Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
sencobih
#37051 Re: Utakmice.
Zalaganje na nivou, Suljić je bio dobar, Dal je malo sebičan, Đokanovic odličan, imamo nesretan rezultat ptotiv ekipa koje dođu i "zasluženo" uzmu bod , a da nisu dva puta presli centar. Imaju pravo da tako igraju, ali igra većine naših ekipa se svodi na takav način. Uz to svi daji sve od sebe da proriv nas nešto urade, ali to breme veliki timovi moraju nositi
- strong69
#37052 Re: Utakmice.
Nema im se sta prigovoriti. Šteta što nije pogodio penal ali Sarajevo je prevazišlo onu krizu koju smo imali protiv Sloge i Igmana. Borbenost, zalaganje, trčanje, posjed lopte, šanse, prečke, odbrane golmana. Solidan uvod protiv Zelje i nadam se da ce to biti prekretnica za novi pozitivan niz. Loših nizova biće još, nije to perpetum mobile niti smo mi Real Madrid. Uostalom, cilj ove godine nam je izlazak u Evropu.
I prestanite da vrijeđate igrače.
I prestanite da vrijeđate igrače.
-
il dottore
#37053 Re: Utakmice.
Slobodi nemas sta prigovoriti za sinoc. Skontali branicemo se, tako odigrali i uzeli bod. Nijednom se nisu valjali i prosipali onaj odvratni papanluk da ukradu vrijeme.sencobih wrote: ↑20/08/2022 11:38 Zalaganje na nivou, Suljić je bio dobar, Dal je malo sebičan, Đokanovic odličan, imamo nesretan rezultat ptotiv ekipa koje dođu i "zasluženo" uzmu bod , a da nisu dva puta presli centar. Imaju pravo da tako igraju, ali igra većine naših ekipa se svodi na takav način. Uz to svi daji sve od sebe da proriv nas nešto urade, ali to breme veliki timovi moraju nositi
Mrzim igrace, trenere, klubove... koji gaje takav "stil" igre.
Dakle nije ni blizu isto igrati defanzivno, ne prelaziti centar i valjati se po terenu 70 minuta
Proslo kolo papak iz Igmana bio van terena i smrdo se vrati korak u teren i legne. I dodje neko i kaze Elezovic dobar trener
-
Piaty
#37054 Re: Utakmice.
Ja bih volio da onaj Komazec igra za nas više nego pola ovih igrača što su tu. Zajebi ti priču...
- strong69
#37055 Re: Utakmice.
Trener Slobode veoma korektna izjava nakon utakmice.
-
sencobih
- van Basten
#37057 Re: Utakmice.
Da se protiv Igmana odigralo kao sinoc, tricu bi im spucali bez problema. A kad nece, nece. Zabrinjava propuh u odbrani, skoro svaki ozbiljniji napad protivnika primimo gol. Takodjer, nevjerovatno je da nemamo nekog rutinera za penale. Dva penala do sad ne zna se ko ga je losije izveo... jucer kao na golmanskom zagrijavanju, plasirana poluvisoka... nidje veze
- Maharadza
#37058 Re: Utakmice.
Najviše me boli što je sinoć i Merso razočarao...umjesto da kao najstariji, najiskusniji i na kraju krajeva kao pravi ŠPIC uzme loptu, zakuca je pod prečku i kaže "Jedan je Babuka!"...on se sakrio ko pizda. 
- Logovan
#37059 Re: Utakmice.
Pa jebi ga, mora i on nekad zakazati, mislim logično, godine.
Izvođenje penala se fakat mora popraviti. Nema ovo smisla, redovno ih fulamo.
Izvođenje penala se fakat mora popraviti. Nema ovo smisla, redovno ih fulamo.
- Maharadza
#37060 Re: Utakmice.
Ne kontam, kakve veze godine imaju sa izvođenjem penala?!
Morao je on preuzeti odgovornost kao najstariji + špic koji je i ubačen na kraju da upravo to radi - postiže golove kada je najpotrebnije.
- Logovan
#37061 Re: Utakmice.
Ma kontam nije siguran u sebe, mogao je prije tako, sad je već upitno. Eto ušao i Džafić, mogao je on to uraditi.
Šteta što Čataković nije ušao. Momak ima odličan šut, a mi to ne koristimo. Ne kontam što Kobiljar uvijek dobije priliku.
Šteta što Čataković nije ušao. Momak ima odličan šut, a mi to ne koristimo. Ne kontam što Kobiljar uvijek dobije priliku.
