Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
last mohicans
#46226 Re: Utakmice.
Ma plivali su ti bekovi ljudi i protiv Radnika i u Rumuniji, sta vam je? Mozda je moglo postepeno, ali kako i koja fajda, novi trener igra svoju preferiranu formaciju, koji ce to iz postovanja prema prethodnom igrati staru formaciju i zarad eventualno veceg broja bodova na kontu, ni jedan. Sto više utakmica prođe u novoj formaciji, prije ce se uigrati ako se ikad i uigraju.
-
mirza_15
#46227 Re: Utakmice.
Možete reći da sam lud, ali ja i dalje mislim da je ovo Sarajevo najbolja ekipa lige. Samo se nadam da Jusref to može dotegnuti.
-
baxus
#46228 Re: Utakmice.
Jednostavno ne mogu da podnesem da smo u 20 dana napravili 5 koraka unazad.
Vratili se dvije godine unazad.
To je zaista frustrirajuće.
Vruće valjda bilo početkom avgusta.
Danas gazde u svim biznisima imaju tendenciju da se ponašaju ko Donald Trump. Svi potajno drkaju na njega i zele da budu predatori iako to mozda suštinski nisu. Tako i Mirvic, ne trpi da neko ima svoj stav i da se možda ne slaže s njim. Hoće samo poslušnike i da se može pisat po glavi trenerima. Glavonja nema karizmu za to.
Koliko god da je dobrog napravio, usrao je sve ovo ljeto. Isključivo on.
Možda mu se dize kurac kad tako donosi odluke preko koljena. Otkud mi znamo.
Vratili se dvije godine unazad.
To je zaista frustrirajuće.
Vruće valjda bilo početkom avgusta.
Danas gazde u svim biznisima imaju tendenciju da se ponašaju ko Donald Trump. Svi potajno drkaju na njega i zele da budu predatori iako to mozda suštinski nisu. Tako i Mirvic, ne trpi da neko ima svoj stav i da se možda ne slaže s njim. Hoće samo poslušnike i da se može pisat po glavi trenerima. Glavonja nema karizmu za to.
Koliko god da je dobrog napravio, usrao je sve ovo ljeto. Isključivo on.
Možda mu se dize kurac kad tako donosi odluke preko koljena. Otkud mi znamo.
- Logovan
#46229 Re: Utakmice.
Mislim da čitavu karijeru ili veći dio karijere igra sa jednom te istom formacijom i sad da promijeni. Hoće, kako neće.gold'n'brown wrote: ↑24/08/2025 21:55 Nije trebao dirati sistem u tih 7 treninga, vec postepeno uvoditi promjene ako vec hoce. Sacekati reprezentativnu pauzu, odigrati tada 1-2 prijateljske u drugom sistemu. I Rozman i Zekic su igrali sa 3 nazad. Bekovi su bili dosta ofanzivniji, sada se od njih ocekuje da su vise nazad. Pitanje je da li mi uopste sa ovim bekovima mozemo to igrati. Mozda je Jovic u toj situaciji bolji od Kupresaka koji je los u odbrani, mada je danas u jednoj situaciji spasio cist gol.
-
il dottore
#46230 Re: Utakmice.
To je samo teorijski. Ova ekipa je u rasulu, nije sastavljena planski i strucno. Jedno je kad imas neku igru, pa nece u gol, ovo ono.
Ova ekipa je zbog necega u raspadu
Ako Husref nesto ne skonta nastavice se problemi. Ko zna hoce li i on potrajati, pa onda opet novi trener...
-
last mohicans
#46231 Re: Utakmice.
Ima i toga, ne mozes samo nabacati igrača i očekivati Real. Roster sigurno imamo najbolji, ali trenutno ni E od ekipe. Vrlo brzo mora Husref djelovati, ne vjerujem da ce debeli imati strpljenja i sa njim. Samo smo izgubili dragocijeno vrijeme od ljeta...Na hajr
-
il dottore
#46232 Re: Utakmice.
Gol razlika poslije 4 kola 8-12. Primas 3 gola po utakmici. I kazes dobra je ekipa, mali pad koncetracije.
Moras znaci postizati 4 gola da dobijes tekmu.
