Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

fwh

#31326 Re: Utakmice.

Post by fwh »

Štrumfeta se bila i naguzila i skinula gaće, a nas nešto stid.

Onakav željo, povaljen, se natrpa da pamte, da ne spominju dvije pobjede iz prošle sezone više nikad. A mi nešto i bismo i ne bismo ih nabili.

Realizacija je bila očajna, drugo poluvrijeme mi izgleda (iako to ne vjerujem) kao prodano, kao da smo samo čekali taj gol za izjednačenje...

Ne znam šta se desilo, ali onakvog želju, koji je u prvom poluvremenu igrao aktivno 7 minuta - se moralo razbit k'o lubenicu.

Pozdrav iz Gračanice.
lider

#31327 Re: Utakmice.

Post by lider »

Momcima svaka čast na zalaganju i to je to. Nije htjela, idemo dalje.. Po tri boda u Tuzlu 8-)
Cossack

#31328 Re: Utakmice.

Post by Cossack »

lider wrote: 05/11/2020 08:46 Momcima svaka čast na zalaganju i to je to. Nije htjela, idemo dalje.. Po tri boda u Tuzlu 8-)
Upravo. Nakon 13 kola prvi uz omjer 10-3-0. Idemo dalje u nove pobjede! :thumbup:
Blixen

#31329 Re: Utakmice.

Post by Blixen »

Logovan wrote: 04/11/2020 23:01 https://fksarajevo.ba/vijesti/cetvrti-n ... inc7fsOqQQ

Haha bravo upravo!!! :izet: :thumbup:
mozda 2021 :D
tesko je kokuzima bilo sta dokazati
Logovan

#31330 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Igrac utakmice - Andrej Djokanovic!

Bravo momak. :thumbup:
ZonFon

#31331 Re: Utakmice.

Post by ZonFon »

Logovan wrote: 05/11/2020 11:46 Igrac utakmice - Andrej Djokanovic!

Bravo momak. :thumbup:
Ako dobro skontah, sinoć je bio najmlađi igrač na terenu. Dobro je odigrao i interesantno svaki put iskoristi svoje minute.
van Basten

#31332 Re: Utakmice.

Post by van Basten »

Hladne glave... steta, imali smo ih na konopcima ali sami smo krivi sto ostasmo bez 2 boda. Drugo poluvrijeme je meni neshvatljivo kompletno, od igre, izmjena, trke...
Oni su smjesna ekipa sa nikakvom igrom. Znalo se da jedino mogu bunariti iz kakvih prekida i da jedina dvojica koja znaju nesto s loptom su stilic i alispahic. I mi se slomismo "stimajuci" im kornere i prekide oko 16m, i jos poslije slabog ciscenja jednog kornera ostavimo bas alipsahica samog kao duh.
Jbg, steta kako rekoh ali opet sa tolikim brojem indisponiranih jucer (Handzic, Serbecic, Pejovic...) dobro je na kraju da smo distancu odrzali
gold'n'brown

#31333 Re: Utakmice.

Post by gold'n'brown »

Najvaznije je da se postuju epidemioloske mjere i da nam se niko nije primakao na tabeli :)
Logovan

#31334 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

East_side

#31335 Re: Utakmice.

Post by East_side »

van Basten wrote: 05/11/2020 13:17 Hladne glave... steta, imali smo ih na konopcima ali sami smo krivi sto ostasmo bez 2 boda. Drugo poluvrijeme je meni neshvatljivo kompletno, od igre, izmjena, trke...
Oni su smjesna ekipa sa nikakvom igrom. Znalo se da jedino mogu bunariti iz kakvih prekida i da jedina dvojica koja znaju nesto s loptom su stilic i alispahic. I mi se slomismo "stimajuci" im kornere i prekide oko 16m, i jos poslije slabog ciscenja jednog kornera ostavimo bas alipsahica samog kao duh.
Jbg, steta kako rekoh ali opet sa tolikim brojem indisponiranih jucer (Handzic, Serbecic, Pejovic...) dobro je na kraju da smo distancu odrzali
Da, upravo tako. :thumbup:

Sinoc i ja maksuz odgledah snimak da sve fino poslozim u glavi nakon tekstualnog prenosa i pracenja komentara na forumu tokom utakmice.

