Ustavne promjene ALL ABOUT

Socijalista

#1 Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by Socijalista »

Mislim da bi trebali premjestiti s ostalih tema ovdje razgovor o Ustavnim promjenama, jer miniramo teme. Dakle, ovdje sve o:

- Prud
- Aprilski paket
- Teritorijalne jedinice
- NATO
- Sastanak bh lidera 9 Oktobra u Butmiru sa EU i USA predstavnicima
- sve sto pripada Ustavnim promjenama

moj prijedlog, idemo.

Usput imam pitanje, ima li neko prudski sporazum i aprilski paket crno na bijelo, jer zaista mislim da ce to biti podloga dolazeceg sastanka. :sax:
kosmos

#2 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by kosmos »

americko temeljno opredjeljenje bazirano na njihovoj formuli uspjeha "bosnjacki bezizlaz" i drzava prepuna kriminala i korupcije gdje su strane sudije i tuzioci glavni "kadrovici bosnjackog bezizlaza" je postala vise nego ocita. haris, covjek totalne destrukcije bih, nepotrebnog genocida i velikosrpske dominacije, zajedno sa sda-ovskim vehabijskim krilom, je stub americke politike.
tek kada americki tuzioci i sudije zavrse s onim "aviona, kamiona, brodova, balona", onim sa americke crne liste, kazu zasto je povucena vojna komanda iz Srebrenice... moze se tek razmisljat o pravom interesu u bih.
ustavne promjene koje pokrece eu i usa, nista od toga, latino americka sapunica
hercegovac_pravi

#3 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

Socijalista wrote:Mislim da bi trebali premjestiti s ostalih tema ovdje razgovor o Ustavnim promjenama, jer miniramo teme. Dakle, ovdje sve o:

- Prud
- Aprilski paket
- Teritorijalne jedinice
- NATO

moj prijedlog, idemo.

Usput imam pitanje, ima li neko prudski sporazum i aprilski paket crno na bijelo, jer zaista mislim da ce to biti podloga dolazeceg sastanka. :sax:
Da ne duzim previse ....ovo je na papiru:

entitetsko glasanje - OUT
distrik Sarajevo - IN
policija pc-a - OUT velikim dijelom
Hrvatski entitet/ideja sa vecinskim Hrvatskim stanovnistvom - OUT
tro-clano predsjednistvo - OUT
NATO - IN
EU - OUT u blizoj buducnosti
Drzavna imovina se prepisuje na drzavu - IN
Covic - OUT
Dodik - nemam pojma a i svejedno mi je = postaje irelavantan
Tihic - irelavantan
Lepi - IN comeback na velika vrata jer ce progurati "svoje" namjere zbog kojih je "s.ebao" "aprilski paket.

Druga opcija je kompletna decentralizacija drzave sa kompletnom rekonfiguracijom postojecih entiteta. Dakle kreiranje 3 nova entiteta i Distrikta Sarajevo. Novi entiteti NECE biti formirani na iskljucivo etnickim kriterijima. (btw. Hrvatski politicari su veliki protivnici ove ideje jer ne zele istocnu Hercegovinu u svome sastavu...gube sansu za etnickom dominacijom). dakle to je to.....

Trenutno stanje - UZMI ili OSTAVI......NEMA PREGOVORA
Lincoln-Burrows

#4 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by Lincoln-Burrows »

hercegovac_pravi wrote: Da ne duzim previse ....ovo je na papiru:

distrik Sarajevo - IN
NATO - IN
Covic - OUT
Tihic - irelavantan
Lepi - IN comeback na velika vrata jer ce progurati "svoje" namjere zbog kojih je "s.ebao" "aprilski paket.

Druga opcija je kompletna decentralizacija drzave sa kompletnom rekonfiguracijom postojecih entiteta. Dakle kreiranje 3 nova entiteta i Distrikta Sarajevo. Novi entiteti NECE biti formirani na iskljucivo etnickim kriterijima. (btw. Hrvatski politicari su veliki protivnici ove ideje jer ne zele istocnu Hercegovinu u svome sastavu...gube sansu za etnickom dominacijom). dakle to je to.....

