USTAJMO NARODE
-
senada
Index.hr
EU: Smjena vlasti u Kirgistanu pobjeda je demokracije
utorak, 29.3.2005 20:19
EUROPSKA unija objavila je u utorak da je svrgavanje kirgistanskog predsjednika Askara Akajeva pobjeda demokracije.
"Sretni smo zbog demokratskog razvoja stanja u Kirgistanu", rekao je zamjenik luksemburškog ministra vanjskih poslova Nicolas Schmidt u Europskom parlamentu.
"Sada moramo pomoći toj zemlji kako bi se demokratska pobjeda pretvorila u pravu konsolidiranu pobjedu", dodao je Schmidt.
Masovni prosvjedi prisilili su prošlog tjedna Akajeva da nakon 14 godina napusti predsjedničku dužnost.
EU je ranije izbjegavala pružiti potporu bilo kojoj strani pozivajući na smirivanje stanja, nacionalni dijalog i pomirenje, a odnosi između Unije i Rusije ionako su napeti zbog bivših sovjetskih republika koje su naklonjene zapadu.
EU: Smjena vlasti u Kirgistanu pobjeda je demokracije
utorak, 29.3.2005 20:19
EUROPSKA unija objavila je u utorak da je svrgavanje kirgistanskog predsjednika Askara Akajeva pobjeda demokracije.
"Sretni smo zbog demokratskog razvoja stanja u Kirgistanu", rekao je zamjenik luksemburškog ministra vanjskih poslova Nicolas Schmidt u Europskom parlamentu.
"Sada moramo pomoći toj zemlji kako bi se demokratska pobjeda pretvorila u pravu konsolidiranu pobjedu", dodao je Schmidt.
Masovni prosvjedi prisilili su prošlog tjedna Akajeva da nakon 14 godina napusti predsjedničku dužnost.
EU je ranije izbjegavala pružiti potporu bilo kojoj strani pozivajući na smirivanje stanja, nacionalni dijalog i pomirenje, a odnosi između Unije i Rusije ionako su napeti zbog bivših sovjetskih republika koje su naklonjene zapadu.
- Novi_Nick
@ Senada, meni je u ovom prilogu iznad bitno sto ljudi vjeruju sta je rekao americki profesor Bojl u vezi Ustava. Taj covjek je veliki prijatelj Bosanaca i Hercegovaca i brani teritorijalnu cjelovitost BiH. Kada se ako bog da ukinu Entiteti onda ce se mnogo lakse rjesiti i ovo sve u vezi opljackanih gradjana i stedisa.
Info izvor:
http://www.nezavisne.com/dnevne/dogadja ... 006-05.php
Datum: 21.01.2006
Protest u organizaciji Udruženja za zaštitu deviznih štediša u BiH
R. Rakić
Protestnom šetnjom ponovo tražili isplatu štednje
SARAJEVO - Oko 300 članova Udruženja za zaštitu deviznih štediša u BiH održali je juče protestnu šetnju od opštine Stari grad do zgrade Centralne banke BiH u Sarajevu kako bi od predstavnika vlasti ponovo zatražili povrat stare devizne štednje.
Članovi ovog udruženja građanima Sarajeva dijelili su "proglas štediša stare devizne štednje" u kojem kritiziraju pregovore o ustavnim promjenama. "Svaki pregovori koji doprinose prosperitetu naše zemlje su dobrodošli. Međutim, sastanci koji se održavaju ovih dana iza zatvorenih vrata Centralne banke nisu i ne mogu biti dobronamjerni. Ustav jedne zemlje je toliko ozbiljna stvar da se ne može dozvoliti da ga kroji grupica lidera parlamentarnih stranaka. Ako je tačno ono što govori američki profesor Bojl da se ovim ustavom priprema definitivna podjela zemlje, onda je kap prelila čašu, a nestale bi i garancije za povrat države za isplatu stare devizne štednje", piše u proglasu. Udruženje za zaštitu deviznih štediša BiH u proglasu navodi da je osnovni zadatak svih da na demokratski način zaustave ovu "prevaru".
Na sjednici Skupštine Udruženja, održanoj prije same protestne šetnje, naglašeno je da se u ostvarivanju zahtjeva štediša postigao napredak. Amila Omersoftić, predsjednik Upravnog odbora Udruženja, kazala je da je značajno što su poništeni zakoni kojima je bila regulisana stara devizna štednja. "Ustavni sud BiH naredio je državi da mora donijeti zakon o isplati te štednje, a mi pristajemo samo da novac dobijemo putem banaka. Sve štediše će ići sa zahtjevom da im se obračuna i isplati štednja. Ukoliko budemo odbijeni ići ćemo s individualnim tužbama na sudovima", dodala je Omersoftićeva.
