Ja lijepo obrazložim, ti demagoški.Ja argumentujem ti sa floskulom.Ok.Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali bi ga trebao argumentovati i braniti da bi bio ozbiljno shvaćen a ne dizati nos na prvu konstataciju koja ti nije po volji.nezavisni wrote:A ja sam sve svoje stavove obrazlozio u svojim postovima. Ako ti je problem da citas - ok. Ako ti je problem da zakljucujes - ok. Ako mislis da sam babin sin, a ne znas ni koliko godina imam - ok. Imas pravo na svoje misljenje, kao i ja na svoje.nikad_izvini wrote:Nisam, snsd NIJE SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA.Tačka.nezavisni wrote:
@nikad_izvini
Ono za SNSD si izvadio iz konteksta, mogao si se potruditi i procitati o cemu sam pisao, mozda bi shvatio.
Uspio si zakljuciti da sam neupucen.
Uspio si pretpostaviti da sam babin sin i profiter.
Smatras da je Avaz kriv za neuspjeh SDP-a.
Smatras da bi SDP rijesio vecinu nasih problema.
Djelujes mi kao neko ko olako donosi zakljucke.
Čim si to napisao, neupućen si.
Činiš mi se kao da veze nemaš sa realnošću.
Lijepo sam obrazložio razlog SDP-ovog neuspjeha.Ako Avaz može da uvede čovjeka koji spada u TOP 10 krivaca za naše stradanje, bez ikakvih problema, bez da izgubi kredibilitet, ništa me ne čudi.I narod jeste retardiran.I to sam ti lijepo obrazložio.Al si to elegantno preskočio![]()
Znam da vladajući nisu riješili apsolutno ništa.
Ja ostajem pri svojim tvrdnjama.Jal si babin sin jal si avanzovo u ratu jal ne živiš u BiH.Ne vidim četvrto moguće objašnjenje
Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
-
nikad_izvini
#126 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
-
nigdje.nikog
#127 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
Vidis i ja sebi postavljam takvo pitanje - sta, recimo, ako se moj uvjet ispuni i Lagumdzija ode, ali instalira nekoga ko je drugi on.nezavisni wrote: Ne znam ko bi bio najbolje rjesenje umjesto Lagumdzije. Oni sto ih je okupio oko sebe sigurno ne (a mislim na Becirevica, Masica, Beslagica...). Ako bih ja odlucivao, moj favorit bi bio Mirza Kusljugic.
Pa sam dosao do sljedeceg zakljucka - vraticu svoje povjerenje SDP-u, ma ko to bio osim njega, samo da istanem principijelan.
Jedino...nisam siguran da bih ikada mogao dati svoj glas onom malom picopevcu sto je Lagumdjijina slika i prilika (Masic)!
Slazem se za Kusljugica, ali ponavljam ima bolan alternativa, niko nije nezamjenjiv, nisu bez veze izmisljeni mandati.
-----
@amazonka zlato, vidim ti si jedna nevina/naivna i jos neiskvarena dusha. Ostani takva i pricuvaj se ovih svojih profesora. Cula si, svasta ima!
Last edited by nigdje.nikog on 29/09/2008 13:51, edited 1 time in total.
-
nikad_izvini
#128 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
Čekaj malo, jel snsd bio jedina prava opozicija sds-uparatrooper wrote:pa kad pitas , moras pitat i svog profesora,Amazonka27 wrote:sta je lagumdzija uradio pa ga narod ne voli? (nije ironicno pitanje, fakat nisam upucena)
zasto je miloradu dodiku tepao sa "mica" ?
i zbog cega je lobirao za milorada i SNSD kod medjunarodne zajednice ?
Malo su ti klimavi argumenti.Al štash, taki smo mi
-
paratrooper
#129 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
ma nee, nema potrebe da bude vidovnjak, ali kao profesionalan politicar treba da se snalazi sa petljancima i prevarantima.nikad_izvini wrote:Jel Lagumdžija morao biti vidovita Džemila da to predvidi![]()
A to znaci, da pribavlja informacije sa vise strana prije nego pokrene odredjenu inicijativu.
BIH je takva, a i svijet oko BIH nije nista bolji.
