Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9326 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

Kada si u ovakvom zaostatku, apsolutno nije. Ovim remijem stvaraš sebi imperativ pobjede u derbiju, a to je sasvim nerealno.

Gdje nadoknaditi bodove iz lištice? Gdje nadoknaditi Obarsku, Travnik, Velež itd?

Nije dobro jer smo fulili boga oca u drugom poluvremenu, nije dobro radi one smiješne igre iz prvog poluvremena.
art vandeley

#9327 Re: Utakmice.

Post by art vandeley »

Ma kad se uzme da smo (Bandovic :thumbup: ) odbranili penal, odigrali uzasno lose poluvrijeme u ovako obitnoj utakmici i usili u drugi dio sa zaostatkom... da bi se trgnuli u drugom zabili i izjednacili, odigrali mnogo bolje, pritisli protivnika i stvorili 4-5 dobrih sansi, remi na kraju i ne izgleda los.
Ali opet na kraju zbog realizacije mrtvi remi, po ko zna koji put (eto izuzetak je Listica :oops: )
north

#9328 Re: Utakmice.

Post by north »

Dva različita poluvremena...nakon prvog baš razočaran, besqrac obični, bio ubijeđen da nemamo šta tražiti i da je poraz ko vrata..drugo mnogo bolji i moglo se do pobjede......Bilbija ili će u golmana il u stativu, ne može on go dali da bazen gađa :oops: ....eh da je još dočekati za svog života da Sarajevo na težem gostovanju da gol u 90+ munuti i donese 3 bobe, tad ću početi vjerovati da je to šampionska ekipa sa jakom mentalnom psihom..je li se to uopšte u ovom vijeku ikad desilo :oops: ?

Solidan je bod ako ćemo pošteno, ali pod uslovom da sutra neće biti -6 ko što hoće :-) ..mada smo mi sa kudikamo lošijim sastavima znali dole otkunuti bod, tako da nije ovo nikakav veliki pomak, nego otprilike tapkanje u mjestu kada je u pitanju ovo gostovanje..
Maharadza

#9329 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

Umalo zaboravih: BRAVO DEJO, TI SI I ZASLUŽAN ZA OVAJ BOD UZ ŠEVČENKA!!! :thumbup: :thumbup:
leo karan

#9330 Re: Utakmice.

Post by leo karan »

jeza u ledja wrote:ma dobro je

btw, puric u zadnjih 3 minute par puta gubi loptu ko dijete. jednom na 20ak metara od naseg gola. nisam mogao da vjerujem. :o nije mi uopste jasno sta je igrao kad smo imali vec dva krila u igri?
Joj purica, kad me srce nije opalilo.
Sta je ono?

Ima Kodro da im jebe mater sad..treba mu dat odrijesene ruke, da ih sve po glavama retardiranim tuce, dok ne skontaju neke stvari.
Mračajski proto

#9331 Re: Utakmice.

Post by Mračajski proto »

Realno, sad je pritisak na nama kad budemo igrali protiv komšija. Zrinjski u sljedećem kolu igra protiv Travnika, a tamo je sve moguće. Široki sutra može i kiksati; Čelik mora izvući bar neriješeno jer će ispasti.
jeza u ledja

#9332 Re: Utakmice.

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote:Kada si u ovakvom zaostatku, apsolutno nije. Ovim remijem stvaraš sebi imperativ pobjede u derbiju, a to je sasvim nerealno.

Gdje nadoknaditi bodove iz lištice? Gdje nadoknaditi Obarsku, Travnik, Velež itd?

Nije dobro jer smo fulili boga oca u drugom poluvremenu, nije dobro radi one smiješne igre iz prvog poluvremena.
Samo treba igrati ocekivane rezultate. Znaci kuci pobjedjuj sve, na strani bod protiv glavnih konkurenata - i bices prvi sigurno.
Gdje nadoknaditi Listicu? Pa kuci protiv Listice. :D
Muhamed Đakmić

#9333 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

Ja se definitivno slažem s internazionaleom i ježom.

Ne znam više ni šta hoćete, jasno mi je da je cilj titula, ali imamo novog trenera i jasno je da mu se treba pružiti značajna podrška. Ja sam vidio reaktivnog trenera, koji je na vrijeme napravio izmjene i vratio haman izgubljenu utakmicu. Meni je to pozitivno, jednako kako mi nije loš rezultat bod iz Mostara.

Mi nikad ligu nećemo osvajati sa 80 + bodova, to svima treba biti jasno. Ipak, za ono što nama treba, bod iz Mostara je zadovoljavajući rezultat.
north

#9334 Re: Utakmice.

