Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske

Da li će Ustavni sud BIH podleći političkom pritisku Izetbegovića i Dodika

Poll ended at 21/09/2016 19:49

Da-
15
44%
Ne-
16
47%
Ne znam-
3
9%

Total votes: 34

arzuhal

#51 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske

Post by arzuhal »

and wrote:
arzuhal wrote:Eh, idemo dalje...Sad Ustavni sud razmatra zahtjev za zabranu održavanja referenduma po pitanju Odluke koju je donio i koju je danas potvrdio?
sad je 2 tačka
Informacija o izvršenju odluke broj U 3/13 od 26. studenog 2015. godine
Dobro si, prvo (2) ide obavještenje i dopis Tužilaštvu BiH da RS nije provela Odluku i izmijenila Zakon o praznicima što je krivično djelo, a onda (3) ide razmatranje privremene zabrane održavanja referenduma.
Lakat Jebić

#52 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske

Post by Lakat Jebić »

eto, odbijena apelacija rs-a, usvojen zahtjev za suspenziju referenduma
Infologicar

#53 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske

Post by Infologicar »

Džabe sve, ja uzeo zavjet.
KB9

#54 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske

Post by KB9 »

kakva samarcina manjem entitetu :lol:
Juliuscezar

#55 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske

Post by Juliuscezar »

Ja sam mislio da ce sud podlec pristiku, ali svaka cast
Mirza007

#56 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske

Post by Mirza007 »

bhnapoleon1 wrote:Ja sam mislio da ce sud podlec pristiku, ali svaka cast
I ja sam imao takav utisak ali sam se prevario. Ima li kakav dobar pravnik ovdje da nam navede moguci slijed dogadjaja a posebno kakve su posljedice krsenja odluka ustavnog suda?
Infologicar

#57 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske

Post by Infologicar »

Mirno spavajte, rata neće biti.
arzuhal

#58 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske

Post by arzuhal »

Danas je Ustavni sud BiH pogazio pravo i pokazao da je samo produžena politička ruka Bakira Izetbegovića koji provodi politiku svog oca, autora Islamske deklaracije i pripadnika Handžar divizije, koju mu je babo ostavio u amanet, njemu i Tajibu Erdoanu. Republika Srpska će održati svoj referendum, neka Srbija govori šta hoće. Svaki Srbin bi radije jeo travu i umro u bijedi nego što bi dopustio da mu Bakir oduzima čast i obraz. Srbi će prihvatiti svaku muku, poniženje, siromaštvo i bijedu, ako treba, ali neće pokleknuti i zadnjom paricom će slaviti 19. januar, ovaj 9. januar...
Juliuscezar

#59 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske

Post by Juliuscezar »

arzuhal wrote:Danas je Ustavni sud BiH pogazio pravo i pokazao da je samo produžena politička ruka Bakira Izetbegovića koji provodi politiku svog oca, autora Islamske deklaracije i pripadnika Handžar divizije, koju mu je babo ostavio u amanet, njemu i Tajibu Erdoanu. Republika Srpska će održati svoj referendum, neka Srbija govori šta hoće. Svaki Srbin bi radije jeo travu i umro u bijedi nego što bi dopustio da mu Bakir oduzima čast i obraz. Srbi će prihvatiti svaku muku, poniženje, siromaštvo i bijedu, ako treba, ali neće pokleknuti i zadnjom paricom će slaviti 19. januar, ovaj 9. januar...
Ma sta 9. ima ako treba da se slavi citav Januar pa i Februar
arzuhal

#60 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske

Post by arzuhal »

bhnapoleon1 wrote:
arzuhal wrote:Danas je Ustavni sud BiH pogazio pravo i pokazao da je samo produžena politička ruka Bakira Izetbegovića koji provodi politiku svog oca, autora Islamske deklaracije i pripadnika Handžar divizije, koju mu je babo ostavio u amanet, njemu i Tajibu Erdoanu. Republika Srpska će održati svoj referendum, neka Srbija govori šta hoće. Svaki Srbin bi radije jeo travu i umro u bijedi nego što bi dopustio da mu Bakir oduzima čast i obraz. Srbi će prihvatiti svaku muku, poniženje, siromaštvo i bijedu, ako treba, ali neće pokleknuti i zadnjom paricom će slaviti 19. januar, ovaj 9. januar...
Pa i slavi se sav januar u RS-u. Možda par dana neradnih, ianče sve: nova godina katolička :mrgreen: , srpski božić, srpska nova godina, Dan RS/Sv. Stefan, dan tenkista JNA...Uglavnom je pun k'o šip neradnih dana...
oakville

#61 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske

Post by oakville »

arzuhal wrote:
bhnapoleon1 wrote:
Pa i slavi se sav januar u RS-u. Možda par dana neradnih, ianče sve: nova godina katolička :mrgreen: , srpski božić, srpska nova godina, Dan RS/Sv. Stefan, dan tenkista JNA...Uglavnom je pun k'o šip neradnih dana...
Mora tih proslava biti još, mora se održati svijest na nivou, jer neprijatelj nikad ne spava. Sad mogu uvesti i "Dan Narodnog Otpora UStavnom Sudu", "Dan Neustavne odluke Ustavnog suda", "Dan pobjede na ustavnim sudom," "Stazama otpora sudu," "Jazavac pred sudom".....
Post Reply