Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#7376 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Ovo večeras je bio nedostatak sreće, forsiranje centaršuteva, bespotrebno driblanje...
Cimirot :( :( Žao mi momka. Dupovac ga uvalio. :-)

Realizacija nam ne valja nikako. Da smo iskoristili 20% onih šansi, bilo bi 4:1.
nema me tamo wrote:Katastrofa igra.
Čuj katastrofa. Hajde daj argumente molim te k'o Boga. Milion prilika nekakvih, oni centra nisu prešli, gol postigli iz naše amaterske greške. Svako danas ima pravo na mišljenje. :zid:
Dino777

#7377 Re: Utakmice.

Post by Dino777 »

Igra meljava,ponovo smo poceli sa nabijanjem lopte u prazno..bili smo puno bolji ali ocito nedovoljno..igra je mogla i biti bolja ali nema veze.. DO ZADNJEG DANA ZIVOTA MOG SAMO SARAJEVO !
Dino Djurbuzovic

#7378 Re: Utakmice.

Post by Dino Djurbuzovic »

BegA_ wrote:Jebem li ti kisu i majku vise. Hajde sto su mi i gace mokre, al' da mi frajer na poluvremenu ne dade Caffetin poludio bih. Sve hvalospjevke za doticnog. :thumbup: Igrom zadovoljan, rezultatom nikako. Dvije stative, oni silni promasaji(pogotovo onaj Milosev :shock: ), poklonjen gol. Sreca pa i onaj jedan uvalismo. Ovi bukvalno centra nisu presli kako treba. Idemo dalje...

btw. Sve hvalospjevke za gospodina sto se sa onim auticem zabio u one reklame kod istoka. :lol: :lol: :lol: :lol:
Drago mi je da vidim da su moje cuvene hvalospjevke pronasle mjesto i kod svih navijaca dobre volje Sarajeva, zelim vam srecu u cetvrtak i da dobijete puno hvalospjevki sa moje strane
internazionale

#7379 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

Koliko smo bezopasni u prekidima, bojim se da nam je jedan centarfor sto zna glavom nedovoljan :-)
todd_smith

#7380 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Najgore je sto smo KATASTROFA u prekidima opcenito. Nema veze je li za napad ili odbrana. Ne znamo ga zabiti iz prekida, ali ga zato znamo primiti kao niko.

Ali hajd bice bolje, mora negdje puci pa da ga jebes.
gospodin Rajković

#7381 Re: Utakmice.

Post by gospodin Rajković »

Za Tood smith Nije on promašio zicer nego je uklizao što nije nijedan drugi večeras uradio na hajde rečemo više šut nego centaršut Protića a da su Bog dao svi onako klizali pa makar i promašivali kako ti kažeš. :sad:
Last edited by gospodin Rajković on 16/08/2014 23:59, edited 1 time in total.
Logovan

#7382 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

internazionale wrote:Koliko smo bezopasni u prekidima, bojim se da nam je jedan centarfor sto zna glavom nedovoljan :-)
Ovo nikada neću shvatiti. Pa jebo te u 90. minuta centriraš 20, 30, 50 puta a gola nema. Kako niko ne može ni u jednoj utakmici zakačiti loptu??? :run:
todd_smith

#7383 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

I da, Puzigaca.Gluho bilo, necu trositi rijeci na njega osim toga da treba dovesti Proticu konkurenciju.
refffko

#7384 Re: Utakmice.

Post by refffko »

Hoce li iko ikad objasniti i reci sta je Mitrevskim i Kosticem?
Je li se Dzeno nesto inati sa njima ili su apsulutno pogrijesili oni koji su ih doveli ili su pak dovedeni radi nekih menadzerskih talova?
ZonFon

#7385 Re: Utakmice.

Post by ZonFon »

Koliko smo se isfulali dobro je pa nismo zijanili. Mi iz naseg kornera ne mozemo zabiti samo primiti gol :D
ibizza

#7386 Re: Utakmice.

Post by ibizza »

todd_smith wrote:I da, Puzigaca.Gluho bilo, necu trositi rijeci na njega osim toga da treba dovesti Proticu konkurenciju.
Valja li tebi iko Bgt?

