Utjecaj pjevačica poput Lady Gaga itd. na mlade
Moderator: _BataZiv_0809
- ReapingSouls
#1 Utjecaj pjevačica poput Lady Gaga itd. na mlade
Ova tema nije o tome ko voli Lady Gagu, Britney i ostale njima srodne, već o njihovom utjecaju da mlade, posebno djevojke.
Zanima me da li mislite da je njihov utjecaj pozitivan ili negativan.
Da li sve gore ponašanje tinejdžerki i ostalih može povezati i kao cilj da budu poput svojih "idola"?
Da li njihove pjesme imaju bilo kakvu svrhu, cilj ili bilo što?
Zanima me da li mislite da je njihov utjecaj pozitivan ili negativan.
Da li sve gore ponašanje tinejdžerki i ostalih može povezati i kao cilj da budu poput svojih "idola"?
Da li njihove pjesme imaju bilo kakvu svrhu, cilj ili bilo što?
- Cyber-harambashica
#2 Re: Utjecaj pjevačica poput Lady Gaga itd. na mlade
Pa manje vise sta izvode (pa bar pola njih i ne znaju engleski) vec stajling i ponasanje. Svi smo mi imali neke idole, jedni kache postere po zidu,drugi se oblace ko oni, treci skacu kroz prozor zato sto se omiljena Boyband raspada (koja ce se 10 godina kasnije opet reunirati, gde ce im dusha). A skroz deseti abortira zato sto ne moze da zamisli da njena beba zivi u svetu bez Michael Jackson-a
Uticu koliko im omladina dozvoli, uvek tako bilo.
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#3 Re: Utjecaj pjevačica poput Lady Gaga itd. na mlade
neznam brate, znam samo da radim u blizini srednje skole (svica). i ono sto mi se pred ocima svaki dan pojavljuje nema veze sa realnoscu, pubertetom i mladoscu. 
- ReapingSouls
#4 Re: Utjecaj pjevačica poput Lady Gaga itd. na mlade
S tim se slažem, problem i jeste u omladini. Veliki dio njih ide za većinom, šta svi rade, to rade i oni, biraju pogrešne uzore, idole. Danas je glavna ta neka površnost, ne samo kod njih nego općenito.Cyber-harambashica wrote:Pa manje vise sta izvode (pa bar pola njih i ne znaju engleski) vec stajling i ponasanje. Svi smo mi imali neke idole, jedni kache postere po zidu,drugi se oblace ko oni, treci skacu kroz prozor zato sto se omiljena Boyband raspada (koja ce se 10 godina kasnije opet reunirati, gde ce im dusha). A skroz deseti abortira zato sto ne moze da zamisli da njena beba zivi u svetu bez Michael Jackson-a![]()
- ReapingSouls
#5 Re: Utjecaj pjevačica poput Lady Gaga itd. na mlade
Znam na šta misliš, baš neki dan sam vidjela jednu djevojku kojoj ne bih dala ispod 20god, izgleda kao replika Britney, od izgleda, do odijevanja, da bi se kasnije ispostavilo kako će tek sad krenuti u druge srednje. Pa kakva će biti kad završi fax, ličit će na neku babu kako je krenula hehe.Priorat wrote:neznam brate, znam samo da radim u blizini srednje skole (svica). i ono sto mi se pred ocima svaki dan pojavljuje nema veze sa realnoscu, pubertetom i mladoscu.
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#6 Re: Utjecaj pjevačica poput Lady Gaga itd. na mlade
ReapingSouls wrote:Znam na šta misliš, baš neki dan sam vidjela jednu djevojku kojoj ne bih dala ispod 20god, izgleda kao replika Britney, od izgleda, do odijevanja, da bi se kasnije ispostavilo kako će tek sad krenuti u druge srednje. Pa kakva će biti kad završi fax, ličit će na neku babu kako je krenula hehe.Priorat wrote:neznam brate, znam samo da radim u blizini srednje skole (svica). i ono sto mi se pred ocima svaki dan pojavljuje nema veze sa realnoscu, pubertetom i mladoscu.
neznam, znam samo da ni pedofilima nije lako. zalosno ali istinito.
