utakmica Kosovo - Brazil

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ibrotuzla

#1 utakmica Kosovo - Brazil

Post by ibrotuzla »

Ovako se gradi država!!!

ŠOK U SRBIJI

Kosovo u Ženevi igra s Brazilom

Prema pisanju medija iz Prištine, nogometna reprezentacija Kosova trebala bi krajem ovog mjeseca u švicarskom gradu Ženevi igrati prijateljsku utakmicu s Brazilom

Istina ili ne? Kako izvještavaju mediji iz glavnog kosovskog grada, njihova reprezentacija bi se 25. ili 26. srpnja trebala suprotstaviti peterostrukom svjetskom prvaku. Meč bi se trebao održati u Ženevi, a piše se da će Kosovo nastupiti u najjačem sastavu. S druge strane, Brazil će istrčati s reprezentacijom koja će na Olimpijske igre u Pekingu ići po zlato, dakle s igračima koji su mlađi od 23 godine, ali i s dva 'starija' nogometaša, 24-godišnjim Robinhom i 28-godišnjim Ronaldinhom.

Vijest je izazvala šok u Srbiji u kojoj ne vjeruju da bi se takvo nešto moglo dogoditi. Naime, Srbi ističu da Kosovo nije član ni Uefe, a ni Fife, te da ga Ujedinjeni narodi nisu priznali. Također navode da ni Brazil nije priznao nezavisnost Kosova te smatraju da je i to jedan od razloga zašto se ta utakmica neće održati.

D. S.
utorak, 15.7.2008.

http://www.tportal.hr/sport/nogomet/pag ... 88006.html

:bih:
bos

#2 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by bos »

Gazde :D :D
jaza_HZSA

#3 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by jaza_HZSA »

Giganti!
campa_xxx

#4 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by campa_xxx »

FIFA i UEFA zabranile odigravanje te utakmice...
ibrotuzla

#5 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by ibrotuzla »

campa_xxx wrote:FIFA i UEFA zabranile odigravanje te utakmice...
izvor?

Čak i da jesu zabranili, cilj Kosovara je postignut!!!
campa_xxx

#6 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by campa_xxx »

ibrotuzla wrote: izvor?
izvol"te :D

http://www.sportsport.ba/ino_fudbalp-5059.htm
ibrotuzla

#7 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by ibrotuzla »

nađoh i ja na 24sata.info ali kao sto rekoh Fadilj Vokri je postigao cilj. Prašina je dignuta. :dance:

Ali ne kontam, kao izvor se navodi generalni sekretar FS Srbije Zoran Laković koji kaže da FIFA, baš kao ni UEFA, ne interesuje Kosovo, koje nema stolicu u Ujedinjenim nacijama". Koliko je meni poznato FIFA ima više članica od UN-a :?: :!:
veljaca

#8 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by veljaca »

A kako moze "fudbalska reprezentacija" manjeg BiH entiteta igrati mec sa Srbijom ????? :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by Truba »

1991. je hrvatska igrala s amerikom utakmicu :D a slijepci su i dalje voljeli jugu i nemaju drugu :D
StupskaBitanga

#10 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by StupskaBitanga »

igra se u Zenevi
ja vec imam karte :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

igraju na stadionu gdej je bio euro
StupskaBitanga

#11 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by StupskaBitanga »

ovdje u ge jos uvijek se mogu kupiti karte
Mobile_Disco

#12 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by Mobile_Disco »

Ma oni ce je odigrati.. Albanci (Kosovari) su to :D
sarajlija92

#13 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by sarajlija92 »

Pa to ako se dogodi ta ce utakmica definitivno uci u istoriju kao "DERATIZACIJA GUZOVA" a sto se tice jesu li oni clanovi fife ili uefe to izgleda danas nema nikakve vezi a ni osnove jer prijateljska je prijateljska to sto rece da je hrvatistan igrao sa amerikancima vjerujem iz jednog razloga. Prije mozda pola godine igrali su i sa katalonskom nacionalnom selekcijom koja nije ni priznata ni proglasena a o uefa i fifa nema ni rijeci jer spanci bi radje da izgori sve nego da se odvoje katalonci. Sto se tice dizanja prasine i tenzija sigurno da su samo zeljeli postici prepoznavanje u svijetu fudbala iako se utakmica ne odigra sa brazilom ja sam siguran da ce amerikanci biti jedni od prvih da zaigraju protiv kosova.
Meho Kodro

