USTAVNE PROMJENE NA TV?

Post Reply
Propast1

#1 USTAVNE PROMJENE NA TV?

Post by Propast1 »

Interesuje me da li neko zna da li će se
razmatranje ustavnih amandmana na Ustav BiH
u Predstavničkom domu Parlamenta BiH prenositi
direktno na Javnom servisu?

Ili to nije toliko bitan događaj, kao npr izbor
automobila godine?
senada

Post by senada »

Najmanje sto narod za sebe i za svoju drzavu mora uciniti je da bojkotuje placanje rtv taxe jer bilo kakva pitanja od znacaja za drzavu, troglavo rotaciono 'predsjednistvo' po svim zakonima MORA ne samo informisati gradjanstvo, nego BEZ PITANJA NARODA ne smiju donositi bilo kakve odluke a posebno vezane za Ustav.Svaka alineja preambule, svaka i najmanja ustavna izmjena mora biti uz detaljno objasnjenje prezentirana javnosti, poslije cega se narod MORA pitati je li ZA ili PROTIV recimo putem referenduma.
Propast1

Post by Propast1 »

Ma interesuje me hoce li biti TV prenosa zasjedanja Skupstine
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Propast1 wrote:Ma interesuje me hoce li biti TV prenosa zasjedanja Skupstine
Tko to zna.

Za Senadu:

Taj demokratski princip koji si iznjela je za normalne drzave. BiH nije normalna drzava, u doslovnom smislu te rijeci, pa stoga iskreno govoreci ja nisam za taj princip postivanja demokratije i izjasnjavanja na referendumu. Sta ce nama demokratija kada bi 90% stanovnistva R.S odbili svaku promjenu ustava BiH koja u sebi ne sadrzi pravo i mogucnost odvajanja R.S od BiH... :roll:
senada

Post by senada »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Propast1 wrote:Ma interesuje me hoce li biti TV prenosa zasjedanja Skupstine
Tko to zna.

Za Senadu:

Taj demokratski princip koji si iznjela je za normalne drzave. BiH nije normalna drzava, u doslovnom smislu te rijeci, pa stoga iskreno govoreci ja nisam za taj princip postivanja demokratije i izjasnjavanja na referendumu. Sta ce nama demokratija kada bi 90% stanovnistva R.S odbili svaku promjenu ustava BiH koja u sebi ne sadrzi pravo i mogucnost odvajanja R.S od BiH... :roll:
Cudnovato je da se obracas Propasti1 sa zanimanjem hoce li ili nece biti tv prijenos zasjedanja parlamentarne skupstine, dok meni propovijedas o antidemokratskom rs-u, kao da ja zivim i 'mislim' pro-srpski, odnosno kao da cjelokupni BH demokratski procesi ovise iskljucivo o antdemokratskom 'raspolozenju'' eresovske populacije, cija demokratska tezina, uzgred budi receno, ovisi dobrim dijelom i o nasem odnosu prema 'njima'.Uostalom ti sam navodis kako 'nasa' demokratija ovisi o 'njihovoj' demokratiji.
Post Reply