I još nas neki imaju obraza napadati što dobijamo stadion "jeftino" na korištenje...PA ONI NAMA TREBAJU PLAĆATI ŠTO IGRAMO NA OVOJ RUŠEVINI NEUSLOVNOJ A NE OBRNUTO!Logovan wrote:Pogledajte na klupskoj facebook stranici u komentarima uslove sa stadiona.![]()
![]()
Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Maharadza
#28676 Re: Utakmice.
-
todd_smith
#28677 Re: Utakmice.
Teska utakmica danas.
Vrijeme je jebeno bilo, sto je uticalo na teren i na igru. Ali opet nije izgovor jer nas je Velez u prvih 30 minuta par puta rastavio na faktore. I mogli su nam 3 gola hladno uvaliti.
Pozitivno je sto je ovo vec druga gdje gubimo pa se vracamo. To pokazuje karakter jebi ga, tako sampionske ekipe igraju. To je sto Liverpool nije uzeo prije 2 sezone her je gubio bodove na ovakvim utakmicama u EPLu recimo. Tako da je to ohrabrujuce.
Lazic i Kovacevic tragicari. Mislim da se mali bas dobro opustio i nadam se da ce mu ovo biti budjenje neko jer brani katastrofalno jos od Celtica. Svaki sut skoro zaustavlja na nacin koji je primio gol, tj sa dlanovima odbacuje od sebe umjesto da je pokusa ili uhvatiti ili na stranu odbaciti, a ne ispred sebe. Ne znam je li to nesto na cemu radi ili refleks, ali to mora pod hitno da popravlja, sreca pa smo uzeli inace bi i na njega se okomili navijaci.
Besim odlican, Haretu ce dobro doci gol za samopouzdanje. Sabanovic me iznenadio danas, imao je par okej poteza, onaj sut da je usao... uff. Djokanovic je takodjer imao solidnu utakmicu, bice nam koristan igrac u rotaciji tokom sezone.
Vrijeme je jebeno bilo, sto je uticalo na teren i na igru. Ali opet nije izgovor jer nas je Velez u prvih 30 minuta par puta rastavio na faktore. I mogli su nam 3 gola hladno uvaliti.
Pozitivno je sto je ovo vec druga gdje gubimo pa se vracamo. To pokazuje karakter jebi ga, tako sampionske ekipe igraju. To je sto Liverpool nije uzeo prije 2 sezone her je gubio bodove na ovakvim utakmicama u EPLu recimo. Tako da je to ohrabrujuce.
Lazic i Kovacevic tragicari. Mislim da se mali bas dobro opustio i nadam se da ce mu ovo biti budjenje neko jer brani katastrofalno jos od Celtica. Svaki sut skoro zaustavlja na nacin koji je primio gol, tj sa dlanovima odbacuje od sebe umjesto da je pokusa ili uhvatiti ili na stranu odbaciti, a ne ispred sebe. Ne znam je li to nesto na cemu radi ili refleks, ali to mora pod hitno da popravlja, sreca pa smo uzeli inace bi i na njega se okomili navijaci.
Besim odlican, Haretu ce dobro doci gol za samopouzdanje. Sabanovic me iznenadio danas, imao je par okej poteza, onaj sut da je usao... uff. Djokanovic je takodjer imao solidnu utakmicu, bice nam koristan igrac u rotaciji tokom sezone.
-
sencobih
#28678 Re: Utakmice.
Volio bih i da je onaj mali brazilac dao go , sjela mu je dobro bila , šteta što ga izblokirase a bilo bi to za njega velika stvar
-
mirza_15
#28679 Re: Utakmice.
Lazić je kod žutog zavaljen kratkom loptom od, čini mi se, Velkoskog.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#28680 Re: Utakmice.
Ne znam sta ti gledas. Izvini. Kao prvo nije nas rastavio Velez vec su na polukontre i kontre plus teren klizav stvarali sanse. Niti su imali incijativu niti su nas rastavljali. Mogli smo i mi njima zabiti prvi da je Krle sutao umjesto sto je pokusao vratiti.todd_smith wrote:Teska utakmica danas.
Drugo, Vladan je sinoc branio pod temperaturom. Kao i Heba, Tatar i Lazic koji su nesta svi bili bolesljivi. Vladan brani fenomenalno cijelu polusezinu otkako je pocela. Ne znam gdje ti vidis da je katastrofalan jos od Celtica. Hajde malo pregledaj utakmice posebno ove u nasem prvenstvu. Ili proslu protiv Radnika. Gore kikseve je znao Nojer napraviti i u Bajernu i u Salkeu.
