Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Kemal Malovčić
#9176 Re: Utakmice.
Evo čovjeka kojem je sve potaman u životu. Tako mu ni ne smeta što je prosjek broja navijača na utakmicama 632.
Ko je dolazio dolazit će...
- bleee_sa
#9177 Re: Utakmice.
Naravno da mi smeta, nema potrebe za ironijom. Ali isto tako taj broj se neće znatno povećati ako se cijena spusti.Kemal Malovčić wrote:Evo čovjeka kojem je sve potaman u životu. Tako mu ni ne smeta što je prosjek broja navijača na utakmicama 632.
Kod nas posjetu diktira igra ekipe, a ne cijena. Opet kažem, mentalitet.
- Kemal Malovčić
#9178 Re: Utakmice.
Imo sam problema sa netom pa nisam vidio tvoj zadnji post. U kojem se naravno spominju kafa i kladionice.
Glavni uzrok loše posjete na Koševu su:

- bleee_sa
#9179 Re: Utakmice.
To je tako Kemice moj dobri, prepošteni.
Vratićemo se na ovo pitanje ako dobijemo zrinjskog i komšinice, vidjećeš onda posjete na idućoj na Hasetu, džaba cijena džaba termin
Vratićemo se na ovo pitanje ako dobijemo zrinjskog i komšinice, vidjećeš onda posjete na idućoj na Hasetu, džaba cijena džaba termin
- Reglan
#9180 Re: Utakmice.
Jest bilo dobih picica jucer na zapadu. 
- Kemal Malovčić
#9181 Re: Utakmice.
Naravno da igra i rezultati utiču na posjetu. To je ok. Zar je očekivati da ljudi dolaze dok im ekipa gubi? Pa mislim da to i nije realno. Ti možeš reći da je to naš mentalitet, ali takvih primjera ima i drugdje.
Ali više je faktora koji rezultiraju slabom ili dobrom posjetom. Jedan od njih svakako jeste i cijena. Govoriti da se mi trebamo odreći "kafe i kladionice" kako bismo uštedjeli koju kintu za utakmicu nije nimalo suvislo. Zašto bi se neko u tom smislu ograničavao? Uopće sumnjam da postoji neko ko na "kafama i kladionici" ušpara 7-8 maraka da bi otišao na utakmicu i to su mu zadnje pare. Nema toga. Nego se ljudima odnos prema cijeni formira u glavama, 7 je puno, 5 je taman, trica je bajram, šta ja znam...
Klub treba privući što više navijača na stadion. Stoga je rečenica "ko je naviko dolaziti dolazit će, ko nije neće" mrtva fula. Klub treba biti konkurentan cijenom. Takvo je vrijeme kapitalizma. Naravno da navijač neće zbog toga što njegov klub ima preskupe karte otići na utakmice drugog kluba. Ali hoće te pare sačuvati ili ih potrošiti negdje drugo.
Uglavnom. Boli me briga, valjda će u klubu skotnati šta im je raditi. Ovo samo pišem jer sam revoltiran tom "kafom i kladionicom".
Veliki sam ljubitelj kafe.
Ne kladim se.
QEMAL
Ali više je faktora koji rezultiraju slabom ili dobrom posjetom. Jedan od njih svakako jeste i cijena. Govoriti da se mi trebamo odreći "kafe i kladionice" kako bismo uštedjeli koju kintu za utakmicu nije nimalo suvislo. Zašto bi se neko u tom smislu ograničavao? Uopće sumnjam da postoji neko ko na "kafama i kladionici" ušpara 7-8 maraka da bi otišao na utakmicu i to su mu zadnje pare. Nema toga. Nego se ljudima odnos prema cijeni formira u glavama, 7 je puno, 5 je taman, trica je bajram, šta ja znam...
Klub treba privući što više navijača na stadion. Stoga je rečenica "ko je naviko dolaziti dolazit će, ko nije neće" mrtva fula. Klub treba biti konkurentan cijenom. Takvo je vrijeme kapitalizma. Naravno da navijač neće zbog toga što njegov klub ima preskupe karte otići na utakmice drugog kluba. Ali hoće te pare sačuvati ili ih potrošiti negdje drugo.
Uglavnom. Boli me briga, valjda će u klubu skotnati šta im je raditi. Ovo samo pišem jer sam revoltiran tom "kafom i kladionicom".
Ne kladim se.
QEMAL
-
HASKO ZBJELAVA
#9182 Re: Utakmice.
nastavi ti pit kafu po kaficima i zalit se na cijenu karte ne voli se tako SarajvoKemal Malovčić wrote:Naravno da igra i rezultati utiču na posjetu. To je ok. Zar je očekivati da ljudi dolaze dok im ekipa gubi? Pa mislim da to i nije realno. Ti možeš reći da je to naš mentalitet, ali takvih primjera ima i drugdje.
Pijem kafu. Kod kuće i u kafićima.
Ne kladim se.