Ja moram naglasiti jednu stvar, koju ne vidim da iko ovdje spominje. A to je cinjenica da su se oni jako dobro branili i postavljali u blok ispred nasih napadaca i veznjaka u zavrsnici. Ko god od nasih primi loptu u ili oko 16, odmah se irped njega nekako nacrtaju trojica u plavom.

Zato mi i ne idu u glavu toliko kritike na Tatarov racun recimo. Ako pazljivo pogledate, odigrao je sasvim regularno u skladu sa tim koliko mu je prostora dato. Govorim o prvom poluvemenu, u drugom se i on izgubio kao i cijeli tim manje-vise.

Da nastavim:

Kovacevic - imao je par dobrih intervencija koje su nazalost zasjenjene onom neobjasnivom reakcijom kada smo im poklonili slobodnjak. Ja ne kontam sta njemu prolazi kroz glavu u onako bitnim trenucima.

Oremus - jako dobar, pouzdan i stabilan na poziciji deskog beka i vec sada se moze reci da za njega nemamo adekvatnu zamjenu na toj poziciji u slucaju kartona ili povrede. Imao jedan odlican prodor po desnoj strani u prvom poluvremenu.

Serbecic - premekan, premlak, isprepadan i jos pored svega toga van forme.

Dupovac - odigrao jako dobru utakmicu. Ono izbijanje lopte glavom ravno na Alispahica kada smo primili god mu ne treba uzimati za gresku. Prije da je to greska veznjaka sto se nisu vratili do 16 da prave blok i pomognu odbrani.

Pidro - solidna utakmica. U prvom poluvremenu im je stvarao probleme po lijevoj strani, cak je ucestvovao i u akciji kad smo poveli.

Pejovic - iako je imao par dobrih poteza (dodavanja i ukradenih lopti na sredini) imao je i dosta pogresnih poteza i pasova. Posebno boli ona sebicnost kada je sutao u akciji 3 na 2 pri rezultatu 1:0 za nas. Sve u svemu, prosjek.

Djokanovic - Stilic se nije vidio pored njega, strpao ga je u dzep. Bilo ga je svuda po terenu. Odlican pregled, inteligenti pasovi i pozicioniranja. Nekoliko presjecenih pasova i ukradenih lopti. Ukratko - man o the match.

Rahmanovic - covjek sa ubjedljivo najvise pretrpljenih faulova. Ne samo na ovoj utakmici. Glavni motorni pokretac nase igre. Odigrao jako dobro, u nekoliko navrata pravio visak na terenu i povlacio nasu igru snazno prema naprijed.

Velkoski - jedna jako pristojna utakmica rekao bih. Ona stativa... Mislim da bismo mnogo vise koristi imali da je on igrao spica umjesto Handzica a da je Fanimo poceo na krilu. Ali jbg sad.

Handzic - jako spore odluke i tromost... dok se on namjesti da puca, njihova odbrana moze otkahvenisat, zapalit po jednu i cejfit...
Mada bih opet spomenuo njihovo dobro postavljanje u blok. On je dva puta izblokiran poprilicno blizu gola, izmedju penala i peterca otprilike. Koliko ima do njegove tromosti ima i do njihove discipline u odbrani. Onu jednu loptu je zapucao direktno u njihovog golmana. Ali i tada je bila suma nogu ispred njega i dobro je ta lopta ikako prosla do golmana. Mada ga ne opravdavam. Da smo imali boljeg napadaca, vodili bismo minimalno 2:0 na poluvremenu.

Fanimo - prekasno usao kad smo vec pali nakon izjednacenja.

Jukic - igrao par minuta sve skupa. Nista.

