Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

internazionale

#46201 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

mond wrote: 24/08/2025 21:13 4:4 i 1:5

Napisati više puta. Ponoviti naglas ako treba
Ponoviti 100 puta

Primiti 4 komada od Radnika za 15 minuta. Na Koševu, bez crvenih kartona, bez penala i bez Sabrije Topalovića.
I nama čudno što nam je Borac zabio 5icu u Banja Luci, sa svim ovim pobrojanim.

Mržnja prema Husrefu ti ne da da skontaš da su se alarmi upalili poslije Radnika. Što je Zekić otišo odmah. U Doboju je stigla potvrda oĉaja od ekipe
last mohicans

#46202 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

omega369 wrote: 24/08/2025 21:07
last mohicans wrote: 24/08/2025 20:54 Može se to utegnuti, ja najvise krivim ZZ, ovo je njegov trag. Nije Husref imao pripreme s njima niti je on uigravao, sve ovo je mirisalo na pripremnim. Znao je s čime raspolaže i s tim se trebao spremati.
E ovo je novi level pitaroljublja fakat :-) :-)
Sta se ibretiš, ti onalo voliš sve redom pljuvati. Koji igrači nisu igrali kod ZZ, a igraju sad sem Adema, jesu li zadnja 4 pa i veza isti, šta je to Hus promijenio osim sto je s razlogom klupirao Renana, danas na tribinama, ostavio Jovića, izveo Renana na poluvremenu a ZZ sve to gledao 2 mjeseca. O čemu ti, lako je hraknuti, de nam malo obrazlozi neka tvoja viđenja ako ih imaš. Znamo da ti je Mirvić glavni krivac, ko još?
omega369

#46203 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

baxus wrote: 24/08/2025 21:01 Nek je 4 komada protiv Rumuna bilo neprihvatljivo toliko da smo morali razjebat napravljenu ekipu.
A dobili smo ovo!!!
To je ona priča o lažnom doživljaju vlastite veličine.

Mi navikli grupnu fazu svake godine, pa ispadanje od Rumuna je vrijedno sjebavanja kompletne sezone.
Eto sjebali smo je, poslije 4 utakmice. Jedino smo u tome šampioni.

Neće igrači potezati i popravljati greške koje čini klub.
Sto bi igrači jedini bili krivi za sranja koja godinama radimo.
Svi smo naopaki, od navijača, prijatelja kluba, menadžmenta, vlasnika. Treneri i igrači su samo rezultat cjelokupnog sistema i atmosfere.
Kljucna stvar!!! Iako ne ocekujem da ovo shvati barem 50% nasih navijaca. Mirvic je unistio kakav takav kontinuitet koji smo imali i ovo je sad samo logican rezultat toga. Ali, zaboli njega. On ce dvojicu uskoro prodati i tako ce ublaziti bol a mi cemo mozda boriti i za opstanak

Kad zavrsimo u zenici valjda ce vam doci iz guzice u glavu
mirza_15

#46204 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Odlično pitanje – ovo je složenija situacija i zavisi od ključnog pojma iz Pravila igre: “je li započeta nova faza igre?” (new phase of play).

✅ Analiza prema pravilima IFAB-a:

Ako napadač igra rukom (slučajno ili ne), a njegova ekipa kasnije postigne pogodak iz iste napadačke akcije, gol se poništava.

Međutim, ako protivnička ekipa u međuvremenu uspostavi potpunu kontrolu nad loptom (clear possession and control) i započne novu akciju, tada se prijašnje igranje rukom više ne uzima u obzir.

❓ Šta znači “potpuna kontrola”?

Prema IFAB-u i FIFA VAR protokolu:

Dovoljno je da odbrambeni igrač svjesno dodaje loptu saigraču i ta radnja uspije, ili

Golman svjesno i kontrolisano doda loptu ili je zadrži, a ne samo odbije loptu.

Ako:

Odbrambeni igrač primi loptu, ima kontrolu, doda svom golmanu → to je nova akcija.