Ne znam fkt sta vam je sa tim crnjacima, momci odigrali jako dobro, to sto nismo imali srece to je druga stvar. Dvije stative, dva puta sa gol linije se skidaju lopte itd itd...

I da, budimo realni, kako nama tako i igracima samo je cetvrtak u glavi.
north

#7387 Re: Utakmice.

Post by north »

Logovan wrote:
internazionale wrote:Koliko smo bezopasni u prekidima, bojim se da nam je jedan centarfor sto zna glavom nedovoljan :-)
Ovo nikada neću shvatiti. Pa jebo te u 90. minuta centriraš 20, 30, 50 puta a gola nema. Kako niko ne može ni u jednoj utakmici zakačiti loptu??? :run:
Opet ću ponoviti, ne samo da nema gola, nema ni šanse, pa ni polušanse...ozbiljan problem itekako..jer prave ekipe u ovakvim utakmicama, ako ih već neće iz igre, onda barem iz 18 kornera zabiju jedan gol...18 kornera grob te ne jebo i nijedan udarac prema golu, ma ni pored gola :shock: ....mi da smo večeras izvodili kornere do sutra ujutru ne bi ga zabili...a što je najtužnije to traje već odavno...pitanje za statističare, kad smo uopšte zadnji put zabili iz kornera ili nekog prekida iz centaršuta?..ispašće prekidi su jedini problem, možda nisu jedini, ali u ovom momentu sigurno najveći....zamislite kako ćemo tek protiv švaba biti opasni kad izborimo neki korner? Kvota da ćemo dati gol iz kornera 50, hladno :roll:
Last edited by north on 17/08/2014 00:15, edited 1 time in total.
PIMP-Meister-2000

#7388 Re: Utakmice.

Post by PIMP-Meister-2000 »

Realno nama samo još fali kakav "jablan" u napadu da probija bunkere kojih ćemo se ove sezone sigurno nagledati na Koševu bruku! I nadam se da će Sirijac što prije zaigrati, ako ništa da konkuriše na mjesto pa se možda i Džemica malo trzne?! :thumbup:
sole2mio

#7389 Re: Utakmice.

Post by sole2mio »

refffko wrote:Hoce li iko ikad objasniti i reci sta je Mitrevskim i Kosticem?
Je li se Dzeno nesto inati sa njima ili su apsulutno pogrijesili oni koji su ih doveli ili su pak dovedeni radi nekih menadzerskih talova?
+ kalasi i onaj crnac gubi mu se svaki trag.
MHAB

#7390 Re: Utakmice.

Post by MHAB »

I da, budimo realni, kako nama tako i igracima samo je cetvrtak u glavi.[/quote]

Šta se to toliko očekuje od četvrtka? Ovo pitam u rezultatskom smislu. Razumijem da će biti spektakl, pun stadion što je zaista velika stvar. Dolazi nam Borusija u goste, a često se ne dešava da nam takav protivnik gostuje. Ali šta će to toliko dobrog u rezultatskom smislu donijeti. Pa nije finale Lige prvaka. Igramo sa protivnikom koji je favorit po svakom osnovu i učinićemo sve da ga prođemo. Treba izaći muški na teren i pobiti se pa šta Bog da. Najbolje što nam se može desiti u četvrtak je da ako Bog da pobjedimo. Super, veselje i šta dalje. Ne vjerujem da ih možemo pobjediti tako visokom razlikom da osiguramo prolazak u grupnu fazu već pobjedom na Koševu. A život i poslije četvrtka ide dalje i gostujemo Obarskoj itd. Zato nam je Velež bio nevjerovatno važan i mi po običaju u....mo stvar...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7391 Re: Utakmice.

Post by -LIBERO- »

Velez je top 5 ekipa lige, i realno gledajuci izdominirali smo ih totalno.
Veceras jedino sto je falilo je gol vise u njihovoj mrezi.

Dobro je ovo ljudi, vjerujte mi. Nasa snaga ce se jos vise istaci sto prvenstvo bude odmicalo.

P.s.
Poteza, pasova, driblinga...je bilo k'o da gledam neku utakmicu puno kvalitetnije lige od nase, ;-)
refffko

#7392 Re: Utakmice.