-
mostarac
#130 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
ako nista u tvom postu ima jedna istinanigdje.nikog wrote:@komeba, dosadan si s tim nebitnim pitanjem, odgovoreno ti je vec, ali time neces skrenutu paznju sa sustine - nije bitan jedan glas, bitno je 180 000 glasova!
Sve si ovim rekla, hvala ti.Amazonka27 wrote: NIkad nisam glasala za SDP...iz nekog nemam pojma razloga...
Ljudi on ima fantasticna predavanja. On tako na divan nacin priblizi materiji da ti objasni i onosto drugi profesori nisu uradili kako treba. nije mi jedan od drazih profesora, nego najdrazi.
On je, jednostavno, PROFESOR. Svi drugi mogu biti samo njegovi djaci ili, eventualno asistenti.
KATEDRA je njegova do smrti.
Ma ja, to je taj slucaj, kako se nisam prije sjetio.
Na bh politickoj sceni Zlatko Lagumdzija je zaista profesor, a svi ostali mogu biti samo njegovi đaci, neki uspjesni neki neuspjesni.
-
mostarac
#131 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
Ti jednostavno manipulises ciframa. Dakle kratko i jasno lazes i svjesno obmanjujes javnost a cifre govore same za sebenigdje.nikog wrote:zaboravio si napomenuti da je otjerao i 180 000 glupih glasaca !paratrooper wrote:po meni je pozitivno sto je istjerao sestoro islamskih ekstremista, ali na zalost taj se trend zaustavio i s tim je i BIH dosla u fazu stagnacije.Liberalism wrote: Vezano za SDP i Zlatka, upravo SDP ideologiji najbolje odgovara da na celu ima najboljeg politicara koji ce se u potpunosti zalagati za ciljeve Socijaldemokratije.
Potcjenjujes njegove rastjerivacke sposobnosti !
2000 - 216.154 + 7.542 = 223.696
2006. - 131.450 + 11.822 = 143.272
2006. - 2000. = 80.424
Kao sto vidis u RS se cak broj glasova za SDP povecao u odnosu na 2000. godinu kad je ostvaren najbolji rezultat SDP-a.
Ne lazi vise ljude i ne mazi oci naivnima.
-
nigdje.nikog
#132 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
Doista, kad se primjeni visa matematika, odnosno matematika koju samo profesor Lagumdzija konta - SDP mozda i napreduje !

Ispricavam se na prethodnoj povrsnosti i nerazumijevanju!

Ispricavam se na prethodnoj povrsnosti i nerazumijevanju!
Last edited by nigdje.nikog on 29/09/2008 19:56, edited 1 time in total.
-
mostarac
#133 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
drago mi je da si ostao ko popisan 
-
nigdje.nikog
#134 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
POPIS kao sto znas, joj nije napravljen, tako da se jos nista ne zna!
- vee-jay
#135 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
6 stranica gluposti...
-
nigdje.nikog
#136 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
...i dvanaest godina apsolutizmavee-jay wrote:6 stranica gluposti...
- vee-jay
#137 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
nigdje.nikog wrote:...i dvanaest godina apsolutizmavee-jay wrote:6 stranica gluposti...
Stvarno si tvrdoglav. Kao da ti je sam Bog dao zadatak da nam otvoris oci. Pa hajde barem da imamo neku demokratiju, pa da je SDP tih dvanaest godina na vlasti, pa da kao on sad uvodi neki komunizam ili sta ja znam vec... ali ovako ne znam sta ti je povod ovog tvoga krscanskog rata?
Jel ti profesor, pa si ti pao na njegovom predmetu? Jel ti zena zaljubljena u njega? Ili ti mozda?!? Stvarno, zasto ovolika preokupiranost Lagumzijom sa tvoje strane?!? Covjece na kraju krajeva, ovo su lokalni izbori. Cak da se zoves i Bajic moras znati da Lagumdzija na ovim izborima ne igra glavnu ulogu.
-
nigdje.nikog
#138 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
Oprastam sve uvrede jer moj motiv pokretanja ove, zaista interesantne i indikativne ankete je krajnje DOBRONAMJERAN !