Prema podacima ovog udruženja, u BiH je registrovano oko 165.000 štediša. Oni od bivše Jugobanke potražuju oko 600 miliona KM, 1,2 milijarde KM od Privredne banke Sarajevo, dok njihova potraživanja od Ljubljanske banke iznose oko 300 miliona KM. Od Invest banke u SCG zahtijevaju isplatu oko 100 miliona KM.
- uvjek dobar gost
Narod kako to romanticno zvuci, narod nekako vise ne postoji. Danas smo svi gospoda postali, drugovi smo nekad bili, a sta smo danas?
Danas smo kao gospoda, danas niti vidimo niti imamo komsiluk, nemamo obraza. Danas nem pred ocima se moze desavati pljacka, ubistvo il neki drugi kriminal a mi bi samo okrenuli glavu. Danas vise nismo narod, jer narod pretpostavlja cist obraz, danas nije stid ukrast, danas je stid raditi lopatom, stid se oznojiti na poslu, svi da mogu nosili bi kravatu.
Narod kako to daleko zvuci, pa jesmo li josh narod il smo fakat postali gospoda ?
Ista ona gospoda koja suti i hoda pognute glave, dok nam se neka druga gospoda smiju u lice, licemjerno se sepure pred malim ekranima, oni nisu medju nama vec dvadeset godina, oni imaju svoj film, imaju svoj svjet dok se vozikaju u nashim autima... a sta radi narod ? Gdje je taj narod ?
Narode ako jos postojis probudi se i otvori oci, vidi sta ti rade, vidi gdje zivis, pa do kad i sta nama i Vama treba da se desi pa da se kaze DOSTA !!!!!
Vrijeme je da se krene !!!!!!
Danas smo kao gospoda, danas niti vidimo niti imamo komsiluk, nemamo obraza. Danas nem pred ocima se moze desavati pljacka, ubistvo il neki drugi kriminal a mi bi samo okrenuli glavu. Danas vise nismo narod, jer narod pretpostavlja cist obraz, danas nije stid ukrast, danas je stid raditi lopatom, stid se oznojiti na poslu, svi da mogu nosili bi kravatu.
Narod kako to daleko zvuci, pa jesmo li josh narod il smo fakat postali gospoda ?
Ista ona gospoda koja suti i hoda pognute glave, dok nam se neka druga gospoda smiju u lice, licemjerno se sepure pred malim ekranima, oni nisu medju nama vec dvadeset godina, oni imaju svoj film, imaju svoj svjet dok se vozikaju u nashim autima... a sta radi narod ? Gdje je taj narod ?
Narode ako jos postojis probudi se i otvori oci, vidi sta ti rade, vidi gdje zivis, pa do kad i sta nama i Vama treba da se desi pa da se kaze DOSTA !!!!!
Vrijeme je da se krene !!!!!!
-
senada
Par stedisa sa najvisocijim ulozima i ulogama izgleda muljaju sa krupnim ribama "demokrata90," ciju cijenu placaju sve ostale stedise.O svemu tome mnogo sta bi imao reci Ale, ali on se igra macke i misa sa suprotnom stranom. Sa osnivanjem Udruzenja stedisa, Omersofticka se pocinje potpuno uklapati sa suprotnom stranom.Zasto ti ovo govorim? Zato sto neko kupuje vrijeme i novac od i u ime svih stedisa a takvi niti vjeruju niti im se smije vjerovati.Ti i takvi ljudi sigurno ne vjeruju ni u sto osim u laz i novac. Kada bi se Boyl ili bilo ko normalan pozvao na povjerenje takvih ljudi, onda Boyl definitivno ne zavrjedjuje nicije povjerenje osim od tih par extremno losih ljudi.Zao mi je stedisa ali neka to rijese unutar Udruzenja sa Amilom i Aletom.Novi_Nick wrote:@ Senada, meni je u ovom prilogu iznad bitno sto ljudi vjeruju sta je rekao americki profesor Bojl u vezi Ustava. Taj covjek je veliki prijatelj Bosanaca i Hercegovaca i brani teritorijalnu cjelovitost BiH. Kada se ako bog da ukinu Entiteti onda ce se mnogo lakse rjesiti i ovo sve u vezi opljackanih gradjana i stedisa.
- Novi_Nick
Slazem se @ Senada sa tvojim komentarom. Gosp. Bojl se ni ne poziva na njih nego se to udruzenje poziva na njega. Bojl vidi da je danasnja drzava BiH okupirana od strane politickih predstavnika Srba, Bosnjaka i Hrvata i vidi i kakve se zajednicke politicke igre igraju u dogovoru izmedju jednog dijela politickih predstavnika Srba, Bosnjaka, Hrvata i jednog dijela MZ. On im zeli izbiti iz ruku teritorijalnu podjelu BiH na tri (3) dijela i dobiti tuzbu u Hagu za agresiju i genocid SiCG na suverenu drzavu BiH i Bosance i Hercegovce kao i ostale BH patriote. Nista se u BiH ne moze promijeniti ni na politickom ni ekonomskom planu na bolje dok se ne ukinu Entiteti i Kantoni i dobije tuzba protiv SiCG. Zatim se moraju pomesti sa scene izdajnici BH drzave i Bosanaca i Hercegovaca.
