USTAJMO NARODE
-
senada
#1 USTAJMO NARODE
Dokle ce nasi i strani "drzavnici" pisati pravila po kojima bi trebali mi umirati a oni zivjeti?
Sutra u jutro idemo pred Centralnu banku sa jasnim porukama ispisanim na transparentima da
TRAZIMO OSTAVKE jer
HOCEMO DRZAVU, jer
NECEMO ENTITETE jer
NECEMO KANTONE jer
NECEMO TOROVE jer
NISMO STOKA jer
NECEMO PODJELE
Sutra u jutro idemo pred Centralnu banku sa jasnim porukama ispisanim na transparentima da
TRAZIMO OSTAVKE jer
HOCEMO DRZAVU, jer
NECEMO ENTITETE jer
NECEMO KANTONE jer
NECEMO TOROVE jer
NISMO STOKA jer
NECEMO PODJELE
- uvjek dobar gost
Vrijeme je da se krene, plase nas djele, a nema niceg.... pa se ne bojim niceg osim onoga vise...
Pozdrav domovini !!!!
Hercegovci i Bosanci svih zemalja ujedinite se !!!!
Pozdrav domovini !!!!
- uvjek dobar gost
I uslisi nam molitve.....
Fakat je vrijeme da se krene.....
Pozdrav domovini !!!!
Bosanci i Hercegovci svih zemalja ujedinite se !!!!
Fakat je vrijeme da se krene.....
Pozdrav domovini !!!!
Bosanci i Hercegovci svih zemalja ujedinite se !!!!
-
senada
uvjek dobar gost
Na kom se jeziku dogovaraju u NASE ime i u ime NASE zemlje i NASE buducnosti?
Na jeziku koji nema ni boju ni naciju a to je NOVAC NARODE!
NAS NOVAC JE U TREZORU CENTRALNE BANKE NARODE!
NOVAC NAMIJENJEN ZRTVAMA OVE ZEMLJE a to su NASA DJECA, NASE MAJKE, NASI SINOVI, NASA BRACA, NASE KCERI I NASE SESTRE DRAGI NARODE!
RASPRODALI SU NASU ZEMLJU STRANCIMA I SADA DOGOVARAJU OKO TALOVA NARODE!
PRED TREZOR I PRATITI "DRZAVNIKE" U STOPU!
NECEMO STRANCE!
HOCEMO BOSANCE I HERCEGOVCE!
STRANCE VODITE KUCI!
BiH NIJE VASA!
BiH JE NASA!
ODLAZITE!
HercVrijeme je da se krene, plase nas djele, a nema niceg.... pa se ne bojim niceg osim onoga vise...
Pozdrav domovini !!!!
Nasi grijesi su petnaest godina POTLACENOSTI i ROBOVANJA KOME? Jesu li ONI koji ni jedan strani jezik ne znaju PAMETNIJI od NAS?gost,evo jos jedna dobra...
Ljudi su ljudi,bez obzira sa ovog ili onog meridijana,iste nas stvari plaze..Boze oprosti nam grijehove nase.
Na kom se jeziku dogovaraju u NASE ime i u ime NASE zemlje i NASE buducnosti?
Na jeziku koji nema ni boju ni naciju a to je NOVAC NARODE!
NAS NOVAC JE U TREZORU CENTRALNE BANKE NARODE!
NOVAC NAMIJENJEN ZRTVAMA OVE ZEMLJE a to su NASA DJECA, NASE MAJKE, NASI SINOVI, NASA BRACA, NASE KCERI I NASE SESTRE DRAGI NARODE!
RASPRODALI SU NASU ZEMLJU STRANCIMA I SADA DOGOVARAJU OKO TALOVA NARODE!
PRED TREZOR I PRATITI "DRZAVNIKE" U STOPU!
NECEMO STRANCE!
HOCEMO BOSANCE I HERCEGOVCE!
STRANCE VODITE KUCI!
BiH NIJE VASA!
BiH JE NASA!
ODLAZITE!
-
Propast1
ne bi bilo nista
da sutra:
odu stranci
ode EUFOR
Srusi se zgrada OHR-a
8 lidera ode bez traga i glasa
Nista se ne bi desilo
u utorak bi opet bilo isto sranje ko i danas
Mislim za vecinu osim za nekolicinu koja od svih njih ima koristi. E njima bi bilo tesko i zbog toga oni promovisu tu tvrdnju bilo bi nam ko 92 da oni odu...
da sutra:
odu stranci
ode EUFOR
Srusi se zgrada OHR-a
8 lidera ode bez traga i glasa
Nista se ne bi desilo
u utorak bi opet bilo isto sranje ko i danas
Mislim za vecinu osim za nekolicinu koja od svih njih ima koristi. E njima bi bilo tesko i zbog toga oni promovisu tu tvrdnju bilo bi nam ko 92 da oni odu...
-
Propast1
nemislim na tebe licnodanas wrote:eh, fala ti dje cuo i dje ne cuo -- nisam znala da imam takve koristi od stranaca u bosni...
bas nek' si mi rekao...
Od stranaca najvise ima korist postojeca vlast, jer da im nije stranaca neznam kako bi znali i jedno slovo zakona napisati..
