Dobro si, prvo (2) ide obavještenje i dopis Tužilaštvu BiH da RS nije provela Odluku i izmijenila Zakon o praznicima što je krivično djelo, a onda (3) ide razmatranje privremene zabrane održavanja referenduma.and wrote:sad je 2 tačkaarzuhal wrote:Eh, idemo dalje...Sad Ustavni sud razmatra zahtjev za zabranu održavanja referenduma po pitanju Odluke koju je donio i koju je danas potvrdio?
Informacija o izvršenju odluke broj U 3/13 od 26. studenog 2015. godine
Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske
- arzuhal
#51 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske
- Lakat Jebić
#52 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske
eto, odbijena apelacija rs-a, usvojen zahtjev za suspenziju referenduma
- Infologicar
#53 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske
Džabe sve, ja uzeo zavjet.
- KB9
#54 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske
kakva samarcina manjem entitetu 
-
Juliuscezar
#55 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske
Ja sam mislio da ce sud podlec pristiku, ali svaka cast
-
Mirza007
#56 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske
I ja sam imao takav utisak ali sam se prevario. Ima li kakav dobar pravnik ovdje da nam navede moguci slijed dogadjaja a posebno kakve su posljedice krsenja odluka ustavnog suda?bhnapoleon1 wrote:Ja sam mislio da ce sud podlec pristiku, ali svaka cast
- Infologicar
#57 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske
Mirno spavajte, rata neće biti.
- arzuhal
#58 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske
Danas je Ustavni sud BiH pogazio pravo i pokazao da je samo produžena politička ruka Bakira Izetbegovića koji provodi politiku svog oca, autora Islamske deklaracije i pripadnika Handžar divizije, koju mu je babo ostavio u amanet, njemu i Tajibu Erdoanu. Republika Srpska će održati svoj referendum, neka Srbija govori šta hoće. Svaki Srbin bi radije jeo travu i umro u bijedi nego što bi dopustio da mu Bakir oduzima čast i obraz. Srbi će prihvatiti svaku muku, poniženje, siromaštvo i bijedu, ako treba, ali neće pokleknuti i zadnjom paricom će slaviti 19. januar, ovaj 9. januar...
-
Juliuscezar
#59 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske
Ma sta 9. ima ako treba da se slavi citav Januar pa i Februararzuhal wrote:Danas je Ustavni sud BiH pogazio pravo i pokazao da je samo produžena politička ruka Bakira Izetbegovića koji provodi politiku svog oca, autora Islamske deklaracije i pripadnika Handžar divizije, koju mu je babo ostavio u amanet, njemu i Tajibu Erdoanu. Republika Srpska će održati svoj referendum, neka Srbija govori šta hoće. Svaki Srbin bi radije jeo travu i umro u bijedi nego što bi dopustio da mu Bakir oduzima čast i obraz. Srbi će prihvatiti svaku muku, poniženje, siromaštvo i bijedu, ako treba, ali neće pokleknuti i zadnjom paricom će slaviti 19. januar, ovaj 9. januar...
- arzuhal
#60 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske
Pa i slavi se sav januar u RS-u. Možda par dana neradnih, ianče sve: nova godina katoličkabhnapoleon1 wrote:Ma sta 9. ima ako treba da se slavi citav Januar pa i Februararzuhal wrote:Danas je Ustavni sud BiH pogazio pravo i pokazao da je samo produžena politička ruka Bakira Izetbegovića koji provodi politiku svog oca, autora Islamske deklaracije i pripadnika Handžar divizije, koju mu je babo ostavio u amanet, njemu i Tajibu Erdoanu. Republika Srpska će održati svoj referendum, neka Srbija govori šta hoće. Svaki Srbin bi radije jeo travu i umro u bijedi nego što bi dopustio da mu Bakir oduzima čast i obraz. Srbi će prihvatiti svaku muku, poniženje, siromaštvo i bijedu, ako treba, ali neće pokleknuti i zadnjom paricom će slaviti 19. januar, ovaj 9. januar...
-
oakville
#61 Re: Ustavni sud Bosne i Hercegovine-Odluka o Danu Republike Srpske
Mora tih proslava biti još, mora se održati svijest na nivou, jer neprijatelj nikad ne spava. Sad mogu uvesti i "Dan Narodnog Otpora UStavnom Sudu", "Dan Neustavne odluke Ustavnog suda", "Dan pobjede na ustavnim sudom," "Stazama otpora sudu," "Jazavac pred sudom".....arzuhal wrote:Pa i slavi se sav januar u RS-u. Možda par dana neradnih, ianče sve: nova godina katoličkabhnapoleon1 wrote:Ma sta 9. ima ako treba da se slavi citav Januar pa i Februararzuhal wrote:Danas je Ustavni sud BiH pogazio pravo i pokazao da je samo produžena politička ruka Bakira Izetbegovića koji provodi politiku svog oca, autora Islamske deklaracije i pripadnika Handžar divizije, koju mu je babo ostavio u amanet, njemu i Tajibu Erdoanu. Republika Srpska će održati svoj referendum, neka Srbija govori šta hoće. Svaki Srbin bi radije jeo travu i umro u bijedi nego što bi dopustio da mu Bakir oduzima čast i obraz. Srbi će prihvatiti svaku muku, poniženje, siromaštvo i bijedu, ako treba, ali neće pokleknuti i zadnjom paricom će slaviti 19. januar, ovaj 9. januar..., srpski božić, srpska nova godina, Dan RS/Sv. Stefan, dan tenkista JNA...Uglavnom je pun k'o šip neradnih dana...