Uticnica na autu za prikolicu problem
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
sodi33
#1 Uticnica na autu za prikolicu problem
Danas sam spajao uticnicu za prikolicu na vozilu, nasao sam snop kablova sve sam ispitao zmigavce stop svjetlo poziciju ali desava se da kada stisnem kocnicu gubi se struja na zici od pozicije...do cega bi moglo da bude ako neko zna jel negdje u spoju nesto??
- muha_sa
#2 Re: Uticnica na autu za prikolicu problem
Sad ce to tebi bitanga zacas objasnit.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3 Re: Uticnica na autu za prikolicu problem
po svoj prilici da ti je slab minus(masa)
-
sodi33
#4 Re: Uticnica na autu za prikolicu problem
Moguce provjerit cu mada ima struja na zmigavcima samo izgubi na poziciji, zica od mase je duplo deblja e sad vidio sam da je masa spojena za skoljku preko sarafa samo neznam kakav je tu kontakt mozda bih trebao malo bolje skinuti boju za bolji kontakt
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#5 Re: Uticnica na autu za prikolicu problem
masa ti mora ici zicom do stopki na prikolici ,pregledaj taj kontakt da nije oksidirao ,ako na autu ne gubi ,a na prikolici gubi ,znaci da je nesto ili do utikaca ili do mase .
-
sodi33
#6 Re: Uticnica na autu za prikolicu problem
Masa mi ide zicom do stopki na prikolici...struju gubi na uticnici od auta...a sad sam primjetio posto je mrak pa sam tek sad vidio znaci kad stisnem kocnicu ugasi se pozicija a primjetio sam isto da sijalice od zmigavca iako su iskluceni vidim da se zica u sijalici ono malo uzari sasvim malo. Al struju znaci izgubi na uticnici od auta kada stisnem kocnicu....mozda je nesto i do uticnice mada mi sve izgleda ok neznam probacu ujutro jos malo pogledatbitanga_sa_otesa wrote: ↑26/01/2021 19:13 masa ti mora ici zicom do stopki na prikolici ,pregledaj taj kontakt da nije oksidirao ,ako na autu ne gubi ,a na prikolici gubi ,znaci da je nesto ili do utikaca ili do mase .
-
Me_again
#7 Re: Uticnica na autu za prikolicu problem
He he, u vezi prikolica i struje mala anegdota
Kupio ja prikolicu, na njoj pokretno ostrvo, ugradio kuku na auto i gle čuda, utičnice nisu kompatibilne. Hello OLX, ima li pomoći, Yes indeed, iliti naravno ima. Adapter 35 KM polovan. Naručim ja, dobijem, i sto jada sa njim, hoče svjetla ali češče neče. Patnja neko vrijeme dok nisam kroz Penny prošetao i vidjeo potpuno nov adapter sa cijenom od 5 KM. Interesantno, ali taj ne zaHebava
Kupio ja prikolicu, na njoj pokretno ostrvo, ugradio kuku na auto i gle čuda, utičnice nisu kompatibilne. Hello OLX, ima li pomoći, Yes indeed, iliti naravno ima. Adapter 35 KM polovan. Naručim ja, dobijem, i sto jada sa njim, hoče svjetla ali češče neče. Patnja neko vrijeme dok nisam kroz Penny prošetao i vidjeo potpuno nov adapter sa cijenom od 5 KM. Interesantno, ali taj ne zaHebava