Post by north »

Ne bih da hvalim previše Kodru, ali simpatičan je detalj da poslije onakvog prvog poluvremena gdje imaš minus i onda ekipa odigra dijametralno suprotno i tako dobro drugo poluvrijeme gdje je malo falilo za 3 bobe..do sada to nisu bile baš česte situacije...to znači da su instrukcije na pauzi dobro došle, ali opet toliko prilika stavoriti, stativa, i da nema gola, pa ne može Kodro biti za to kriv...ovo je postala hronična bolest Sarajeva da toliko šansi stvara i da nijedna ne može da uđe...Mi da imamo rasnog golgetera, da ne kažem dvojicu, mi bi danas imalo barem 5 bodova više, to više i ptice na grani znaju..Kad Benko zaigra, KAD :evil: , valjda će to puno bolje izgledati, ali ovo postaje više nepodnošljivo da se ne može gola dati iz tolikih šansi..svaki golmam protiv nas ima svoj dan, zli za to nije kriva nesreća i peh ko što mi naivno pomislimo, nego valjda ti udarci koji se očito mogu braniti i to jednostavno nije dobro....
Last edited by north on 18/10/2014 18:14, edited 1 time in total.
Maharadza

#9335 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

north wrote:Ne bih da hvalim previše Kodru, ali simpatičan je detalj da poslije onakvog prvog poluvremena gje ima minus ekipa odigra dijametralno suprotno i tako dobro drugo poluvrijeme gdje je malo falilo za 3 bobe..do sada to nisu bile baš česte situacije...to znači da su instrukcije na pauzi dobro došle, atoliko prilika stavoriti, stativa, pa ne može Kodro biti za to kriv...ovo je postala hronična bolest Sarajeva da toliko šansi stvara i da nijedna ne može da uđe...Mi da imamo rasnog golgetera, da ne kažem dvojicu, mi bi danas imalo barem 5 bodova više, to više i ptice na grani znaju..Kad Benko zaigra, KAD :evil: , valjda će to puno bolje izgledati, ali ovo postaje više nepodnošljivo da se ne može gola dati iz tolikih šansi..svaki golmam protiv nas ima svoj dan, zli za to nije kriva nesreća i peh ko što mi naivno pomislimo, nego valjda ti udarci koji se očito mogu braniti i to jednostavno nije dobro....
Ma mene je kupio sa izbacivanjem stojčeva! :thumbup:

Samo se nadam da mu više neće zaigrati purić i da će ga otjerati što prije!
Mračajski proto

#9336 Re: Utakmice.

Post by Mračajski proto »

Pa mijenjao ga je i Dženo.
al-em

#9337 Re: Utakmice.

Post by al-em »

Za ono sto nama treba, potrebne su pobjede na kosevu protiv veleza i travnika i u obaraskoj.
Al posto mi nismo ostvarili taj cilj, logicno da to negdje moramo nadoknaditi , a danas je bila odlicna sansa za to

Pa nisam ja kriv sto moraju da se vade u sirokom i mostaru

Ja nisam zadovoljan jer smo ih razbili i nastavili fulati cist prilike kao u prethodnim utakmicama
sutra se nadati kiksu sirokog i zelje
Maharadza

#9338 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

Kostić ništa, daj još MITrevskog pa da i sa njim završimo! :P
JOSEF K

#9339 Re: Utakmice.

Post by JOSEF K »

Mi smo dokaz da u ovoj našoj ligi moraš imati špiceve kao što su Komazec, Hadžić i nadam se Benko. Premekani su i Bilbija, i Velkoski, i Duljević. Na ovoj utakmici se vidjela naša fizička spremnost i to će biti dio naše taktike u narednim utakmicama: trčanje do posljednjeg daha. Zrinjski je bio zreo za uzeti i zbog toga mi je krivo, al idemo dalje.
bleee_sa

#9340 Re: Utakmice.

Post by bleee_sa »

Jel' ima neko da mu sada nije postalo jasno zašto Kostić nije igrao?
Kostić izašao, mi počeli igrati.
Hvala, doviđenja.
todd_smith

#9341 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Kada su ti Bandovic i Dupovac igraci utakmice, sta dalje pricati.
leo karan

#9342 Re: Utakmice.

Post by leo karan »

bleee_sa wrote:Jel' ima neko da mu sada nije postalo jasno zašto Kostić nije igrao?
Kostić izašao, mi počeli igrati.
Hvala, doviđenja.
Mozda da pitamo Ibrakovica, zasto ga je dovodio???

Uglavnom, nadam se da je Kodro skontao da su mu igraci prevaranti koji su ga zamalo zavalili.
Sigurno ih nije pripremao 7 dana u citluku za onakvo prvo poluvrijeme.
Dogovrio je nesto s njima i oni su ga slagali i nisu to ispostovali niti su pokusali.

Zato je i napravio odmah dvije izmjene i nadam se jebao im mater u svlacionici.