Golman ima loptu pod kontrolom (ne odbijenu, nego namjerno uhvaćenu ili dodanu) → nova faza igre.

🔍 U tvom scenariju:

Odbrambeni igrač potpuno kontroliše loptu i dodaje golmanu → to je nova akcija.

Golman nespretno primi (ali to je njegovu ekipi dodana lopta), pa je to i dalje u okviru njihove kontrole.

Nakon toga napadač (koji je nekada ranije igrao rukom) postiže gol → po IFAB-u, prijašnje igranje rukom više nije relevantno.

✅ Zaključak: Gol je regularan jer je protivnik uspostavio jasnu kontrolu i započeo novu fazu igre. VAR ne može poništiti gol zbog tog ranijeg igranja rukom jer VAR smije intervenirati samo ako nije bilo nove faze igre nakon incidenta.

---

Hoćeš da ti napišem zvanično IFAB objašnjenje pojma “nova faza igre” i tipične primjere koje sudije koriste? To je ključni dio u ovakvim sporovima.
omega369

#46205 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

last mohicans wrote: 24/08/2025 21:20
last mohicans wrote: 24/08/2025 20:54 Može se to utegnuti, ja najvise krivim ZZ, ovo je njegov trag. Nije Husref imao pripreme s njima niti je on uigravao, sve ovo je mirisalo na pripremnim. Znao je s čime raspolaže i s tim se trebao spremati.
Sta se ibretiš, ti onalo voliš sve redom pljuvati. Koji igrači nisu igrali kod ZZ, a igraju sad sem Adema, jesu li zadnja 4 pa i veza isti, šta je to Hus promijenio osim sto je s razlogom klupirao Renana, danas na tribinama, ostavio Jovića, izveo Renana na poluvremenu a ZZ sve to gledao 2 mjeseca. O čemu ti, lako je hraknuti, de nam malo obrazlozi neka tvoja viđenja ako ih imaš. Znamo da ti je Mirvić glavni krivac, ko još?
Bez ljutnje, ali ti to jednostavno ne shvatas. Sta god da ti covjek napise bice dzaba
mirza_15

#46206 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Chatgpt
gold'n'brown

#46207 Re: Utakmice.

Post by gold'n'brown »

Igrao je Turda, nije Paskalev. Paskalev veceras vrhunski odigra.
mond

#46208 Re: Utakmice.

Post by mond »

Ne mrzim ja čovjeka ba. Jesil nagluh? Porediš 4:4 i 1:5 esi mi dobar... i ja mrzim nekoga, ti voliš nekoga pa ti je petarda prihvatljiva?

Čovjek je igračka legenda kluba i naš trofejan trener, a ja sam forumski serator i niko i ništa za naš klub u poređenju sa dotičnim

Smijem li da izrazim zabrinutost kao navijač? Ja shvatam da je on za mnoge neki Veliki Manitu, neko božanstvo i poštujem mišljenje, al kritika mora postojati.

Igrači su u kurcu, a ja mislim da on to ne zna riješiti, jer ne zna sa ljudima. Teško se izlazi iz krize a to mene brine kao navijača.
Primili smo petardu večeras
mond

#46209 Re: Utakmice.

Post by mond »

mond wrote: 24/08/2025 21:27 Ne mrzim ja čovjeka ba. Jesil nagluh? Porediš 4:4 i 1:5 esi mi dobar... i ja mrzim nekoga, ti voliš nekoga pa ti je petarda prihvatljiva?

Čovjek je igračka legenda kluba i naš trofejan trener, a ja sam forumski serator i niko i ništa za naš klub u poređenju sa dotičnim

Smijem li da izrazim zabrinutost kao navijač? Ja shvatam da je on za mnoge neki Veliki Manitu, neko božanstvo i poštujem mišljenje, al kritika mora postojati.