#14 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by Meho Kodro »

Bice cupavo, bice gusto, predvidjam 3:2 za Brazil
Robniho, Ronaldinho, Robinho
Cana, Cana

:thumbup: :-D :D
Mobile_Disco

#15 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by Mobile_Disco »

neko s' Brazilom..

neko s' Bugarskom :D
eeeeeee

#16 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by eeeeeee »

Hoceli UEFA I FIFA zabraniti utakmicu reprezentacija Srbije i tzv. republike sumske koja je najavljena nekad uskoro koliko se ja sjecam, hoce al malo sutra bice nije to u nasoj nadleznosti
LongDong

#17 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by LongDong »

Ako budu igrali Brazil i Kosovo, ko ce da prodaje košpe :D ?
Josip

#18 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by Josip »

baš me zanima sa kojim sastavom će nastupiti Brazil.
mislim da će koji god da bio Brazil pobjediti 2-3 na prema 0
Doda37

#19 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by Doda37 »

komi wrote:1991. je hrvatska igrala s amerikom utakmicu :D a slijepci su i dalje voljeli jugu i nemaju drugu :D
Ispravak, igrano je 17.10. 1990. god.
Meho Kodro

#20 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by Meho Kodro »

Počela agitacija: Beqiraj i Ademi u dresu Kosova?
10.11.2010. 15:52, Ivica Medo

Kosovski veleposlanik posjetio je Dinamo kako bi pozdravio Ademija i Beqiraja. O čemu su razgovarali?
U popodnevnim satima u Maksimirskoj 128 iznenada se pojavio kosovski veleposlanik u Hrvatskoj Valdet Sadiku. Došao je pozdraviti dvojicu Dinamovih igrača kosovskog podrijetla, Fatosa Beqiraja i Arijana Ademija. Iako je Sadiku rekao da je posjet kurtoaznog karaktera, ipak se lako može zaključiti da je došao provjeriti kako Ademi i Beqiraj „dišu“ što se tiče eventualnog nastupa za Kosovo.

Kosovo bi moglo sastaviti odličnu reprezentaciju. Kosovari su Behrami, Canu, Shaqiri...

Podsjetimo, Fatos Beqiraj (22) rođen je na Kosovu, točnije u Peći, dok je Ademi (19) rođen u Šibeniku, ali su mu roditelji podrijetlom s Kosova. Beqiraj trenutačno nastupa za crnogorsku reprezentaciju, a Ademi je mladi hrvatski reprezentativac. Međutim, obojica bi imala pravo nastupa za Kosovo budući da se radi o tek nedavno stvorenoj državi. Stoga bi igrači, koji bi se odlučili igrati za Kosovo, imali to pravo prema Fifinu pravilniku bez obzira jesu li prije toga nastupali za neku drugu državu.
Kosovo već u kvalifikacijama za SP 2014.
Kosovski veleposlanik raspitivao se i kod trenera Dinama Vahida Halilhodžića o Beqiraju i Ademiju, no demantira da je s igračima ovom prilikom razgovarao o njihovom eventualnom budućem nastupanju za kosovsku reprezentaciju.
„Htio sam se s njima samo upoznati i pozdraviti ih. Odlični su dečki, ali vjerujem da ćemo se složiti kako su i dobri nogometaši. Kosovo ima svoju nogometnu reprezentaciju koja još uvijek nema pravo nastupa u natjecanjima pod ingerencijom Uefe i Fife. Trenutačno igramo samo revijalne i prijateljske utakmice, no radimo na tome da što prije postanemo punopravni članovi krovnih nogometnih asocijacija “, kazao je za GOL.hr Sadiku, a zatim objasnio koje uvjete Kosovo mora ispuniti da bi postalo članom Uefe i Fife.
„Mora nas priznati polovica od ukupnog broja zemalja u članstvu Ujedinjenih naroda. Od ukupno 192 zemalja članica UN-a Kosovo je do sada priznala 71 država. Radimo na tome da ispunimo kvotu do početka ždrijeba za sljedeće Svjetsko prvenstvo“, objasnio je Sadiku. Čini se da Beqiraj i Ademi, posebice Beqiraj, nisu ravnodušni prema ideji da jednog dana zaigraju za Kosovo.
„Nismo ovom prilikom o tome razgovarali, ali kada se stvore uvjeti za to, prodiskutirat ćemo o toj temi“, kaže Beqiraj koji će biti u kadru crnogorske reprezentacije za predstojeću utakmicu „sokolova“ s Azerbajdžanom.
„Kosovo bi moglo sastaviti odličnu reprezentaciju. U Albaniji imamo desetak dobrih igrača, u Švicarskoj barem četvoricu, nekoliko Kosovara igra u Švedskoj i ostalim zemljama. Mnogi poznati nogometaši potječu s Koskova. Svi su čuli za Behramija (West Ham), Canu (Galatasaray), Shaqirija (Basel), braću Taulanta i Granita Xhaku (Basel), Bunjakua (Nuernberg), Hetemaja (Brescia)“, nabrojao je samo neka imena Beqiraj.
Ademi nema kosovsko državljanstvo, ali ima masnicu ispod oka

