Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Dinostula

#25626 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Najbolje sto imamo je

Golman:Kovacevic
Bekovi:Sabanovic i Pidro
Stoperi:Mujakic i Sofranac
Vezni:Adukor,Rahmanovic i Velkoski
Krila: Hebib i Halilovic
Napad:Ahmetovic

Nekad poceti sa slabijim protivnicima Handzic i Ahmetovic ali jok zna Husfref najbolje.
Da nekad pokusa promjeniti stil igre i formaciju ne bi ga nista kostalo.
SmokingMan

#25627 Re: Utakmice.

Post by SmokingMan »

Leopard_SA wrote:
SmokingMan wrote:
Leopard_SA wrote:Nije mi jasno zasto se igracima izmisljaju pozicije?
Adukor igra stopera umjesto da igra zadnjeg veznog, Hebibovic igra desnog beka. Razumijem da neko mora ponekad igrati neku poziciju koja mu nije prirodna, ali ako vec imamo 3 desna beka(a od toga 2 iz akademije), zasto poziciju desnog beka igra desno krilo?
O tome bi temeljno trebao Husref da razmisli a ne ti,ja,neko treći...
Pa prelazi vise svaku mogucu granicu. Ne moze ovako vise. Nije problem kada neko pogrijesi. Desi se svima, treba se nastaviti dalje, ali citavu sezonu neki igraci igraju na pogresnoj poziciji i bez obzira na to sto i laik vidi da se ne mogu snaci na toj poziciji.
Pa Hebibovic je proslu sezonu dominirao na desnom krilu. Adukor je pruzao odlicne partije dok je igrao zadnjeg veznog, ali evo citavu dosadasnju sezonu oni igraju na pogresnim pozicijama.
Dvije solucije. :mrgreen:
  • Kovacevic

Dupovac (CD) Sofranac (CD) Mujakic (CD)

Sisic (RWB) Adukor (CDM) Pidro (LWB)

Rahmanovic (CM) Crepullja (CM)

Hebibovic (RW) Velikoski (AM) Halilovic (LW)

Handžić (ST)

• Kovacevic

Sabanovic (RB) Dupovac (CD) Sofranac (CD) Pidro (LB)

Adukor CDM

Rahmanovic (CM) Crepulja (CM)

Hebibovic (RW) Velikoski (AP) Halilovic (LW)

Handžić (ST)

Eto Husrefe,proberi.Nece da mi prikaze jebene pozicije,kako sam ih postavio:D
Last edited by SmokingMan on 12/08/2018 14:32, edited 4 times in total.
omega369

#25628 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Samo procitas njegov intervju za jaranski portal sport1 i bice vam potpuno jasno da taj lik uopste ne konta gdje i sta grijesi. Jednostavno, on je u svom nekom paralelnom svijetu. Kao i gonzales, kuca i drugi :? :?
NuraharuN

#25629 Re: Utakmice.

Post by NuraharuN »

Dinostula wrote:Najbolje sto imamo je

To je otprilike to, samo bih zamijenio Halilovica sa Sisicem. Pokazao je u nekoliko dobrih akcija da moze biti opasan i sa te lijeve strane. Dupovac i Sofranac su isto tako tu negdje.
Leopard_SA wrote:Pa prelazi vise svaku mogucu granicu. Ne moze ovako vise. Nije problem kada neko pogrijesi. Desi se svima, treba se nastaviti dalje, ali citavu sezonu neki igraci igraju na pogresnoj poziciji i bez obzira na to sto i laik vidi da se ne mogu snaci na toj poziciji.
Pa Hebibovic je proslu sezonu dominirao na desnom krilu. Adukor je pruzao odlicne partije dok je igrao zadnjeg veznog, ali evo citavu dosadasnju sezonu oni igraju na pogresnim pozicijama.
Sve se svodi na njegov odnos prema mladim igracima. Da nije bilo nekih povreda i nepredvidljivih situacija, mi bi smo vjerovatno i dan danas gledali Pavlovica, Bekica, i Novakovica umjesto Kovacevica, Pidre, i Mujakica. Pa zar nije probao i neku varijantu sa Stanojevicem na lijevom beku umjesto Pidre? To je ono sto se sad desava sa Hebibovicem i Sabanovicem. Nadam se da ce sad nakon ove blamaze konacno postaviti stvari kako treba, ali ne bi me ni iznenadilo da opet vidimo Hodzica ili neku skroz drugu rokadu.
missko

#25630 Re: Utakmice.

Post by missko »

Stanojevic jucer kada je usao sasvim solidno odigrao, ja bi ga drzao od pocetka. Halilovic ko aspirin nit smwta nit pomaze. Ahmo se trosi puno pa nema koncentracije za zavrsnicu . Rahmnovica je vratio preduboko nazad pa nismo imli sredine nikako . Uglavnom nemamo kontre i pustimo ovima da se organizuju nazad i onda guraj silom
al-em

#25631 Re: Utakmice.

