UTAKMICA GODINE

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Doda37

Post by Doda37 »

Proglasili ga za najboljeg igraca njihove repke
cyprus

Post by cyprus »

Hrvatima svaka čast, nek je neko i one manekene spustio. Živjeli Slaveni :D .

Svaka čast pokretaču teme :) , na postavljenom naslovu. Prije utakmice meni je ličilo da će ono bit sve samo ne utakmica godine, ali eto ipak generalno gledajući, ono je stvarno najjača utakmica koju sam gledo ne samo ove, nego i u posljednjih par godina (iako nisam gledo cjelu, prvo sam gledo naše jadove :-) ).

Još nešto: može li mi neko objasnit, po kom kriteriju su Holanđani prva jakosna skupina? :? :shock: :shock: Pa uz Tursku (domaćine ne računam) to su trenutno najveći levati koji su izborili plasman na EP. :-) A možda nisam dobro shvatio ove grupe, zato ako ko ima kakvo logično objašnjanje nek javi.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

cyprus wrote:Hrvatima svaka čast, nek je neko i one manekene spustio. Živjeli Slaveni :D .

Svaka čast pokretaču teme :) , na postavljenom naslovu. Prije utakmice meni je ličilo da će ono bit sve samo ne utakmica godine, ali eto ipak generalno gledajući, ono je stvarno najjača utakmica koju sam gledo ne samo ove, nego i u posljednjih par godina (iako nisam gledo cjelu, prvo sam gledo naše jadove :-) ).

Još nešto: može li mi neko objasnit, po kom kriteriju su Holanđani prva jakosna skupina? :? :shock: :shock: Pa uz Tursku (domaćine ne računam) to su trenutno najveći levati koji su izborili plasman na EP. :-) A možda nisam dobro shvatio ove grupe, zato ako ko ima kakvo logično objašnjanje nek javi.
Die Gruppeneinteilung für die Finalrunde wird auf einer Auslosung ("Final draw") am 2. Dezember 2007 im Kultur- und Kongresszentrum in Luzern stattfinden.

Als Gruppenköpfe gesetzt sind die beiden Ausrichterverbände Schweiz und Österreich als Kopf der Gruppen A und B. Zudem – sofern für die Endrunde qualifiziert – der amtierende Europameister Griechenland und eine bzw. zwei Mannschaften, die den besten Koeffizienten auf Grundlage ihrer Ergebnisse in der Qualifikation zur WM 2006 und Euro 2008 aufweist/aufweisen.

Die übrigen Endrundenteilnehmer werden den vier Vorrundengruppen gemäß ihren Koeffizienten zugelost.
kvalifikacije SP 2006 + kvalifikacije EP 2008 = Koeficijent. Njemacka nije igrala kvali 2006, pa je time i njen koeficijent slabiji od holandskog. Puno smjesnija je dodjela ostalih mjesta najjace ekipe u grupi - 2 domacina + europski prvak Grcka, sad zamisli grupe u kojoj je Austrija najjaca ekipa :-)
Better Man

Post by Better Man »

veca_sa wrote:
Better Man wrote:Bilić je pokazao da je vrhunski stručnjak i da je prednjim sjajna budučnost kao trenera. Bilić mi je kolega po struci, a ti me mislim na to da je diplomirani pravnik (ako nije u međuvremenu i magistrirao), a omiljena grupa mu je Pearl Jam kao i meni. Bilić je sve ono što mi nikad nećemo imati, jer mafija u savezu to neće dozvoliti.
hoces da kazes da ako tebe (jer si isti ko bilic ) postavimo za selektora , plasiracemo se na prvenstvo???? :D :D
Ne, jer Bilić je ipak profesionalno se bavio nogometom i to više nego uspješno, dok ja se nikad nisam bavio nogometom izuzev rekreativno i što pratim nogomet. Ovo što sam napisao u prethodnom postu je više moje oduševljenje tim čovjekom koji je dokazao da se može sve kad se hoće. Dakle čovjek je pored profesionalne nogometne karijere završio i fakultet i uz to sluša pravu muziku, na ne tamo neke gluosti i narodnjake. Sječate li se kad je pred prvu kvalifikacionu tekmu protiv Ruije imao hrabrosti da udalji iz repke neke ključne igrače, jer su osvanuli u nekom klubu na cajkama, odnosno narodnjacima. Čovjek je od autoriteta i svaka mu čast.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Fair play Croatia
With just six yellow cards, Croatia were the cleanest side in the qualifying round, and Spain committed the fewest fouls (85). The most fouls were suffered by San Marino's Andy Selva: his opponents broke the rules no fewer than 52 times to stop him. In second place in this category was Portugal's Cristiano Ronaldo (48 fouls suffered). Ronaldo was also the player with the most shots on goal (31) – and the most shots wide (24).
Majstorinho

