Ustanova Medico - kucna njega
-
ViaCombusta
#1 Ustanova Medico - kucna njega
Ova organizacija je na posao.ba objavila konkurs za prijem vise administrativnih radnika.
20-tak dana nakon aplikacije, dobijem mail sa linkom na njifovu FB stranicu i naznakom da su spremni na saradnju ali da uvjete mogu pronaci na pomenutoj stranici.
Ukratko, posao se moze dobiti ako se postane clan a clanarina je 25 KM, na godisnjem nivou.
Da li je neko imao iskustvo sa ovom organizacijom?
U prilogu i link sa uvjetima:
https://www.facebook.com/pages/Ustanova ... 48&sk=info
20-tak dana nakon aplikacije, dobijem mail sa linkom na njifovu FB stranicu i naznakom da su spremni na saradnju ali da uvjete mogu pronaci na pomenutoj stranici.
Ukratko, posao se moze dobiti ako se postane clan a clanarina je 25 KM, na godisnjem nivou.
Da li je neko imao iskustvo sa ovom organizacijom?
U prilogu i link sa uvjetima:
https://www.facebook.com/pages/Ustanova ... 48&sk=info
-
rekla-kazala
#2 Re: Ustanova Medico - kucna njega
Je li ovaj info telefon 090 292 070 besplatan ?
Dalje ko je osnivač, ko je kontakt osoba ?
Sve nekako sakriveno,.. najbitnije da se plati članarina od 25 KM.
Dalje ko je osnivač, ko je kontakt osoba ?
Sve nekako sakriveno,.. najbitnije da se plati članarina od 25 KM.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: Ustanova Medico - kucna njega
ma nikakve uplate... pare dobivaš od firme samo za rad...nakon mjesec dana... sve ostalo je muljaža... da piše odbićemo vam 25 od prve plate e to bi bilo normalnije
ne daješ nikakve uplate da bi radio
već radiš da bi dobio pare
to je prevara
možda neko i dobije posao
ali zamislite 2000 kandidata x 25 = velika lova
ne daješ nikakve uplate da bi radio
već radiš da bi dobio pare
to je prevara
možda neko i dobije posao
ali zamislite 2000 kandidata x 25 = velika lova
-
rekla-kazala
#4 Re: Ustanova Medico - kucna njega
Moram još da dodam,.. šta su radili ove dvije godine ? Koga su njegovali ?
Kažu u tekstu:
"Cijelo poslovanje i rad Ustanove Medico ce biti transparentno i objavljeno na FB stranici."
Ne vidim ništa o protekle dvije godine. Oprema ? Vozila ? Ljudi ?
Ovo je totalno neozbiljno:

Javiš se na Facebook, uplatiš na račun ali nikog da ga za prsa uhvatiš ako te nasanka.
Kažu u tekstu:
"Cijelo poslovanje i rad Ustanove Medico ce biti transparentno i objavljeno na FB stranici."
Ne vidim ništa o protekle dvije godine. Oprema ? Vozila ? Ljudi ?
Ovo je totalno neozbiljno:

Javiš se na Facebook, uplatiš na račun ali nikog da ga za prsa uhvatiš ako te nasanka.
-
really
#5 Re: Ustanova Medico - kucna njega
i ja bih volio znati sta je s ovim oglasom? da li uplatiti... nije problem ni uplatiti, da znam da cu dobiti posao za koji sam se prijavio... hm sta uraditi :S
-
rekla-kazala
#6 Re: Ustanova Medico - kucna njega
Uplati, ako im (vam) vjeruješ !really wrote:i ja bih volio znati sta je s ovim oglasom? da li uplatiti... nije problem ni uplatiti, da znam da cu dobiti posao za koji sam se prijavio... hm sta uraditi :S
Kažeš da si se prijavio. Kad ? Nema još odgovora ?
Tu piše da su potpisali ugovor 25.01.2014. a to je bilo prije 10 mjeseci.
-
really
#7 Re: Ustanova Medico - kucna njega
Ako neko ima iskustva molim da se javi..
-
razonoda
#8 Re: Ustanova Medico - kucna njega
namam iskustva, ali iz prilozenog se vidi da je obicna pljacka.pogotovo tih 25 km.really wrote:Ako neko ima iskustva molim da se javi..
-
bumbar zuzu
#9 Re: Ustanova Medico - kucna njega
Broj nije validan niti imaju neki registrovan barem na bh telecomu. I mene zanima sta je u pitanju, nesto mi ovdje smrdi
- Bloo
- Globalna šefica
#10 Re: Ustanova Medico - kucna njega
liči na klasični multilevel sranje prevaru
daj pare za nake troskove, a mi ti nademo posao
-
bumbar zuzu
#11 Re: Ustanova Medico - kucna njega
ne znam sta je al izgleda da nas dosta dobilo isti mail, a objavili su dosta pozicijaBloo wrote:liči na klasični multilevel sranje prevaru![]()
-
bumbar zuzu
#12 Re: Ustanova Medico - kucna njega
Nadam se da se neko ne planira obogatiti na ovaj nacin
-
really
#13 Re: Ustanova Medico - kucna njega
da, pa mene stvarno interesuje ima li ista od tog ''posla'' ...je li ih neko pitao? sta su odgovorili... kako nema neko ko je uplatio da vidi sta ce se desiti, hahabumbar zuzu wrote:ne znam sta je al izgleda da nas dosta dobilo isti mail, a objavili su dosta pozicijaBloo wrote:liči na klasični multilevel sranje prevaru![]()
-
ekonomistica78
#14 Re: Ustanova Medico - kucna njega
Razumijete onu izreku "davljenik se hvata za slamku", tako i čovjek bez posla, ali ljudi manite se ovih prevaranata.