Ukratko, pobijedili smo sami sebe, uslovno receno jer niko nikog nije pobijedio. Bio je remi na kraju. Ostaje zal za sva tri boda ali i ovako je sasvim dobro. Ipak 10-3-0. Moramo biti zadovoljni.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#31336 Re: Utakmice.

Post by Pitar sa Kariba »

Ma kakvo postavljanje branili se sa deset igraca, sta se ima postavljati. Ispucavali samo lopte i mi ih kupili. Ne bi prisli golu da Vladan nije pogrijesio i tada je "nemir" nabio u kukuruze. Ja ne znam fakat mozda ono gledas utakmicu pa vruca glava i eto hajde subjektivan. Ali svi pricaju/pisu o nekakvom geniju Osima, o izjednacenoj utakmici evo i ovi sa oPsajda ista prica.: "Zeljo se odlicno branio, Sarajevo igralo dobro onih zadnjih 10 minuta... Igrac utakmice Eric :lol: ...."
Evo kako je izgledalo veci dio tekme!
Image
Ne znam Boga mi neko je nesto dobro fulio...
Logovan

#31337 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Aha odlično se branili, jeste, jeste... :izet: Samo neka se tješe.

Dupovac, Velkoski, Handžić dvije dobre prilike + situacija kada je izletio ali nije šutirao koliko se sjećam, Pejović i pored ovoga par opasnih situacija po njihov gol. U drugom dosta slabije, ali sve u svemu daleko im je ovo bilo od odlične odbrane.
East_side

#31338 Re: Utakmice.

Post by East_side »

Handzic je izblokiran 2 puta u dobroj poziciji. Prije da je do njegove sporosti i tromosti nego do njihove dobre odbrane. Mada opet ponavljam, igrali su dobru odbranu protiv nas. Sasvim ok.

Isti ovaj napad da 3,4,5 komada Krupi i MDK koji su se takodjer branili protiv nas. Do cega je onda.

Zaboravio sam spomenuti Peljtu. Nije direktno uticao na rezultat ali mi se cini da je u jednom momentu malo pao pod pritisak njihove klupe. I upravo zbog toga imamo nerealan omjer 4-1 u kartonima za nas na kraju. Kod njih je Hajdarevic naprosto morao pozutjeti jer je napravio mali milion faulova, posebno nad Rahmanovicem.
rocco_siffredi

#31339 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

Sami smo najviše krivi. A po meni je najviše kriv Vinko.
Objasnit ću.
Igraš odlično prvo poluvrijeme, stalna trka, stalni pritisak, non-stop se igra pred njihovih 16 metara, brane se. Rekli bi poluvrijeme iz snova. Sve na elan igrača i želje da se spere ljaga sa dva derbija od prošle godine.
Šta se dešava u svlačionici na poluvremenu? Vinko, glavu na panj stavljam, ziheraš (znamo ga od prije, uvijek je bio defanzivno orijentisan) ima govori da stanu na loptu, da čekaju, da se povuku. Da smo isto nastavili u prvih 15 minuta drugog poluvremena dali bi im još dva gola. Ne, mi im dajemo damfa, da dodju do daha, da se razmašu. Zabiju nam go, još na kraju visimo pa smo mogli i izgubiti.
Slično kao kod utakmice sa Tuzlom. Sramota je kako smo tu utakmicu odigrali.
Vinka pokrivaju rezultati, nemamo poraza, nema mu se šta reći. Ali sa daleko najboljom grupom igrača u ligi, posloženim klubom od kapije do krova u najmanjem detalju, iskreno mislim da je on tu najslabija karika.
Čini mi se da nije on taj kalibar za iskorak kakav želimo. Nadam se da griješim, ali vrijeme će pokazati
izbjeglica_iz_besmisla

#31340 Re: Utakmice.

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Mislim da nema potrebe za ekstremnim kritikovanjem Vinka. Prvo poluvrijeme smo odigrali odlicno jer je upravo Vinko nadmudrio Amara. Koliko cesto ste to vidjeli u nasoj ligi? Al nije bilo realno ocekivati da ce ovaj sjediti skrstenih ruku, i u drugom poluvremenu su ljudi reagovali.

