Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- omega369
#39776 Re: Utakmice.
Meni je keremeh totalno razocarenje jucer, ali bas. Najlosiji pojedinac, uz traku
- omega369
#39777 Re: Utakmice.
Sve ono sto smo imali i svih ovih godina. Ali hajde da ne budemo maliciozni, ima revans pa cemo vidjeti ima.li promjena. Smjesno je govoriti da dovedes takve igrace i da ti se uvijek isto dogadjaGandalfSivi wrote: ↑14/07/2023 11:10Ali bukvalno sam sve ovo znao.omega369 wrote: ↑14/07/2023 10:50
Hocu da vidim PROMJENU!
Cim je kranula utakmica znalo se da ce se zalizani igrati sa sastavom, da cemo se isfulati, da ce nam zabiti iz prvog pogleda na gol, da cemo krepati u 60 min, da nece biti izmjena, da cemo se cupati na kraju...
I hocu da ne budemo vjecni sampioni pripremnih utakmica
Nisam htio jucer da pisem, ali hajde sada malo. Napati nas ekipa sa jednim i po dobrim igracem. Ali skontali likovi da ne ide Durakovica (u duetu sa Trakom) i bukvalno im sve lopte isle na kapitena (desno krilo), koji se igrao sa njima. I oba gola i ona sansa su dosli s te strane. Umjesto da poduplas tamo, da napravis zamjenu, Mirza se pravi isto da se nista ne desava. Za drugi faul u jos boljoj zoni poslije onog slobodnog ne treba ni pricati.
Sto se ostalog tice, ljudi su talasika zesca, ja u zivotu nisam vidio da ti ekipa onoliki prostor ostavlja kada prebacis loptu na drugu stranu (i to preko cetvorice igraca), ali to treba znati iskoristiti. Imali smo vise od par nerezonskih suteva sa distance u momentu kada igrac ulijece sa desne strane.
Dal uopste nije los bio, ali to je vec standardni pitarluk. Jeste imao par prejakih dodavanja, ali je lik prettcao teren vjerovatno vise od ikoga, milion puta se vracao, otvarao, pokusao i par kombinacija sa Ziljkicem i Brazilcem, na kraju krajeva i lijep gol dao. Po meni najslabiji Durakovic i Trako, mada ni Vrancic ni Ganac nisu brililjari. Ziljkic isto tako barem pet puta se mogao lopte brze osloboditi, ali on kada ima osjecaj da ce ga dati obicno ga i da, ovaj put nije, jebiga.
Za golmana cemo jos vidjeti, prva tekma, nervoza, bla bla…
- Dinostula
#39778 Re: Utakmice.
Imao je Mirza 2-3 varijante mogao je Zeljkovica staviti na lijevog beka a Baltu ubaciti u sredinu ili jednostavno Radovica u drugom.Durakovic ispadao citavo poluvrijeme a lik samo posmatra.Snimio sto kazes onaj njihov trener da je tamo suplje i udri.GandalfSivi wrote: ↑14/07/2023 11:10Ali bukvalno sam sve ovo znao.omega369 wrote: ↑14/07/2023 10:50
Hocu da vidim PROMJENU!
Cim je kranula utakmica znalo se da ce se zalizani igrati sa sastavom, da cemo se isfulati, da ce nam zabiti iz prvog pogleda na gol, da cemo krepati u 60 min, da nece biti izmjena, da cemo se cupati na kraju...
I hocu da ne budemo vjecni sampioni pripremnih utakmica
Nisam htio jucer da pisem, ali hajde sada malo. Napati nas ekipa sa jednim i po dobrim igracem. Ali skontali likovi da ne ide Durakovica (u duetu sa Trakom) i bukvalno im sve lopte isle na kapitena (desno krilo), koji se igrao sa njima. I oba gola i ona sansa su dosli s te strane. Umjesto da poduplas tamo, da napravis zamjenu, Mirza se pravi isto da se nista ne desava. Za drugi faul u jos boljoj zoni poslije onog slobodnog ne treba ni pricati.
Sto se ostalog tice, ljudi su talasika zesca, ja u zivotu nisam vidio da ti ekipa onoliki prostor ostavlja kada prebacis loptu na drugu stranu (i to preko cetvorice igraca), ali to treba znati iskoristiti. Imali smo vise od par nerezonskih suteva sa distance u momentu kada igrac ulijece sa desne strane.
