Mislim da bi jacanju Sarajeva kao glavnog grada,doprinjelo da cijeli grad postane opcina,a da dosadasnje Centar,Stari Grad,Novo Sarajevo i Novi Grad budu izborne jedinice.... svaka bi imala određeni broj predstavnika + gradska lista...
Sta mislite?
Ustrojstvo grada Sarajeva slicno Mostaru
-
Davy Crockett
#2 Re: Ustrojstvo grada Sarajeva slicno Mostaru
Čiji je to prijedlog? Jedna opština za grad od pola miliona stanovnika!MedoX wrote:Mislim da bi jacanju Sarajeva kao glavnog grada,doprinjelo da cijeli grad postane opcina,a da dosadasnje Centar,Stari Grad,Novo Sarajevo i Novi Grad budu izborne jedinice.... svaka bi imala određeni broj predstavnika + gradska lista...
Sta mislite?
-
MedoX
#3 Re: Ustrojstvo grada Sarajeva slicno Mostaru
Promasio si brojku za vise od 100 000...Davy Crockett wrote: Čiji je to prijedlog? Jedna opština za grad od pola miliona stanovnika!![]()
![]()
![]()
![]()
-
Davy Crockett
#4 Re: Ustrojstvo grada Sarajeva slicno Mostaru
Skoro tačno jer Sarajevo ima 580 hiljada stanovnika.MedoX wrote:Promasio si brojku za vise od 100 000...Davy Crockett wrote: Čiji je to prijedlog? Jedna opština za grad od pola miliona stanovnika!![]()
![]()
![]()
![]()
-
Davy Crockett
Sarajevo danas ima 580 hiljada stanovnika. Prije rata je imao oko 450 hiljada.MedoX wrote:Davy je zaglavio u 91...a buduci da je nekako antiSDA, nije mi jasno nikako jer ta brojka 580 000 je iz 91 ,ali sa Vogoscom i Ilidzom,gdje tradicionalno SDA uzima glasove vecine...sto li bi on njih stavio u tu veliku opcinu...?
ili podsvijest govori...
-
Davy Crockett
Ne nego sa Hadžićima(tamo se baš gradi), Ilidžom, Vogošćom, Ilijašom, i drugim opštinama sve do tunela Ivan na jugu, istočnog Sarajeva na Istoku a na zapadu ranije je Kiseljak bio u sastavu Sarajeva a sada ne znam jer je Visoko tu negje pa se možda poklapa sa Sarajevom na sjeveru nemam blage.MedoX wrote:Sa Zenicom?