To bi bilo tako kada bi ti bio u ulozi postavljača uslova,
ali u stvarnosti se neće ići u tom smjeru. Prije bih rekao
bit će dobro ako se očuva BiH, a ovaj tvoj prijedlog to ne jamči.
Socijalista

#5 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by Socijalista »

Hajmo narode postavljajte karte, gdje su Hrvati oni vole najvise crtati. Znaci 4 teritorijalne jedinice.
hercegovac_pravi

#6 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Lincoln-Burrows wrote:
hercegovac_pravi wrote: Da ne duzim previse ....ovo je na papiru:

distrik Sarajevo - IN
NATO - IN
Covic - OUT
Tihic - irelavantan

To bi bilo tako kada bi ti bio u ulozi postavljača uslova,
ali u stvarnosti se neće ići u tom smjeru. Prije bih rekao
bit će dobro ako se očuva BiH, a ovaj tvoj prijedlog to ne jamči.
Lincoln@ grijesis.....ovo nije moj prijedlog ! Govorim sta i kako je bilo u Prudu. Isti dokument je ponovo na stolu. To ti je minimum svih minimuma koje u ovome momentu podrzaje MZ (citaj USA). Nista manje ni vise se nece desiti. Dakle pc ostaje kao ljustura (nece moci vise usporavati uredjenje i strukturu drzave) ili entiteti se upotpunosti unistavaju a kreiraju se entiteti/oblasti/regije (zovi ih kako god zelis) sa istinskom autonomijom ali bez punog etnickog karaktera. Odbijanje ovog papira od bilo koga se nece dobro zavrsiti. Na nekome drugom postu sam objasnio zasto je kreiranje distrikta Sarajevo kljucno za eliminasenje eventualne Bosnjacke dominacije nad ostalim. Neda mi se ponavljati.
A sto se tice opstanka BiH.......mokri snovi .......... jedino je to neupitno u citavom ovom procesu. Zivi bili pa vidjeli.
Mozes li nas ti infoormisati "u stvarnosti u kojemu ce se smijeru ici"? Hvala unaprijed.
P.S po mome skromnom misljenju druga opcija bi mnogo vise odgovarala Hrvatima (bar sudeci po njihovim sadasnjim zahtjevima.....preglasavanje....kultura....itd....) jer opstanak prve opcije ponovo ostavlja Hrvate u podredjenom polozaju u Federaciji.
Socijalista

#7 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by Socijalista »

Ja mislim da ce biti mjésavina Pruda i Aprila :D hocu da kazem da ne trebamo mnogo ocekivati po pitanju administrativne podjele, stvari su jasni, Bosnjaci ne daju stvaranje vecinske Hrvatske teritorijalne jedinice samo na prostoru Federacije, a da i oni nista ne dobiju. Srbi ne daju nista :mrgreen: Hrvatima ce doci ionako najbolje sta god se desilo, mislim da njima ne moze biti gore. Ali opet treba reci, da je sve moguce. Moje misljenje je, da ce dva entiteta ostati, s tim da ce se odredjene nadleznosti prebaciti na drzavni nivo, a neke ce biti podjeljene nadleznosti. Isto tako ce biti reducirano entitetsko glasanje, ovisno o tezini odluke (europska praksa), takodjer ce biti samo jedan predsjednik uz dva zamjenika (rotacija svakih 16 mjeseci ili sl.) povecanje parlamentaraca. Ljudska prava ce isto igrati veliku ulogu, diskriminacija (asocijacija na ime RS sto ce biti siguran sam -tema sastanka), EU i NATO integracije, bezvizni rezim etc. Ambijent ce biti slican kao u Dayton-u, samo sto ce sad biti vojna baza u Butmiru. Sve se ovo moze primjeniti i na drugu administrativnu podjelu Drzave BiH.
hercegovac_pravi

