Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sole2mio

#7351 Re: Utakmice.

Post by sole2mio »

nema me tamo wrote:Katastrofa igra.
Koju si ti utakmicu pratio ?
senci-071 wrote:Nikad mi prvaci necemo biti.
Mi realno igramo sa 10 igraca,jer Berberovic jos samo moze igrati, mali fudbal za raju.Imao je par centarsuta,par vracanja, i par izgubljenih lopti.I to mu je sva statistika.Ono sto brine je to da ga Dzeno ne smije poslati na klupu.Poraz kao poraz nije katastrofa,ali ovo nam nije trebalo pred utakmicu sa Borrusijom. :?
Odjebi!

Svaka cast momcima na igri, po meni malo nas je sudija i zeznuo sa onim crvenim, ovi se zatvorise parkirase autobus i izbij loptu, da nije bilo crvenog ne bi se povlacili i imali bi jos vise sansi da preokrenemo.
Nema se ovdje sta zamjeriti.
nema me tamo

#7352 Re: Utakmice.

Post by nema me tamo »

Nema se šta zamjerit to stoji, al' igra ko igra je bila katastrofa!

S igracem više 50 tak min?
Jednostavno nema opravdanja!

Loše igramo na Hasetu drama, bojim se potopa 21og.
player_

#7353 Re: Utakmice.

Post by player_ »

Ako sve ovako izdominiramo ja se ne bojim bice i golova aBd.
Charuga
Globalni moderator

#7354 Re: Utakmice.

Post by Charuga »

cpu_fan wrote:Haj' ne seri
cpu_fan wrote:Haj' i ti ne seri
cpu_fan wrote:Ma bolest , umna :-D
Postoji i drugi način da se odgovori nekome s kim ne djeliš mišljenje.

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma, vrijeđanje”
» cpu_fan

7 dana

Sada samo jedna hefta a ako se ponovi biće i više ...
ibizza

#7355 Re: Utakmice.

Post by ibizza »

nema me tamo wrote:Nema se šta zamjerit to stoji, al' igra ko igra je bila katastrofa!

Sta losa igra?

Mi smo Velez raznijeli, ljudi su se branili nenormalno dobro. A sto se potopa tice, od toga nema nista, ova ekipa moze samo nekod drugog da potopi.
nema me tamo

#7356 Re: Utakmice.

Post by nema me tamo »

Napisao vec..

50tak min s igracem više..
Nema opravdanja!!!

Nisu se oni uopšte nešto branili koliko mi nismo znali završit pojedine akcije..

Sve u svemu Velež je raja nek' je bilo 1-1.
BegA_

#7357 Re: Utakmice.

Post by BegA_ »

Jebem li ti kisu i majku vise. Hajde sto su mi i gace mokre, al' da mi frajer na poluvremenu ne dade Caffetin poludio bih. Sve hvalospjevke za doticnog. :thumbup: Igrom zadovoljan, rezultatom nikako. Dvije stative, oni silni promasaji(pogotovo onaj Milosev :shock: ), poklonjen gol. Sreca pa i onaj jedan uvalismo. Ovi bukvalno centra nisu presli kako treba. Idemo dalje...

btw. Sve hvalospjevke za gospodina sto se sa onim auticem zabio u one reklame kod istoka. :lol: :lol: :lol: :lol:
internazionale

#7358 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

nema me tamo wrote:Nema se šta zamjerit to stoji, al' igra ko igra je bila katastrofa!

Rjesenje je da zaobidjes Hase 21og
Sto manje placipi.ki bolje cemo proci
todd_smith

#7359 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Jarane nije igra kada ti ko budala samo sutas loptu naprijed. To nije igra.

Izvini ali imas 10+ kornera i NITI JEDAN JEDINI da bude opasan to je katastrofa. I to sve na isti nacin. Uzmi loptu, dodaj je igracu pored, on ce je u 16 golmanu u ruke.

