Žilić je jedan kriminalac kojemu je odavno trebalo biti mjesto u zatvoru.
On je svjestan bio da se njegova politička karijera završava u oktobru kada mu ističe mandat, i naravno, svoj glas protiv je naplatio od Jate, tj. Silajdžića.
Ovo se odnosi i na Seada Avdića.
Ustavne promjene - Mehmed Zilic - u pravu ili ne?
-
Shoba
republika srpska ni po cemu nije "republika". oni su mnogo vise drzava nego mi. da bi bosna zaista bila funkcionalna morala bi imati SVE jedinstvene institucije. cak i sa kozmetickim promjenama ustava moze bit mozda malo bolje, ali bi i dalje bio kurko......
U stvari, da su oni pametni, oni bi zagovarali zajednicke institucije a ne mi. Mi nikad necemo odustati od jedinstvene bosne, makar to jednog dana morali uraditi i silom.
(sam naslov Republika Srpska pokazuje elementarni nedostatak identiteta i teritorijalnog kontinuiteta. Kad se izuzme iz naslova "republika" onda ostaje samo Srpska. Kad bi se mi zvali Republika Bosanska, to bi bilo vise nego smijesno. Republika Bosanska bi recimo mogao biti Sandzak
. Sjecate se da je na pocetku rata bila prvo Republika Srpska Bosna i Hercegovina, sto u stvari ima mnogo vise smisla nego samo Srpska. Znaci, pristali su da se ne vezu za teritoriju, nego za narod. To je automatski podrazumijevalo da moraju napraviti teritoriju, jer je nikad nisu imali.Tuzno....)
U stvari, da su oni pametni, oni bi zagovarali zajednicke institucije a ne mi. Mi nikad necemo odustati od jedinstvene bosne, makar to jednog dana morali uraditi i silom.
(sam naslov Republika Srpska pokazuje elementarni nedostatak identiteta i teritorijalnog kontinuiteta. Kad se izuzme iz naslova "republika" onda ostaje samo Srpska. Kad bi se mi zvali Republika Bosanska, to bi bilo vise nego smijesno. Republika Bosanska bi recimo mogao biti Sandzak
-
Shoba
Dodatak; krajinski srbi su isto tako krenuli, pa su se nasukali. Imali su narod, ali ne i teritorijalni kontinuitet.
U principu, meni je zao tog nesretnog naroda koji je nasjeo na te suplje price, nista od svega sto se desilo nije moralo da se desi. Mogli su svi Srbi ostati gdje su bili. Ja iskreno ne bih zelio da Srbi napuste Bosnu, oni su sastavni dio nje, i Bosna je njihova domovina, ne Srbija....Srbija je-tamo daleko.....
U principu, meni je zao tog nesretnog naroda koji je nasjeo na te suplje price, nista od svega sto se desilo nije moralo da se desi. Mogli su svi Srbi ostati gdje su bili. Ja iskreno ne bih zelio da Srbi napuste Bosnu, oni su sastavni dio nje, i Bosna je njihova domovina, ne Srbija....Srbija je-tamo daleko.....
-
klif
Žilić kao Trojanski konj
Najzanimljivija je bila uloga zastupnika SDA Mehmeda Žilića, koji je navodno otkazao poslušnost centrali SDA, glasujući protiv ponuđenih ustavnih rješenja. No najvjerojatnije je Žilić postupio prema zamisli vodstva SDA jer je i Sulejman Tihić, kao i članstvo SDA, u stvarnosti bilo protiv ustavnih rješenja. U javnosti se Tihić ogradio od Žilića te predstavio kao zagovornik ustavnih amandmana. (M. V.)
Preneseno iz "Vecernjeg lista". Ima li istine u ovome?
Najzanimljivija je bila uloga zastupnika SDA Mehmeda Žilića, koji je navodno otkazao poslušnost centrali SDA, glasujući protiv ponuđenih ustavnih rješenja. No najvjerojatnije je Žilić postupio prema zamisli vodstva SDA jer je i Sulejman Tihić, kao i članstvo SDA, u stvarnosti bilo protiv ustavnih rješenja. U javnosti se Tihić ogradio od Žilića te predstavio kao zagovornik ustavnih amandmana. (M. V.)
- uvjek dobar gost
Ne bih komentarisao pojedince, samo bih rekao da ja ne bih da u perspektivi živim na Kipru-Cipru.......... baš ne bi volio.
- Vodenjak
@klifklif wrote:Žilić kao Trojanski konj
Kod nas je sve moguce, ali to bi bila bespotrebna zrtva gledajuci iz ugla preglasavanja.
Zilicev glas nije bio presudan.
-
Frankyee
Vrlo tesko je reci zbog cega bas taj Zilic da glasa protiv, ali u svakom slucaju je dobro da se SDA raspada jer su oni i doveli do ove situacije u drzavi i narodu. Nisam siguran da je SBIH je nesto bolja. (Inace mislim da je SDP jedino normalno rjesenje za ovu drzavu ali bez Lagumdije, i mora da ima jacu zastupljenost Hrvata i Srba)
Problem Bosnjaka sto mi nemamo jedan razraden nacionalni program. Sta je cilj nasih politicara? Je li to Republika Bih ili neki Bosnjacki entitet koji ce da postane mini drzava? Cujen evo sad Terzic kaze da je dobro sto RS ima specijalne odnose sa Srbijom. Kakva pokvarenost od Terzica.
A Zilic ko zna mozda tip ima nekih visih razloga da ove promjene odbije (inace ja mislim da je odbijanje dobro)
Problem Bosnjaka sto mi nemamo jedan razraden nacionalni program. Sta je cilj nasih politicara? Je li to Republika Bih ili neki Bosnjacki entitet koji ce da postane mini drzava? Cujen evo sad Terzic kaze da je dobro sto RS ima specijalne odnose sa Srbijom. Kakva pokvarenost od Terzica.
A Zilic ko zna mozda tip ima nekih visih razloga da ove promjene odbije (inace ja mislim da je odbijanje dobro)