puno druge uključivati u to...Šta više danas je malo pravih i iskrenih prijatelj-a/ica. Lično moj najveći prijatelj je sestra, a imaju tu još 2-3 osobe, koje su starije od mene, iskusne i koje mi daju iskrene savjete...
Jendostavno bilo je primjera da se prijatelj osjeća zapostavljeno, da ga bude strah da ne ostane sam, pogotovo kod ovih koji nisu u vezi, pa zatim ovi sa problemima koji ti se izjadaju, a onda očekuju da im se ti izjadaš, a nemaš o čemu...Jednostavno nisam taj tip koji voli da se jada, pa bilo o čemu, pa ni da se meni drugi jadaju, osim u izuzetnim trenucima...Ponekad mi se dešavalo da jednostavno ne možeš podijelit radost i sreću u vezi, odmah budeš sasječen u korijenu, "ne ide to tako", "moraš imati probleme", onda se traži 1001 mahana da ne budeš sa tom osobom i na kraju ide puštanje tračeva, otvorenih izljeva zavisti i ljubomore...Rijetki su oni koji se mogu prepoznati kao prijatelj i/ice u tim trenucima...![]()
- graue_maus
#17 Re: Utjecaj prijatelja/prijateljice na vezu
intresantna tema
- neo7
#18 Re: Utjecaj prijatelja/prijateljice na vezu
graue_maus wrote:intresantna tema