Utakmica BiH - SiCG

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
iami

Post by iami »

NeKi_LiK wrote:Salihamidzicu je čekirana karta za let u Munchen danas popodne :(

Javit će mi rodica jel otišao, jer teško je vjerovati da će se vratiti ukoliko danas ode.
otkud to sto to ne moze sad otici da umre neko ba... veliki igraci igraju tekme i kad neko umre i pobjede i posvete pobjedu toj osobi... nije tolika picka ovo je utakmica godine ba
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

komi wrote:
Alfons Kauders wrote:
BO wrote:Molim vas pogledajte ovaj link, forum, zalosno je kakva su razmisljanja, gamad

http://combat18.org/forum/viewtopic.php ... ba7ff0f569
Nevjerovatno, kako si samo ovo iskopo ziv bio. Koji likovi !!!

MOJ VAM JE SAVJET DA NE ČITATE NIŠTA :(
Komi care, prekasno, vec sam sve procito. Bolesno, da su makar cetnicki pokret pa bi skonto, al one furke "mi arijevci" i slicno, jesu li imali likovi istoriju u skoli, kako mogu bit tako retardirani majko moja. A najjace je gore tema FOOTBALL i ispod onakvi postovi i likovi, pravi neki ljubitelji sporta nema sta ! :lol:
BO

Post by BO »

komi wrote:
BO wrote:Molim vas pogledajte ovaj link, forum, zalosno je kakva su razmisljanja, gamad

http://combat18.org/forum/viewtopic.php ... ba7ff0f569
ne mogu da vjerujem :roll: :roll: :roll:

jednostavno pitam

zašto idete na takve forume :roll:
da da, ovo treba da se procita da dobro znamo i upamtimo za sva vremena ko nam dise za vratom...... prekookeanski SRPSKI
BO

Post by BO »

junaci......

Ne znam sto mi izbrisa ovo "junaci" valjda je osjetljiv na tu rijec :D :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ja ništa nisam brisao

elem

za vratom dišu

spodobe koje imaju 14 ili 41 godina
i koje nemaju vlastitog života pa glume na internetru :D
solaris

Post by solaris »

vako je bilo , prvo je zoom66 napiso ne igra SiCG,
nego igraSERIMO,
onda sam ja pito jel to u subotu igraju SERIMO:BiH,

onda je moderator, inace osoba koja ima veze sa sportom, ko paganini sa kosarkom (asocijacija na prvi album buldozera)
pobrisao moj post iz nerazumljivih razloga

sad zoom66 misli da je duhovit ako odgovara na pobrisane postove :(

kolega zoom66, gdje vam je smisao za ravnopravnost i demokratiju :(
jebes utakmicu kolega, ako neces da stanes u zastitu manjina u svom toru :oops:
solaris

Post by solaris »

pa to je obicna zajebancija, kad sam vidio ono SERIMO,
ko da je to sad toliko vazno :(
mene samo kopka da se ne ponovi scenario ala slavko njegus :roll:
ajd kolega stani na loptu, nisi bar ti opterecen glupostima ;)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

solaris wrote:pa to je obicna zajebancija, kad sam vidio ono SERIMO,
ko da je to sad toliko vazno :(
mene samo kopka da se ne ponovi scenario ala slavko njegus :roll:
ajd kolega stani na loptu, nisi bar ti opterecen glupostima ;)

svojim imenom brukaš jedan od tri najbolja svjetska SF romana poljskog autora Stanislava Lema i također brukaš jedan od najboljih SF filmova svih vremena ruskog autora Andreja Tarkovskog

nek ti ide na čast

ne bacajte biserje...
manijak1

Post by manijak1 »

Ne zna on šta je to ali znaće :D :D pokušavati bezuspješno poraze pretvarati u pobjede. :D :D
Dva dva dva dva dva dva .
solaris