Ja sam svjestan da je u ovoj situaciji JEDINI IZLAZ U SOCIJALDEMOKRATIJI !
ZATO MRZIM svakoga ko nam zatvara i taj jedini izlaz! A ono sto Lagumdzija cini daje mi vise razloga da vjerujem da je on placenik mracnih sila a ne njihova zrtva!
Njegovim BOLESNIM egocentrizmom se krsi temeljni pojam POZITIVNOG POLITICKOG DJELOVANJA. ON svojim ponasanjem salje poruku - JA SAM JEDINI, NEMAJTE DRUGIH PREDSJEDNIKA OSIM MENE!
Jesam li ja ijednom rijecju rekao da on pogresno govori - NE, svaka mu je (dobro, skoro svaka) na mjestu. Ali zaboga, te iste rijeci bi rekao svaki lider jedne ovakve stranke. Ako se takav jedan i ne bi najbolje snasao, tu je iskusni BIVSI PREDSJEDNIK da pripomogne.
Ali ne, one sebe ne moze zamisliti u takvoj jednoj plemenitoj i, nadasve, korisnoj ulozi.
A sad kad sam ja rekao ISTINSKE razloge i vise nego NORMALNE razloge zasto ja ne mogu vise da ga smislim (osim mene jos najmanje stotinjak hiljada izgubljenih i jos stotinjak tisuca potencijalnih simpatizera!), sad recite vi, njegovi idolopoklonici - zasto ga vi toliko volite: jeste li zaljubljeni u njega, je li vam poklonio sestice, je li vam kakve sihire podmetnuo? Stvarno, zasto tolika preokupiranost Lagumdzijom sa vase strane...
Dakle, stvari stoje obrnuto - ja tvrdim da je on covjek, a vi se prema njemu odnosite kao da je Bog.
Pa sve i da je Bog - zasto ga ne zabrine oviliki odljev vjernika?
Ja sam svjestan da je u ovoj situaciji JEDINI IZLAZ U SOCIJALDEMOKRATIJI !
ZATO MRZIM svakoga ko nam zatvara i taj jedini izlaz! A ono sto Lagumdzija cini daje mi vise razloga da vjerujem da je on placenik mracnih sila a ne njihova zrtva!
Njegovim BOLESNIM egocentrizmom se krsi temeljni pojam POZITIVNOG POLITICKOG DJELOVANJA. ON svojim ponasanjem salje poruku - JA SAM JEDINI, NEMAJTE DRUGIH PREDSJEDNIKA OSIM MENE!
Jesam li ja ijednom rijecju rekao da on pogresno govori - NE, svaka mu je (dobro, skoro svaka) na mjestu. Ali zaboga, te iste rijeci bi rekao svaki lider jedne ovakve stranke. Ako se takav jedan i ne bi najbolje snasao, tu je iskusni BIVSI PREDSJEDNIK da pripomogne.
Ali ne, one sebe ne moze zamisliti u takvoj jednoj plemenitoj i, nadasve, korisnoj ulozi.
A sad kad sam ja rekao ISTINSKE razloge i vise nego NORMALNE razloge zasto ja ne mogu vise da ga smislim (osim mene jos najmanje stotinjak hiljada izgubljenih i jos stotinjak tisuca potencijalnih simpatizera!), sad recite vi, njegovi idolopoklonici - zasto ga vi toliko volite: jeste li zaljubljeni u njega, je li vam poklonio sestice, je li vam kakve sihire podmetnuo? Stvarno, zasto tolika preokupiranost Lagumdzijom sa vase strane...
Dakle, stvari stoje obrnuto - ja tvrdim da je on covjek, a vi se prema njemu odnosite kao da je Bog.
-
edinbug
#139 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
I da ode Zlatko velika vecina nebi glasala za SDP, jer su za njih Denis Becirevic, Mirza Kusljugic, Lipovaca ... pa cak i Zeljko Komsic klimoglavci, bezveznjakovici i sl. Pa zar Avaz svakih 10-15 dana pomalo ne "nacepi" Komsica, Imamovica i ostale.