Post by refffko »

sole2mio wrote:
refffko wrote:Hoce li iko ikad objasniti i reci sta je Mitrevskim i Kosticem?
+ kalasi i onaj crnac gubi mu se svaki trag.
Neka prica ko sta zeli, ali to su po meni klasicni menadzerski talovi.
"Uzmi mi ovog igraca, ja cu ti uraditi to i to, ili sam ti vec uradio to i to".
Pa za onog crnca su svi znali da nece niti minute odigrati.
Sta drugo osim talova moze biti u pitanju?
north

#7393 Re: Utakmice.

Post by north »

Stoji MHAB donekle, ali moraš malo shvatiti da igrači koliko god željeli nisu mogli to postisnuti iz glave...mislim na Borusiju, pa i sam trener ti to prizna..pa svima njima ovo prvi put da igraju takvu jednu tekmu, mnogima od njih i posljednji, i haj ne pomisli na nju nikako...tvoje razočarenje i poenta će imati smisla ako se ovo nastavi, ali sad uoči Borusije koja svima toliko znači, a naročito igračima, to nije nedopustivo i za crvenog kartona....ozbiljan problem će biti ako nam se Velež dogodi sutra u liku i djelu Slobode, Olimpica, Čelika, pa i ovih jačih Zrinjskog, Širokog, Borca..tada neće biti nikakvog alibija...onda se već trebamo fatati za glavu...sad još ne, mi ćemo ova dva boda nadoknaditi vrlo brzo i zaboraviće se Velež..samo ponavljam, ne smije se ovo ponoviti, naročito kući kad si totalno favorit za 3 bobe...i o tome svi na terenu i stručnom štabu trebaju ozbiljno razmišljati i to riješiti...
MHAB

#7394 Re: Utakmice.

Post by MHAB »

Neka prica ko sta zeli, ali to su po meni klasicni menadzerski talovi.
Sta drugo osim talova moze biti u pitanju?[/quote]

Da dalje ne granamo i ne izmišljamo teorije zavjere jer je odgovor vrlo jednostavan. Ne radi se o bilo kakavim talovima na štetu kluba. Jednostavno kod Džene se teško ulazi u tim, ali teško i ispada. Trenutno više vjeruje Dupetu i Tatku nego Mitrevskom i to je sve. Isto važi i za Kostića. Kovačević koji može odigtati i zadnjeg veznog i stopera je po Dženinom mišljenju u ovom trenutku potrebni ekipi od Kostića. To je to i nema ništa više iosim ovog što sam napisao. Kad Dženo odluči oni će igrati. Do tada klupa ili tribine....
giovanni galli

#7395 Re: Utakmice.

Post by giovanni galli »

maa ljudi igra je bila solidna, ali ono Kosevo da je nekako pobjeci sa njega napravit neki mali stadioncic, jer nikad nikoga jaceg mi tamo dobiti necemo, jednostavno prevelik je stadion, nema te buke tog vjetra, pritiska, da je neki od 20 000 hiljada bez staze da navijaci pusu za vrat rodio bi se.
van Basten

#7396 Re: Utakmice.

Post by van Basten »

jalovo... 19 kornera nijedan ozbiljan centaršut, čak smo upsjeli i gol primiti iz jednog.
16 udaraca u okvir gola, od toga bar 10 kao na treningu, jedva do gola došle.
milion centaršuteva nikome, svijeća, lopti iza leđa,
možda je jalovo prejaka riječ, ali definitivno dominacija u statistici ne prati istu na terenu... mora se imati neka ideja iz kornera, centaršuteva, neki plan B protiv bunkera... neki igrači moraju proraditi ili ih malo na klupu staviti, pričamo o širini klupe a 15 igrača nam se konstantno vrti...
ugl, dominacija zadovoljava ali se mora konkretizovati golovima. I ne moraomo uvijek primati golove iz jedinih protivničkih šansi na utakmic
todd_smith

#7397 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

ibizza wrote:
todd_smith wrote:I da, Puzigaca.Gluho bilo, necu trositi rijeci na njega osim toga da treba dovesti Proticu konkurenciju.
Valja li tebi iko Bgt?