Post by solaris »

zoom66 wrote:ja cu stati na loptu onda kad vidim da si prestao sa izvrtanjem rijeci...:D...a glede slavka, ne uzimaj mi u usta jarana jos iz dana dok je branio za leotar...:(....ipak je to bezobrazluk, kolega...:(
kolega nisam ja prvi poceo da izvrcem rijeci, nije valjda da mislis da neko ima pravo da izvrce rijeci,
a neko nema,
na nacionalnoj osnovi :(

komi, fudbal je igra u kojoj igraju dvije ekipe, svaka po 11 igraca,
cilj je da se lopta ubaci u gol, gol je sastavljen od dva direka razmaknuta na 7.35 metara, visoka 2.4 m
odozgo se skuje jedna greda da to sve poveze, obicno se stavi i mreza da se ne mora ici po loptu kad se postigne zgoditak,
ima tu jos pravila, nemam sad vremena puno
manijak1

Post by manijak1 »

Čudilo bi me da jesi :D :D .
jezd

Post by jezd »

MEŠANO "MESO"

Za reprezentaciju SCG u Sarajevu igraće bosanski Srbi Milošević, Krstajić, Ćirković i Koroman, a dres BiH nosiće Bajić, Grujić i Misimović, ali i Dušan Kerkez, rođeni Beograđanin

Gledajući sastave fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine, odnosno Srbije i Crne Gore uoči kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj, nameće se zaključak da će kao pobednik iz subotnjeg duela na sarajevskom "Koševu" izaći reprezentacija Republike Srpske.

Image
Mladen Krstajić, reprezentativac SCG, rođen u Zenici

Kako drugačije objasniti činjenicu da će se u dresu SCG pojaviti četvorica bosanskih Srba (Savo Milošević, Mladen Krstajić, Milivoje Ćirković i Ognjen Koroman), dok će za Bosnu zaigrati Branimir Bajić, Vladan Grujić i Zvjezdan Misimović, i, što je posebno zanimljivo, Dušan Kerkez, rođeni Beograđanin!

Osam fudbalera, osam životnih priča, po kojima bi, bez problema, mogli da se snime filmovi. Savo Milošević je još pre početka rata iz bijeljinskog Radnika stigao u Partizan, Mladen Krstajić je iz Zenice prvo došao u Kikindu, a zatim obukao crno-beli dres, Ognjen Koroman je sa Pala stigao u Beograd, zaigrao za mlađe kategorije Crvene zvezde, pa za prvi tim OFK Beograda, dok je Milivoje Ćirković partijama u Boksitu iz Milića zaslužio poziv u Humsku.

- Nije nam prvi put da igramo protiv Bosne. Pre dve godine smo gostovali u Sarajevu, priznajem, bilo je malo neobično, ali profesionalci smo i naučili smo da kontrolišemo emocije - glasno razmišlja Mladen Krstajić, strelac u pomenutom meču na "Koševu".

I dok se na igranje bosanskih Srba za reprezentaciju Jugoslavije, a zatim za selekciju SCG gledalo kao na normalnu pojavu, potpuno drugačija situacije bila je kada je u pitanju učešće u reprezentaciji matične zemlje. Međutim, kako vreme leči sve rane, tako je i sve više Srba u selekciji Bosne, a na spisku selektora Blaža Sliškovića za subotnji duel našli su se Branimir Bajić (igrač beogradskog Partizana, rođen u Bijeljini), Vladan Grujić (rođeni Banjalučanin, koji je igrao za Borac, kratko bio u Crvenoj zvezdi, a trenutno nosi dres nemačkog Kelna) i Zvjezdan Misimović (centarfor Bohuma, koji je prošao omladinsku školu Bajerna, a rođen je u Brčkom). Zanimljivo je da je Misimović igrao za reprezentaciju Jugoslavije ispod 19 godina na EP u Finskoj, u tandemu sa Dankom Lazovićem, ali se u seniorskom uzrastu ipak odlučio za Bosnu, gde je slabija konkurencija.

