Usvoji me...
Moderator: anex
-
Mee
#51 Re: Usvoji me...
A za buhe ne ogrlicu, nego Frontline tekucinu, to moze vec sa 6 sedmica, i neka joj prvi put stavi veterinar da vidis kako se to radi, poslije mozesh i sam(a)... traje mjesec dana, i mozesh ponoviti josh jednom nakon mjesec, a poslije ako ne izlazi ne bi ti vise trebalo biti potrebno 
-
Mee
#53 Re: Usvoji me...
Nema na chemu.... A sto se vaspitno-obrazovnih mjera tiche, tu ti ja nisam expert, opste sam poznata kao propali machiji pedagog
... Mozda da pitash Blackberry?
- mericak
#54 Re: Usvoji me...
Cao, nisam bila tu, al vidim da su ti vec odgovorili.... Okupaj je komotno dok je toplih dana samponom protiv buha za macke. Vrlo lako moguce da ima buhe jer je zivjela u garazi a bila je premalena da je zastitim. I ja njenu mamu stitim frontline-om. On je malo skuplji no ogrlica al daleko efikasniji. Medutim, ako je to kucna maca koja ne izlazi van i nema od koa dobiti buhe, onda je dovoljno samo da se rijesis vec prisutnih, a tu ti je dovoljno jedno dobro pranje tim samponom...
Definitivno joj kupi igracke, grebalice i sl. dzidze, jer su macad "nesnosljiva" kad trebaju ispucat visak energije. Posluzit ce i dobar veliki komad drveta kao nesto za grebanje, plisana igrackica za bacakanje i mala loptica sto zveci....To bi bilo dosta....
Pozdrav!
P.S. Imam jos jednu tigrastu zenkicu ako ko hoce
Definitivno joj kupi igracke, grebalice i sl. dzidze, jer su macad "nesnosljiva" kad trebaju ispucat visak energije. Posluzit ce i dobar veliki komad drveta kao nesto za grebanje, plisana igrackica za bacakanje i mala loptica sto zveci....To bi bilo dosta....
Pozdrav!
P.S. Imam jos jednu tigrastu zenkicu ako ko hoce
- mericak
#55 Re: Usvoji me...
S obzirom da ovdje ima jos puno maca za udomiti a ja sam uspjela udomiti 3, smatram da se sa ovom jednom sto je ostala mogu "izboriti", tako da molim moderatore da temu stave pod kljuc...
- kakav nered
#56 Re: Usvoji me...
samo da se javim..i podijelim s vama jedan problem..
radim do 5 i maca je pola dana sama.. ali se trudim da joj se maksimalno posvetim ostatak dana.. uglavnom jučer sam morala duže ostati na poslu (do 8 ) i kad sam došla kući na vratima me čekala poruka da ne patim životinju.. to me strašno pogodilo.. vjerojatno je mjaukala jer je navikla da dođem oko 5-5.30.. ali imala je dovoljno hrane i vode.. nije bila gladna.. samo malo usamljena.. i sad mi se vrti po glavi da možda nisam pogriješila kad sam je uzela.. možda bi joj bilo bolje negdje gdje bi cijeli dan bila s nekim.. tako mi je žao..
a inače.. maca je super (bar sam mislila tako do sinoć).. očišćena je od buha (frontline kapsule).. zaigrana je i preslatka.. za vikend smo išle u mostar.. kupila sam joj onu kutiju za prevoz.. ispočetka se bunila što je zatvorena, ali se brzo navikla.. bilo joj je super.. nije bila sama nikako.. moji strašno vole životinje i po cijeli dan su se igrali s njom..
radim do 5 i maca je pola dana sama.. ali se trudim da joj se maksimalno posvetim ostatak dana.. uglavnom jučer sam morala duže ostati na poslu (do 8 ) i kad sam došla kući na vratima me čekala poruka da ne patim životinju.. to me strašno pogodilo.. vjerojatno je mjaukala jer je navikla da dođem oko 5-5.30.. ali imala je dovoljno hrane i vode.. nije bila gladna.. samo malo usamljena.. i sad mi se vrti po glavi da možda nisam pogriješila kad sam je uzela.. možda bi joj bilo bolje negdje gdje bi cijeli dan bila s nekim.. tako mi je žao..
a inače.. maca je super (bar sam mislila tako do sinoć).. očišćena je od buha (frontline kapsule).. zaigrana je i preslatka.. za vikend smo išle u mostar.. kupila sam joj onu kutiju za prevoz.. ispočetka se bunila što je zatvorena, ali se brzo navikla.. bilo joj je super.. nije bila sama nikako.. moji strašno vole životinje i po cijeli dan su se igrali s njom..
- blackberry
#57 Re: Usvoji me...
ne brini za macu, neka te ne muči ta poruka koju si zatekla. Ona je samo tražila svoju gazdaricu za koju je navikla da se vraća kući oko 5h. Nije to ništa strašno. Imaš dva rješenja. Prvo: uzmi još jednu macu
heheh, da joj nije dosadno....a drugo: upali tv ili radio i nemoj da bude puno smanjen ton - ostavi ga na neku normalnu jačinu...ja ih imam četiri, ali im još uvijek ostavljam upaljeno jedno od prethodno dvoje nabrojanih...
macu ne vraćaj i ne poklanjaj - neka ti to ne pada na pamet...to je sada tvoja maca...a komšijama ako smeta - neka stave one čepiće u uši...ona je samo beba kojoj je nedostajala mama...pa i dijete bi plakalo isto tako da nisi došla kući onda kada je naviklo...
macu ne vraćaj i ne poklanjaj - neka ti to ne pada na pamet...to je sada tvoja maca...a komšijama ako smeta - neka stave one čepiće u uši...ona je samo beba kojoj je nedostajala mama...pa i dijete bi plakalo isto tako da nisi došla kući onda kada je naviklo...
- kakav nered
#58 Re: Usvoji me...
blackberry wrote:ne brini za macu, neka te ne muči ta poruka koju si zatekla. Ona je samo tražila svoju gazdaricu za koju je navikla da se vraća kući oko 5h. Nije to ništa strašno. Imaš dva rješenja. Prvo: uzmi još jednu macuheheh, da joj nije dosadno....a drugo: upali tv ili radio i nemoj da bude puno smanjen ton - ostavi ga na neku normalnu jačinu...ja ih imam četiri, ali im još uvijek ostavljam upaljeno jedno od prethodno dvoje nabrojanih...
hvala ti puno.. trebala mi je utjeha.. macu ne bih dala nikome, previše sam je zavoljela..
ostavljala sam joj upaljen radio dok nije počela gristi kablove pa me bilo strah da je struja ne udari.. ali mislim da je sad prestala s tim pa bih mogla opet.. ili bolje tv, ima i slika, bit će joj zanimljivo
imam još jedno pitanje.. počela je da mi sisa uho.. da li treba da je pustim ili ne?? jedno vrijeme nije dala da se mazi, samo se igrala (omotala bi mi se oko ruke i grizla je) ali kad je pustim da mi sisa uho to je smiri i postane prava maza tako da sam joj dopuštala..
ako imaš još neki savjet rado ću ga prihvatiti..
-
duboka_misao
#59 Re: Usvoji me...
heheheh sisanje uha u po noci jer mu je dosadno a ya spavam ili bar pokusavam, maca je mala, odviknuce se od toga cim malo poraste prestace i mjaukanje...
- blackberry
#60 Re: Usvoji me...
kakav nered wrote:
hvala ti puno.. trebala mi je utjeha.. macu ne bih dala nikome, previše sam je zavoljela..
ostavljala sam joj upaljen radio dok nije počela gristi kablove pa me bilo strah da je struja ne udari.. ali mislim da je sad prestala s tim pa bih mogla opet.. ili bolje tv, ima i slika, bit će joj zanimljivo
imam još jedno pitanje.. počela je da mi sisa uho.. da li treba da je pustim ili ne?? jedno vrijeme nije dala da se mazi, samo se igrala (omotala bi mi se oko ruke i grizla je) ali kad je pustim da mi sisa uho to je smiri i postane prava maza tako da sam joj dopuštala..
nema na čemu
sisa uho jer misli da si joj mama...Pikica sisa odjeću...ja joj ne branim...to je smiruje...ako ti ne smeta - pusti je nek uživa....
- kakav nered
#61 Re: Usvoji me...
ma ova moja malecka sisa uho čim ga skonta..igra se, skače, glupira se i ja je npr. poljubim i ona vidi uho i odjednom je mirna i navali prema uhu kao da je namazano medom hehe i ne pušta dok je ja ne odvojim..onda se da maziti i obično ubrzo zaspeduboka_misao wrote:heheheh sisanje uha u po noci jer mu je dosadno a ya spavam ili bar pokusavam, maca je mala, odviknuce se od toga cim malo poraste prestace i mjaukanje...
- kakav nered
#62 Re: Usvoji me...
blackberry wrote:kakav nered wrote:
nema na čemutv je bolji...ima slika i ton..moji vole cartoon network
![]()
sisa uho jer misli da si joj mama...Pikica sisa odjeću...ja joj ne branim...to je smiruje...ako ti ne smeta - pusti je nek uživa....
ne smeta kratko..ali ona bi mogla satima..počne da iritira..nije baš ugodno..ali pustim je..šta ću, vidim koliko uživa u tome..
- Macan Online
#63 Re: Usvoji me...
Moguće rješenje za mačiju dosadu