SDP sa Zlatkom i bez njega nije isto. Mozemo mi gotiviti Zeljka, Bogica i ostale populisticke politicare koliko god hocemo, ali oni svi skupa Zlatku nisu ni do koljena.
Ja nisam protiv da se Zlatko povuce sa mjesta predsjednika stranke, ali to cete prepustiti nama clanovima SDP-a, tj. clanovima kongresa, a ne da o tome odlucuju Avaz i ostala govna.
Pa zar pokojni Racan nije imao daleko duzi staz na celu SDP-a Hrvateske pa nikom nije smetalo.
Zar Silajdzic nije lider stranke za graBiH od osnivanja, sto formalno, sto neformalno, pa dobi tolike glasove prije dvije godine, i naravno zajeba svoje glasace.
SDP sa Zlatkom i bez njega nije isto. Mozemo mi gotiviti Zeljka, Bogica i ostale populisticke politicare koliko god hocemo, ali oni svi skupa Zlatku nisu ni do koljena.
Ja nisam protiv da se Zlatko povuce sa mjesta predsjednika stranke, ali to cete prepustiti nama clanovima SDP-a, tj. clanovima kongresa, a ne da o tome odlucuju Avaz i ostala govna.
Pa zar pokojni Racan nije imao daleko duzi staz na celu SDP-a Hrvateske pa nikom nije smetalo.
Zar Silajdzic nije lider stranke za graBiH od osnivanja, sto formalno, sto neformalno, pa dobi tolike glasove prije dvije godine, i naravno zajeba svoje glasace.
-
klixober
#140 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
@nigdje.nikog je li slucajno ova tema ide 7 dana prije izbora?
Za koga ces glasati?
Za koga ces glasati?
-
elSaik
#141 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
Apsurdno je očekivati da će neko stalno glasati za desnicu, a onda kada ode Zlatko, glasati za ljevicu.
Mnogo je veći problem "ma neću ja ba za komunjare", nego Zlatko.
- burek_in_space
#142 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
Fino covjek rece,nema tu dalje price.elSaik wrote:Apsurdno je očekivati da će neko stalno glasati za desnicu, a onda kada ode Zlatko, glasati za ljevicu.
- Fair Life
#143 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
Haj ti lijepo priznaj zasto ne uzimaas svoje bobice na vrijeme ?!.......nigdje.nikog wrote:Oprastam sve uvrede jer moj motiv pokretanja ove, zaista interesantne i indikativne ankete je krajnje DOBRONAMJERAN !
...
Stvarno, zasto tolika preokupiranost Lagumdzijom sa vase strane...
...
Eto kao mi preokupirani Lagumdzijom a ti otvaras temu o Lagumdziji. Biva da provjeris i izmjeris nasu preokupiranost njime.
Prije bih ja rekao da je on tebi balvan u oku, a ??
-
nikad_izvini
#144 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
Budi iskren i reci jesi li navijao za Dodika kad je skinuo sds sa vlasti u BLparatrooper wrote:ma nee, nema potrebe da bude vidovnjak, ali kao profesionalan politicar treba da se snalazi sa petljancima i prevarantima.nikad_izvini wrote:Jel Lagumdžija morao biti vidovita Džemila da to predvidi![]()
A to znaci, da pribavlja informacije sa vise strana prije nego pokrene odredjenu inicijativu.
BIH je takva, a i svijet oko BIH nije nista bolji.
-
nikad_izvini
#145 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
Opraštaš?E, sad lakše spavamnigdje.nikog wrote:Oprastam sve uvrede jer moj motiv pokretanja ove, zaista interesantne i indikativne ankete je krajnje DOBRONAMJERAN !
Mržnja potiče od straha.Dalje, malo više toga nam čine vladajuće stranke i neobrazovano-nepismeni narod U nasnigdje.nikog wrote: Ja sam svjestan da je u ovoj situaciji JEDINI IZLAZ U SOCIJALDEMOKRATIJI !
A da li si svjestan, pitam se, ne zvučiš mi tako.Malo pjeniš
Neko jeste bolestan.To je definitivnonigdje.nikog wrote: Njegovim BOLESNIM egocentrizmom se krsi temeljni pojam POZITIVNOG POLITICKOG DJELOVANJA. ON svojim ponasanjem salje poruku - JA SAM JEDINI, NEMAJTE DRUGIH PREDSJEDNIKA OSIM MENE!