- Nemam tremu, nisam od juče u fudbalu. Ali, kako se utakmica približava, stigle su i neke neprijatne poruke, ali to me ne plaši. Razmišljaću samo o pobedi i tri boda - izjavio je Branimir Bajić, koji je dugo čekao poziv za reprezentaciju SCG i pošto ga nije dobio, odlučio je da zaigra za Bosnu.

Crnogorac iz Tuzle

Na spisku selektora Bosanaca Blaža Sliškovića nalazi se i mladi fudbaler tuzlanske Slobode Gradimir Crnogorac, čije prezime dovoljno govori o njegovim korenima. Reč je o izuzetno talentovanom defanzivcu, koji ima samo 21 godinu, i s obzirom na to da je već standardan u A selekciji BiH, neće biti iznenađenje ukoliko se za njega zainteresuju Crvena zvezda ili Partizan.

Bosanac sa Petlovog brda

Posebno je zanimljiva priča Dušana Kerkeza, momka sa beogradskog Petlovog brda, koji je sjajnim partijama u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, prvo u dresu šampionskog tima Leotara, a sada u mostarskom Zrinjskom, zaslužio poziv selektora i prihvatio ponudu da uzme državljanstvo BiH. Kerkez je svojevremeno bio kapiten Voždovca, igrao je za Trudbenik, kao i Radnički iz Obrenovca.
Na pitanje kako se oseća uoči duela protiv reprezentacije Srbije i Crne Gore, Dušan Kerkez je jasan:
- Srce je u Srbiji, ali su noge u Bosni. Fudbalska sudbina htela je da napustim Srbiju i da se dokažem u Bosni i Hercegovini. Emocije su jedno, a posao nešto drugo, a fudbal je moj posao - istakao je Dušan Kerkez, koji navodi da nema nikakvih problema što je Srbin, a igra za mostarski Zrinjski, klub oko kojeg se okupljaju isključivo hercegovački Hrvati.

(Ž. V.)
manijak1

Post by manijak1 »

Nadam se da će miješano meso :D :D isfaširati na terenu goste.
Bio bi pristojan izvještaj da nije par podmetanja kao npr.
nameće se zaključak da će kao pobednik iz subotnjeg duela na sarajevskom "Koševu" izaći reprezentacija Republike Srpske.
4 + 3 = ???????? 16 ? 8 ? 11 ?
winetou

Post by winetou »

Zanimljivo je da je Misimović igrao za reprezentaciju Jugoslavije ispod 19 godina na EP u Finskoj, u tandemu sa Dankom Lazovićem, ali se u seniorskom uzrastu ipak odlučio za Bosnu, gde je slabija konkurencija.

- Nemam tremu, nisam od juče u fudbalu. Ali, kako se utakmica približava, stigle su i neke neprijatne poruke, ali to me ne plaši. Razmišljaću samo o pobedi i tri boda - izjavio je Branimir Bajić, koji je dugo čekao poziv za reprezentaciju SCG i pošto ga nije dobio, odlučio je da zaigra za Bosnu.

Na spisku selektora Bosanaca Blaža Sliškovića nalazi se i mladi fudbaler tuzlanske Slobode Gradimir Crnogorac, čije prezime dovoljno govori o njegovim korenima. Reč je o izuzetno talentovanom defanzivcu, koji ima samo 21 godinu, i s obzirom na to da je već standardan u A selekciji BiH, neće biti iznenađenje ukoliko se za njega zainteresuju Crvena zvezda ili Partizan.