QEMAL
zadnja marka braco ako treba za nas klub zadnja. ja fala bogu imam pa i ne razmisljam o tom al i kad nisam imo nisam fulo jer moze se i bez kafe i bez cigara i bez kladionica samo se bez bordo boje ne moze
-
nema me tamo
#9183 Re: Utakmice.
Kad smo mlađi bili pa nekako..
Al' subota nedjelja je to..
Odvojit 4,5 za kartu za kafu za izlaz....
Danas veliki procenat momaka sa tribine nema šta da jede kako treba ( ne bukvalno )..
I naravno da treba biti konkurentan cijenom što kaze, pa ako treba stavit kartu 1-2..
Upravu je 100 % došla su neka nova vremena stari se nemamo više 16-17..
Jer Sarajevo to smo mi!
Al' subota nedjelja je to..
Odvojit 4,5 za kartu za kafu za izlaz....
Danas veliki procenat momaka sa tribine nema šta da jede kako treba ( ne bukvalno )..
I naravno da treba biti konkurentan cijenom što kaze, pa ako treba stavit kartu 1-2..
Upravu je 100 % došla su neka nova vremena stari se nemamo više 16-17..
Jer Sarajevo to smo mi!
- Mračajski proto
#9184 Re: Utakmice.
Selam za Vuka Bačanovića.Kemal Malovčić wrote:Naravno da igra i rezultati utiču na posjetu. To je ok. Zar je očekivati da ljudi dolaze dok im ekipa gubi? Pa mislim da to i nije realno. Ti možeš reći da je to naš mentalitet, ali takvih primjera ima i drugdje.
Ne kladim se.
QEMAL
- bleee_sa
#9185 Re: Utakmice.
I ja sam veliki ljubitelj i kafe i mnogo čega drugog, al' se prije dok se bilo mlađe i nije imalo para ko hvala Bogu sada šparalo na sve strane da se ode na utakmicu i kući i na gostovanje. Odricanja su bila.Kemal Malovčić wrote:Naravno da igra i rezultati utiču na posjetu. To je ok. Zar je očekivati da ljudi dolaze dok im ekipa gubi? Pa mislim da to i nije realno. Ti možeš reći da je to naš mentalitet, ali takvih primjera ima i drugdje.
Ne kladim se.
QEMAL
A moja rečenica bila fula ili ne to je činjenično stanje, nije cijena glavni problem, vjeruj mi.
Kada bi išli tom logikom da je cijena glavni problem stadioni u Engleskoj bi zjapili prazni.
P.S Slažem se da klub treba da bude konkurentan cijenom.
- omega369
#9186 Re: Utakmice.
evo, ja i ti da se kladimo da ako pobjedimo te dvije nece na "sljedecoj" biti vise od 3-4 milje sa cijenom istoka od 8 KM?bleee_sa wrote:To je tako Kemice moj dobri, prepošteni.
ja stvarno ne kontam u kakvom vi svijetu zivite i kad ste vi poceli pratiti sarajevo? onaj jos spominje kome je skupo neka ide na sjever?! pa mislim, no comment stvarno
ti bas ne kontas da si ti samo jedan od nas 1-1.500 koji dolazimo uvijek, orilo gorilo. majstore ja govorim i o onim "ostalim"
Last edited by omega369 on 06/10/2014 19:28, edited 1 time in total.
- bleee_sa
#9187 Re: Utakmice.
Ja počeo pratiti od kako je došao Meho...omega369 wrote:evo, ja i ti da se kladimo da ako pobjedimo te dvije nece na "sljedecoj" biti vise od 3-4 milje sa cijenom istoka od 8 KM?bleee_sa wrote:To je tako Kemice moj dobri, prepošteni.
ja stvarno ne kontam u kakvom vi svijetu zivite i kad ste vi poceli pratiti sarajevo? onaj jos spominje kome je skupo neka ide na sjever?! pa mislim, no comment stvarno
- omega369
#9188 Re: Utakmice.
pa meni se cini, da ne pamtis dalje od mirze i husnije. izvini, nemam namjeru da nekog uvrijedim, ali tako mi se cini
- bleee_sa
#9189 Re: Utakmice.
Ma ne vrijeđaš Bože sačuvaj, tvoje mišljenje, poštujem.omega369 wrote:pa meni se cini, da ne pamtis dalje od mirze i husnije. izvini, nemam namjeru da nekog uvrijedim, ali tako mi se cini
P.S Ko je Husnija?
- omega369
#9190 Re: Utakmice.
eto vidis da ne znas
znaci nisi pratio
vodio nas husnija arapovic prije 6-7 godina, naslijedio senera
- bleee_sa
#9191 Re: Utakmice.
Ma slabo ti ja pratim to, više onako rekreativno, kad ufatim vakta između kladare i kafe vikendom.omega369 wrote:eto vidis da ne znas![]()
znaci nisi pratio
![]()
Hvala na odgovoru.