Kurac od igre realno, kada nece Milos onda nece niko. Nisam se ni nadao pobjedi, ranije sam pisao sto. Jeste da smo imali prilika ali kada tebi onaj igra spica k*rac ces ti od gola vidjeti ako mu je ne serviras 3m od cisto otvorenog gola.
MHAB

#7360 Re: Utakmice.

Post by MHAB »

player_ wrote:Ako sve ovako izdominiramo ja se ne bojim bice i golova aBd.
Na Koševu neće biti golova bez obzira ko nam bude došao, jer ovoj ekipi nedostaje centarfor. Ako Dženo vjeruje da sa Šefkom, Krstom i Bilbijom može na Koševu probiti bilo kakav bunker ili preciznije autobus kakav je večeras Velež parkirao ispred svog gola u kaznenom onda je naivan. Fudbal se igra za golove, a ne za šanse ili dominaciju. Dženo ove sezone još nije ni jednu utakmicu pobjedio na Koševu (koja se igrala) i vrijeme je da se zapita gdje je problem. Problema je mnogo, ali prije svega mi nemamo odgovor za bunker. Problem je što nam prekidi ništa ne znače jer možemo imato sto kornera na utakmici opet nećemo dati gol. Problem je što nemamo centarfora koji može dati gol iz tri šanse. Problem je što je Krste totalno van forme. Problem je što nemamo drugu opciju za probijanje bunkera nego bjesomučno kružimo oko protivničkog kaznenog i nerezonski centriramo. Za gostovanja imamo perfektnu taktiku i ekipu, ali za domaće utakmice na Koševu ćemo se mučiti protiv bilo koga. Ako do kraja prelaznog roka ne dovedemo centarfora biće teško osvojiti titulu. U zadnjih pet - šest godina smo makar tri puta ovako prosuli titulu. Svaki put prospemo desetak bodova na Koševu i makar jedna ili dvije utakmice budu poput ove večeras. Mi imamo hiljadu šansi,a ljudi jednim pređu centar i daju nam gol, pa onda parkiraju autobus u svoj kazneni i čekaju, a mi se mučimo i frustriramo. Ko god drugačije misli naivan je ili ne prati dovoljno dugo klub.

Što se večerašnje utakmice tiče Džemo je definitivno izgubio mjesto u prvoj postavi,a možda i među šesnaest. Ono što on igra je smiješno i za ovu našu jadnu ligu. Bilo je malo i žalosno u drugom poluvemenu kada su mu igrači Veleža ostavljali stranu jer su imali igrača manje, a on ne može da probije nego bjesomučno centrira. Ševko (uradio sve da bude bezopasan po gol Veleža, a šansu koju je imao glavom upropastio), Krste, Stojčev večeras odigrali što bi se u raji reklo "za šamara". Nije problem što smo prosuli dva boda nego što se sad moraš vaditi protiv, Širokog, Zrinjskog, Željazničara umjesto da si lagano dobio Velež i u odličnoj atmosferi dočekao Borusiju. Iskreno za ovaj Velež je Mladost iz Velike Obarske Mančester Junajted. Sa ovom igrom će se prije raspasti nego otići u Europu, ali to je njihov problem...
internazionale

#7361 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

Imamo, k'o i sve ekipe, dosta stvari za unaprijediti, ali u prekidima nas je stvarno tesko i gledati
narocito sto su to "najlaksi" golovi
pa mi smo u Banja Luci morali zabiti tri velemajstorska gola da pobijedimo, jasno da to nece moci tako uvijek
Dakle naci bar jednog jablana sto zna glavom, sto prije
BegA_

#7362 Re: Utakmice.

Post by BegA_ »

Al' Sevko je najludji. Preko kurca frajer odigra, ama bas nista korisno nije uradio. Jos na kraju nasi krenuse prema sjeveru da pozdrave navijace, a on debil ode na jug. :lol: :-x
todd_smith

#7363 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

A sta su to Bilbija i Krste korisno veceras uradili? Mislim slazem se ali glupo izdvojiti jednog iz napada kada je rame uz rame veceras bio sa ostala 2
omega369

#7364 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

svake godine na pocetku ista prica, ili je velez, ili je sloboda, ili celik ili orasje...mora neko biti, i uvijek isto...fulas nemoguce...k'o da kakav sihrbaz sjedi na semaforu i navodi nam lopte van gola.... kao sto rekoh i prije utakmice, znao sam da nas ovako nesto ceka... kasnije obicno bude lakse. ali na pocetku mi jednostavno MORAMO kiksati :roll:
art vandeley

#7365 Re: Utakmice.