Posebno je zanimljiva priča Dušana Kerkeza, momka sa beogradskog Petlovog brda, koji je sjajnim partijama u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, prvo u dresu šampionskog tima Leotara, a sada u mostarskom Zrinjskom, zaslužio poziv selektora i prihvatio ponudu da uzme državljanstvo BiH. Kerkez je svojevremeno bio kapiten Voždovca, igrao je za Trudbenik, kao i Radnički iz Obrenovca.
Na pitanje kako se oseća uoči duela protiv reprezentacije Srbije i Crne Gore, Dušan Kerkez je jasan:
- Srce je u Srbiji, ali su noge u Bosni. Fudbalska sudbina htela je da napustim Srbiju i da se dokažem u Bosni i Hercegovini. Emocije su jedno, a posao nešto drugo, a fudbal je moj posao - istakao je Dušan Kerkez, koji navodi da nema nikakvih problema što je Srbin, a igra za mostarski Zrinjski, klub oko kojeg se okupljaju isključivo hercegovački Hrvati.
Pa jel igraju za klub ili za reprezentaciju :oops:
Ali uvijek sam i mislio da Srbi i Hrvati (izuzev Topića) igraju za BiH zbog nekih drugih interesa :D , a ne zbog osjećaja pripadnosti Bosni i Hercegovini. Ništa čudno, ali u medijima (bošnjačkim) pravi razlozi se ne spominju :D Kad Blaž dobije otkaz situacija će se popraviti :-D
JBT

Post by JBT »

ZAPIS IZ MEDjUGORJA

Protivnik kao i svaki drugi

Prekrasno oktobarsko jutro u Medjugorju. Pijem kafu i slusam zamor fudbalera koji silaze na dorucak. Bh. idoli, momci koji zaradjuju dosta para,voze skupa auta, imaju najljepse djevojke, veliki igraci….Slika …. Oni su ti koji odredjuju stanje naseg duha i raspolozenja u posljednjih nekoliko dana, ali i buducih. Sve to oni jesu - sportske i ljudske velicine. Ali, ja to jutros u Medjugorju ne vidim. Pred mojim ocima promicu druge slike... Sergej, neciji sin, brat, otac, muz, momak iz komsiluka ili susjedstva kako ko voli reci. Balja, isto tako Branimir, ozbiljan i cutljiv kao neki nama bliski kad ih rano probudimo. Zvjezdan, s osmijehom koji vas razoruzava, pa Emir koji rasipa oko sebe zarazno vedro raspolozenje. Bola sa epitetom najpozeljnijeg nezenje. Hasan, Dragan, Vedin, Mirko, i svih njih dvadeset i jedan koliko ih je ovdje moja su i vasa pospana, vedra ili mrzovoljna braca, sinovi, ocevi, mladici, sposobni da nas razvesele i rastuze. To su moje slike oktobarskoj jutra u Medjugorju, a ja imam potrebu da ih podijelim sa svima. I zeljela bih da te slike imate u srcu i mislima kada u subotu dodjete na Kosevo. Jedno pitanje mi kao dasak vjetra proleti kroz glavu. Zasto Kosevo ne bi 9. oktobra bilo Medjugorje? Mjesto Gospinog ukazanja, mjesto mira i prijateljstva, mjesto postovanja, sebe i drugih. Milioni ljudi iz cijelog svijeta dolaze ovdje sa nadom, a odlaze u miru i spokoju. Zasto i cijela BiH ove subote ne bi tako docekala jednu fudbalsku predstavu? U njoj nastupaju nasi momci. Naravno, srcem i dusom da cemo biti za njih i uz njih, jer oni ce dati i vise nego sto mogu da bi nas usrecili. A protivnik? Kao i svaki drugi! Treba ga nagraditi aplauzom, sportski i fer, ne dozvoljavajuci da nas zaslijepi mrznja i bijes. Moramo misliti da ce nasi momci ici tamo. I nikako ne bih htjela da mog brata, sina, muza, ili jednostavno nekog naseg na bilo kom fudbalskom stadionu na svijetu pogodi kamen, upaljac, kovanica i li bilo sta drugo. Ne smijem ni pomisliti da bi mi koji 9. oktobra dodjemo na Kosevo mogli bilo sta napraviti sto bi rastuzilo nase igrace. Oni su nasi jer imaju familije u Zenici, Bihacu, Banja Luci, Mostaru, Bijeljini, Jablanici i cijeloj BiH. Zar bi mogli navijati za nekog drugog? Ja sam ponosna sto ih poznajem, a sigurna u njih kao i u sebe. Vjerujem u sve njih, a znam da i BiH vjeruje. I svi cemo doci naoruzani dobrom voljom, zastavama i salovima, smijehom i nadom da se dobro dobrim vraca. Jedino tako fudbalsku reprezentaciju nase zemlje, a samim tim i sve nas u BiH i dalje niko ne moze pobijediti. Mozemo ostati bez tri boda u subotu, ali to su samo tri koraka vise na putu do Njemacke. Zajedno sa njima i Vama ja hocu da sam tamo 2006. godine.I zato vas molim da u subotu i svih buducih subota kada budemo bodrili nase ljubimce i priotivnika nagradimo aplauzom. Zbog nas samih i nasih momaka. Ne smijemo ih iznevjeriti sada kad nas trebaju. (Autorica je glasnogovornik FS/NS BiH)