Dal uopste nije los bio, ali to je vec standardni pitarluk. Jeste imao par prejakih dodavanja, ali je lik prettcao teren vjerovatno vise od ikoga, milion puta se vracao, otvarao, pokusao i par kombinacija sa Ziljkicem i Brazilcem, na kraju krajeva i lijep gol dao. Po meni najslabiji Durakovic i Trako, mada ni Vrancic ni Ganac nisu brililjari. Ziljkic isto tako barem pet puta se mogao lopte brze osloboditi, ali on kada ima osjecaj da ce ga dati obicno ga i da, ovaj put nije, jebiga.
Za golmana cemo jos vidjeti, prva tekma, nervoza, bla bla…
-
last mohicans
#39779 Re: Utakmice.
Sve stoji, ali i Zeljo je imao neke šanse, i to odlične, nisu zabili ni jedan, onda u 5-10 min dva، na samo kraju utakmice. Ne vidim način da smo mi bili u sličnoj situaciji, a da bi izvukli remi. Ne volim to što kažem, ali mentalno još uvijek nismo jaki. Nije Bašić neka veća pljačka od MV, da je toliko digao ekipu. Više je do ekipe, naboja, strasti, zelje i vjere u sebe.Logovan wrote: ↑14/07/2023 12:13Ne znam da li bi se raspali, ali isto kao sto se tesko vratiti nakon 0:2, tako je isto tesko se dva puta vratiti, pogotovo u nasoj situaciji. Uzmi u obzir da smo mi stvarali sanse u prvom poluvremenu, a oni prvi postigli gol, iako su centar presli dva puta. Onda primanje drugog gola odmah nakon izjednacenja. Sve ovo utice na igrace, nije se lako vracati u onakvoj utakmici. Ekipe jesu neuporedive, Dinamo jeste bolji, ali isti taj Dinamo se opustio u drugom poluvremenu, dok je Torpedo napadao.last mohicans wrote: ↑14/07/2023 11:53 Da, a vidio si njih kako su se nakon 0:2 vratili i to protiv puno jače ekipe. Mi bi se raspali. Jesmo se i mi vraćali dva puta, ali ekipe su neuporedive. Igrački smo jači, a mentalno smo za nijansu bolji od Dudićeve ekipe. Izgledamo kao reprezentacija, kad ide, odlični, čim ne ide, raspad sistema.
-
gold'n'brown
#39780 Re: Utakmice.
Komentator rece fantasticna partija Trake
Kyeremeh je najmanje pokazao od ofanzivnih igraca mada nije bio toliko los. Oba krila su slabo pomagala bekovima u defanzivi i to bi se trebalo popraviti. Nadam se da ce se Serbecic oporaviti i malo dozvati, tesko moze losije od Trake. Nije Trako toliko los, al nek se malo kali u nasoj ligi.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#39781 Re: Utakmice.
Meni je ovaj Keremeh zapeo za oko i na derbiju (2:2) da je bio ocajan.
Masu izgubljenih lopti duela, pogresnih pasova.
Sinoc ga nesto nisam upratio puno nekako sam u letu pregledao utakmicu. Jedino sta mi je za oko zapalo je Durakovic kojeg je onaj lik dobro izvozao.
Masu izgubljenih lopti duela, pogresnih pasova.
Sinoc ga nesto nisam upratio puno nekako sam u letu pregledao utakmicu. Jedino sta mi je za oko zapalo je Durakovic kojeg je onaj lik dobro izvozao.
-
Piaty
#39782 Re: Utakmice.