Post by art vandeley »

Ovaj nas golman i odbrana su sposobni da prime gol i kada im protivnik ozbiljno zaprijeti iz jedne jedine sanse.
:cry:
Svasta imamo, mnogo toga dobrog, kvalitetnog, progresivnog i pozitivnog ali odbrana na celu sa golmanom sigurno ne prati ili itekako zaostaje za svim pozitivnim onim sa cim raspolazemo, precesto se prave kiksevi i kardinalne greske tj. uvijek se popusi gol minimum. :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x

A ne pada ovima nasim na pamet da traze dobrog golmana :sad:

Krste se tumba po pozicijama (cesto), normalno da ispada i pruza slabije partije.
north

#7366 Re: Utakmice.

Post by north »

A doslutiše mnogi da bi večeras mogli kiksati...i meni je neki loš osjećaj čitav dan bio...vazda, ali baš vazda uoči ovih evropskih moramo jednu uprskati kući..i uvijek na isti način, bezbroj šansi, stativa kornera, protivnik jedan šut po golu i neriješeno..pu jebem ti kralja :evil:

Nije ovo nikakve tragedija, niti išta nenadoknadivo, preduga je sezona, nema ekipe u ligi koja neće kući kiksati.... ima igre, bori se, ima smisla, od šest utakmica koje smo do sada odigrali, svaku smo odigrali sa prolaznom ocjenom, u Grčkoj, Norveškoj i Banja Luci je to bilo odlično..ali jedino što se sa todd-om mogu složiti mi bolje igramo kad nam se da prostora, kada ekipa hoće da igra sa nama, čim se zatvore, belaj je, bezbroj kruženja s lijeve na desnu stranu, milion ubacivanja od kojih od svakog nema koristi, pedeset kornera iz kojeg ne samo da ne možeš zabiti gol, nego ne možeš ozbiljno ni zaprijetiti :-) ..još ako i Miloš nije na nivou ko što večeras nije bio, sranje još veće..možda je rješenje u jednom klasičnom centarfotru jablanu koji zna skočiti kad su ovi silni korneri, ali od toga prije zime nema ništa to je sigurno....eto to su nam loše strane koje su sad već evidentne, i to Dženo mora pod hitno rješavati, jer će svaka ekipa ovako igrati na Koševu pokušati iz jednog udarca zabiti gol i onda se braniti ko Žepa..igramo tečno, fino za oko, odavno to nije bilo ovako dobro, ali ovo gore se mora popravljati da nam ne ne be Velež opet dešavao u prvenstvu..ova dva boda će se brzo negdje nadoknaditi na strani, jer ova ekipa to itekako može, Banja Luka je dokaz da ti ne treba jači, ali se jednostavno NE SMIJE dešavati kikseva ovakvih, pogotovo kad si domaćin....

Idemo sad lagano misao okrenuti prema utakmici decenije....SVI NA KOŠEVO U ČETVRTAK DA GORI HALA I DA SE PAMTI :izet: !!!!
BegA_

#7367 Re: Utakmice.

Post by BegA_ »

todd_smith wrote:A sta su to Bilbija i Krste korisno veceras uradili? Mislim slazem se ali glupo izdvojiti jednog iz napada kada je rame uz rame veceras bio sa ostala 2
To je sve Dzenina krivica. Bilbija je skoro cijelo prvo poluvrijeme proveo na centru, zasto? Isto vazi i za Krleta. Sto rece @art vandeley, Krle svaku tekmu igra na drugoj poziciji. Ne znam sta Dzeno izvodi.
hodža

#7368 Re: Utakmice.