Vinku je ovo prvi derbi i izvukao je remi. Husref je s tolikim iskustvom i slicnim kadrom fasovao dva puta lani, i to dobro.

I na kraju krajeva, bolji smo od zelje ali ne toliko koliko mnogi ovdje misle. Ljudi su s nikakvom klupskom situacijom jos uvijek blizu iza - i to moze biti samo do igrackog kvaliteta i trenera. Ne igraju budzeti, racunovodstvo i uprave, i "pisanje po sirotinji" koje neki zazivaju stvarno jos nema uporista. Vidjeli smo to i prekjucer.
strong69

#31341 Re: Utakmice.

Post by strong69 »

Nije kriv Vinko. Krivi su Pejovic i Handzic. Prvo poluvrijeme je moralo biti 3:0.
strong69

#31342 Re: Utakmice.

Post by strong69 »

rocco_siffredi wrote: 06/11/2020 06:46 Sami smo najviše krivi. A po meni je najviše kriv Vinko.
Objasnit ću.
Igraš odlično prvo poluvrijeme, stalna trka, stalni pritisak, non-stop se igra pred njihovih 16 metara, brane se. Rekli bi poluvrijeme iz snova. Sve na elan igrača i želje da se spere ljaga sa dva derbija od prošle godine.
Šta se dešava u svlačionici na poluvremenu? Vinko, glavu na panj stavljam, ziheraš (znamo ga od prije, uvijek je bio defanzivno orijentisan) ima govori da stanu na loptu, da čekaju, da se povuku. Da smo isto nastavili u prvih 15 minuta drugog poluvremena dali bi im još dva gola. Ne, mi im dajemo damfa, da dodju do daha, da se razmašu. Zabiju nam go, još na kraju visimo pa smo mogli i izgubiti.
Slično kao kod utakmice sa Tuzlom. Sramota je kako smo tu utakmicu odigrali.
Vinka pokrivaju rezultati, nemamo poraza, nema mu se šta reći. Ali sa daleko najboljom grupom igrača u ligi, posloženim klubom od kapije do krova u najmanjem detalju, iskreno mislim da je on tu najslabija karika.
Čini mi se da nije on taj kalibar za iskorak kakav želimo. Nadam se da griješim, ali vrijeme će pokazati
Ne vjerujem sta sam procitao. :run: Pretpostavljam da je Husref covjek za iskorak kakav zelimo? Izvini ako grijesim.
Raigor Stonehoof

#31343 Re: Utakmice.

Post by Raigor Stonehoof »

Husref je tri levela iznad Vinka po svemu, ali ta prica je nazalost zavrsena zauvijek.
sencobih

#31344 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Moš misliti kad bi se "razgalamio" Husref u onom direktnom prenosu bez gledalaca. Morala bi režija intervenisati sa tehničkom podrškom bip bip biiiiiip :mrgreen:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#31345 Re: Utakmice.

Post by Pitar sa Kariba »

Basic veli
Imamo mnogo problema sa povredama, tako da imamo od ranije Džafić, Muminović i Kojić, Ubiparip, Crnkić i Kojić također, a imamo i kartoniranog Đerića
Ako ne slaze!? :D
internazionale

#31346 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

Pitar sa Kariba wrote: 06/11/2020 13:21 Basic veli
Imamo mnogo problema sa povredama, tako da imamo od ranije Džafić, Muminović i Kojić, Ubiparip, Crnkić i Kojić također, a imamo i kartoniranog Đerića
Ako ne slaze!? :D
Baca fore papanske. Oni ce izginuti protiv nas
Logovan

#31347 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

strong69 wrote: 06/11/2020 11:35 Nije kriv Vinko. Krivi su Pejovic i Handzic. Prvo poluvrijeme je moralo biti 3:0.
Zato je kriv za drugo poluvrijeme. Em smo se vukli po terenu veći dio, em je pogriješio što je izvršio samo dvije izmjene, a i njih je prekasno uradio. Jebi ga sad, nema veze, idemo po pobjedu u Tuzlu. :thumbup:
svi u napad