- Logovan
#28681 Re: Utakmice.
Da, od njega, preslabo dodao, ali ionako je Lazić trebao dobiti žuti kad tad. Bolje ovako, nego da strahujemo protiv Širokog da ne dobije treći žuti.mirza_15 wrote:Lazić je kod žutog zavaljen kratkom loptom od, čini mi se, Velkoskog.
- vegass
#28682 Re: Utakmice.
Od početka ove sezone Velkoski dodaje lopte kao da mu je slomljena noga. Svaku utakmicu napravi par lucidnih poteza, ali je generalno loš pravo, po mom mišljenju i ni blizu kao prethodnih godina.Logovan wrote:Da, od njega, preslabo dodao, ali ionako je Lazić trebao dobiti žuti kad tad. Bolje ovako, nego da strahujemo protiv Širokog da ne dobije treći žuti.mirza_15 wrote:Lazić je kod žutog zavaljen kratkom loptom od, čini mi se, Velkoskog.
- Logovan
#28683 Re: Utakmice.
Pa imao je i dobrih utakmica ove sezone. Prva sa Celticom meni se čini, možda i druga, Zrinjski i još neka ja mislim. Treba uzeti u obzir da u većini slučajeva igra predaleko od gola, ono uopšte nije njegova pozicija, ali eto mora zbog povreda.vegass wrote: Od početka ove sezone Velkoski dodaje lopte kao da mu je slomljena noga. Svaku utakmicu napravi par lucidnih poteza, ali je generalno loš pravo, po mom mišljenju i ni blizu kao prethodnih godina.
- GandalfSivi
#28684 Re: Utakmice.
Sve okay, ali nikako ne kontam da je ne opali jucer, nego sve nesto okolo. Malo ga samopouzdanje jebe izgleda, a trebao se toga rijesiti nakon gola iz proslog kola..
- Logovan
#28685 Re: Utakmice.
On je k'o Xavi, više voli dodati nego zabiti gol, taman da mu je lopta na gol liniji. 
-
todd_smith
#28686 Re: Utakmice.
Svi su postali takvi. Protiv Slobode smo 3 prilike peljali loptu oko i unutar 16, umjesto da je neko opali.GandalfSivi wrote:Sve okay, ali nikako ne kontam da je ne opali jucer, nego sve nesto okolo. Malo ga samopouzdanje jebe izgleda, a trebao se toga rijesiti nakon gola iz proslog kola..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#28687 Re: Utakmice.
Zato Handžić haubica 
- Anestezija
#28688 Re: Utakmice.
Gavric je novi Nadarevic !

- GandalfSivi
#28689 Re: Utakmice.
Ono je njegova pozicija, dosta golova je dao na isti nacin...Tomahawk11 wrote:Zato Handžić haubica
-
sencobih
#28690 Re: Utakmice.
Krste je jedan od rijetkih igraca u ovom poslijeratnom Sarajevu koji će ostati upisan u historiju kao jedan od najboljih igrača. Daje golove, asistent, kapiten, rekorde sustiže postavljene još iz doba haseta i papeta, uz to još i stranac, većinu utakmica nije igrao na svojoj poziciji nego je krpio nekakve rupe silom prilika. Krste Velkoski 
-
todd_smith
#28691 Re: Utakmice.
haris kada bi se pomirio sa ulogom rezerve i da se sjelo sa njim i reci mu da je super sub i nista vise, mislim da bi mnogo sretniji svi biliTomahawk11 wrote:Zato Handžić haubica
-
F&N
#28692 Re: Utakmice.
sencobih wrote:Krste je jedan od rijetkih igraca u ovom poslijeratnom Sarajevu koji će ostati upisan u historiju kao jedan od najboljih igrača. Daje golove, asistent, kapiten, rekorde sustiže postavljene još iz doba haseta i papeta, uz to još i stranac, većinu utakmica nije igrao na svojoj poziciji nego je krpio nekakve rupe silom prilika. Krste Velkoski
-
gold'n'brown
#28693 Re: Utakmice.