-
dezurni_ucenik
- iceandfire
#8 Re: Utjecaj pjevačica poput Lady Gaga itd. na mlade
Strašno,, čak i po osnovnim skolama ima svasta... Treba djeci zabraniti TV i sve ostalo,,,,...
al opet je bolje nego da dimije nose
))
al opet je bolje nego da dimije nose
- ReapingSouls
#9 Re: Utjecaj pjevačica poput Lady Gaga itd. na mlade
najbolja je neka sredina heheiceandfire wrote:Strašno,, čak i po osnovnim skolama ima svasta... Treba djeci zabraniti TV i sve ostalo,,,,...
al opet je bolje nego da dimije nose))
- Baby
#10 Re: Utjecaj pjevačica poput Lady Gaga itd. na mlade
Nije tu više ni do dotičnih pjevačica,već do osoba koje ideališu te poznate ljude.Meni je lično to smiješno,truditi se da budeš kao neko ili uraditi nešto zbog nekoga,ko tebe ne benda ni 0,1 posto pokazuje koliko smo mi uopće normalna vrsta.Zlatna sredina je najbolja.. 
- BSn
#11 Re: Utjecaj pjevačica poput Lady Gaga itd. na mlade
ne znam kakav utjecaj imaju, al' znam da nema razlike izmedju ekrema jevrica, one s nove sto ne zna reci "r" i "alejandro, ale-ale-alejandro, alehandro. alejandro, alehandro", "my umbrella, ella-ella-e-e, under my umbrella, ella-e-e" i sl. pjesmuljaka. 
-
ljudozder
#12 Re: Utjecaj pjevačica poput Lady Gaga itd. na mlade
na mene je puno uticalo ovo: http://www.youtube.com/watch?v=0ScETBstB68&translated=1
šalim se ba
muzika na nekog može uticat onoliko koliko taj neko dozvoli. Ja npr. slušam hip-hop najviše gotivim to, takođe reggae, al naravno da neću pušit travu, nego kupim i pronalazim se u dobrim stranama tih muzičkih žanrova.
muzika na nekog može uticat onoliko koliko taj neko dozvoli. Ja npr. slušam hip-hop najviše gotivim to, takođe reggae, al naravno da neću pušit travu, nego kupim i pronalazim se u dobrim stranama tih muzičkih žanrova.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#13 Re: Utjecaj pjevačica poput Lady Gaga itd. na mlade
Prvi put čujem ovoljudozder wrote:na mene je puno uticalo ovo: http://www.youtube.com/watch?v=0ScETBstB68&translated=1
šalim se ba
"Ustala sam prije nego što sam sjela"
Lijepi strah
- mofo33
#14 Re: Utjecaj pjevačica poput Lady Gaga itd. na mlade
moja kcera vrlja pomalo po sugavoj muzici, sugavim licnostima (sta ce jadna, 13 joj je godina, nije joj lako
)
nego ima dobar izbor u mojoj diskoteci; malo, malo pa mi mazne BBKinga, Vangelis, U2, Depeche Mode,itd
onda cesto razgovaramo o tim nekim fenomenima stila LG, pocinje shvatati da je sve to bez veze u stvari
samo treba pricati, pricati,pricati sa mladima,
nisu oni tako blesavi kao sto mi mislimo
(ne treba zaboraviti da smi i mi bili mladi)
nego ima dobar izbor u mojoj diskoteci; malo, malo pa mi mazne BBKinga, Vangelis, U2, Depeche Mode,itd
onda cesto razgovaramo o tim nekim fenomenima stila LG, pocinje shvatati da je sve to bez veze u stvari
samo treba pricati, pricati,pricati sa mladima,
nisu oni tako blesavi kao sto mi mislimo