To se mora priznati Željezničaru! Možda su u problemima, siroti, košpicari, ovakvi ili onakvi i to baš i jeste velika stvar, što se znaju dići uprkos svemu tome. Upravo su to pokazivali baš u derbijima, evo i jučer. Mi možemo imati Messija u ekipi ali kada se kod njih pojavi jebeni Bekrić, naši se useru.last mohicans wrote: ↑14/07/2023 11:53Da, a vidio si njih kako su se nakon 0:2 vratili i to protiv puno jače ekipe. Mi bi se raspali. Jesmo se i mi vraćali dva puta, ali ekipe su neuporedivevelaxsa wrote: ↑14/07/2023 11:12 Sto se tekme tice mislim da je svima jasno d smo nakon pola sata realno trebali voditi sa 2 ili 3 :0, realno. U tom slucaju bi vjerovatno priveli utakmicu kraju bez problema i ne bi ni vidjeli ove supljine nazad. Srecom, vratili smo se dva puta iz minusa i to je super stvar jer se vidi da ekipa ima karakter. Primiti go iz prvog kornera i prve akcije, poslije onakvih sansi za nas je tezak udarac i za puno jace ekipe. Ipak, vratili smo se odmah na pocetku drugog. Nazalost, minut nakon toga odmah drugi gol za njih...svi smo vidjeli gdje skripi i dobro je da nismo platili previsoku cijenu zbog postavke odbrane. U revansu ce se vidjeti u kom smjeru ovo sve ide i da li ce trener ispraviti greske. Svako grijesi. Mene raduje borbenost, karakter i dobra atmosfera u ekipi. Nadam se da ce i bojkot navijaca prestati i da pred punim Kosevom aBd prodjemo dalje.
P.S. plavi hadalji se raspadaju ali se opet drze skupa, podrzavaju i bodre ekipu i klub.
Mene bi baš ložilo što igram za Sarajevo da se borim do zadnje jer naša povijest i renome su mnogo veći nego kod njih ali eto. Možda imaju neke hodže za moraliste kao u vojsci
-
Piaty
#39783 Re: Utakmice.
Ono što je možda najvažnije jeste da fizička sprema nije na željenom nivou kod nas.
Imajte na umu da se to u ovoj utakmici protiv prosječnog Torpeda čak nije moglo toliko ni primjetiti ali da je ovdje bio neki tim tipa Osijek ili Maribor, vidjeli bi sranja koliko zaostajemo tu. Vjerovatno bi to i sam rezultat pokazao.
Obzirom na sve ovo, bilo je toliko očigledno da ti fali neko jači tu na poluvremenu. I onda da odmah na poluvremenu ubaciš Baltu, ti čekaš 91 minut da ga ubaciš samo onako, bez ikakve koristi ikome.
Nerazumljivo.
Imajte na umu da se to u ovoj utakmici protiv prosječnog Torpeda čak nije moglo toliko ni primjetiti ali da je ovdje bio neki tim tipa Osijek ili Maribor, vidjeli bi sranja koliko zaostajemo tu. Vjerovatno bi to i sam rezultat pokazao.
Obzirom na sve ovo, bilo je toliko očigledno da ti fali neko jači tu na poluvremenu. I onda da odmah na poluvremenu ubaciš Baltu, ti čekaš 91 minut da ga ubaciš samo onako, bez ikakve koristi ikome.
Nerazumljivo.
-
mirza_15
#39784 Re: Utakmice.
S tim što bi mi hebali sve po spisku čitavom timu, skandirali da Mirza i uprava odu itd. Oni su imali podršku cijelo vrijeme bez obzira na rezultat. Mi opet dajemo podršku igračima samo dok trpamo, mada znamo hebati majke i kod 3:0 ako nas protivnik pritisne. Kada krene loše i prvi primimo gol na Koševu je apokalipsa i razočarenje javno i glasno ispoljeno.last mohicans wrote: ↑14/07/2023 13:16Sve stoji, ali i Zeljo je imao neke šanse, i to odlične, nisu zabili ni jedan, onda u 5-10 min dva، na samo kraju utakmice. Ne vidim način da smo mi bili u sličnoj situaciji, a da bi izvukli remi. Ne volim to što kažem, ali mentalno još uvijek nismo jaki. Nije Bašić neka veća pljačka od MV, da je toliko digao ekipu. Više je do ekipe, naboja, strasti, zelje i vjere u sebe.Logovan wrote: ↑14/07/2023 12:13
Ne znam da li bi se raspali, ali isto kao sto se tesko vratiti nakon 0:2, tako je isto tesko se dva puta vratiti, pogotovo u nasoj situaciji. Uzmi u obzir da smo mi stvarali sanse u prvom poluvremenu, a oni prvi postigli gol, iako su centar presli dva puta. Onda primanje drugog gola odmah nakon izjednacenja. Sve ovo utice na igrace, nije se lako vracati u onakvoj utakmici. Ekipe jesu neuporedive, Dinamo jeste bolji, ali isti taj Dinamo se opustio u drugom poluvremenu, dok je Torpedo napadao.