Post by al-em »

Halilovic bezveze igrac, resic je isto ono juce mogao odigrati, a ima dvije utakmice za prvi tim.
Leopard_SA

#25632 Re: Utakmice.

Post by Leopard_SA »

NuraharuN wrote:
Dinostula wrote:Najbolje sto imamo je

To je otprilike to, samo bih zamijenio Halilovica sa Sisicem. Pokazao je u nekoliko dobrih akcija da moze biti opasan i sa te lijeve strane. Dupovac i Sofranac su isto tako tu negdje.

Sve se svodi na njegov odnos prema mladim igracima. Da nije bilo nekih povreda i nepredvidljivih situacija, mi bi smo vjerovatno i dan danas gledali Pavlovica, Bekica, i Novakovica umjesto Kovacevica, Pidre, i Mujakica. Pa zar nije probao i neku varijantu sa Stanojevicem na lijevom beku umjesto Pidre? To je ono sto se sad desava sa Hebibovicem i Sabanovicem. Nadam se da ce sad nakon ove blamaze konacno postaviti stvari kako treba, ali ne bi me ni iznenadilo da opet vidimo Hodzica ili neku skroz drugu rokadu.
Slazem se. Ne mogu shvatiti zasto izbjegava uvodjenje mladjih igraca u igru? Jednostavno mi nije jasno zasto trener ne zeli da vidi da Hebibovic i Adukor nisu za pozicije desnog beka i stopera.
Jedino bih dodao Resica kao krilo. Pokazao je da zna igrati.
Leopard_SA

#25633 Re: Utakmice.

Post by Leopard_SA »

SmokingMan wrote:
Leopard_SA wrote:
SmokingMan wrote: O tome bi temeljno trebao Husref da razmisli a ne ti,ja,neko treći...
Pa prelazi vise svaku mogucu granicu. Ne moze ovako vise. Nije problem kada neko pogrijesi. Desi se svima, treba se nastaviti dalje, ali citavu sezonu neki igraci igraju na pogresnoj poziciji i bez obzira na to sto i laik vidi da se ne mogu snaci na toj poziciji.
Dvije solucije. :mrgreen:
  • Kovacevic

Dupovac (CD) Sofranac (CD) Mujakic (CD)

Sisic (RWB) Adukor (CDM) Pidro (LWB)

Rahmanovic (CM) Crepullja (CM)

Hebibovic (RW) Velikoski (AM) Halilovic (LW)

Handžić (ST)

• Kovacevic

Sabanovic (RB) Dupovac (CD) Sofranac (CD) Pidro (LB)

Adukor CDM

Rahmanovic (CM) Crepulja (CM)

Hebibovic (RW) Velikoski (AP) Halilovic (LW)

Handžić (ST)

Eto Husrefe,proberi.Nece da mi prikaze jebene pozicije,kako sam ih postavio:D
Ja bih pokusao ovako:
Kovacevic
Pidro Dupovac Mujakic Sabanovic
Rahmanovic Adukor
Sisic Velkoski Resic
Handzic
SmokingMan

#25634 Re: Utakmice.

Post by SmokingMan »

Ma ja mislim da neke od igrača Hsuref stavi na njihove prirodne pozicije da to ne bi donijelo neki značajniji napredak,dosta toga je i do igrača,nema tu neke samodiscipline u ekipi.
Logovan

#25635 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

SmokingMan wrote:Ma ja mislim da neke od igrača Hsuref stavi na njihove prirodne pozicije da to ne bi donijelo neki značajniji napredak,dosta toga je i do igrača,nema tu neke samodiscipline u ekipi.
A ko je kriv što nema samodiscipline? Stavi ih na prirodne pozicije, pripremi ih psihićki i na druge načine, ako mladi pogriješi ne gledaj ga kao najvećeg krivca, itd.
Meni fakat nije jasno kako jedan trener može konstantno svaljivati krivicu na mlađe igrače. :shock: Jučer Pidro centrirao Ahmetoviću za gol, u drugom je eto jedan od krivaca i ti njemu nabijaš tu grešku. Spomeni bolan njegovu asistenciju, podrži ga, stani iza njega. Ovako ga samo ponižava, da ne kažem uništava.
SmokingMan

#25636 Re: Utakmice.