-
senada
Stedise su izjavile da - ako je vjerovati gospodinu Boylu, sto znaci da se tu radi o transparentnom nepovjerenju. Svi smo mi stedise i svi imamo velike uloge u ovoj zemlji, bez obzira gdje ko zivi.Sa tobom se slazem u svemu osim u prioritetima rjesavanja problema, jer niko me ne moze ubijediti da nije sustinski problem iskljucivo u "demokratama90." Oni su uzroci a sve ostalo su posljedice, prvenstveno entiteti i kantoni iz cijeg fonda da su zeljeli vlasnici drzavne imovine mogli su od Dejtona do danas bezbroj puta dobiti tuzbu protiv agresorskih zemalja.Kada bi se prije njihovoga odlazka, desilo cudo i kada bi se za njihove vladavine rijesili svi drzavni problemi, a sto je irealno ocekivati, svaki uspjeh bi po logici stvari bio u njihovom posjedu.Medjutim niko vise nije spreman ni u najludjim snovima upustati se u takve avanture sa "drzavnicima" ove "drzave." Jednom su vec za sebe prigrabili, bezocno zloupotrijebili i enormno unovcili tudje zrtve, tudju borbu, trud i zalaganje."Demokratama90" samo jednom je povjerena sudbina drzave i naroda da bi uz njihovu pomoc evo kao sto vidimo nestajala i drzava i narod.Novi_Nick, dok se ne rijesimo njih nema govora o pomisljanju da rijesimo bilo sto drugo.Novi_Nick wrote:Slazem se @ Senada sa tvojim komentarom. Gosp. Bojl se ni ne poziva na njih nego se to udruzenje poziva na njega. Bojl vidi da je danasnja drzava BiH okupirana od strane politickih predstavnika Srba, Bosnjaka i Hrvata i vidi i kakve se zajednicke politicke igre igraju u dogovoru izmedju jednog dijela politickih predstavnika Srba, Bosnjaka, Hrvata i jednog dijela MZ. On im zeli izbiti iz ruku teritorijalnu podjelu BiH na tri (3) dijela i dobiti tuzbu u Hagu za agresiju i genocid SiCG na suverenu drzavu BiH i Bosance i Hercegovce kao i ostale BH patriote. Nista se u BiH ne moze promijeniti ni na politickom ni ekonomskom planu na bolje dok se ne ukinu Entiteti i Kantoni i dobije tuzba protiv SiCG. Zatim se moraju pomesti sa scene izdajnici BH drzave i Bosanaca i Hercegovaca.
-
zoka
#58 Re: USTAJMO NARODE
Sto vam je ljudi, kakav ustanak? sta vak koji k***c fali? za kog ste glasali to ste i dobilisenada wrote:Dokle ce nasi i strani "drzavnici" pisati pravila po kojima bi trebali mi umirati a oni zivjeti?
Sutra u jutro idemo pred Centralnu banku sa jasnim porukama ispisanim na transparentima da
TRAZIMO OSTAVKE jer
HOCEMO DRZAVU, jer
NECEMO ENTITETE jer
NECEMO KANTONE jer
NECEMO TOROVE jer
NISMO STOKA jer
NECEMO PODJELE
-
senada
#59 Re: USTAJMO NARODE
Nikada ni jednoga od NJIH nisam mogla ni zamisliti kao politicara ili drzavnika.Kako je vrijeme vise odmicalo ONI su sve vise gubili glasace a o njihovoj izbornoj "pobjedi" dalo bi se mnogo govoriti.zoka wrote:Sto vam je ljudi, kakav ustanak? sta vak koji k***c fali? za kog ste glasali to ste i dobilisenada wrote:Dokle ce nasi i strani "drzavnici" pisati pravila po kojima bi trebali mi umirati a oni zivjeti?