-
last mohicans
#39785 Re: Utakmice.
Još nešto, nisu napuštali stadion a do 85 su gubili. Kod nas bi pola tribina otišlo. Tako da se mi trebamo zapitati da li dajemo podršku na pravi način i kontinuirano, tokom svake utakmice, od početka do kraja. Jesu li se akademski građanini HZ oglasili i šta namjeravaju, na koji način će dati podršku u revanšu?
- omega369
#39786 Re: Utakmice.
Nije tacno. I njihovi su poceli izlaziti, pisu to po forumima
-
last mohicans
- omega369
#39788 Re: Utakmice.
Nema veze, bilo ih je. Manje zato sto je i njih uvijek.manje
-
mond
#39789 Re: Utakmice.
Ne mogu da se sjetim protiv koga smo igrali prije 15-20 godina, gubimo na Koševu, udari kiša, niko nije izašao a bilo nas je jedno dvadeset milja. Navijanje, ludilo.
Izjednačimo, okrenemo i prođemo na penale.
I nije to jedina utakmica.
Danas je malo "kultura" drugačija.
-
Piaty
#39790 Re: Utakmice.
Da nije protiv Sigmemond wrote: ↑14/07/2023 19:47 Ne mogu da se sjetim protiv koga smo igrali prije 15-20 godina, gubimo na Koševu, udari kiša, niko nije izašao a bilo nas je jedno dvadeset milja. Navijanje, ludilo.
-
mond
#39791 Re: Utakmice.
E ti. HvalaPiaty wrote: ↑14/07/2023 19:48Da nije protiv Sigmemond wrote: ↑14/07/2023 19:47 Ne mogu da se sjetim protiv koga smo igrali prije 15-20 godina, gubimo na Koševu, udari kiša, niko nije izašao a bilo nas je jedno dvadeset milja. Navijanje, ludilo.
- omega369
#39792 Re: Utakmice.
Sjecam se besiktasa, tad se izlazilo nakon 4 gola, pogotovo sa zapada
-
mond
#39793 Re: Utakmice.
Nikada u svom životu nisam otišao prije kraja. Ni Sigma ni Bešiktaš, Kijev, pun kurac skandinavaca, Rapid, Kluž, Sprata, Atalanta, Zarije, Milsamiji a ni protiv Troglava.
Danas se klub bojkotuje zbog dvije osobe.
Ne želim da uopće pričam o tome, al eto.
Kao društvo smo podjetinili.
Danas se klub bojkotuje zbog dvije osobe.
Ne želim da uopće pričam o tome, al eto.
Kao društvo smo podjetinili.
- Logovan
#39794 Re: Utakmice.
Za boldirano se slažem. Nismo, ali možemo ojačati sa vremenom. Hoćemo li ojačati i ako hoćemo kojom brzinom, to ćemo vidjeti. Čim smo se dva puta vratili to nešto i govori pozitivno. Sad čije je vraćanje jače malo mi je nezahvalno oko toga govoriti.last mohicans wrote: ↑14/07/2023 13:16 Sve stoji, ali i Zeljo je imao neke šanse, i to odlične, nisu zabili ni jedan, onda u 5-10 min dva، na samo kraju utakmice. Ne vidim način da smo mi bili u sličnoj situaciji, a da bi izvukli remi. Ne volim to što kažem, ali mentalno još uvijek nismo jaki. Nije Bašić neka veća pljačka od MV, da je toliko digao ekipu. Više je do ekipe, naboja, strasti, zelje i vjere u sebe.
Mi smo znali gubiti 0:4 pa je bilo na kraju 4:4.
Mirza svakako mora ići.mirza_15 wrote: ↑14/07/2023 19:29 S tim što bi mi hebali sve po spisku čitavom timu, skandirali da Mirza i uprava odu itd. Oni su imali podršku cijelo vrijeme bez obzira na rezultat. Mi opet dajemo podršku igračima samo dok trpamo, mada znamo hebati majke i kod 3:0 ako nas protivnik pritisne. Kada krene loše i prvi primimo gol na Koševu je apokalipsa i razočarenje javno i glasno ispoljeno.
