utakmica Kosovo - Brazil

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Bosanski_kralj

#26 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by Bosanski_kralj »

Sljedeći put kad nam bude škripalo za pronalaskom protivnika u terminima za prijateljske utakmice, najjednostavnije je da se obratimo Kosovarima. :D
Jack Be Nimble

#27 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by Jack Be Nimble »

Bosanski_kralj wrote:Sljedeći put kad nam bude škripalo za pronalaskom protivnika u terminima za prijateljske utakmice, najjednostavnije je da se obratimo Kosovarima. :D
Samo ako se tekma igra na domacem terenu, Banja Luka :)
BokiZv

#28 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by BokiZv »

ibrotuzla wrote:Ovako se gradi država!!!

ŠOK U SRBIJI

Kosovo u Ženevi igra s Brazilom

Prema pisanju medija iz Prištine, nogometna reprezentacija Kosova trebala bi krajem ovog mjeseca u švicarskom gradu Ženevi igrati prijateljsku utakmicu s Brazilom

Istina ili ne? Kako izvještavaju mediji iz glavnog kosovskog grada, njihova reprezentacija bi se 25. ili 26. srpnja trebala suprotstaviti peterostrukom svjetskom prvaku. Meč bi se trebao održati u Ženevi, a piše se da će Kosovo nastupiti u najjačem sastavu. S druge strane, Brazil će istrčati s reprezentacijom koja će na Olimpijske igre u Pekingu ići po zlato, dakle s igračima koji su mlađi od 23 godine, ali i s dva 'starija' nogometaša, 24-godišnjim Robinhom i 28-godišnjim Ronaldinhom.

Vijest je izazvala šok u Srbiji u kojoj ne vjeruju da bi se takvo nešto moglo dogoditi. Naime, Srbi ističu da Kosovo nije član ni Uefe, a ni Fife, te da ga Ujedinjeni narodi nisu priznali. Također navode da ni Brazil nije priznao nezavisnost Kosova te smatraju da je i to jedan od razloga zašto se ta utakmica neće održati.

D. S.
utorak, 15.7.2008.

http://www.tportal.hr/sport/nogomet/pag ... 88006.html

:bih:
haha :-D :-D da nije smješno bilo bi žalosno... od ovog meča nema ništa pogotovo što bi to stvorilo probleme za fudbalske organizacije Uefe i Fife, pogotovo što bi mi prvi počeli sa insistiranjem da igramo utakmicu sa nekm državom pa bila to i Solomonska ostrva ili Srbija.
Obuca9

#29 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by Obuca9 »

Svega ti, kako si uspio izvuci ovu temu poslije 6 mjeseci? Nisi valjda išao na search "Kosovo" pa tražio da vidiš gdje ti diraju u "srce" tvoje?
karanana

#30 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by karanana »

BokiZv wrote:
ibrotuzla wrote:Ovako se gradi država!!!

ŠOK U SRBIJI

Kosovo u Ženevi igra s Brazilom

Prema pisanju medija iz Prištine, nogometna reprezentacija Kosova trebala bi krajem ovog mjeseca u švicarskom gradu Ženevi igrati prijateljsku utakmicu s Brazilom

Istina ili ne? Kako izvještavaju mediji iz glavnog kosovskog grada, njihova reprezentacija bi se 25. ili 26. srpnja trebala suprotstaviti peterostrukom svjetskom prvaku. Meč bi se trebao održati u Ženevi, a piše se da će Kosovo nastupiti u najjačem sastavu. S druge strane, Brazil će istrčati s reprezentacijom koja će na Olimpijske igre u Pekingu ići po zlato, dakle s igračima koji su mlađi od 23 godine, ali i s dva 'starija' nogometaša, 24-godišnjim Robinhom i 28-godišnjim Ronaldinhom.

Vijest je izazvala šok u Srbiji u kojoj ne vjeruju da bi se takvo nešto moglo dogoditi. Naime, Srbi ističu da Kosovo nije član ni Uefe, a ni Fife, te da ga Ujedinjeni narodi nisu priznali. Također navode da ni Brazil nije priznao nezavisnost Kosova te smatraju da je i to jedan od razloga zašto se ta utakmica neće održati.