Ovo mu je bilo prvo gostovanje i vjerovatno nije mogao pretpostaviti da su oni inace ovolike picketine kad igraju na gostujucem terenu. Sreca sto mu je trebalo samo jedno poluvrijeme da to skonta :thumbup:

Ja se nadam da ce sad okrenuti plocu, sad ih je vidio na djelu i zna ko je lazni igrac, a ko nije.
omega369

#9343 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Prvo poluvrijeme katastrofalno! jedno od najgorih

drugo poluvrijeme - fantasticno. Problem je realizacija (velkovski, Okic i bilbija) te zadnji pas Duljevica. Jednostavno nije nam se dalo da im zabijemo 3 komada a mogli smo ih natrpati kao malo kad. Ipak, kad se sjetim da nam je 2007. bod iz Mostara znacio titulu, a oni u prvom fulili 5 sansi, odmah mi je lakse ;-) ovaj bod bi mogao znaciti da cemo na kraju polusezone zaostajati 3 ili 4 boda a to ne bi trebao biti veliki problem stici na proljece. 8 utakmica igramo u sarajevu + svi iz vrha nam dolaze na noge

Kodro za sada dobro odradjuje svoj posao. Mene ne zanima ko ce igrati, samo neka igraju i nek izmjene imaju smisla
giovanni galli

#9344 Re: Utakmice.

Post by giovanni galli »

Evo sa tekme. Prvo poluvrijeme katastrofa. Drugo drama. Ulazak bilbije dramaa potez sjajan igrac jos da zabija punim drama. Previse meko suta. Okic odlican bio. Stojcev previse dugo drzi loptu prije nego je guenw u prostor. Duljevic isto drama. Samo nema zavrsnicu sve prodje i kad treba zakucat ponestane mu snage. Wve u svemu sjajno drugo poluvrijeme drugi gol visio je u zraku ali nazalost ne dodje..
omega369

#9345 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

uz zvijezdu imamo najvise remija u ligi :-) :-) :-)

moglo bi ovo izaci na dobro na proljece :thumbup:
Cossack

#9346 Re: Utakmice.

Post by Cossack »

Za ove vjecite pesimiste napomena da smo igrali protiv aktuelnog prvaka i trenutno vodece ekipe! Dakle, rezutat je po meni odlican! Debilno je i vracati se predhodnim kiksevima...

Hajmo sada dobiti Radnika! :thumbup:
Logovan

#9347 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

E jebem ti više i šanse i stativu i bespotrebno peglanje lopte i sebičnost... :zid: U pm, mogli smo opet slaviti u Mostaru. :( Napad nam je u lošoj formi. Sve se uradi do gola, igrači lijepo iskombinuju, skonta se akcija, ali gol neće pa neće. Dejan Bandović :thumbup: :thumbup: Svaka mu čast za skidanje penala.

Stojčev je neprepoznatljiv. Ne sjećam se da je išta uradio. :-) Duljević je danas pretjerao sa onim driblinzima.

Sad ide Travnik i nadam se da će biti promjena u prvih 11.
omega369

#9348 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

a onda i travnik, koji je vec ispao iz kupa, vjerovatno ce odmarati igrace za mec sa zrinjskim tako da je to idealna prilika da krste i bekic udju u formu pred radnik i derbi :!:
north

#9349 Re: Utakmice.

Post by north »

Tako je Cossack, , ne možemp sada pjeniti zbog boda na jednom od najtežih gostovanja koji ti je malo jer si ranije dosta kiksao...možemo pjesniti zbog tih ranijih kikseva iako sa tim ništa ne dobijaš, ali za danas nemaš razloga izuzev što nam sviju na qrac idu te silne šanse koje se ne znaju realizirati..ti kiksevi se moraju zaboraviti jer ništa ne dobijaš stlanim vraćanjem na te tekme....ovaj bod je dobar, nije sada za derneka, ali si ga otkinuo jednom od najveća dva konkurenta a oba ti dolaze na proljeće na noge...ti raniji kiksevi će nas dugo jebati, ja se samo nadam da neće biti presudni na samom kraju, ali se moraju jednostavno zaboraviti i taksimetar uključiti od dolaska novog trenera..Ako ćemo suditi po ove 3 tekme Kodre, za sada je to sasvim ok, izuzev prvog poluvremena danas, ali pravi trener svoj kvalitet dokazuje kada mu ekipa nakon očajnog prvog igra neprepoznatljivo dobro drugo poluvrijeme i anulira minus...i tu je on za danas položio.....previše takvih situacija iz očaja u sjaj nakon samo 15 minuta pauze nije ranije bilo... ali naravno da mora još bolje od ovoga..
ZonFon

#9350 Re: Utakmice.

Post by ZonFon »

Nikad gol, vazda stativa...
Post Reply