A što se tiče napuštanja stadiona, pa u današnje vrijeme svugdje se dešavaju situacije da navijači napuštaju stadion usljed negativnog rezultata. Zna se desiti tu i tamo neki pozitivan primjer, ali uglavnom se napušta. Oni su isto gomilu puta napuštali, kako u derbijima, tako i u ostalim utakmicama.
Meni je napuštanje vazda bilo glupo.
- vicious
#39795 Re: Utakmice.
Ma jebo napuštanje, toga ce uvijek biti zavisno od situacije. Ali cinjenica je da bi kod 0:2 kod nas bilo jebavanje majki, i zvizduci, i prozivanja. Podrška teško.
- ZonFon
#39796 Re: Utakmice.
Uz bitnu razliku da smo mi ulozili pare u igracki kadar a oni nisu. Poredite neuporedive situacije a ne znam da li se sjecate ere Blekica, prije dolaska Tana kad smo bili jos veca fukara nego oni pa nas je dolazilo na PL hladno 10.000.
Sjever je tad bio na vrhuncu sto se tice oranizacije i podrske klubu. Tako da su oni trenutno 12 -15 godina iza nas.
OT: Generalno utakmicu smo odigrali premijerligaski kad si bolji od protivnika napadni ih dok mozes ako zabijed dobro i jest, okreni na kontre ako ne zabijes probaj izvuci x. Strah me da cemo i ove sezone kuburiti sa odbranom i da cemo se fino nervirati. Sto se napada tice mislim da cemo tu uzivati.
U revansu iskoristiti njihov umor od puta i domaci teren i proci ove.
Sjever je tad bio na vrhuncu sto se tice oranizacije i podrske klubu. Tako da su oni trenutno 12 -15 godina iza nas.
OT: Generalno utakmicu smo odigrali premijerligaski kad si bolji od protivnika napadni ih dok mozes ako zabijed dobro i jest, okreni na kontre ako ne zabijes probaj izvuci x. Strah me da cemo i ove sezone kuburiti sa odbranom i da cemo se fino nervirati. Sto se napada tice mislim da cemo tu uzivati.
U revansu iskoristiti njihov umor od puta i domaci teren i proci ove.
- Cossack
#39797 Re: Utakmice.
Očito neće Mirza nigdje zadugo jer iza njega stoji jedini covjek koji se pita. Što se prije neki pomire s tim bice im lakše.
-
psycho social
#39798 Re: Utakmice.
Varešanović neviđen lavor, sve će sjebat
Ide jebavanje majke u trećem kolu i smjena, perpetum mobile
Ide jebavanje majke u trećem kolu i smjena, perpetum mobile
-
svi u napad
#39799 Re: Utakmice.
Nece Mirza nigdje zadugo sto rece jedan kolega. Koliko god los trener bio on ima sada jako dobre igrace i bit cemo u vrhu opet. E sad ako je gazda rekao da moramo biti prvi sto bi objektivno i trebali onda ce on dobiti nogu jer tih 10-20% kolika je uloga trenera u osvajanju lige on nema. Nas problem je kao i u repki nemamo tog patriotskog naboja u ekipi sto za razliku od nas kone imaju pa njihov trener koji je jos losiji od Mirza ostaje na klupi. Kao sto neko napisa kod njih se remi slavi kao pobjeda a mi kao katastrofu. Zahvaljujuci ekipi tj kvaliteti nasih igraca moze on sebi dopustiti luksuz da gura svog malog ali to nas moze puno kostati kad igras u Evropi. Znam da ce mnogi reci dao je gol puno je trcao i to stoji (i sam sam pisao da se je trudio) ali pogledajte tekmu na miru jos jednom i 4-5 situacija koje je bukvalno usrao (mozes ti pogrijesiti 1-2 puta al preko toga je previse). Mi smo dragi moji igrali bez defanzivnog veznog sto ni jedna ekipa ne radi a pogotovo kad imas igraca koji to odlicno radi i koji je bio najbolji igrac prosle sezone. Takvog igraca on uvodi u 91 minuti a cijelu tekmu ti propuh na lijevoj strani. No da ne duzim i da ne pravim analize Mirzine taktike i neznanja nego samo da ponovim o njegovoj buducnosti ne odlucujemo mi vec gazda. Zivjeli.
-
psycho social
#39800 Re: Utakmice.
Mirza je ljigo i snishodljiva pička
Sve će sjebat, a vrijeme će pokazat
Sve će sjebat, a vrijeme će pokazat