Post by Majstorinho »

boucheron wrote: Ma neka je Baho neutralan :lol: :lol: .A sto me nasmija sa svojim ogranicenim komentarom :lol:.Malo ti je vatra sto ckepi sa Ostrva nisu pobijedile.Prognoza ti je na mjestu, tri komada ali ... :razz:
PS: Nema razloga da vrijedas djevojke, jer barem ne lupaju gluposti kao vecina tepsijasa sa brda.
Pazi, sad da mi je tolika vatra, i nije bas. Ali svak je svjestan da euro nije isti bez ili sa Engleskom i Englezima. Sto se tice prognoze, uvjeren sam bio. Nisam jedini. Bas mi je danas jedan haver pokazao listic na kojem je trebao dobiti 15.000 KM. Pogodio je npr par Srbija-Poljska iz dvice u x. Kvota 13.0. Pogodio je jos slicnih kvote, ali ga je Engleska oborila. Hocu da kazem da nije niko ni u snu mogao da vjeruje da nece Engleska na euro. Na kraju krajeva, meni je jako vazno sto je Italija naguzila Skotsku u Glasgowu. E tu sam raji govorio da igraju 2 na Italiju, i nije me niko htio slusati. Inace sam navijac te reprezentacije, zbog toga sto su giganti.

I sto se tice Bahe... Baho je gigant i bit ce gigant. U zadnje vrijeme stalno slusam onog samozvanog strucnjaka Branimira Tulica, i pada mi mrak na oci. Dok Bahu pozelim da slusam, jer covjek zna od najblentavije tekme napravit super uzbudljivu tekmu. Sad je to druga stvar sto ga neko ne voli. Oni koji ga ne vole su navijaci manjeg sarajevskog kluba. Navijaci zeljA. Nisam bas siguran jel nk ili fk. O tome raspravljamo na temi o tom klubu. Svi znamo da je Baho deklarisan kao Pitar. Ako vam se ne svidja, ugasite ton, i ako vam se onda to ne svidja onda slusajte vaseg komentatora zeljovca Sasu Vugdalica, koji usput od utakmice pravi cirkus.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

elSaik wrote:
Majstorinho wrote: I sto se tice Bahe... Baho je gigant i bit ce gigant. U zadnje vrijeme stalno slusam onog samozvanog strucnjaka Branimira Tulica, i pada mi mrak na oci. Dok Bahu pozelim da slusam, jer covjek zna od najblentavije tekme napravit super uzbudljivu tekmu. Sad je to druga stvar sto ga neko ne voli. Oni koji ga ne vole su navijaci manjeg sarajevskog kluba. Navijaci zeljA. Nisam bas siguran jel nk ili fk. O tome raspravljamo na temi o tom klubu. Svi znamo da je Baho deklarisan kao Pitar. Ako vam se ne svidja, ugasite ton, i ako vam se onda to ne svidja onda slusajte vaseg komentatora zeljovca Sasu Vugdalica, koji usput od utakmice pravi cirkus.
Kako fino povezana tema Engleska - Hrvatska sa Željom... :oops:
kako se moze sportski novinar "deklarirati" kao pitar? Zar nije temeljni postulat objektivnog novinarstva neutralnost? Covjek se ocito nalazi u sukobu interesa
BihYankee

Post by BihYankee »

