usvojila sam mače, HELP!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
zili

#1 usvojila sam mače, HELP!

Post by zili »

zapravo ono je usvojilo mene - ne baš najpametniji izbor s obzirom da ja nemam pojma o mačkama.

molim cijenjeni forum za servisne informacije. veterinara sam već našla i dolazi danas popodne. živim u centru - koji mi je najbliži pet shop? pijesak sam već zbavila - za divno čudo ima ga u granapu :shock: Šta mi još treba?

mače je veličine vekne hljeba, al' one male. nemam pojma koliko je staro. čime da ga hranim? za sad je jelo samo argetu paštetu i moje papuče.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: usvojila sam mače, HELP!

Post by mIRCerka »

Hrane za mace imas u svakom mogucem granapu. Predlazem ti Friskies suhu hranu za Juniore, jednom dnevno mu das "kesice" odnosno lanc paketic (lafo meso :D ) a uci ga jede i lesho kuhano meso, sir, i bejbi hranu :D

Ako mu budes davala mlijeko, razblazi ga vodom :D
mIRCerka

#3 Re: usvojila sam mače, HELP!

Post by mIRCerka »

LANČ PAKETIĆ
Image

SUHA HRANA tj KREKERI
Image

I zili, za ime boga, ne vjeruj onome sto pise na kesi s pijeskom - nemoj istresti sve! Stavi, ovisno o velicini macke, dvije ili tri sake pijeska. Macu nosi svako malo u pijesak da vidi gdje je. I onda cisti :D
SanYava

#4 Re: usvojila sam mače, HELP!

Post by SanYava »

zili wrote:.... za sad je jelo samo argetu paštetu i moje papuče.
Mačke jedu Argetu??????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
zili

#5 Re: usvojila sam mače, HELP!

Post by zili »

jah, možda sam malo bila pretjerala s pijeskom, ali hej, mače je nevjerovatno - samo smo ga jednom tamo odnijeli i od tad samo tu i ide kad treba :thumbup:

ja već razmišljam kako da ukombinujem istrenirano mače sa učenjem sina da ide na tutu

kad smo već kod sina - ima dvije godine i presretan je što imamo macu, već je odlučio da će maca da se zove buba - valjda zato što je tako mala. međutim, malo me brine da ne istraumira jadno mače jer od silnog uzbuđenja nastane takva cika i vriska. i jao, kako sam ga naružila kad je pokušao da šutne macu! mislim da je sad već malo ljubomoran. uglavnom se lijepo igraju - pokazao je maci sve svoje igračke i dao joj jednu loptu da bude njena (ili njegova - čekamo čika veterinara da rasvijetli misteriju - ja vala tamo niš konkretno ne vidim), ali kad maca hoće da spava, on joj prevrne korpu da bi se još igrali. uglavnom, na kraju ispadne da njega samo ružim, a macu samo pazim, što doliva ulje na vatricu njegove ljubomore.
zili

#6 Re: usvojila sam mače, HELP!

Post by zili »

hej moja maca je ista kao ove s ovih pakovanja friskies! :)
mIRCerka

#7 Re: usvojila sam mače, HELP!

Post by mIRCerka »

zili wrote:hej moja maca je ista kao ove s ovih pakovanja friskies! :)
To je maca marke Krasnici (tako ja zovem sve naDZaranste tigrove).

Znas kako mozes iskombinovati treniranje na tutu? Kad vidis da Buba ide u WC, povedes bebana i pokazes mu kako maca ide na svoju tutu. Postoji velika mogucnost da ga uhvatis jednog dana kako cuci u pijesku i kaki, ali to je sve djecije :D

Maca ti je djecak :D Al eto nek ti veterinar potvrdi :D

Nek ti takodjer veterinar pokaze kako se maci strickaju noktici, obicnom noktaricom samo vrhove spicaste :D

Ukradi nekome iz komsiluka jednu cjepanicu i stavi je na maci dostupno mjesto da ostri nokte, da ne ostri po namjestaju...sta jos...

Posto je djecak, ako ces ga zadrzati, moj ti je topli savjet da ga kastriras kad bude imao 8 mjeseci, sad ima maximalno 2, ako su mu oci plave jos uvijek :D
zili

#8 Re: usvojila sam mače, HELP!

Post by zili »

Veterinar je potvrdio da je maca zapravo mali mačak, ali kako si TI znala ???!?!? :shock:
mIRCerka

#9 Re: usvojila sam mače, HELP!

Post by mIRCerka »

zili wrote:Veterinar je potvrdio da je maca zapravo mali mačak, ali kako si TI znala ???!?!? :shock:
:D To se zna :D Mace marke Krasnici (zuti tigar) su djecaci :D Genetika :D
Kombinejsn of dziinz cini da nema, ili su straasno rijetke curice Krasnici...
lolita_xx

#10 Re: usvojila sam mače, HELP!

Post by lolita_xx »

ljudi pomagajte... nasla sam malo amce, ali bas malo, nikad u zivotu manje nisam vidjela, ne moze hodati, nista... pojma nemam o mackama, jedva ga uzmem, inace se bojim macaka, a bojim se i da ga ne povrijedim... sta da mu dajem da ga podignem na noge??
Amazonka27

#12 Re: usvojila sam mače, HELP!

Post by Amazonka27 »

mIRCerka wrote:
zili wrote:Veterinar je potvrdio da je maca zapravo mali mačak, ali kako si TI znala ???!?!? :shock:
:D To se zna :D Mace marke Krasnici (zuti tigar) su djecaci :D Genetika :D
Kombinejsn of dziinz cini da nema, ili su straasno rijetke curice Krasnici...
hehehe, ja sam godinama bila ubjedjena da sam alergicna samo na zute mace...pretezno kad odemo kod nekoga ko ima zutu macu...mene oci svrbe do iznemoglosti...dok nisam saznala da sam alergicna na muske mace :D jer imaju poseban neki klinac palac koji izlucuju pa sam na to alergicna.... :D
Post Reply