Na to sve dodaj savez i sudije i neces Evropu izboriti
Moras znaci postizati 4 gola da dobijes tekmu.
Na to sve dodaj savez i sudije i neces Evropu izboriti
- Logovan
#46233 Re: Utakmice.
Prvi neka krene izmišljati kako razdrmati igrače, šta raditi da se igrači bore jedan za drugog, da igraju fudbal svih 90 minuta, a drugi bi mogao malo promijeniti politiku vođenja kluba, udariti sam sebi šamar, a ovo je i nemoguće meni se čini.last mohicans wrote: ↑24/08/2025 22:17 Ima i toga, ne mozes samo nabacati igrača i očekivati Real. Roster sigurno imamo najbolji, ali trenutno ni E od ekipe. Vrlo brzo mora Husref djelovati, ne vjerujem da ce debeli imati strpljenja i sa njim. Samo smo izgubili dragocijeno vrijeme od ljeta...Na hajr
-
mond
#46234 Re: Utakmice.
Niti jedan a ni drugi to neće uraditi
-
mirza_15
#46235 Re: Utakmice.
Dobiti sljedeću i onda na pauzi uigrati ekipu. Uključiti Cimirota, uigrati Ljajića imaš Keru, dozvati Gulija. Ristovski i Beganović su dobri igrači. Fali nam barem jedan pravi stoper ako ne i dva. Ovo što sada igra na štoperskim pozicijama je desni bek i Paskalev koji je igrač manje.
-
gold'n'brown
#46236 Re: Utakmice.
Tako je, to je sto sam rekao da se rade stvari na ho ruk. Ne trazi se najbolje rjesenje u datom trenutku na osnovu trenutnog kadra i svega sto si igrao i radio u prethodnom periodu, vec daj Husrefa on ce to izvuci. Husref da je uzeo ekipu na pocetku sezone, pa da fura svoj sistem u pripremama, mozda bi na nesto i licilo. Ali ovako ce biti raspad sistema duzi period.Logovan wrote: ↑24/08/2025 22:10Mislim da čitavu karijeru ili veći dio karijere igra sa jednom te istom formacijom i sad da promijeni. Hoće, kako neće.gold'n'brown wrote: ↑24/08/2025 21:55 Nije trebao dirati sistem u tih 7 treninga, vec postepeno uvoditi promjene ako vec hoce. Sacekati reprezentativnu pauzu, odigrati tada 1-2 prijateljske u drugom sistemu. I Rozman i Zekic su igrali sa 3 nazad. Bekovi su bili dosta ofanzivniji, sada se od njih ocekuje da su vise nazad. Pitanje je da li mi uopste sa ovim bekovima mozemo to igrati. Mozda je Jovic u toj situaciji bolji od Kupresaka koji je los u odbrani, mada je danas u jednoj situaciji spasio cist gol.Problem samo može biti što se doveo, a ne što je promijenio sistem.
-
mond
#46237 Re: Utakmice.
Ja sam zaista skeptik. Sezona finito krajem augusta bokte 
-
gold'n'brown
#46238 Re: Utakmice.
Da ne bude da samo pisem negativno na racun ekipe, mi smo veceras i zestoko osteceni...
Da je bilo 2:2 na poluvremenu, moguce da bi sve otislo u drugom smjeru.
Da je bilo 2:2 na poluvremenu, moguce da bi sve otislo u drugom smjeru.
- Silvester071
#46239 Re: Utakmice.
Ma Bgm ako cemo realno, mrka kapa nam je, nazalost.
Uvijek ima pojedinaca na forumu koji su optimisti, prepoznat' ce se
, prenesu isti i na mene ali...
Sva politika kluba u posljednjih 4-5 sezona koja je i rezultirala jednim ili dva osvojena kupa se ogolila i u ovoj sezoni.
Prodaja igrača kao na traci, zamjene istih svake sezone za 10 novih, trenera, bez ikakve jasne vizije...za gazdu mi je jasna vizija, on se vjerovatno podvuče na kraju sezone i vidi da je u "plusu" i boli njega neka stvar.
To što ocigledno nema šlifa niti ljude u klubu da skonta da bi sa titulom taj svoj novčani saldo dodatno podebljao, to je nama navijačima uteg.