Iskreno, da me Avaz smjenjuje ne bih ni ja otišao.Ulica i sandžački džilkoši da ti određuju da se povučeš i biraju predsjednike, odmah se rasformiraj.To je poraz, realno.nigdje.nikog wrote: Jesam li ja ijednom rijecju rekao da on pogresno govori - NE, svaka mu je (dobro, skoro svaka) na mjestu. Ali zaboga, te iste rijeci bi rekao svaki lider jedne ovakve stranke. Ako se takav jedan i ne bi najbolje snasao, tu je iskusni BIVSI PREDSJEDNIK da pripomogne.
Kakvi bolan istinski i normalni razlozinigdje.nikog wrote: A sad kad sam ja rekao ISTINSKE razloge i vise nego NORMALNE razloge zasto ja ne mogu vise da ga smislim (osim mene jos najmanje stotinjak hiljada izgubljenih i jos stotinjak tisuca potencijalnih simpatizera!), sad recite vi, njegovi idolopoklonici - zasto ga vi toliko volite: jeste li zaljubljeni u njega, je li vam poklonio sestice, je li vam kakve sihire podmetnuo? Stvarno, zasto tolika preokupiranost Lagumdzijom sa vase strane...
Pažnja, luđak pobjegao iz Jagomira.Zadnji put je viđen sa laptopom ispred prostorija SDP-a kako mrmlja o Bogu, Lagumdžiji i odlivu vjernika.Mole se građani da se jave bilo kojoj medicinskoj ustanovi ukoliko ga primjete.Smatra se da nije opasan iako malo pjeni iz ustanigdje.nikog wrote: Dakle, stvari stoje obrnuto - ja tvrdim da je on covjek, a vi se prema njemu odnosite kao da je Bog.
Pokušao sam normalno da komuniciram, zaista jesam
-
mostarac
#146 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
nigdje.nikog wrote:
De ti nama reci sta je sad istina, odliv od 180.000 ili odliv od 80.000 sa tendencijom da se 5.10.2008. taj broj smanji na nekih 40.000
Dakle reci nam koliko je vjernika otislo
-
nigdje.nikog
-
mostarac
#148 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
ama de ti nama reci koliko je vjernika otislo. Ti se razgulio tvrdeci da je otislo 180.000 pa kad si vidio da je ta cifra koju lupas ko maksim po diviziji za 100.000 manja usutio se. Nego kazi nam koliko vjernika ode. 180 ili 80 hiljada 
-
paratrooper
#149 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
Obrazovanje i samo obrazovanje i ponovo obrazovanje dok se stanovnici federacije ne osposobe da zaradjuju.nikad_izvini wrote:Budi iskren i reci jesi li navijao za Dodika kad je skinuo sds sa vlasti u BLNemoj bezveze da se lažemo.Svi smo se ponadali(velika većina) da je šumska vlast postala normalnija. I zaista jese, postadoše koliko-toliko kooperativni, do obaranja aprilskih reformi i čuvenog Harisovog NE.Od tada, onaj se povampirio.Znači, malo si fulio adresu za prigovaranje.Nije Lagumdžija kriv
To se posebno odnosi na birokratski sistem po opcinama, kantonima i generalno na nivou entiteta. Niko od tih osoba se ne plasi da bi mogao izgubiti posao - zbog neznanja, nerada ili bezobrazluka - ne bitno. Srednje skole s kojim dobivaju poslove nisu dovoljne - mora im se nametnut edukacija zelili to ili ne ... Mislim da medjunarodna zajednica pokusava da vas uveze u "sistem" ali problem je sto dobar dio osoba posjeduje "moronsku" narav i nisu "adaptabilne".
Pitao si me da li sam navijao, nisam. Navijam samo kada su informacije potpune.
- Gandalf
#150 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo
Kratko i jasnoburek_in_space wrote:Fino covjek rece,nema tu dalje price.elSaik wrote:Apsurdno je očekivati da će neko stalno glasati za desnicu, a onda kada ode Zlatko, glasati za ljevicu.