Ne znam fkt sta vam je sa tim crnjacima, momci odigrali jako dobro, to sto nismo imali srece to je druga stvar. Dvije stative, dva puta sa gol linije se skidaju lopte itd itd...

I da, budimo realni, kako nama tako i igracima samo je cetvrtak u glavi.
Dupovac, Protic, Gojko, Samir, Kovacevic, Krste, Okic..nastavi niz
gospodin Rajković

#7398 Re: Utakmice.

Post by gospodin Rajković »

MHAB wrote:Neka prica ko sta zeli, ali to su po meni klasicni menadzerski talovi.

Da dalje ne granamo i ne izmišljamo teorije zavjere jer je odgovor vrlo jednostavan. Ne radi se o bilo kakavim talovima na štetu kluba. Jednostavno kod Džene se teško ulazi u tim, ali teško i ispada. Trenutno više vjeruje Dupetu i Tatku nego Mitrevskom i to je sve. Isto važi i za Kostića. Kovačević koji može odigtati i zadnjeg veznog i stopera je po Dženinom mišljenju u ovom trenutku potrebni ekipi od Kostića. To je to i nema ništa više iosim ovog što sam napisao. Kad Dženo odluči oni će igrati. Do tada klupa ili tribine....[/quote]Večeras su van trebaqli BERBEROVIĆ-STOJČEV ali nema se muda njih izbaciti. Džemo je vratio loptu Cimirotu nije Dupovac da se zna samo.
refffko

#7399 Re: Odg: Utakmice.

Post by refffko »

MHAB wrote:Neka prica ko sta zeli, ali to su po meni klasicni menadzerski talovi.

Da dalje ne granamo i ne izmišljamo teorije zavjere jer je odgovor vrlo jednostavan. Ne radi se o bilo kakavim talovima na štetu kluba. Jednostavno kod Džene se teško ulazi u tim, ali teško i ispada. Trenutno više vjeruje Dupetu i Tatku nego Mitrevskom i to je sve. Isto važi i za Kostića. Kovačević koji može odigtati i zadnjeg veznog i stopera je po Dženinom mišljenju u ovom trenutku potrebni ekipi od Kostića. To je to i nema ništa više iosim ovog što sam napisao. Kad Dženo odluči oni će igrati. Do tada klupa ili tribine....[/quote]
Vidimo ti po primjeru Berberovica koji je prolijo litee znoja da bi usao u tim, naravno vise nego zasluzeno i opravdano ;)

Nema potrebe da budemo slijepi pored ociju na neke od cinjenica.
Jedna od njih je i ta, a govorim je vec odavno i govorit cu je i poslije Borusije ma kako god da prosli, Dzeno nije trener za nas. Svaka njemu cast, ali...
north

#7400 Re: Utakmice.

Post by north »

Sve je tačno, osim riječi jalovo ako si mislio na igru u cjelini....ne može biti jalovo ako imaš dva puta okvir gola i dva puta ti igrač sa gol linije spašava čist gol...dakle, to su mogla, ustvari ne mogla nego trebala biti četiri gola i da je ušlo sad bi svi bili prezadovoljni..to nije bilo mrljavo, nego 1000% šanse....da je pola od toga ušlo opet sigurne tri bobe i svi zadovoljni..ali ništa ne uđe :-) ...jalovi su jedino bili korneri, ustvari bolja riječ očajni, i ta počesta kruženja s lijeva na desno i obratno i beskonačna ubacivanja iz čega se ništa nije dešavalo....dakle, mora se bolje, tj. da se hiljadu puta ne ponavljam treba hirurški rješiti pod hitno problem binkeraških ekipa, jer osim košpa, Širokog i možda Zrinjskog svi ostali će na isti način igrati kao večeras Velež...mi max. do kraja sezone možemo priuštiti još jedan ovakav kiks, uz uslov da na strani deremo ko u Banja Luci, ali ako budemo imali više od još jednog kiksa na ovakav način kada igramo kući protiv lošijih ekipa, imati ćemo ozbiljnih problema kada je titula u pitanju..
Post Reply