#8 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Socijalista wrote:Ja mislim da ce biti mjésavina Pruda i Aprila :D hocu da kazem da ne trebamo mnogo ocekivati po pitanju administrativne podjele, stvari su jasni, Bosnjaci ne daju stvaranje vecinske Hrvatske teritorijalne jedinice samo na prostoru Federacije, a da i oni nista ne dobiju. Srbi ne daju nista :mrgreen: Hrvatima ce doci ionako najbolje sta god se desilo, mislim da njima ne moze biti gore. Ali opet treba reci, da je sve moguce. Moje misljenje je, da ce dva entiteta ostati, s tim da ce se odredjene nadleznosti prebaciti na drzavni nivo, a neke ce biti podjeljene nadleznosti. Isto tako ce biti reducirano entitetsko glasanje, ovisno o tezini odluke (europska praksa), takodjer ce biti samo jedan predsjednik uz dva zamjenika (rotacija svakih 16 mjeseci ili sl.) povecanje parlamentaraca. Ljudska prava ce isto igrati veliku ulogu, diskriminacija (asocijacija na ime RS sto ce biti siguran sam -tema sastanka), EU i NATO integracije, bezvizni rezim etc. Ambijent ce biti slican kao u Dayton-u, samo sto ce sad biti vojna baza u Butmiru. Sve se ovo moze primjeniti i na drugu administrativnu podjelu Drzave BiH.
Da slazem se. To je u biti opcija broj 1 iz moga posta samo sto sam je ja pojednostavio zbog slikovitijeg pisanja posta. To se moze najlakse sprovesti. Medjutim, to je ujedno i "politicka" smrt laktasenka i kraj SANU projekta. Nece se moci vise pakovati istina jer ce je cinjenice razgolititi. Eto zasto ja mislim da ce se ustvari desiti sljedece. Dodik ce prihvatiti ovaj plan, onda ce ga pokusati prezentirati kao veliku pobjedu, ........samo da kupi vrijeme.......vrijeme kojeg vise nema.
Orbini

#9 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by Orbini »

Mislim da je situacija na polju ljudskih prava na teritoriju RS i opste perspektiva nesrba vaznije pitanje od imena entiteta, granica, preustroja,...

Svaki novi vid preustroja BiH - cak i da se napravi tako da nema neciju apsolutnu dominaciju - opet torovi gdje neko caruje a neko ima da se seli.
Bosnjacki interes je zivot i ista perspoektiva, prava, na prostoru cjele BiH - i to je bitnije od kojeg procenta teritorije vise ili pokoje nadleznosti vise n drzavni nivo,...

U susret pregovorima 9-tog - Bosnjaci jedini imaju hendikep kojeg je lako iskoristiti u tudju korist. Bosnjaci nemaju jedinstven stav niti imaju zajednicki front. Dodik i Covic cenesto prihvatiti ali nece Hare, ali hoce Suljo,.. ili obrnuto.

Mislim da Bosnjaci moraju ranije usaglasiti neki minimum do kojeg se moze ici - ako cemo svi u kompromise.
Dakle - umjesto opet neke nove podjele gdje ce svakako opet neko u svakom gradu biti dominantan i diskriminirati ostale - bolje je istrajati na nekom pravnom modelu koji bi stitio prava "manjina" i omogucio perspektivu svugdje.
Rafael

#10 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by Rafael »

hercegovac_pravi wrote:
Socijalista wrote:Mislim da bi trebali premjestiti s ostalih tema ovdje razgovor o Ustavnim promjenama, jer miniramo teme. Dakle, ovdje sve o:

- Prud
- Aprilski paket
- Teritorijalne jedinice
- NATO

moj prijedlog, idemo.

distrik Sarajevo - IN
NATO - IN
Covic - OUT
Tihic - irelavantan

:lol: :lol: :lol:
hercegovac_pravi

#11 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Rafael wrote:
hercegovac_pravi wrote:

- Prud
- Aprilski paket
- Teritorijalne jedinice
- NATO

moj prijedlog, idemo.

distrik Sarajevo - IN
NATO - IN
Covic - OUT
Tihic - irelavantan

:lol: :lol: :lol:
Dobro jel imas ikakvo svoje misljenje osim figurica? Ako imas de ga iznesi....ili....figurice su tvoj max?
Junuz Djipalo

#12 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by Junuz Djipalo »

hercegovac_pravi wrote: Dobro jel imas ikakvo svoje misljenje osim figurica? Ako imas de ga iznesi....ili....figurice su tvoj max?
Imam ja!

Tvoju opciju 1 je Hare stavio na stol.