Sutra u jutro idemo pred Centralnu banku sa jasnim porukama ispisanim na transparentima da
TRAZIMO OSTAVKE jer
HOCEMO DRZAVU, jer
NECEMO ENTITETE jer
NECEMO KANTONE jer
NECEMO TOROVE jer
NISMO STOKA jer
NECEMO PODJELE
-
zoka
#60 Re: USTAJMO NARODE
Da da da moja draga senada oni su nas slagali, pa su sad malo izgibili pobjerenje (mada ce se vjerovatno to brzo vratiti do sljedecih izbora) i na kraju naravno tu je jos vjerovatno bilo i prevare... senada ti zvuchis ko umobolni pacijent sa simptomima proganjanja i prividjanja... ako ovako nastavis mozda se ispostavi da cujes i glasove?senada wrote: Nikada ni jednoga od NJIH nisam mogla ni zamisliti kao politicara ili drzavnika.Kako je vrijeme vise odmicalo ONI su sve vise gubili glasace a o njihovoj izbornoj "pobjedi" dalo bi se mnogo govoriti.
A ne ne ne... ima da se svaki dug plati, jos ni onaj sa izbora 1991 nismo platili do kraja a ti bi na noge pa ove jadnike oz 2003 da juris... e ne moze cekaj red
-
senada
#61 Re: USTAJMO NARODE
zoka wrote:Da da da moja draga senada oni su nas slagali, pa su sad malo izgibili pobjerenje (mada ce se vjerovatno to brzo vratiti do sljedecih izbora) i na kraju naravno tu je jos vjerovatno bilo i prevare... senada ti zvuchis ko umobolni pacijent sa simptomima proganjanja i prividjanja... ako ovako nastavis mozda se ispostavi da cujes i glasove?senada wrote: Nikada ni jednoga od NJIH nisam mogla ni zamisliti kao politicara ili drzavnika.Kako je vrijeme vise odmicalo ONI su sve vise gubili glasace a o njihovoj izbornoj "pobjedi" dalo bi se mnogo govoriti.
A ne ne ne... ima da se svaki dug plati, jos ni onaj sa izbora 1991 nismo platili do kraja a ti bi na noge pa ove jadnike oz 2003 da juris... e ne moze cekaj red
Da cekam/o na red ove:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=22493
Ma ove kapi u moru su plod moje uobrazilje, bolesne maste...
Nek' si ti meni vala bas rekao... ali mozes li braniti "svoju istinu" pred najmanje tri i pol miliona BH "bolesnika?"
-
fruit
"SE..NADA"....Uz dužno poštovanje tvog razmišljanja,ti kao da ne živiš u ovoj državi.
Pozivaš na revoluciju i rušenje kao odgovor na sadašnje katastrofalno stanje u kome se država nalazi ...eto hajde da se složimo....i složiće se stobom najveći dio Bosanaca i Hercegovaca.
-Treba otjerati strance ...i to se slažem.
Ali zaboravljaš najvažnije.
KOGA DOVESTI ????????????
PA SVE SMO IH IZREDALI !!!!!!!!!!!!!!!!
Jel to smatraš da nam je bilo bolje dok su bili sadašnji opozicionari na vlasti.??????????
jel ti to smatraš da će nam biti bolje ako postavimo njih??????
Ja nisam primijeti boljitak za vrijeme njihove vladavine i ne sjećam ih se podobru.
Socijaldemokratija sa Staljinom ne ide.
Neću da me moj vođa poredi sa četnicima.
Neću da priznam da nam je cijeli narod glup, samo nam je vođa pametan.
Neću da priznam da smo krivi podjednako za ovaj rat da bi on došao na vlast.
Ova vlast nevalja..ko je alternativa..ti ako si je prepoznala..ti se bori
da ih dovedeš na vlast...ja ih još nevidim...sretno.....bez mene..ko domina.
Jedamput nas je guja ujela.....dvaput iz iste rupe...mene neće.
Pozivaš na revoluciju i rušenje kao odgovor na sadašnje katastrofalno stanje u kome se država nalazi ...eto hajde da se složimo....i složiće se stobom najveći dio Bosanaca i Hercegovaca.
-Treba otjerati strance ...i to se slažem.
Ali zaboravljaš najvažnije.
KOGA DOVESTI ????????????
PA SVE SMO IH IZREDALI !!!!!!!!!!!!!!!!
Jel to smatraš da nam je bilo bolje dok su bili sadašnji opozicionari na vlasti.??????????
jel ti to smatraš da će nam biti bolje ako postavimo njih??????
Ja nisam primijeti boljitak za vrijeme njihove vladavine i ne sjećam ih se podobru.
Socijaldemokratija sa Staljinom ne ide.
Neću da me moj vođa poredi sa četnicima.
Neću da priznam da nam je cijeli narod glup, samo nam je vođa pametan.
Neću da priznam da smo krivi podjednako za ovaj rat da bi on došao na vlast.
Ova vlast nevalja..ko je alternativa..ti ako si je prepoznala..ti se bori
da ih dovedeš na vlast...ja ih još nevidim...sretno.....bez mene..ko domina.
Jedamput nas je guja ujela.....dvaput iz iste rupe...mene neće.
- taxi_driver
ja su sutra ujutro USTATI,oko pola pet jer moram na posao.