Usvoji me...

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

mericak

#1 Usvoji me...

Post by mericak »

Usvojite nas....Mi smo pjeslatki macici stajosti oko mjecec dana i nasa gazdarica, pored nase mame, ima i cuku i nema vise mjesta za nas :sad: .
Znamo da ovakvih (i gojih jos) tuznih plica ima puno na ovom forumu al mi bi stvarno zeljeli da nac neko joji do kraja naceg zivota. Za sada nam je jepo, ali na zajost, mojamo ici u dluge domove.
Mi smo stari oko mjesec dana, ovo smo se sad sjikaji....Jecmo li sjatki????
P.S. Izgjeda da cmo maje pjesjatke cujice...
Bit cemo dobje obecavamo, samo nas pjiiiimite kod cebe kuci....
Image
Last edited by mericak on 31/07/2009 18:03, edited 1 time in total.
Karabaja

#2 Re: Usvoji me...

Post by Karabaja »

ne vidi vam se sjika :)
mericak

#3 Re: Usvoji me...

Post by mericak »

Cad ce vajda vidimo....
mericak

#4 Re: Usvoji me...

Post by mericak »

Uh, zar bas niko nece bar jednu macu???? Smrc.... :sad: A naucene su na pijesak i na pse, rado se igraju sa nasa 3 psa....
registrovan

#5 Re: Usvoji me...

Post by registrovan »

mačke su obične interesdžije
teAMICA

#6 Re: Usvoji me...

Post by teAMICA »

registrovan wrote:mačke su obične interesdžije
:x
Samo najbolji ljudi imaju (i vole) mačke :mrgreen:

@mericak, ako ufatim koga, javim ti...
mace su ko med :-)
mericak

#7 Re: Usvoji me...

Post by mericak »

registrovan wrote:mačke su obične interesdžije
Hm....Istina je da se radije vezu za dom no za gazdu, al mi ovo zvuci kao ruzan komentar za ta nevina stvorenja...Ja drzim pse, pa najstarija kuja od 7 god. mi UGLAVNOM prilazi samo kad imam hranu u ruci....A eto nije macka...
kakav nered

#8 Re: Usvoji me...

Post by kakav nered »

jooooj slatkiši mali.. kako su medeni.. uff da bar imaju s kim biti preko dana rado bih uzela jedno..
teAMICA

#9 Re: Usvoji me...

Post by teAMICA »

kakav nered wrote:jooooj slatkiši mali.. kako su medeni.. uff da bar imaju s kim biti preko dana rado bih uzela jedno..
mogu bona oni koNforno sami biti preko dana, moj mačor je all alone svaki dan od 8 do 17h.... ostaviš hranu, vodu, pijesak i furaš... :D kad dođeš kući nađeš ga/ju kako se proteže - tek se probiudio/la :-)
Et, hoćeš uzet jednog... ?
mericak

#10 Re: Usvoji me...

Post by mericak »

Macke su same sebi dovoljne...Ako imaju hranu i igracke, sigurno mogu ostati same odredeno vrijeme. ma meni psi ostaju po 8 sati sami....A cak nemaju ni pijesak....Molim vas uzmite bar jedno, ako se uskoro neko ne javi mace idu na ulicu....
teAMICA

#11 Re: Usvoji me...

Post by teAMICA »

@ kakav nered
Možeš li usvojiti jedno (iako bi im u paru bilo ljepše :D ), pliiizzzz
dobit ćeš od mene sve potrebne informacije, uputstva, savjete... i hranu ako treba - ti ima samo da uživaš s njom/njim ;-)
Nećeš se pokajati, vjeruj mi.. a i sevapa ćeš zaraditi
I?
kakav nered

#12 Re: Usvoji me...

Post by kakav nered »

teAMICA wrote:@ kakav nered
Možeš li usvojiti jedno (iako bi im u paru bilo ljepše :D ), pliiizzzz
dobit ćeš od mene sve potrebne informacije, uputstva, savjete... i hranu ako treba - ti ima samo da uživaš s njom/njim ;-)
Nećeš se pokajati, vjeruj mi.. a i sevapa ćeš zaraditi
I?

ma samo mi je žao da ostaju sami do 5-6.. hajde razmislim malo danas pa se javim ;))
jaca78

#13 Re: Usvoji me...

Post by jaca78 »

mace mogu i danima ostati same, naravno uz hranu, vodu, pijesak i igrackice. posebno ako su u paru. dok psi... :(
kakav nered

#14 Re: Usvoji me...