Slavica PECIKOZA

Copyright © 1999-2000 OSLOBODJENJE Sarajevo
seas of cheese

Post by seas of cheese »

JBT wrote:ZAPIS IZ MEDjUGORJA

Protivnik kao i svaki drugi

Prekrasno oktobarsko jutro u Medjugorju. Pijem kafu i slusam zamor fudbalera koji silaze na dorucak. Bh. idoli, momci koji zaradjuju dosta para,voze skupa auta, imaju najljepse djevojke, veliki igraci….Slika …. Oni su ti koji odredjuju stanje naseg duha i raspolozenja u posljednjih nekoliko dana, ali i buducih. Sve to oni jesu - sportske i ljudske velicine. Ali, ja to jutros u Medjugorju ne vidim. Pred mojim ocima promicu druge slike... Sergej, neciji sin, brat, otac, muz, momak iz komsiluka ili susjedstva kako ko voli reci. Balja, isto tako Branimir, ozbiljan i cutljiv kao neki nama bliski kad ih rano probudimo. Zvjezdan, s osmijehom koji vas razoruzava, pa Emir koji rasipa oko sebe zarazno vedro raspolozenje. Bola sa epitetom najpozeljnijeg nezenje. Hasan, Dragan, Vedin, Mirko, i svih njih dvadeset i jedan koliko ih je ovdje moja su i vasa pospana, vedra ili mrzovoljna braca, sinovi, ocevi, mladici, sposobni da nas razvesele i rastuze. To su moje slike oktobarskoj jutra u Medjugorju, a ja imam potrebu da ih podijelim sa svima. I zeljela bih da te slike imate u srcu i mislima kada u subotu dodjete na Kosevo. Jedno pitanje mi kao dasak vjetra proleti kroz glavu. Zasto Kosevo ne bi 9. oktobra bilo Medjugorje? Mjesto Gospinog ukazanja, mjesto mira i prijateljstva, mjesto postovanja, sebe i drugih. Milioni ljudi iz cijelog svijeta dolaze ovdje sa nadom, a odlaze u miru i spokoju. Zasto i cijela BiH ove subote ne bi tako docekala jednu fudbalsku predstavu? U njoj nastupaju nasi momci. Naravno, srcem i dusom da cemo biti za njih i uz njih, jer oni ce dati i vise nego sto mogu da bi nas usrecili. A protivnik? Kao i svaki drugi! Treba ga nagraditi aplauzom, sportski i fer, ne dozvoljavajuci da nas zaslijepi mrznja i bijes. Moramo misliti da ce nasi momci ici tamo. I nikako ne bih htjela da mog brata, sina, muza, ili jednostavno nekog naseg na bilo kom fudbalskom stadionu na svijetu pogodi kamen, upaljac, kovanica i li bilo sta drugo. Ne smijem ni pomisliti da bi mi koji 9. oktobra dodjemo na Kosevo mogli bilo sta napraviti sto bi rastuzilo nase igrace. Oni su nasi jer imaju familije u Zenici, Bihacu, Banja Luci, Mostaru, Bijeljini, Jablanici i cijeloj BiH. Zar bi mogli navijati za nekog drugog? Ja sam ponosna sto ih poznajem, a sigurna u njih kao i u sebe. Vjerujem u sve njih, a znam da i BiH vjeruje. I svi cemo doci naoruzani dobrom voljom, zastavama i salovima, smijehom i nadom da se dobro dobrim vraca. Jedino tako fudbalsku reprezentaciju nase zemlje, a samim tim i sve nas u BiH i dalje niko ne moze pobijediti. Mozemo ostati bez tri boda u subotu, ali to su samo tri koraka vise na putu do Njemacke. Zajedno sa njima i Vama ja hocu da sam tamo 2006. godine.I zato vas molim da u subotu i svih buducih subota kada budemo bodrili nase ljubimce i priotivnika nagradimo aplauzom. Zbog nas samih i nasih momaka. Ne smijemo ih iznevjeriti sada kad nas trebaju. (Autorica je glasnogovornik FS/NS BiH)