Krste polako ali sigurno izrasta u legendu klubasencobih wrote:Krste je jedan od rijetkih igraca u ovom poslijeratnom Sarajevu koji će ostati upisan u historiju kao jedan od najboljih igrača. Daje golove, asistent, kapiten, rekorde sustiže postavljene još iz doba haseta i papeta, uz to još i stranac, većinu utakmica nije igrao na svojoj poziciji nego je krpio nekakve rupe silom prilika. Krste Velkoski
-
todd_smith
#28694 Re: Utakmice.
tehnicki gledano vec jeste, jer ima najvise golova od svih stranaca koji su igrali za nas klub
- animus
#28695 Re: Utakmice.
Haris je pored gola pokazao i veliku borbenost. Gledam jednu scenu kad je Cruz pucao i golman mu odbrani, lopta dolazi do igraca Veleza koji krece u napad. Cruz ide za njim polako iako mu je najblizi. U jednom momentu samo vidis kako Haris sprinta za tim igracem, prestize Cruza i uklizava igracu Veleza i zaustavlja kontru. Imao je jos dosta takvih scena na terenu. Po meni igrac utakmice. Sreca nasa pa je ostao u klubu i definitivno ga treba zadrzati i sto vise utakmica treba pocinjati tandem Merso i Haris.todd_smith wrote:haris kada bi se pomirio sa ulogom rezerve i da se sjelo sa njim i reci mu da je super sub i nista vise, mislim da bi mnogo sretniji svi biliTomahawk11 wrote:Zato Handžić haubica
-
todd_smith
#28696 Re: Utakmice.
Fazon je u tome sto Hare vec 2 sezone zaredom pocinje i zavrsava sezonu sa viskom kilogramaanimus wrote:Haris je pored gola pokazao i veliku borbenost. Gledam jednu scenu kad je Cruz pucao i golman mu odbrani, lopta dolazi do igraca Veleza koji krece u napad. Cruz ide za njim polako iako mu je najblizi. U jednom momentu samo vidis kako Haris sprinta za tim igracem, prestize Cruza i uklizava igracu Veleza i zaustavlja kontru. Imao je jos dosta takvih scena na terenu. Po meni igrac utakmice. Sreca nasa pa je ostao u klubu i definitivno ga treba zadrzati i sto vise utakmica treba pocinjati tandem Merso i Haris.todd_smith wrote:haris kada bi se pomirio sa ulogom rezerve i da se sjelo sa njim i reci mu da je super sub i nista vise, mislim da bi mnogo sretniji svi biliTomahawk11 wrote:Zato Handžić haubica
i mislim da je u utakmici protiv Slobode svima bilo jasno da je velika tenzija izmedju njega i Husrefa, pogotovo nakon Harisovog poteza nakon izmjene
kada je god poceo od 1 minute, nije imao ni blizu ucinak kao kada je ulazio sa klupe, drag je on meni jos od onog gola protiv Borca davno...ali treba biti pametan u ovim situacijama, mislim da nam je izuzetno vazan igrac sa klupe, jer velike ekipe uzimaju titule kroz jacinu klupe vec decenijama. Mislim glupo je porediti ali pogledaj City vs Liverpoola, Citijeva klupa je mogla uzeti titulu...United je prije imao Ole Gunnera, Sheringhama...Real imao Owena...mislim nebitno, ali treba neko i da sjedi i da uleti kad koci, i nama je trenutno Haris taj igrac
- Logovan
#28697 Re: Utakmice.
Jako puno je uradio za FK Sarajevo i hvala mu.gold'n'brown wrote:Krste polako ali sigurno izrasta u legendu klubasencobih wrote:Krste je jedan od rijetkih igraca u ovom poslijeratnom Sarajevu koji će ostati upisan u historiju kao jedan od najboljih igrača. Daje golove, asistent, kapiten, rekorde sustiže postavljene još iz doba haseta i papeta, uz to još i stranac, većinu utakmica nije igrao na svojoj poziciji nego je krpio nekakve rupe silom prilika. Krste Velkoski
I pored svega što je postigao, ima pojedinaca koji pljuju po njemu.
-
F&N
#28698 Re: Utakmice.
Koliko ima fudbalera FKS da imaju 2 titule i 2 kupa kao igrači?
Ja mislim niti jedan, izuzev Krste.
-
Nadzorna_ploca
#28699 Re: Utakmice.
Ma Krle je jedan od najvecih igraca FKS po svim parametrima. Nema tu price.
- biske
#28700 Re: Utakmice.
DupovacF&N wrote:Koliko ima fudbalera FKS da imaju 2 titule i 2 kupa kao igrači?