Očekujemo nešto, pricamo o nekakvom milionima, kamionima a suštinski 0 bodova, ništa.
I evo sad gomilanje 'zvijezda" sa 30+ godina, ocigledno nam nece ništa donjeti u ovoj sezoni, daj Bože da griješim ali po vidjenom, sve miriše na Vrančiće, Aničiće i slične, jbg, teren je mjerilo, rezultati su mjerilo a njih htjeli mi to sebi priznati ili ne, nema.
Ni ovaj smutljivi gazda mi nije jasan, covjek ima novac, napravio ga je nekako ali da ne konta kako to ide ovdje i da treba klub zastititi od raznoraznih Sabrija i kompanije, ne ide mi u glavu.
Pa mi imamo sudjenje u najmanju ruku ko da smo Buducnost iz Banovića, bez ikakve uvrede za ljude, ne jebe nas niko ni 5 %.
Na stranu što se i mi ne znamo spremiti za sve scenarije, ja sam "sam" kuci gledao tekmu i kontam Jatti je crveni, 99.9 %, uvjeren bio.
Ako to Husref ili čitav stručni štab ne vidi, ne zna, onda ne kontam majke mi...
Sve mi se zgadilo još od bjezanja Zekića, ne branim ga by the way ni malo, ima ovdje i njegove kuhinje/igrača i svega pa one nemoći u Doboju pa do ove petice od jebenog Borca kurčevog.
Za kraj, što bi rekao Big Mo, hajmo malo biti pozitivni ali Boga mi se ne da, ne ide ni nikako vizija u glavi kako mi kroz 15-20 dana pocinjemo ličiti na tim...
P.S Malo me sve ovo podsjeca koliko god glupo poredjenje bilo na Man UTD, njih kako onaj Amer uze, godinama "tavore" po engleskoj ligi, veze nemaju na terenu, neka zvijezda se pojavi u ekipi ali gazda u vječitom plusu i kita ga boli šta misli prosječni navijač...naše je da kukamo i piskaramo po forumu
Uvijek ima pojedinaca na forumu koji su optimisti, prepoznat' ce se
Sva politika kluba u posljednjih 4-5 sezona koja je i rezultirala jednim ili dva osvojena kupa se ogolila i u ovoj sezoni.
Prodaja igrača kao na traci, zamjene istih svake sezone za 10 novih, trenera, bez ikakve jasne vizije...za gazdu mi je jasna vizija, on se vjerovatno podvuče na kraju sezone i vidi da je u "plusu" i boli njega neka stvar.
To što ocigledno nema šlifa niti ljude u klubu da skonta da bi sa titulom taj svoj novčani saldo dodatno podebljao, to je nama navijačima uteg.
Očekujemo nešto, pricamo o nekakvom milionima, kamionima a suštinski 0 bodova, ništa.
I evo sad gomilanje 'zvijezda" sa 30+ godina, ocigledno nam nece ništa donjeti u ovoj sezoni, daj Bože da griješim ali po vidjenom, sve miriše na Vrančiće, Aničiće i slične, jbg, teren je mjerilo, rezultati su mjerilo a njih htjeli mi to sebi priznati ili ne, nema.
Ni ovaj smutljivi gazda mi nije jasan, covjek ima novac, napravio ga je nekako ali da ne konta kako to ide ovdje i da treba klub zastititi od raznoraznih Sabrija i kompanije, ne ide mi u glavu.
Pa mi imamo sudjenje u najmanju ruku ko da smo Buducnost iz Banovića, bez ikakve uvrede za ljude, ne jebe nas niko ni 5 %.
Na stranu što se i mi ne znamo spremiti za sve scenarije, ja sam "sam" kuci gledao tekmu i kontam Jatti je crveni, 99.9 %, uvjeren bio.
Ako to Husref ili čitav stručni štab ne vidi, ne zna, onda ne kontam majke mi...
Sve mi se zgadilo još od bjezanja Zekića, ne branim ga by the way ni malo, ima ovdje i njegove kuhinje/igrača i svega pa one nemoći u Doboju pa do ove petice od jebenog Borca kurčevog.