-
duboka_misao
#64 Re: Usvoji me...
jel prodajes na komad ili?
mi se drzimo grebalice ipak
- Macan Online
#65 Re: Usvoji me...
duboka_misao wrote:jel prodajes na komad ili?mi se drzimo grebalice ipak
Ma šalim se, naravno
- Skyfox
#66 Re: Usvoji me...
nisam bas siguran da se salis 
- kakav nered
#67 Re: Usvoji me...
Evo da pokažem kako crni mačić danas izgleda 

- zambaklija
#68 Re: Usvoji me...
ja bi rado nekog našeg Tornjaka posvojio,sređujem mu i stalnu vizu

- mericak
#69 Re: Usvoji me...
Dusa moja draga, presladak je (musko, ne sjecam se?). Na zalost, mama mace je nastradala negdje, vjerovatno od nekog psa jer ih se nije plasila
. Sad su u "opticaju" jedna potpuno crna maca i jedna potpuno bijela....Nisu u rodu, al nadam se da ce u ljubavi docekati duboku starost 
- kakav nered
#70 Re: Usvoji me...
mericak wrote:Dusa moja draga, presladak je (musko, ne sjecam se?). Na zalost, mama mace je nastradala negdje, vjerovatno od nekog psa jer ih se nije plasila. Sad su u "opticaju" jedna potpuno crna maca i jedna potpuno bijela....Nisu u rodu, al nadam se da ce u ljubavi docekati duboku starost
Jeste, mužijak je
žao mi je mame