#31348 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Vinko je solidan trener i u ovom trenutku je dobro dosao jer njegova mirnoca se pozitivno prenjela na ekipu. mozete misliti kako bi se Hus derao za vrijeme tekme i tako dodatno unio nervozu. Tacno je da je Vinko ziheras (i sam sam pisao o tome) i da mi imamo super ekipu no prvo poluvrijeme je i pored zelje igraca za osvetom velikim dijelom i Vinkovo djelo. No mislim i da je povlacenje u drugom poluvremenu takodjer njegovo djelo. E tu ja imam zamjerke. Ok vjerujes u ekipu da moze izdrzati pritisak i mislis da ces kontrama preko Tatara zavrsiti tekmu. I sad dolazimo lako do njegove velike greske. Dakle igras na kontru a ostavljas panja Handzica kojem u prvom poluvremenu Rahman daje pas u slobodan prostor i on ima par metara prednosti u odnosu na odbrambenog strumfa i covjek nista ne uradi. Dakle u fudbalu postoje neka nepisana pravila koje zna svako ko je bar 10 puta bio na tekmi uzivo a to su: ako zelis dati gol ubacujes centarfora izmedju 60 i 65 minute; moras osvjeziti tj. pojacati veznu liniju a) zbog pritiska kojeg vrsi protivnik ili b) zbog odrzavanja rezultata tj. posjedovanja lopte i c) zelis pobjediti i trebaju ti lopte za napadace jer dotadasnj igra ne daje rezultat. Ova izmjena se vrsi oko 70-e minute tekme. Treca izmjena se vrsi 3-5 minuta prije kraja tekme radi kupovine vremena i promjene ritma kod protivnika. E sad sa novim pravilima mozes jos vise kalkulisati jer imas 5 izmjena na raspolaganju.
Dakle hoces da se branis i igras kontru a igrati Handzic. Morao je Finimo igrati tj. uci ranije u igru i to je najveca greska Vinka na tekmi. Dalje ako se branis bez obzira na dobru partiju Krste uvodis Jukica ili Salcina umjesto njega takodjer puno ranije. Mislim kao i ovaj gore kolega da smo trebali stisnuti jos prvih 15 minuta drugog poluvremena a onda se povuci te uz ove navedene izmjene odigrati ostatak tekme. Koliko god pojedinci ovdje bili kriticni protiv Tine on nam je jako puno falio u srijedu jer to je jak igrac na lopti a i jedini ima taj dugi pas kojim bismo mogli odigrati kontre prema taktici iz drugog poluvremena.
Da zavrsim sa necim pozitivnim a to je mladi Djokanovic koji je bio igrac utakmice. Ranije sam pisao da ce to biti igracina i drago mi je da decko zaista igra na visokom nivou i da ce tako nastaviti. mali je profesionalac od glave do pete samo treba nastaviti tako. Ne bi smio upasti u zamku u koju je upao Serbedjic koji je dosao prosle godine i bio najbolji igrac u odbrani zahvaljujuci pripremama koje je prosao u inostranstvu i zeljom za dokazivanjem no kad su uslijedile pohvale na njegov racun decko se totalno opustio. ne znam da li je to u glavi ili zbog bolesti ili slabije odradjenih priprema. Vidjet cemo kroz utakmice.
No bez obzira na sve Vinko je ipak iskorak u odnosu na Husrefa. Ugodan vikend vam zelim i naravno pobjedu naseg najdrazeg kluba. Zivjeli.
Logovan

#31349 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Image

Sutra pobjeda ako Bog da!
ZonFon

#31350 Re: Utakmice.

Post by ZonFon »

Sutra nam treba 100% zalaganja i koncentracije, nemamo klasicnog napadaca desetkovani smo u odbrani neigranjem Milicevica i Serbecica. Sretno momcima.
Post Reply