A opciju 2 je stavio Tihi. :-D

Manje više mi koji se trudimo ne bit pristrani, kakva korist od našeg navijanja po forumima, znamo što je na stolu:

Jačanje središnje države, formiranje nacionalnih entiteta + 2 distrikta, sigurno je da su Fojnica, Busovača, Kreševo i Kiseljak, ja bih volio čut da su u njemu i Vareš i K. Sutjeska, bili u tom distriktu (Čordaš izletio), sigurno je da je dio ili cijelo istočno Sarajevo u tom distriktu, to znamo jer se Dodo bunio da ne da ni pedalj RS-a.

Tihi i Čovo su jednom rekli da su im ucrtani teritoriji najmanji problem. Sad je pitanje polovice Mostara i Viteza. Jasno je da ako je polovica u hrvatskom onda je Vitez u Bošnjačkom entitetu. Ili obratno.
I riješeno pitanje stalnih sukoba Hrvata i Bošnjaka koje mori još od 93.

Očekivat nešto radikalnije protiv RS je teško, uzalud vam ovdje želje uostalom RS je trenutno najstabilniji dio BiH, ne smiju ih baš previše pritisnut, osim davanja dijela teritorija u distrikt, što im nije problem jer su već jednom to napravili, za očekivat je promjenu naziva entiteta, nit će bit republika a pogotovo ne Srpska.

I to je to, otprilike.

Meni kao Hrvatu se to čini skroz OK, valjda će se prestat jahat na ovdje uobičajenim stvarima i napravit zaokret prema EU, koja je druga stvar koja me nakon entiteta zanima.

I da, volio bih da se Mostar podijeli a ostane Vitez u hrvatskom entitetu kako će i bit vjerojatno. :D

Ajde sad navijajte...
palermo

#13 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by palermo »

Junuz Djipalo wrote:
hercegovac_pravi wrote: Dobro jel imas ikakvo svoje misljenje osim figurica? Ako imas de ga iznesi....ili....figurice su tvoj max?
Imam ja!

Manje više mi koji se trudimo ne bit pristrani, kakva korist od našeg navijanja po forumima, znamo što je na stolu:

Jačanje središnje države, formiranje nacionalnih entiteta + 2 distrikta, sigurno je da su Fojnica, Busovača, Kreševo i Kiseljak, ja bih volio čut da su u njemu i Vareš i K. Sutjeska, bili u tom distriktu (Čordaš izletio), sigurno je da je dio ili cijelo istočno Sarajevo u tom distriktu, to znamo jer se Dodo bunio da ne da ni pedalj RS-a.

Tihi i Čovo su jednom rekli da su im ucrtani teritoriji najmanji problem. Sad je pitanje polovice Mostara i Viteza. Jasno je da ako je polovica u hrvatskom onda je Vitez u Bošnjačkom entitetu. Ili obratno.

Očekivat nešto radikalnije protiv RS je teško, uzalud vam ovdje želje uostalom RS je trenutno najstabilniji dio BiH, ne smiju ih baš previše pritisnut, osim davanja dijela teritorija u distrikt, što im nije problem jer su već jednom to napravili, za očekivat je promjenu naziva entiteta, nit će bit republika a pogotovo ne Srpska.

I to je to, otprilike.

Meni kao Hrvatu se to čini skroz OK, valjda će se prestat jahat na ovdje uobičajenim stvarima i napravit zaokret prema EU, koja je druga stvar koja me nakon entiteta zanima.

I da, volio bih da se Mostar podijeli a ostane Vitez u hrvatskom entitetu kako će i bit vjerojatno. :D

Ajde sad navijajte...
A nije mi jasno što bi Bošnjaci pristali na tako nešto............može biti da svi ovdje svoje vlažne snove iznosimo, al nikako ne bih mogao skontati koji bi bio interes Bošnjaka da na to pristanu........
Mahalac

#14 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by Mahalac »

Stranci uvijek idu na provjerene stvari i na ono sto ima najvise sansi da prodje. Bili bi ludi kada ne bi iskoristili ono sto su jednom imali. Svi znamo da je to bio Aprilski paket. Tako ce ovaj put Aprilski paket postati Oktobarski uz manje izmjene. Natezace se koji dan i objaviti veliki uspjeh.
U suprotnom slucaju neuspjehu dogovora, sto nije nemoguce s obzirom da je cudnovata ptica DO-DO dobro zabrazdila te odbio ponudjeno, onda smo za posljedicu otisli u 3PM. (Mislim vec smo tu samo sto ce duze potrajati)...zato ce opet Beograd morati biti na vezi.
to be continued...
Junuz Djipalo

#15 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by Junuz Djipalo »

palermo wrote:
Junuz Djipalo wrote:
Imam ja!