Doda37 wrote:
BihYankee wrote:Iako se ponosim što sam se još 1978 pred sudijom Opštinskog Suda II (tadašnje barake kod Drvenije) Vasvijom Vidović izjasnio kao Bosanac (dakle Ostali po kategorizaciji tadašnjeg a i današnjeg važećeg ustava u BiH) , sinoć mi je bilo krivo što nisam Hrvat! Nije da su Englezi bili dobri ali su ipak Englezi i ipak vuku milijarduipo eura sa sobom. Kada su se vratili sa odmora u drugo poluvrijeme te nakon dvije propuštene( izgledalo je namjerno) gol šanse te nakon te nakon (jes ga vuko za dres ali nije bilo za) penala mislio sam da je neko u svlačionama djelio funte i Aston Martine. Svaka čast komšijama i na reprezentaciji i na državi i na svemu. A sad spektakl : MALO PRIJE HR:ENG PRATIO SAM (e sad ide sve nevjerovatnije od nevjerovatnijeg) BiH :Turska na PINK-u (????) i baš sam se spremao da primjetim da "srpski komentator" navija za Turke i to "aščare" kad sam saznao da je" ćoek bošnjo". Gledao sam i kraj (u pauzi HR:ENG) i potvrdio uvjerenje da komentator ima profesionalni problem po pitanju pristrasnosti.
Pa onda opet Nevjerovatno ni HTV1 ni HTV2 ne prenose utakmicu svog tima? Ma ljudi jeli to moguće?
Vec sam objasnio u prethodnim postovima, ali da ti ponovim, RTL HR je kupio prava na gostujuce utakmice
Ma poštovani @doda znam za tu činjenicu ali ni naša nacionalna TV ni Hrvatska uopšte nemaju pravo da nam to rade. To mi je ravno onoj blamaži kada država BiH nije kupila onaj novčić (da li kralja Tvrtka ili nekog drugog) na aukciji. Jeli tebi normalno da prava prenosa utakmica nacionalne reprezentacije otkupi privatnik? Znam da je legalno ali meni nije normalno -ako država imalo drži do nacije. Pa ti sad vidi i vadi se na slobodno tržište i kapitalizam. Za moj pojam uvijek će biti onoga što se parama nemože kupiti. Napr.: iako imam kuću u Hrvatskoj i oba roditelja imaju domovnicu, nisam sebi omogućio put u svijet bez vize samo zato što nisam mogao potpisati da se osjećam kao Hrvat. ( Sasvim nešto drugo je pitanje koliko je demokratski princip da moraš biti Hrvat da bi imao putovnicu). Dakle BHT bi MORAO prenositi BH sve utakmice BH reprezentacija i nastupe reprezentativaca od boćanja do formule1.
tavijapi

Post by tavijapi »

u pravu si!!!! kod njemaca je tako!!!!
elSaik

Post by elSaik »

tavijapi wrote:u pravu si!!!! kod njemaca je tako!!!!
Koliko je meni poznato DSF prenosi mladu reprezentaciju Njemačke... ;)
Meho Kodro

#186 Re: UTAKMICA GODINE

Post by Meho Kodro »

Prekosutra ili repriza ili kompletna osveta
Edin H.

#187 Re: UTAKMICA GODINE

Post by Edin H. »

Odakle ovu temu izvuce iz naftalina.

Hrvatska bez Modrica i Corluke :-)

Najvjerovatnije nerjeseno :skoljka:
Roy

#188 Re: UTAKMICA GODINE

Post by Roy »

Image

C'MON ENGLAND
Murat Sabanovic

#189 Re: UTAKMICA GODINE

Post by Murat Sabanovic »

engleska ce da podere hrvate...osveta...hrvati ce izgubiti 2 mjesto i nece ici u afriku
Petit_Beurre

#190 Re: UTAKMICA GODINE

Post by Petit_Beurre »

Lennon will give them a run-around. expect some magic from this little Yid ! :dance:
PriNc_ba

#191 Re: UTAKMICA GODINE

Post by PriNc_ba »

pa majka mu stara jel problem da se kreatori tema skoncentrisu makar toliko da naslov bude pravilno napisan :S svasta :S
R9..

#192 Re: UTAKMICA GODINE

Post by R9.. »

cxaxaxaxaxax :bih:
Locked