- Logovan
#37062 Re: Utakmice.
https://sportsport.ba/fudbal/zastava-lj ... 7iDyjKqzwI
Ali zato može ratko mladić, zastava vrs, psovanje države i ostali debilizmi
Ali zato može ratko mladić, zastava vrs, psovanje države i ostali debilizmi
-
mirza_15
#37063 Re: Utakmice.
Realno, i ovaj Željo bezveze ekipa. I oni su svaku utakmicu primili gol (3,2,2-još nije završeno,1,1,1) i odbrana im je truba. Treba paziti ovog brazilca, igrati na granici kartona i ne pustiti Musu da ga sam čuva (krilo ili neko iz veznog reda da pomogne). Nemaju špica. Eventualno ovaj Amoah može napraviti probleme, možda Gasal ili Štilić mada je on već u godinama. Mislim, nisu amaterska ekipa i mogu napraviti probleme ako mi ne budemo pravi, ali ovakvoj odbrani moramo zabiti (samo jednu utakmicu nismo dali gol).
Jesmo i mi primili (5,2,2,1,1,0), ali ako budemo pravi i maksimalno agresivni, ozbiljni i koncentrisani trebali bi biti bolja ekipa.
Jesmo i mi primili (5,2,2,1,1,0), ali ako budemo pravi i maksimalno agresivni, ozbiljni i koncentrisani trebali bi biti bolja ekipa.
-
Karikaturist
#37064 Re: Utakmice.
Pa stani, nisi valjda ocekivao da su oni nesto kvalitetni?
Mi smo ocaj ali oni su svakako i tako ispod nas klasu i ako trener i igraci imaju i malo obraza i ono necega u sebi skupiti ce se i dobiti tekmu. Ako ne, posteno bi bilo da dignu ruku od ovoga.. 4 tekme ovakve protiv ovih protivnika ako ne mogu dobiti, vrijeme im je da se zapitaju sta rade zajedno.
Mi smo ocaj ali oni su svakako i tako ispod nas klasu i ako trener i igraci imaju i malo obraza i ono necega u sebi skupiti ce se i dobiti tekmu. Ako ne, posteno bi bilo da dignu ruku od ovoga.. 4 tekme ovakve protiv ovih protivnika ako ne mogu dobiti, vrijeme im je da se zapitaju sta rade zajedno.
- East_side
#37065 Re: Utakmice.
Ako uzmemo u obzir Sabljinu ložionu protiv nas, da su nas i ranijih godina pod njim uzimali dok su ih istovremeno svi ostali redom derali, bit ću zadovoljan i sa X-om. Sve preko toga je bonus.
Ne bi me začudilo da nas dobiju (minimalno ili neka deračina opet, nebitno je) i da nakon toga povežu jedno 3-4 tekme bez pobjede a mi tek onda proradimo.
Ne bi me začudilo da nas dobiju (minimalno ili neka deračina opet, nebitno je) i da nakon toga povežu jedno 3-4 tekme bez pobjede a mi tek onda proradimo.
- Maharadza
#37066 Re: Utakmice.
Razlika je što je njima ovo utakmica sezone pa se tako i postave i nalože, dok je našima u 90% slučajeva pristup kao da nije derbi nego još jedna "uobičajena" patnja, tako da je logično da nas izdominiraju... pristup je sve u ovoj ligi, "kvaliteta" svih klubova je u 5 deka, samo je pitanje ko ima veću motivaciju u datoj utakmici.East_side wrote: ↑21/08/2022 13:56 Ako uzmemo u obzir Sabljinu ložionu protiv nas, da su nas i ranijih godina pod njim uzimali dok su ih istovremeno svi ostali redom derali, bit ću zadovoljan i sa X-om. Sve preko toga je bonus.
-
sencobih
#37067 Re: Utakmice.
Nekako svaki derbi u zadnje vrijeme bude po poluvrijeme, u prvom mi rasturimo, a u drugom nas nema ni na mapi, pa ko šta ugrabi
- East_side
#37068 Re: Utakmice.