D. S.
utorak, 15.7.2008.

http://www.tportal.hr/sport/nogomet/pag ... 88006.html

:bih:
haha :-D :-D da nije smješno bilo bi žalosno... od ovog meča nema ništa pogotovo što bi to stvorilo probleme za fudbalske organizacije Uefe i Fife, pogotovo što bi mi prvi počeli sa insistiranjem da igramo utakmicu sa nekm državom pa bila to i Solomonska ostrva ili Srbija.
svega ti, vidi datum.
ko Vi? Vi kao entitet RS? pa igrali ste sa srbijom.
odigra li se ova tekma iz naslova teme?
BokiZv

#31 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by BokiZv »

de uozbiljite se malo, vi se brinete sa kim će igrati neka srpska pokrajina a vamo vam savez suspenduju...

p.s. na temu sam naletio slučajno tražeći prvu ligu rs
therrarrius

#32 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by therrarrius »

BokiZv wrote:de uozbiljite se malo, vi se brinete sa kim će igrati neka srpska pokrajina a vamo vam savez suspenduju...

Ciji si ti? Nebeski?
BokiZv

#33 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by BokiZv »

therrarrius wrote:
BokiZv wrote:de uozbiljite se malo, vi se brinete sa kim će igrati neka srpska pokrajina a vamo vam savez suspenduju...

Ciji si ti? Nebeski?
ja se nesmatram navijačem BiH a razlozi su mislim svima jasni...
bingov buraz

#34 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by bingov buraz »

Kosovo je već priznala 75 clanica UN,fali im jos dvadesetak i niko im nece moci zabraniti i postace punopravni clan FIFA i UEFA.Kosovari kupuju priznanja od africkih banana drzava i slicno jer ipak glas je glas,po jedan imaju i Amerika i Kongo.
nellington

#35 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by nellington »

BokiZv wrote: ja se nesmatram navijačem BiH a razlozi su mislim svima jasni...
Jeste, svima je jasno da je vama u Zvorniku nacionalni sport gledanje na Mali Zvornik sa sjetom.
BokiZv

#36 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by BokiZv »

nellington wrote:
Jeste, svima je jasno da je vama u Zvorniku nacionalni sport gledanje na Mali Zvornik sa sjetom.
pa zašto da ne, Mali Zvornik lijepa varošica sa još ljepšim ženama :D
nellington

#37 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by nellington »

U još ljepšoj zemlji... Right?
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#38 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by 1946 »

BokiZv wrote:
nellington wrote:
Ja bih da sam na tvom mjestu na traktor i pravac put Malog Zvornika :D
zecko_kupuz

#39 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by zecko_kupuz »

Ova tema ima sve predispozicije da padne pod ključ. Čisto stvar politike, zrelo tlo za provokacije, a to ne želimo opet. ;-)
BokiZv

#40 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by BokiZv »

1946 wrote:
BokiZv wrote:
nellington wrote:
Ja bih da sam na tvom mjestu na traktor i pravac put Malog Zvornika :D
otišo mu motor 1995. godine dok sam išao s njim iz Sarajeva a koliko je star govori podatak da niko nema rezervnih dijelova :D mislim da ti je neukusna šala i puna mržnje što mi govori da s tobom dalje nema polemike
Last edited by BokiZv on 07/04/2011 16:35, edited 2 times in total.
nellington

#41 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by nellington »

BokiZv wrote: otišo mu motor 1995. godine dok sam išao s njim iz Sarajeva a koliko je star govori podatak da niko nema rezervnih dijelova :D mislim da ti je neukusna šala i puna mržnje što mi govori da s tobom dalje nema polemike
Stvarno 1946, vrlo neukusno - nekog ko ovu državu ne osjeća svojom tjeraš iz nje. Sram te i stid bilo.
Baltazar_khan

#42 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by Baltazar_khan »

samo šumskim kompleksašima pada na pamet da izvlače ovakve teme iz naftalina :roll:
Corola

#43 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by Corola »

Baltazar_khan wrote:samo šumskim kompleksašima pada na pamet da izvlače ovakve teme iz naftalina :roll:
:lol:
Dobro je da se @BokiZv-oki nije predstavio ko' Rumun.
Inace mi svi lice na onog Futku-a iz TLN :-) :D
luckylaka