I to je to, otprilike.

Ajde sad navijajte...
A nije mi jasno što bi Bošnjaci pristali na tako nešto............može biti da svi ovdje svoje vlažne snove iznosimo, al nikako ne bih mogao skontati koji bi bio interes Bošnjaka da na to pristanu........
Pa RS se smanjuje, ukoliko ikad dođe do raspada distrikt pripada Bošnjacima što je puno više od oni 25% fildžana.

Naziv koji najviše smeta nestaje.

Nestaju razlozi za sukobe sa Hrvatima, koji u konačnici sadašnjoj Federaciji ničeg dobrog nisu donijeli jer je fokus MZ umjesto na RS zapravo zadnje vrijeme na Federaciji.

Jača centralizacija države koja uvijek odgovara onima kojih ima najviše.

Prestaje rat koji traje od 95. samo drugim sredstvima.

A taj rat, iako se na prvi pogled ne čini tako, je ekonomski iscrpio Bošnjake i zapravo im je to trenutno najveća prijetnja za izumiranje. Zapravo bošnjački političari sa svojim skrivenim ratom, siromašenjem Bošnjaka, čine već godinama tihi genocid i to upravo Bošnjacima.

Stvaraju se pretpostavke da uđemo u EU, gdje će nas izgleda i primit samo da zadovoljimo bilo kakav MTU.

A ulazak u konačnici i jest interes svima, pa i Bošnjacima.

Mnogima nije jasno da svako spominjanje tema tipa ukidanje, secesija i sl. zapravo siromaši ljude jer miče fokus sa drugih stvari, a onda isti ti koji to pričaju poslije napadaju političare kako su pokrali i uništili.
Pa sami ste si za to krivi, gledali ste u pogrešnu stranu pa vam je neko drmno ispred nosa.
Uglavnom i za to bi bio kraj...

Da ni ne pričam o boljem odnosu drugih prema Bošnjacima tamo gdje su manjina jer se više neće osjećat ugroženo Srbi i Hrvati od njih.

A ako se hrvatski, ili srpski entitet ekonomski razviju vrlo je vjerojatno da će postat bošnjački.

I najvažnije za Bošnjake, sigurno je bolje od onog što imate sad, a odgađanje rješenja za budućnost kad ne bude BiH u fokusu MZ je lutrija. Koja je otprilike jednaka onoj kad je Milošević pokretao ratove na sve strane. Znamo kako je završio i on i njegova Srbija. :D

Je li dovoljno?
bijelo_dugme

#16 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by bijelo_dugme »

Bio bi veliki uspjeh da PC promjeni ime.
palermo

#17 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by palermo »

Junuz Djipalo wrote:
Je li dovoljno?
ne baš, al nije ni bitno.....svakako je sve samo u sferi želja
zavrzlama

#18 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

bijelo_dugme wrote:Bio bi veliki uspjeh da PC promjeni ime.
promjena imena manjem entitetu je rjesesnje 90% svih problema u BIH...promjenom imena bi bosnajci prestali da negiraju taj entitet,a obicni srbi bi shvatili da je manji entitet samo geografska odrednica i pojacali svoj interes za teritoriju cijele BIH....ja samo znam jednu stvar...POLA federacije da sutra se ponudi u sastav manjeg entiteta i pod srpsku kontrolu i vlast a da se rs-u zamijeni ime i da neki geografski pojam ..srbi nebi pristali...

promjena imena je najlaksi nacin da se ogoli stvarna namjera srpske politike u BIH...
macan prvi

#19 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by macan prvi »

zavrzlama wrote:
promjena imena manjem entitetu je rjesesnje 90% svih problema u BIH...
Mozda ne bas toliko :D , ali meni nije jasno kako se jedan dio zemlje moze zvati iskljucivo po jednom narodu ako smo vec svi ravnopravni...
Junuz Djipalo

#20 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by Junuz Djipalo »

zavrzlama wrote:
promjena imena manjem entitetu je rjesesnje 90% svih problema u BIH...promjenom imena bi bosnajci prestali da negiraju taj entitet,a obicni srbi bi shvatili da je manji entitet samo geografska odrednica i pojacali svoj interes za teritoriju cijele BIH....ja samo znam jednu stvar...POLA federacije da sutra se ponudi u sastav manjeg entiteta i pod srpsku kontrolu i vlast a da se rs-u zamijeni ime i da neki geografski pojam ..srbi nebi pristali...

promjena imena je najlaksi nacin da se ogoli stvarna namjera srpske politike u BIH...
Vidi pajde! A optužuju za Boban-Karadžić...