Slavica PECIKOZA

Copyright © 1999-2000 OSLOBODJENJE Sarajevo
kako je odvratno ovo uvlacenje u supak od neke guske koja nema blage veze nad vezama o fudbalu...
winetou

Post by winetou »

Ima njena slika negdje na vijestima. Pogledaj i više nećeš misliti da je guska :D
manijak1

Post by manijak1 »

kako je odvratno ovo uvlacenje u supak od neke guske koja nema blage veze nad vezama o fudbalu...
I ti si nekako razvezan i operisan od trenutnog stanja u i oko fudbala :D
seas of cheese

Post by seas of cheese »

manijak1 wrote:
I ti si nekako razvezan i operisan od trenutnog stanja u i oko fudbala :D
tebi bi mogao hladno profesor da budem.

pod uslovom da polozis neke pripremne predmete.
the the

Post by the the »

sir ba,
nisi ti dobar nikako...sta vrijedjas ljude koji su se potpisali imenom i prezimenom.
Ostavi svoje ime pa onda seri.

za ostale forumase: Jes vidio papka? Uvijek cemo biti kvalitetan rasadnik papaka. Samo sto ih nemamo dje utalit. Kad odu vani svi kukaju. Znaci nece ih ni tamo. Jedino gdje mogu prosipat svoj papanluk je ovdje, ovdje im je najbolje.
manijak1

Post by manijak1 »

Pod uslovom da djeluješ tako ali .......već sam razočaran.
seas of cheese

Post by seas of cheese »

the the wrote:sir ba,
nisi ti dobar nikako...sta vrijedjas ljude koji su se potpisali imenom i prezimenom.
Ostavi svoje ime pa onda seri.

za ostale forumase: Jes vidio papka? Uvijek cemo biti kvalitetan rasadnik papaka. Samo sto ih nemamo dje utalit. Kad odu vani svi kukaju. Znaci nece ih ni tamo. Jedino gdje mogu prosipat svoj papanluk je ovdje, ovdje im je najbolje.
sta? :o

niti vidim da sam nekoga vrijedjao, niti vidim da se neko kome sam se obracao potpisao imenom i prezimenom. :?

i ko si ti jadnice, :razz: pa da si rasadnik bilo cega :lol: :lol: :lol: :lol:
manijak1

Post by manijak1 »

Guska ? :D :D
seas of cheese

Post by seas of cheese »

manijak1 wrote:Guska ? :D :D
eh, da joj je to uvreda, :lol: . uostalom ja se guski nisam obracao, vec sam komentarisao njen poltronsko neprofesionalno ameterski clanak.

ili ti je to prekomplikovano za shvatiti?
manijak1

Post by manijak1 »

Pa :( :( vezano za njen članak ne može javno reći ubijte ih :D na terenu i van njega inače će oni vas :D :D .
Ostalo je sve u članku - stranački raspoređeno. :D
Post Reply