Za kraj, što bi rekao Big Mo, hajmo malo biti pozitivni ali Boga mi se ne da, ne ide ni nikako vizija u glavi kako mi kroz 15-20 dana pocinjemo ličiti na tim...
P.S Malo me sve ovo podsjeca koliko god glupo poredjenje bilo na Man UTD, njih kako onaj Amer uze, godinama "tavore" po engleskoj ligi, veze nemaju na terenu, neka zvijezda se pojavi u ekipi ali gazda u vječitom plusu i kita ga boli šta misli prosječni navijač...naše je da kukamo i piskaramo po forumu
Last edited by Silvester071 on 24/08/2025 22:52, edited 1 time in total.
- p206
#46240 Re: Utakmice.
Ne treba izmišljati toplu vodu...fino uigraš 4231 koju igraju skoro svi danas ,sa startnih 11 i još 5 zamjena. A tih 16 igrača imamo koji su dovoljno kvalitetni za našu ligu. Vidiš koliko ko može i mijenjas ga u istoj minuti svake utakmice.
Od fudbala se pravi nauka,a to nije, pogotovo na ovom nivou kvaliteta. Glavni problem trenera je što se igračima izmišljaju pozicije, većina ih može igrati samo jednu kako treba, jer da može više bili bi već u nekoj boljoj ligi
Od fudbala se pravi nauka,a to nije, pogotovo na ovom nivou kvaliteta. Glavni problem trenera je što se igračima izmišljaju pozicije, većina ih može igrati samo jednu kako treba, jer da može više bili bi već u nekoj boljoj ligi
-
mond
#46241 Re: Utakmice.
C
Arsenal i Slow Stan Kroenke pljunuti
Arsenal i Slow Stan Kroenke pljunuti
-
mirza_15
#46242 Re: Utakmice.
Polako. Treba sa svakim igrati 4 puta. Bilo je večeras i dobrih momenata. Do 60-te i nije bilo tako loše. Čak bih rekao da smo bili bolji i ko zna kako bi završilo da nam nije poništen čist gol. Dobiti ovu na Koševu i utegnuti malo linije na pauzi. Bit će to dobro ako Bog da.
P.S. samo fali barem jedan dobar stoper. Niska nam je postava.
P.S. samo fali barem jedan dobar stoper. Niska nam je postava.
-
mond
#46243 Re: Utakmice.
Završilo bi se porazom. Sudija je odradio šta je trebao, dva razlike i igrač manje, za ostalo smo se mi pobrinuli
Neću više da mračim. Nije dobro
Neću više da mračim. Nije dobro
-
last mohicans
#46244 Re: Utakmice.
Pola ovih stvari u odbrani ne bi bilo da imamo Gojkovića. On je unosio takvu smirenost nazad, sad smo fakat niski. Zar nema ni jedan visok stoper ni u B timu, Ligi FBiH, trebalo je nekog hrmapaliju dovesti. Na sitnicama padamo. Ali najveci problem je neiugranost linija, pogotovo kada nemamo loptu. Vezni red, krila i bekovi prelako ispadaju i onda braniči ostaju na vjetrometini.
-
mond
#46245 Re: Utakmice.
Fali Bubanja. Nemamo skok igre nikako, ni defanzivno ni ofanzivno. Nema trke u rikverc kada zijanimo loptu
-
18mn97
#46246 Re: Utakmice.
Husref i Cosic da nesto uigravaju? Uozbiljimo se ljudi.
-
last mohicans
#46247 Re: Utakmice.
Baš tako, govno balijsko, ne vratio se nikada od njih. Tačno se vidjelo da je čekao pravi momenat, Jattin crveni, a pomogli smu mu smradovi iz vara. Frano,krme majorozirano. Oni su ga zvali i kod penala i kod ponistenog gola. Poslije si po govoru tijela tačno vidio da se razrahatio i odsudio kako je trebao suditi cijelu utakmicu.
-
mond
-
Adobeg
#46249 Re: Utakmice.
Zagonetku zvanu nas klub ni najveci filozofi,psihijatri ni naucnici ne mogu odgonetnuti,ne moguce da ovoliko godina nas prate razne nesrece,rasula pa malo euforije itd,ono kosevo je ukleto pod hitno bjezati sa istog.