"Samo promijenite ime", o'š reći: vama sadašnja RS a nama Bošnjacima Federacija a Hrvate ko j.

Pokušat će da riješe problem. A dok je hrvatski problem neriješen nisu riješeni ni problemi u BiH. I Tihi je to rekao (i mislio). Moraš barem jednog dobrog susjeda imat. A i opet je to pokušaj stvaranja većinski muslimanske države a to opet ne prolazi, pogotovo ne nakon 11.09. gdje je i ekipa iz bošnjačkih redova imala prste. Malo će oni to ipak držat pod kontrolom.

Stoga, malo će bit kompliciranije od same promjene imena.
cyprus

#21 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by cyprus »

zavrzlama wrote:promjena imena manjem entitetu je rjesesnje 90% svih problema u BIH...
wow, i tebe smatraju za jačeg političkog stručnjaka i prognozera na forumu :D
bijelo_dugme

#22 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by bijelo_dugme »

Junuz Djipalo wrote:
zavrzlama wrote:

"Samo promijenite ime", o'š reći: vama sadašnja RS a nama Bošnjacima Federacija a Hrvate ko j.

Pokušat će da riješe problem. A dok je hrvatski problem neriješen nisu riješeni ni problemi u BiH. I Tihi je to rekao (i mislio). Moraš barem jednog dobrog susjeda imat. A i opet je to pokušaj stvaranja većinski muslimanske države a to opet ne prolazi, pogotovo ne nakon 11.09. gdje je i ekipa iz bošnjačkih redova imala prste. Malo će oni to ipak držat pod kontrolom.

:lol:

Posto ti je kubik propagande?
Bosnolog

#23 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Junuz Djipalo wrote:
zavrzlama wrote:

O cem ti trabunjas ,kakva 9/11 i Bosnjaci .Ocito te teromudolog Galijasevic ubjedio da su piloti bili Bosnjaci i vjezbali na Momi i Uzejru u Rajvosa :lol: :lol: :lol: :lol: .Ti imas dusevne tegobe zbog propasti Sranjine politike pema BiH koji je zelio realizaciju Karadordeva i time osakatio buducnost Bh Hrvata ,isti je pomogao Zlobi da preko Dabica nacini genocidni blentitet.Ti radis za Dodou i RS a od njega ocekujes podrsku ukazanja Boabn-Suskove kamenjarsko svevisne etno guberije.Nacrtaj nam zelje tog tvog tora u kome zamisljas svoje snove i posalji Deda Mrazu/Bozicnjaku/ na vrijeme ipak djeca se nadaju ostvarenjima svojih zelja pod uslovom da budu dobra do Bozica. :D

Nema od tih tvojih snova nista Djipalo hepeku,sudbina nam je da moramo zivjeti skupa ili umrijeti skupa ,hebi ga tako nam grah pao.Nego ti na vrijeme kupi lijekova za smirenje kad cujes da nema federalno konfederalnih etno segregacijskih torova u 21 vijeku.Taj recepat je bio davno u plemensko robovlasnickim sistemima.Segregacije su prevazidene i medu rasama u divljoafrickim zemljama.

Ono sto ce se izroditi Deytonom II ce biti jacanje drzavnih isntitucija i otklanjanje blokada i poluga rusenja BH drzave koje imamo sa ovom ludackom kosuljom zvana Deyton I.

Zaba krastaca se moze progutati od jednom uz malo mucenja, uz jaku zgaravicu poslije koja ce se javljati povremeno .Druga opcija je da se ista zaba isjece na komadice i pojede u vise zalogaja za maksimalnim zvakanjem i gustiranjem.

Poenta je da se Krastava zaba mora pojesti i shvatiti da ce BiH opstati i da se vase zelje nece ostvariti ,NADA/NEVER.