Trebali bi i mi, tj. Feđa i igrači gledati na ovu utakmicu kao utakmicu sezone u vidu pozitivne prekretnice u slučaju dobrog rezultata.Maharadza wrote: ↑21/08/2022 15:10Razlika je što je njima ovo utakmica sezone pa se tako i postave i nalože, dok je našima u 90% slučajeva pristup kao da nije derbi nego još jedna "uobičajena" patnja, tako da je logično da nas izdominiraju... pristup je sve u ovoj ligi, "kvaliteta" svih klubova je u 5 deka, samo je pitanje ko ima veću motivaciju u datoj utakmici.East_side wrote: ↑21/08/2022 13:56 Ako uzmemo u obzir Sabljinu ložionu protiv nas, da su nas i ranijih godina pod njim uzimali dok su ih istovremeno svi ostali redom derali, bit ću zadovoljan i sa X-om. Sve preko toga je bonus.
Pobjedom bi dobili mnogo u vidu samopouzdanja i atmosfere za dalje. Porazom bi ostali u istom crnjaku u kojem se i ovog časa nalazimo. U slučaju pobjede bi im se halalilo sve loše do sada, pa i nakon derbija.
Ali nešto nemam na osnovu čega gajiti optimizam za pobjedu, iskreno. Remi bi opet jedino odgovarao ostalim ekipama: TC, Zrinjski, ŠB...
- Maharadza
#37069 Re: Utakmice.
Svaka je bitna ali derbi itekako može vratiti/pojačati prijeko potrebno samopouzdanje i donijeti pozitivni šok, samo ne znam da li ima dovoljno pameti da to skontaju i svi u klubu koji su super plaćeni za naše uslove a ponašaju se kao da ih zalibo kita za klub a pogotovu za navijače.East_side wrote: ↑21/08/2022 18:08Trebali bi i mi, tj. Feđa i igrači gledati na ovu utakmicu kao utakmicu sezone u vidu pozitivne prekretnice u slučaju dobrog rezultata.Maharadza wrote: ↑21/08/2022 15:10
Razlika je što je njima ovo utakmica sezone pa se tako i postave i nalože, dok je našima u 90% slučajeva pristup kao da nije derbi nego još jedna "uobičajena" patnja, tako da je logično da nas izdominiraju... pristup je sve u ovoj ligi, "kvaliteta" svih klubova je u 5 deka, samo je pitanje ko ima veću motivaciju u datoj utakmici.
Pobjedom bi dobili mnogo u vidu samopouzdanja i atmosfere za dalje. Porazom bi ostali u istom crnjaku u kojem se i ovog časa nalazimo. U slučaju pobjede bi im se halalilo sve loše do sada, pa i nakon derbija.
Ali nešto nemam na osnovu čega gajiti optimizam za pobjedu, iskreno. Remi bi opet jedino odgovarao ostalim ekipama: TC, Zrinjski, ŠB...
Mene bi bilo stid kao igrača primati tolike pare a na terenu se vući ko kita ili ne davati svaku 100% do zadnje sekunde...bez obzira da li igrao za klub koji volim ili neki drugi...to se valjda podrazumijeva pod pojmom "profesionalac", "čast" itd. ali naši od toga očito nemaju ni trunke u sebi jer da imaju ne bi se ni ovako olešili kao Riki u svakoj mogućoj prilici ili Asmir što po Ilidži skače...
Pravi "profi" se valjda treba nekako strpiti makar do kraja karijere koja je ionako dovoljno kratka za prosječna fudbalera i sportistu u globalu?!
- Van Halen
#37070 Re: Utakmice.
Derbi ce biti ko i dosad,mi imamo inicijativu i šanse i naravno ne znamo dati gol,oni iz polusanse daju i uzmu nas,i onda gledat onog neandertalca kako urliče po terenu
- Maharadza
#37071 Re: Utakmice.
Ma kao uvijek, mi i da imamo 3x jaču ekipu od njih OPET nije ni 50% sigurno da dobijamo jer nam treba i beskonačna sreća taj dan, tih 90 i kusur minuta da ih dobijemo...jednostavno nam ne leži ta utakmica zadnjih godina, možda i deceniju, ne znamo je igrati ne znamo je dobiti...barem u ogromnoj većini slučajeva.
-
sencobih
#37072 Re: Utakmice.
Zato što nas mediji uvijek proglase favoritom, pa je velika tragedija ako izgubimo, a željo ako izgubi onda to nije neka stvar jer igraju protiv favoriziranog sarajeva ,igraju rasterećeno, a nemaju ni za kifle, itd.itd.
- Logovan
#37073 Re: Utakmice.
SVI NA GRBAVICU!
- Logovan
#37074 Re: Utakmice.
Utorak, 30. august: Sarajevo - Leotar 20 sati
- Dinostula
#37075 Re: Utakmice.
Sastav za 3 boda