Post by SmokingMan »

Logovan wrote:
SmokingMan wrote:Ma ja mislim da neke od igrača Hsuref stavi na njihove prirodne pozicije da to ne bi donijelo neki značajniji napredak,dosta toga je i do igrača,nema tu neke samodiscipline u ekipi.
A ko je kriv što nema samodiscipline? Stavi ih na prirodne pozicije, pripremi ih psihićki i na druge načine, ako mladi pogriješi ne gledaj ga kao najvećeg krivca, itd.
Meni fakat nije jasno kako jedan trener može konstantno svaljivati krivicu na mlađe igrače. :shock: Jučer Pidro centrirao Ahmetoviću za gol, u drugom je eto jedan od krivaca i ti njemu nabijaš tu grešku. Spomeni bolan njegovu asistenciju, podrži ga, stani iza njega. Ovako ga samo ponižava, da ne kažem uništava.
Po meni Pidro igra korektno,shodno mogućnostima,al iza večinu smatam da mogu bolje,ali jebi ga pije se Cola više nego što bi trebalo,jede masno meso,slatkiši.Ne kažem da to treba strogo izbjegavati,ali teba imati mjere.Eh,sada to što Husref ne vidi fudamentalne greške u svom pristupu taktici to je za neke dublje analize,a naravno,uvijek mora postojati krivac,mada u većini slučajeva se krivica traži na pogrešnoj adresi.Ja od Husrefa ne očekujem da iskaže neki veži interes za nadogradnju svoga očiglednog manjkavog znanja neophodnog za obavljanje trenertskog posla,jer očigledno da tu njegov mentalni sklop igra najveću ulogu.
emigrazione

#25637 Re: Utakmice.

Post by emigrazione »

Pitarluk ponovo odvrnut na najjace
sencobih

#25638 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Nek uzme naredne dvije teme i halalicu mu ovog goška
Maharadza

#25639 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

Image

Ko bi rekao da ću se ikada složiti sa ovom tetoviranom ublehom?! :run:
Logovan

#25640 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Stoji to što je postavio, ali on NEMA nikakvo pravo da priča u vezi Husrefa, jer je on daleko VEĆI amater od njega. Husref kakav god bio, daleko je ispred ovog kvazi igrača. Priča o treneru, a on krampa od igrača. Mislim daj bolan, pusti se Husrefa, pogledaj sebe.

Fol on nešto pametan. :lol: Kako ga nije stid. :-)
Leopard_SA

#25641 Re: Utakmice.

Post by Leopard_SA »

sencobih wrote:Nek uzme naredne dvije teme i halalicu mu ovog goška
:thumbup:
vicious

#25642 Re: Utakmice.

Post by vicious »

Logovan wrote:Stoji to što je postavio, ali on NEMA nikakvo pravo da priča u vezi Husrefa, jer je on daleko VEĆI amater od njega. Husref kakav god bio, daleko je ispred ovog kvazi igrača. Priča o treneru, a on krampa od igrača. Mislim daj bolan, pusti se Husrefa, pogledaj sebe.

Fol on nešto pametan. :lol: Kako ga nije stid. :-)
Sad treba Husref da mu objasni fino pedagoški, uz osmijeh i s autoritetom znanja, da mu je ove sezone rezervisano mjesto, ali na Zapadu. :D
rocco_siffredi

#25643 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

Maharadza wrote:Image

Ko bi rekao da ću se ikada složiti sa ovom tetoviranom ublehom?! :run:
Za početak nek nauči trčati i osnovne stvari u fudbalu. Nek prvo pogleda sebe, pa onda nek priča o treneru.
Husref? Nije ni negovo za Ramazana.
NuraharuN

#25644 Re: Utakmice.

Post by NuraharuN »

Sama činjenica da je to objavio na Instagram-u dovoljno govori o njegovim sposobnostima za neku ozbiljniju karijeru.
todd_smith

#25645 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

samo sto smo mi problem jer pavlovicu sa srednjim prstom trazimo glavu, a ovaj ne leti nakon ovoga
sencobih

#25646 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Ako ovim tzv. profesionalcima trener mora objašnjavati kako se centrira lopta, kako se prima lopta jbg. onda
Nadzorna_ploca

#25647 Re: Utakmice.

Post by Nadzorna_ploca »

Hodzicu jebem ti kosti nesposobne.
SmokingMan

#25648 Re: Utakmice.

Post by SmokingMan »

Ma Hodžić se uvijek može vratiti tamo gdje je započeo svoju karijeru,igrač bez ikakvih ozbiljnijih ambicija.
omega369

#25649 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Eto ga, sad opet sve treba svaliti na igraca i problem rijesen. I tako do sljedeceg goska, pa cemo onda traziti novog igraca za odstrijel
Ali_G

#25650 Re: Utakmice.

Post by Ali_G »

Tog Hodzica je davno trebalo nabiti nogom. Nista nije pokaz’o za ovaj period kol’ko je u klubu i jos ima obraza prozivati struku kakva god da je.
Post Reply