#44 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by luckylaka »

otišo mu motor 1995. godine dok sam išao s njim iz Sarajeva a koliko je star govori podatak da niko nema rezervnih dijelova :D mislim da ti je neukusna šala i puna mržnje što mi govori da s tobom dalje nema polemike[/quote]
Nije tema al da pomognem.Ako ovdje ne mozes naci taj motor ne znam gdje bi.Jest da nije blizu Zvornika al oprobaj

Search Results

craigslist: los angeles classifieds for jobs, apartments ...
craigslist provides local classifieds and forums for jobs, housing, for sale, personals, services, local community, and events.
extraordinary

#45 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by extraordinary »

BokiZv wrote:
therrarrius wrote:

Ciji si ti? Nebeski?
ja se nesmatram navijačem BiH a razlozi su mislim svima jasni...
Zato što si navijač reprezentacije RS-a? Joj mene, pa ta ne postoji niti će kad postojati. Jesam naivac stvarno :D
manki

#46 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by manki »

Aj pustite momka na miru, ne vidim razloga za vrijeđanjem, tipa to za traktor i to za "šumsku", momak je iznio svoje mišljenje i nije nikog uvrijedio, ne vidim razloga zašto vi morate njega.

A što se tiče navijanja za Srbiju, neka navija svako za koga hoće, ima nas dosta koji za našu Bosnu navijamo. :thumbup:
extraordinary

#47 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by extraordinary »

Zašto je uopšte našao pisati nakon sedam mjeseci na ovoj temi? Đeni zeve, klasična provokacija, još ponosno izvali kako ne navija za BiH i kako bi oni tražili da igraju ako se da prilika Kosovu, a Kosovo priznalo 75 zemalja u svijetu, RS šipak. Mogli bi dobiti priznanje majke Srbije i to je kapak. A i to bi bilo upitno.
manki

#48 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by manki »

extraordinary wrote:Zašto je uopšte našao pisati nakon sedam mjeseci na ovoj temi? Đeni zeve, klasična provokacija, još ponosno izvali kako ne navija za BiH i kako bi oni tražili da igraju ako se da prilika Kosovu, a Kosovo priznalo 75 zemalja u svijetu, RS šipak. Mogli bi dobiti priznanje majke Srbije i to je kapak. A i to bi bilo upitno.
Pa sad ti momak reče da je slučajno naišao na temu dok je googlao prvu ligu RS-a, ili šta već... Što da ne, i ja bih iskopao temu staru 7 mjeseci da iznesem svoje mišljenje ako mi se iznosi...

A mislim da nije ništa čudno ako izjavi da navija za BiH, pa 99% iz RS-a ih i ne navija. Kako rekoh, ima nas dovoljno koji za Bosnu navijamo tako da nije problem. Ali ne vidim zaista zbog čega bi se momak na ličnoj osnovi vrijeđao, nije ni on nikoga.
BokiZv

#49 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by BokiZv »

Ja koliko prašine zbog samo jedne moje rečenice ovde, zamolio bih admina da izbriše sve moje rečenice na ovoj temi i tako ćemo svi biti zadovoljni, ako sam rekao da sam slučajno naletio na ovu temu zašto bi to bilo toliko kontradiktorno i zašto bi nekome ovde smetala rečenica: "haha da nije smješno bilo bi žalosno... od ovog meča nema ništa pogotovo što bi to stvorilo probleme za fudbalske organizacije Uefe i Fife, pogotovo što bi mi prvi počeli sa insistiranjem da igramo utakmicu sa nekm državom pa bila to i Solomonska ostrva ili Srbija." I zar zaista mislite da bi neka nepriznata pokrajina, republika iliti šta već samo tako nijemo posmatrala šta se dozvoljava Kosovu a da se to isto zadovoljstvo nedozvoli i njima. Treba li pomenuti da su prije dvije godine, čini mi se, Uefa i Fifa u skoro pet dana razmaka zabranile odigravanje utakmica RS - Srbija i Kosovo - Albanija. Bilo kako bilo ja mislim da bi najbolje bilo da neko obriše moje postove jer očigledno da ovde nekog vrijeđaju, kako, ja ne znam, valjda neko zna!
loxem

#50 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by loxem »

Svaka cast kosovarima, zabiju im ga gdje god stignu.... :dance: :dance:
:sax: :bih: :bih: :bih:
Locked