Igrači su u kurcu, a ja mislim da on to ne zna riješiti, jer ne zna sa ljudima. Teško se izlazi iz krize a to mene brine kao navijača.
Primili smo petardu večeras. Debakl
last mohicans

#46210 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

omega369 wrote: 24/08/2025 21:24

Bez ljutnje, ali ti to jednostavno ne shvatas. Sta god da ti covjek napise bice dzaba
Nemas mi šta pisati, čitam tvoj opus i znam kakav je. Eto mi ćoravi pored očiju pa ne znamo da ova nekonzistenost s Mirvićem nije dobra. Ja bih volio da se sad pokupi ako ce neko bolji doći. Ali ima tu masu drugih stvari, pored toga. Je li on kriv za ovaj kurčev odnos i nekarakter igrača koji gledamo? Sve najbolje uslove imaju, gledamo kitu od njih.
last mohicans

#46211 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

gold'n'brown wrote: 24/08/2025 21:25

S tim Turdom nismo olako primali golove? Mi kao da nismo gledali iste utakmice. Hus je večeras kriv sto ih nije bolje psihički spremio, a kako će kad su mjesec dana u downu. Sto nije izveo Jattu na poluvremenu i sto je Paskaleva stavio u ekipu. Pa sta je čovjek mogao za 7-8 treninga i dvije utakmice, Boga ti?
armin071

#46212 Re: Utakmice.

Post by armin071 »

Možeš ti imati milione ali kuća se ne pravi bez majstora. Tako i mi isto izgledamo puno skupog materijala ali nigdje kuće…. ALI ono što je najvažnije kuća se osigura pogotovo u zemlji kakva je BiH… A mi ne da nemamo
osiguranje nego nas zapišava kako ko stigne….. Onako bauštelski objašnjen naš problem…..
internazionale

#46213 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

Ko je poslije Radnika i Doboja bio optimista i imao neka očekivanja svaka mu čast. Te dvije utakmice su udžbeniĉki primjer raspada ekipe. U Doboju nismo po golu pogledali. Keremeh dao go glavom, nije ni smiješno. Pa nije Zekić džaba pobjego

Nama je svaki gubitak lopte šansa za protivnika. Na to dodaj nekog Sabriju Topalovića i klofanje je u najavi
baxus

#46214 Re: Utakmice.

Post by baxus »

internazionale wrote: 24/08/2025 21:19

Ponoviti 100 puta

Primiti 4 komada od Radnika za 15 minuta. Na Koševu, bez crvenih kartona, bez penala i bez Sabrije Topalovića.

Mržnja prema Husrefu ti ne da da skontaš da su se alarmi upalili poslije Radnika. Što je Zekić otišo odmah. U Doboju je stigla potvrda oĉaja od ekipe
Primio pa sta?
Hoćemo sve razjebat zbog toga?
Eto razjebali smo. Jel neko naučio nešto iz tog tjeranja Zekica. Ono poslali smo poruku da se ne smije na Kosevu primat 4 komada?
Ko smo to mi? Real Madrid?
U statutu piše da je to neprihvatljivo?

Očekivanja navijača nadmašuju prvo našu reputaciju, pa onda realne domete.
Imas subjektivni dojam kluba i objektivnu stvarnost.

Prostor izmedju to dvoje je crna rupa koja guta svaki mogući napredak.
mirza_15

#46215 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Ja ne znam zašto je Zekić otišao, ali mi nije djelovalo da je zbog 4 komada nego da se nešto poslije toga desilo.
internazionale

#46216 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

baxus wrote: 24/08/2025 21:35

Ponoviti 100 puta

Primio pa sta?
Eto razjebali smo. Jel neko naučio nešto iz tog tjeranja Zekica. Ono poslali smo poruku da se ne smije na Kosevu primat 4 komada?

Ko je reko da je neprihvatljivo? Šta je razjebano?
Zekić nije otjeran nego je sam otišao.
armin071

#46217 Re: Utakmice.