Post by hodža »

krivci za gol su isključivo ona dva igrača na centru (nisam vidio ko su bili) jer su ondje trebali napraviti prekršaj, dobiti žuti, ali i spriječiti kontru....Dejanu se ne može prigovoriti ništa, čekao je na golu jer je igrač pratio ovog u kontri i bilo bi bezveze da je i on izletio ;)
SmokingMan

#7369 Re: Utakmice.

Post by SmokingMan »

Biće bolje,idemo dalje.

Kočila je malo ta ideja u napadu,šta i kako sa igračem više,ali igrali smo žustro što je najbitnije,tek smo na početku,samo saburli.
hodža

#7370 Re: Utakmice.

Post by hodža »

i da ne zaboravim kornere...pa iz 20 kornera ni jedna jedina prilika, ni jedan dobar centaršut :shock: :shock: da li se to vježba na treninzima uopšte jbt :roll:

mora se naći neko rješenje za ovakvu igru gostiju, jer će svi igrati kao Velež večeras, znaju da sa otvorenom igrom nemaju nikakvih šansi
omega369

#7371 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

kod gola pogrijesila dvojica najboljih, prvo dupovac (manja greska) a onda cimirot pravi pocetnicku gresku. bandovic tu najmanje kriv. meni je veci problem realizacija. krste jednostavno ne moze sa loptom da se sastavi. bilbilja i nekako, uvijek je u sansi, pogadja stative, precke, asistira, nekad zabije ali krste je definitivno u krizi i to se osjeti

okic veceras - SMIJESAN

i da, da se vise hoce dogoditi i ta borusija pa da se onda rahat okrenemo prvenstvu koje bi nam ove godine moglo biti bas momacki zafrkano
gospodin Rajković

#7372 Re: Utakmice.

Post by gospodin Rajković »

todd_smith wrote:A sta su to Bilbija i Krste korisno veceras uradili? Mislim slazem se ali glupo izdvojiti jednog iz napada kada je rame uz rame veceras bio sa ostala 2
Bilbija je i za >Krstu a Ševku pogotovo bio večeras igračinapored stative borio se uklizavao sam skakao u 16 sa njihovom četvoricom kao bandera pa ti sad vidi .Pogriješio si prije je trebalo (umjesto Bilbije) šta je sa Stojčevom užas je večeraS bio kao i Krste u Ševko i Džemo.
Last edited by gospodin Rajković on 16/08/2014 23:47, edited 1 time in total.
todd_smith

#7373 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

gospodin Rajković wrote:
Bilbija je i za >Krstu a Ševku pogotovo bio večeras igračinapored stative borio se uklizavao sam skakao u 16 sa njihovom četvoricom kao bandera pa ti sad vidi .
i onda promasi zicera u 90toj, bra`o
north wrote:A doslutiše mnogi da bi večeras mogli kiksati...i meni je neki loš osjećaj čitav dan bio...vazda, ali baš vazda uoči ovih evropskih moramo jednu uprskati kući..i uvijek na isti način, bezbroj šansi, stativa kornera, protivnik jedan šut po golu i neriješeno..pu jebem ti kralja :evil:

Nije ovo nikakve tragedija, niti išta nenadoknadivo, preduga je sezona, nema ekipe u ligi koja neće kući kiksati.... ima igre, bori se, ima smisla, od šest utakmica koje smo do sada odigrali, svaku smo odigrali sa prolaznom ocjenom, u Grčkoj, Norveškoj i Banja Luci je to bilo odlično..ali jedino što se sa todd-om mogu složiti mi bolje igramo kad nam se da prostora, kada ekipa hoće da igra sa nama, čim se zatvore, belaj je, bezbroj kruženja s lijeve na desnu stranu, milion ubacivanja od kojih od svakog nema koristi, pedeset kornera iz kojeg ne samo da ne možeš zabiti gol, nego ne možeš ozbiljno ni zaprijetiti :-) ..još ako i Miloš nije na nivou ko što večeras nije bio, sranje još veće..možda je rješenje u jednom klasičnom centarfotru jablanu koji zna skočiti kad su ovi silni korneri, ali od toga prije zime nema ništa to je sigurno....eto to su nam loše strane koje su sad već evidentne, i to Dženo mora pod hitno rješavati, jer će svaka ekipa ovako igrati na Koševu pokušati iz jednog udarca zabiti gol i onda se braniti ko Žepa..igramo tečno, fino za oko, odavno to nije bilo ovako dobro, ali ovo gore se mora popravljati da nam ne ne be Velež opet dešavao u prvenstvu..ova dva boda će se brzo negdje nadoknaditi na strani, jer ova ekipa to itekako može, Banja Luka je dokaz da ti ne treba jači, ali se jednostavno NE SMIJE dešavati kikseva ovakvih, pogotovo kad si domaćin....

Idemo sad lagano misao okrenuti prema utakmici decenije....SVI NA KOŠEVO U ČETVRTAK DA GORI HALA I DA SE PAMTI :izet: !!!!
Nije katastrofa brate ali glupo odigrase kada su ovi picke ispali. Jos sve nesto nabijamo nema centarsuta nego nabijanje realno. Ne znam je li ikoga osim njihovog golmana jedan centarsut nasao?

Napisao sam neki dan Velez jedina ekipa koja bi mogla uzeti tj mozemo prosuti bodove kod kuce ove polusezone, ovo ostalo nema sanse boli me briga neka 22 igraca stave na gol, mora se uzimati
north

#7374 Re: Utakmice.

Post by north »

Bude i kornera solidno izvedenih, ali problem je što nam se igrači užasno loše postavljaju i svaku ali baš svaku izbija protivnički igrač...doduše bude i kritični izvedenih kornera....ponavljam, haj što nema gola, nego što iz toliko kornera ne možeš barem opaliti po golu, pa neka i golman odbrani, ali ni to, totalno bezopasni kada korner izvodimo :-) ...

Mislim, stvarno nisam toliko ljut, pa ni toliko razočaran, ipak su nam ovi momci do večeras pripredili toliko sreće, dovode nam bundesligaša i ovaj kiks večeras to ne može pokvariti..pogotovo, ako se uzme u obzir da se ne može reći da nisu trčali, da je igra bila goli qrac, ali ali...ko boga te molim skontaj Dženo gdje je najveći proble, al najveći problem je kad ti se protivnik na Košev zatvori..pa to se mora napokon riješiti, tako što ćeš ti prvi zabiti prvi gol, a onda kad se protivnik malo otvori natrpati ih do vrha...radite na tome majka mu stara i na tim jebenim prekidima u fazi napada, jer je to jedina stvar gdje smo goli qrac :roll:
PIMP-Meister-2000

#7375 Re: Utakmice.

Post by PIMP-Meister-2000 »

omega369 wrote:kod gola pogrijesila dvojica najboljih, prvo dupovac (manja greska) a onda cimirot pravi pocetnicku gresku. bandovic tu najmanje kriv. meni je veci problem realizacija. krste jednostavno ne moze sa loptom da se sastavi. bilbilja i nekako, uvijek je u sansi, pogadja stative, precke, asistira, nekad zabije ali krste je definitivno u krizi i to se osjeti

okic veceras - SMIJESAN

i da, da se vise hoce dogoditi i ta borusija pa da se onda rahat okrenemo prvenstvu koje bi nam ove godine moglo biti bas momacki zafrkano
I ja sam ih se večeras onako ljut i promrzo par puta sjetio kao i čitave Evropa lige i onoga ko je izmisli! :mrgreen:

A kao što rekoh, nakon trpanja u BL zadovoljan sam i bodom iz ove tekme, samo me iskreno brine naša "nemoć" protiv SVAKE, ali baš SVAKE ekipe koja igra bunker, bilo da su domaći ili iz EU! :run:
Last edited by PIMP-Meister-2000 on 16/08/2014 23:51, edited 2 times in total.
Post Reply