-
todd_smith
#9192 Re: Utakmice.
au da stavis ovo na instagram bila bi kila lajkeva za minut, ocamKemal Malovčić wrote:Imo sam problema sa netom pa nisam vidio tvoj zadnji post. U kojem se naravno spominju kafa i kladionice.
- armin071
#9193 Re: Utakmice.
Ja znam da je bilo pravo lijepo vidjeti solidno popunjene tribine Haseta. Čak je i na zapadu bilo fino ljudi. A protivnik kita. U svakom slučaju bi naši ekonomi trebali još jednom sračunati Šta je veće 1000× 8 ili 5-6000× 3-5 km. O atmosferi kao i ukupnom ambijentu da i ne pričamo.
-
Alkos
#9194 Re: Utakmice.
Vjerovatno je cilj kluba prodati što više sezonskih ulaznica i imati plaćeno što više članarina, zato i jesu ovako nepopularne cijene.
Mislim da se cijena treba prilagođavati atraktivnosti protivnika i da trebaju postojati neke 3 kategorije cijena:
I - evropske tekme i derbi
II - zrinjski, lištica, velež i neki atraktivniji protivnici
III - kante od ekipa
To je moje mišljenje, iako meni iskreno nije žao dati za FKS koliko god da je cijena karte. Mislim da bi svi trebali kupiti sezonsku ulaznicu, ukoliko možemo odvojiti tih 20/60/80 KM. Ne treba ni računati koliko se isplati i koliko u tom slučaju košta jedan karta za domaću tekmu.
Mislim da se cijena treba prilagođavati atraktivnosti protivnika i da trebaju postojati neke 3 kategorije cijena:
I - evropske tekme i derbi
II - zrinjski, lištica, velež i neki atraktivniji protivnici
III - kante od ekipa
To je moje mišljenje, iako meni iskreno nije žao dati za FKS koliko god da je cijena karte. Mislim da bi svi trebali kupiti sezonsku ulaznicu, ukoliko možemo odvojiti tih 20/60/80 KM. Ne treba ni računati koliko se isplati i koliko u tom slučaju košta jedan karta za domaću tekmu.
- Mračajski proto
#9195 Re: Utakmice.
Brate slatki, imamo najskuplji fan shop u regionu, a još nas tlače i visokim cijenama ulaznica.
HOĆEMO BORDO KABANICE NA ZAPADNOJ TRIBINI!
HOĆEMO BORDO KABANICE NA ZAPADNOJ TRIBINI!
-
Ali_G
#9196 Re: Utakmice.
Ja mislim da se ne bi puno dobilo na brojnosti da je cijena recimo 6km. Jucer je bilo raje jer je ulaz bio dzaba a tad dolazi i kunto i panto, i zbog godisnjice Vedranu.
- Mračajski proto
#9197 Re: Utakmice.
Neka prepišu cijene ulaznica dok je Blekić ordinirao i to je to. Ubace koju ''plazmu'' na stadion, kupe nove zastavice gdje je korner, bace nam koji kondom iz XY-a i eto raje.
- JOSEF K
#9198 Re: Utakmice.
Klub mora zarađivati i to je fkaat, ali nisu karte jedini vid zarade. Zašto se ne prave štandovi Fan šopa pred utakmicu, zašto se ne prodeju pivo i kola na stadionu, klix podloge za sjedenje cca 1 KM i slično..., zašto klub nema organizirane reklame automobila na stadionu... Sve su to načini da se zaradi više nego što sama karta vrijedi, a sa ovim sadržajima će biti više raje.
- bleee_sa
#9199 Re: Utakmice.
Štand fan shopa donedavno bio, pivo zaboravi ( alkoholno ), ta ideja za podloge za sjedenje nije nimalo loša, vazda se traži novina "viška".JOSEF K wrote:Klub mora zarađivati i to je fkaat, ali nisu karte jedini vid zarade. Zašto se ne prave štandovi Fan šopa pred utakmicu, zašto se ne prodeju pivo i kola na stadionu, klix podloge za sjedenje cca 1 KM i slično..., zašto klub nema organizirane reklame automobila na stadionu... Sve su to načini da se zaradi više nego što sama karta vrijedi, a sa ovim sadržajima će biti više raje.
Konkretne ideje do sada, možda ovo i dođe do nekoga iz uprave.
-
todd_smith
#9200 Re: Utakmice.
jeste pa da Cimi opali sa 30m, razbije sofer sajbu pa placaj Skodi novo autoJOSEF K wrote:Klub mora zarađivati i to je fkaat, ali nisu karte jedini vid zarade. Zašto se ne prave štandovi Fan šopa pred utakmicu, zašto se ne prodeju pivo i kola na stadionu, klix podloge za sjedenje cca 1 KM i slično..., zašto klub nema organizirane reklame automobila na stadionu... Sve su to načini da se zaradi više nego što sama karta vrijedi, a sa ovim sadržajima će biti više raje.