Ne uplaćujte nikakve novce, vidite da ni telefona nemaju, koliko sam skontala ni adrese gdje se nalazi sjedište, na FB može pisati ko šta hoće.
Ne uplaćujte nikakve novce, vidite da ni telefona nemaju, koliko sam skontala ni adrese gdje se nalazi sjedište, na FB može pisati ko šta hoće.
-
bumbar zuzu
#15 Re: Ustanova Medico - kucna njega
Kaze "neko" preko mail-a da im je cijeli menadzment u Briselu al da se potpise dokumentacija koju su poslali (ugovor o saradnji eticki kodeks) i da se uplati 25,00 KM, q kda ce se menadzment vratiti i hoce li se vratiti to je vec druga pricareally wrote:da, pa mene stvarno interesuje ima li ista od tog ''posla'' ...je li ih neko pitao? sta su odgovorili... kako nema neko ko je uplatio da vidi sta ce se desiti, hahabumbar zuzu wrote:ne znam sta je al izgleda da nas dosta dobilo isti mail, a objavili su dosta pozicijaBloo wrote:liči na klasični multilevel sranje prevaru![]()
-
bumbar zuzu
#16 Re: Ustanova Medico - kucna njega
U ugovoru o saradnji, izmedju ostalog, pise:
Potpisom ovog dokumenta MEDICO daje saglasnost na sljedeće:
- MEDICO ce prije potencijalnog radnog angazmana dostaviti ugovor o radu na odredjeno ili
neodredjeno, u kojem ce biti definisani svi detalji vezani za uslove rada, opis poslova, platu,
godisnji odmor i ostale benefite koji proizilaze iz ugovora. Potpisom ove poslovne saradnje, uz
uplatu clanarine, postaje se clan Medico, koja vazi cijelu sljedecu kalendarsku godinu od datuma
potpisa.
J
- MEDICO ce prije potencijalnog radnog angazmana dostaviti ugovor o radu na odredjeno ili
neodredjeno, u kojem ce biti definisani svi detalji vezani za uslove rada, opis poslova, platu,
godisnji odmor i ostale benefite koji proizilaze iz ugovora. Potpisom ove poslovne saradnje, uz
uplatu clanarine, postaje se clan Medico, koja vazi cijelu sljedecu kalendarsku godinu od datuma
potpisa.
J
-
really
#17 Re: Ustanova Medico - kucna njega
ludnicabumbar zuzu wrote:U ugovoru o saradnji, izmedju ostalog, pise:
potpisa.
J
-
ekonomistica78
#18 Re: Ustanova Medico - kucna njega
Poenta je na tih 25,00 KM, 100 ljudi x 25 KM = 2.500,00 KMreally wrote:ludnicabumbar zuzu wrote:U ugovoru o saradnji, izmedju ostalog, pise:
potpisa.
J
-
razonoda
#19 Re: Ustanova Medico - kucna njega
Ovakvih oglasa je bilo u USA u novinama prije 25 god. I sta se desi , ti posaljes cek na 25$ a oni ti onda posalju listu firmi koje ti mozes kao da kontaktiras .
Cista prevara. Dosta dijaspore je to probalo. Takvih oglasa vise nema . Taj MEDICO je vjerovatno dijasporac , sjetio se kako je on bio prevaren .
NE UPLACUJ NIKAKAV NOVAC.
NE UPLACUJ NIKAKAV NOVAC.
-
bumbar zuzu
#20 Re: Ustanova Medico - kucna njega
Nestali su sa facebook-a, kada je jedan portal objavio da li iko zna ko stoji iza tih silnih oglasa koje su raspisali. Na netu je pronadjeno kao ko su osobe koje imaju veze sa tim, mislim da ima 5 osoba, medjutim ne znam hoce li ko sta uraditi povodom toga tj ispitati jesul oni zaista odgovorni.
-
really
#21 Re: Ustanova Medico - kucna njega
svasta ce nas snaci. :/bumbar zuzu wrote:Nestali su sa facebook-a, kada je jedan portal objavio da li iko zna ko stoji iza tih silnih oglasa koje su raspisali. Na netu je pronadjeno kao ko su osobe koje imaju veze sa tim, mislim da ima 5 osoba, medjutim ne znam hoce li ko sta uraditi povodom toga tj ispitati jesul oni zaista odgovorni.