Post by armin071 »

mirza_15 wrote: 24/08/2025 21:37 Ja ne znam zašto je Zekić otišao, ali mi nije djelovalo da je zbog 4 komada nego da se nešto poslije toga desilo.
Mislim da je puklo zbog moranja igranja “kapitena” a vjerovatno ima i do kamaranja nekih igrača koje možda ZZ i nije htio…
baxus

#46218 Re: Utakmice.

Post by baxus »

mirza_15 wrote: 24/08/2025 21:37 Ja ne znam zašto je Zekić otišao, ali mi nije djelovalo da je zbog 4 komada nego da se nešto poslije toga desilo.
Otisao je zato sto je većini u i oko kluba nerpihavltljvo da se primaju 4 gola na utakmici.
A svi ti kojima je to neprihvatljivo, ne znaju odakle su šuplji.
baxus

#46219 Re: Utakmice.

Post by baxus »

internazionale wrote: 24/08/2025 21:38

Ponoviti 100 puta

Primio pa sta?

Takva atmosfera vlada, da ako slučajno primiš 4 nisi za Reala, pardon Sarajeva.
mond

#46220 Re: Utakmice.

Post by mond »

Svaki jebeni vikend glavobolja
Onaj ne zna šta će parama, ovi na terenu ko pičke, jebu te, kradu te seljaci, pišaju po tebi mahalci i klošari
last mohicans

#46221 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Niko nije potvrdio da je ZZ otjeran, sam je otisao, zasto, mi mozemo samo nagađati, ali ekstra nam je atmosferu i uigranost ostavio, to se mora priznati, a tek fizičku spremu, da nas ama bas svaka ekipa nadtrčala.
internazionale

#46222 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

baxus wrote: 24/08/2025 21:41
internazionale wrote: 24/08/2025 21:38

Primio pa sta?

Takva atmosfera vlada, da ako slučajno primiš 4 nisi za Reala, pardon Sarajeva.
Sad već pregoniš. Kakva ekipa u našoj ligi slučajno primi 4 gola za 15 minuta? Ili kakva ekipa u slijedećem kolu protiv Sloge šansu ne napravi? Sa čistim suđenjem bez crvenih, navlačenja, jedna tekma na svom terenu...
To nije dekoncentracija
Logovan

#46223 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Ma kakav odlazak zbog četiri gola, glupa priča.
gold'n'brown

#46224 Re: Utakmice.

Post by gold'n'brown »

last mohicans wrote: 24/08/2025 21:34
gold'n'brown wrote: 24/08/2025 21:25

S tim Turdom nismo olako primali golove? Mi kao da nismo gledali iste utakmice. Hus je večeras kriv sto ih nije bolje psihički spremio, a kako će kad su mjesec dana u downu. Sto nije izveo Jattu na poluvremenu i sto je Paskaleva stavio u ekipu. Pa sta je čovjek mogao za 7-8 treninga i dvije utakmice, Boga ti?
Nije trebao dirati sistem u tih 7 treninga, vec postepeno uvoditi promjene ako vec hoce. Sacekati reprezentativnu pauzu, odigrati tada 1-2 prijateljske u drugom sistemu. I Rozman i Zekic su igrali sa 3 nazad. Bekovi su bili dosta ofanzivniji, sada se od njih ocekuje da su vise nazad. Pitanje je da li mi uopste sa ovim bekovima mozemo to igrati. Mozda je Jovic u toj situaciji bolji od Kupresaka koji je los u odbrani, mada je danas u jednoj situaciji spasio cist gol.
mond

#46225 Re: Utakmice.

Post by mond »

Jeste problem promjena sistema, gdje su naši bekovi navikli na sistem od 3 štopera, gdje ih mogu pokriti djelomično kada su ovi prvi na centru ili preko centra. Večeras i protiv Posušja su plivali, upravo zbog toga
Jednim dijelom se mučimo zvog nagle promjene a drugim dijelom jer su igrači patuljci, koji se i vlastite sjene boje, niko ne voli odgovornost.
Post Reply