Arijan Ademi uskoro bi mogao dobiti poziv u seniorsku hrvatsku reprezentaciju, ali sigurno nije indiferentan na mogući nastup za Kosovo.
„Ne razmišljam o tome, ja još ni nemam kosovsko državljanstvo“, kratko je Kazao Ademi i odjurio prema svome automobilu. Malo je čudno izgledao jer je imao masnicu ispod oka, izgledao je kao Mirko Filipović nakon meča s Fedorom.
„Pezo me dobro maznuo laktom, ali nije to ništa, proći će brzo“, dobacio je Ademi, inače pod menadžerskim pokroviteljstvom obitelji Mamić. Hoće li Ademi postati hrvatski ili možda kosovski reprezentativac, pokazat će vrijeme, ali budući da se radi o velikom talentu, HNS bi o svemu trebao dobro razmisliti i poduzeti određene korake da Ademi ostane u sastavu Lijepe naše.
michio

#21 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by michio »

komi wrote:1991. je hrvatska igrala s amerikom utakmicu :D a slijepci su i dalje voljeli jugu i nemaju drugu :D
Ti slijepci su bili i Šuker, Boban, Prosinečki, Bokšić, manje više svi. Igrali su neki anonimci od kojih je samo Asanović valjao i Shala naravno :D
Jack Be Nimble

#22 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by Jack Be Nimble »

Prvu medjunarodnu utakmicu poslije sankcija je tada Jugoslavija odigrala protiv Brazila.
Baltazar_khan

#23 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by Baltazar_khan »

Mislim da će Kosovo prije nas otići na neko veliko takmičenje.
Jack Be Nimble

#24 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by Jack Be Nimble »

Baltazar_khan wrote:Mislim da će Kosovo prije nas otići na neko veliko takmičenje.
zajedno sa crnom gorom
ratata

#25 Re: utakmica Kosovo - Brazil

Post by ratata »

ibrotuzla wrote:Ovako se gradi država!!!

ŠOK U SRBIJI

Kosovo u Ženevi igra s Brazilom

Prema pisanju medija iz Prištine, nogometna reprezentacija Kosova trebala bi krajem ovog mjeseca u švicarskom gradu Ženevi igrati prijateljsku utakmicu s Brazilom

Istina ili ne? Kako izvještavaju mediji iz glavnog kosovskog grada, njihova reprezentacija bi se 25. ili 26. srpnja trebala suprotstaviti peterostrukom svjetskom prvaku. Meč bi se trebao održati u Ženevi, a piše se da će Kosovo nastupiti u najjačem sastavu. S druge strane, Brazil će istrčati s reprezentacijom koja će na Olimpijske igre u Pekingu ići po zlato, dakle s igračima koji su mlađi od 23 godine, ali i s dva 'starija' nogometaša, 24-godišnjim Robinhom i 28-godišnjim Ronaldinhom.

Vijest je izazvala šok u Srbiji u kojoj ne vjeruju da bi se takvo nešto moglo dogoditi. Naime, Srbi ističu da Kosovo nije član ni Uefe, a ni Fife, te da ga Ujedinjeni narodi nisu priznali. Također navode da ni Brazil nije priznao nezavisnost Kosova te smatraju da je i to jedan od razloga zašto se ta utakmica neće održati.

D. S.
utorak, 15.7.2008.

http://www.tportal.hr/sport/nogomet/pag ... 88006.html

:bih:
najvaznije je da Brazil jos nije priznao Kosovo kao drzavu, i da Fifa ne nece da ih primi dok vecina UN-a ne prizna taj juzni dio Srbije
Locked