Post by kakav nered »

..nikako da se odlučim..da prevalim to hoću..uff :sad:
Mee

#15 Re: Usvoji me...

Post by Mee »

Kakav nered: moja maca je ljeti ostajala sama preko vikenda, a ja odem na more .... vratim se, promijenim pijesak i vodu, dodam klope u čontru :D.... i sve po starom... čisto informativno :D :run:
mericak

#16 Re: Usvoji me...

Post by mericak »

Hvala Mee sto mi pomazes da udomim mace :)

Da dodam zainteresovanima da mace idu same u pijesak, mama maca ih je naucila ;), jedu cvrstu hranu i pokusavaju sisati mlijeko iz cuke :)....Al tu ljepotu jos nisam uspjela uslikati, cim uzmem aparat, oni se pomjere....

Molim dobre ljude koji vole mace da ih uzmu, jer smo jos veci problem dobili sa tim sto mace zive u blizini 4 velika Njemacka boksera. Ako se ne udome morat ce na ulicu a tamo, bojim se, nece na vrijeme shvatiti koja su opasnost za njih psi... :sad:
Skyfox

#17 Re: Usvoji me...

Post by Skyfox »

neko ko ima kucu mogao bi uzeti cijelu korpu :) jedna ili vise mislim da nema razlike bitno je da prime injekcije, tablete, sterilizaciju i to je to.
Skyfox

#18 Re: Usvoji me...

Post by Skyfox »

ovo prvo razroko je najsladje :)
mericak

#19 Re: Usvoji me...

Post by mericak »

Skyfox wrote:neko ko ima kucu mogao bi uzeti cijelu korpu :) jedna ili vise mislim da nema razlike bitno je da prime injekcije, tablete, sterilizaciju i to je to.
Ah, da....Jucer smo ih ocistili od parazita :)
mericak

#20 Re: Usvoji me...

Post by mericak »

Skyfox wrote:ovo prvo razroko je najsladje :)
Svako ima svog favorita....Neko se preko marketa.ba interesovao (na znam dal ce uzeti) za ovo najtamnije sa velikom glavom... Meni su svi preslatki....Crni je npr.mali nemirko, stalno napada svoje sestre da se igraju :)
Last edited by mericak on 08/08/2009 20:41, edited 1 time in total.
kakav nered

#21 Re: Usvoji me...

Post by kakav nered »

jedan je moj :)
preslatki su na slici..a tek u živo :)
teAMICA

#22 Re: Usvoji me...

Post by teAMICA »

kakav nered wrote:jedan je moj :)
preslatki su na slici..a tek u živo :)
:kiss: :kiss: :kiss:
SenSen

#23 Re: Usvoji me...

Post by SenSen »

Joj jesu cakani! :-) Nadam se da ce u naci fine domove..

A u medjuvremenu ih mozete dati u posao, da budu modeli za kalendare/postere/cestitke, tako choporativno :) Nebil' si zaradili za zivot :D
mericak

#24 Re: Usvoji me...

Post by mericak »

Na moju (i njihovu) srecu, copor se smanjio za jedno, a jos jedno bi trebalo otici za desetak dana....Ostalo je dvoje....Neko me sa Market.ba pitao za tigrasto i ja sam ga zadrzala, al izgleda da nista od toga :( .
"Kakav nered" vam moze ispricati kako izgledaju 3 ogromna psa i mali macici na gomili....To je tek nered.... :D
kakav nered

#25 Re: Usvoji me...

Post by kakav nered »

mericak wrote:Na moju (i njihovu) srecu, copor se smanjio za jedno, a jos jedno bi trebalo otici za desetak dana....Ostalo je dvoje....Neko me sa Market.ba pitao za tigrasto i ja sam ga zadrzala, al izgleda da nista od toga :( .
"Kakav nered" vam moze ispricati kako izgledaju 3 ogromna psa i mali macici na gomili....To je tek nered.... :D
preslatki su..i mačići i bokseri :) a tek skupa.. ma prekrasno.. odmah se zaljubiš i u jedne i u druge.. nisam znala da bokseri imaju tako lijepe okice.. super su.. prelijepi psi.. a mačići su čak još slađi u živo :) nadam se da će se svi udomiti..

tako mi je žao što ga nisam mogla ponijeti sa sobom danas.. ali hajde i ovih 10 dana će valjda brzo proći :)
hvala što mi ga čuvaš :)
Post Reply