Stoga na vrijeme nabvite lijekove za smirenje a kao posljedicu razocarenja ili nam predstoji nastavak rahat patnje pa ko duze izdura do novog sudara ideologija iz 90-tih.............. :run
Junuz Djipalo

#24 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by Junuz Djipalo »

Bosnolog wrote: O cem ti trabunjas ,kakva 9/11 i Bosnjaci .Ocito te teromudolog Galijasevic ubjedio da su piloti bili Bosnjaci i vjezbali na Momi i Uzejru u Rajvosa :lol: :lol: :lol: :lol: .Ti imas dusevne tegobe zbog propasti Sranjine politike pema BiH koji je zelio realizaciju Karadordeva i time osakatio buducnost Bh Hrvata ,isti je pomogao Zlobi da preko Dabica nacini genocidni blentitet.Ti radis za Dodou i RS a od njega ocekujes podrsku ukazanja Boabn-Suskove kamenjarsko svevisne etno guberije.Nacrtaj nam zelje tog tvog tora u kome zamisljas svoje snove i posalji Deda Mrazu/Bozicnjaku/ na vrijeme ipak djeca se nadaju ostvarenjima svojih zelja pod uslovom da budu dobra do Bozica. :D

Nema od tih tvojih snova nista Djipalo hepeku,sudbina nam je da moramo zivjeti skupa ili umrijeti skupa ,hebi ga tako nam grah pao.Nego ti na vrijeme kupi lijekova za smirenje kad cujes da nema federalno konfederalnih etno segregacijskih torova u 21 vijeku.Taj recepat je bio davno u plemensko robovlasnickim sistemima.Segregacije su prevazidene i medu rasama u divljoafrickim zemljama.

Ono sto ce se izroditi Deytonom II ce biti jacanje drzavnih isntitucija i otklanjanje blokada i poluga rusenja BH drzave koje imamo sa ovom ludackom kosuljom zvana Deyton I.

Zaba krastaca se moze progutati od jednom uz malo mucenja, uz jaku zgaravicu poslije koja ce se javljati povremeno .Druga opcija je da se ista zaba isjece na komadice i pojede u vise zalogaja za maksimalnim zvakanjem i gustiranjem.

Poenta je da se Krastava zaba mora pojesti i shvatiti da ce BiH opstati i da se vase zelje nece ostvariti ,NADA/NEVER.

Stoga na vrijeme nabvite lijekove za smirenje a kao posljedicu razocarenja ili nam predstoji nastavak rahat patnje pa ko duze izdura do novog sudara ideologija iz 90-tih.............. :run
Ovako pišu i razmišljaju samo Amerikanolozi a ne Bosnolozi. Kakvo je vrijeme tamo, preko bare?
Bosnolog

#25 Re: Ustavne promjene ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Junuz Djipalo wrote:
Bosnolog wrote: O cem ti trabunjas ,kakva 9/11 i Bosnjaci .Ocito te teromudolog Galijasevic ubjedio da su piloti bili Bosnjaci i vjezbali na Momi i Uzejru u Rajvosa :lol: :lol: :lol: :lol: .Ti imas dusevne tegobe zbog propasti Sranjine politike pema BiH koji je zelio realizaciju Karadordeva i time osakatio buducnost Bh Hrvata ,isti je pomogao Zlobi da preko Dabica nacini genocidni blentitet.Ti radis za Dodou i RS a od njega ocekujes podrsku ukazanja Boabn-Suskove kamenjarsko svevisne etno guberije.Nacrtaj nam zelje tog tvog tora u kome zamisljas svoje snove i posalji Deda Mrazu/Bozicnjaku/ na vrijeme ipak djeca se nadaju ostvarenjima svojih zelja pod uslovom da budu dobra do Bozica. :D

Ovako pišu i razmišljaju samo Amerikanolozi a ne Bosnolozi. Kakvo je vrijeme tamo, preko bare?
Otidi na CNN pa pogledaj, u nasoj BiH ce se razvedriti ,nakon svih ovih sumorne tame koja se nadvila ,ali eto ti trazi izgovor i spas u svojim utjehama gdje sam i ko sam.Mozda nocna mora za takve kao ti i slicnim tebi /PANJIMAJES/
Post Reply