- danas
pazi,Propast1 wrote:
nemislim na tebe licno
Od stranaca najvise ima korist postojeca vlast, jer da im nije stranaca neznam kako bi znali i jedno slovo zakona napisati..
mi nismo drzava, mi smo protektorat, de fakto kolonija...
e, koliko god je to ogavan status, meni se cini da mi -- kao narod -- i nismo zasluzili nista bolje, jer nikada i nicime nismo pokazali da smo sposobni za nesto drugo. znam da je moje misljenje nepopularno, ali nismo mi ni za kakve demokratije. treba nama bic nad glavom; prije je to bio tito, a sad su stranci -- u periodu kad nismo imali bic nad glavom, imali smo krvoprolice...
nije nam super sa strancima, ali bez njih -- sa nama kakvi smo -- bi bilo jos gore, jer niko od nasih ne radi za intrese drzave... evo ti samo jedan primjer -- OHR je sam zaustavio de fakto stvaranje treceg entitata (upad u H. banku i sve to)... da ne bi slucajno SDA to bila sprijecila?
-
senada
Dolazkom "demokrata90" nasu zemlju su okupirali plavi sljemovi od kojih su samo rijetki i odabrani bosanci i hercegovci imali i imaju korist, sto znaci da se jedino "demokrate90" veoma, veoma plase da ne izgube jos gore i po BiH opasnije strance od plavih sljemova.Stranci su njihovi a ne nasi prijatelji. Ne postoji "drzavna" institucija u koju nisu ONI instalirali svoje strane prijatelje. Da "nasi" nisu ocekivali i racunali na pomoc stranaca, '92. se nebi desila. Gdje su NAM bili ti bajni stranci od '92. do Markala2? Do Srebrenice i sta su ucinili za spas Srebrenice ti NASI stranci?
Ima nas dovoljno koji znamo da da su i stranci ovdje samo za radi sebe i svojih interesa koje placamo mi kao poreski obveznici.Nase "demokrate" potrudili su se i na celo PDV-a instalirati stranca a treba li nam tu strani "strucnjak?"
SUTRA PRED TREZOR SA ZAHTJEVIMA
Ima nas dovoljno koji znamo da da su i stranci ovdje samo za radi sebe i svojih interesa koje placamo mi kao poreski obveznici.Nase "demokrate" potrudili su se i na celo PDV-a instalirati stranca a treba li nam tu strani "strucnjak?"
-
mr2
ovo je biser godinesenada wrote:Dolazkom "demokrata90" nasu zemlju su okupirali plavi sljemovi od kojih su samo rijetki i odabrani bosanci i hercegovci imali i imaju korist, sto znaci da se jedino "demokrate90" veoma, veoma plase da ne izgube jos gore i po BiH opasnije strance od plavih sljemova.Stranci su njihovi a ne nasi prijatelji. Ne postoji "drzavna" institucija u koju nisu ONI instalirali svoje strane prijatelje. Da "nasi" nisu ocekivali i racunali na pomoc stranaca, '92. se nebi desila. Gdje su NAM bili ti bajni stranci od '92. do Markala2? Do Srebrenice i sta su ucinili za spas Srebrenice ti NASI stranci?
-
Propast1
Vididanas wrote:pazi,Propast1 wrote:
nemislim na tebe licno
mi nismo drzava, mi smo protektorat, de fakto kolonija...
e, koliko god je to ogavan status, meni se cini da mi -- kao narod -- i nismo zasluzili nista bolje, jer nikada i nicime nismo pokazali da smo sposobni za nesto drugo. znam da je moje misljenje nepopularno, ali nismo mi ni za kakve demokratije. treba nama bic nad glavom; prije je to bio tito, a sad su stranci -- u periodu kad nismo imali bic nad glavom, imali smo krvoprolice...
nije nam super sa strancima, ali bez njih -- sa nama kakvi smo -- bi bilo jos gore, jer niko od nasih ne radi za intrese drzave... evo ti samo jedan primjer -- OHR je sam zaustavio de fakto stvaranje treceg entitata (upad u H. banku i sve to)... da ne bi slucajno SDA to bila sprijecila?
Mozes ti misliti da je ovo protektorat, ali shvati strance boli neka stvar sto danas:
sve vise ljudi nema sta da jede
sto moras ledja oguliti da bi zaradio 200 KM
što manjina maltretira sve zivo i mrtvo
što cemo sutra biti najveci cigani evrope i to prvenstveno zahvaljujući glupim politicarima koji danas sjede u Centralnoj banci
A sta bi to danas bilo da sutra odu stranci? Mislis da su ovi nasi politicari za nesta sposobni? Mislis da bi se ljudi na mig tihica ili cavica poceli naoruzavati ko za vrijeme alije i radovana.... ako tako mislis ja neznam pricas li ti i sa kim zivim.... danas nikoga nije briga za te probleme zbog kojih nam danas stranci kroje sudbinu...
Netreba nama nikakav bic... kad bi sutra stranci otisli mislis da bi ovi danas na vlasti manje radili??? halo oni vec 10 godina ne rade nista! KAKO MOGU RADITI MANJE?
A ako neko kaze nisi u pravu oni ne rade nista jer rade punom parom da nam bude gore.... pa kad odu stranci jos manje ce i to zlo moci praviti...
A ako mislis da se treba vjecno bojati da ovi sto su na vlasti mogu samo napraviti klanje kad odu stranci, pa zar nije vrijeme da se njihovo pravo lice otkrije i jednom za uvijek s tim rascistimo. Sta se treba 100 godina bojati SDA ili SDSa.. DOSTA VISE
- uvjek dobar gost
Stranci su najgora gamad..... ne znam sta Vi mislite no proces sudjenja za ratne zlocine poslije II Svjetskog rata je trajao oko 10. mjeseci, a koliko traju procesi u Hagu (o kaznama je cak glupo i govoriti), poslije II Sv rata svi ucesnici naci politike su maknuti, a kod nas je naci politika svuda oko nas. Kome trebaju izbori 97.g kao da mi svi nismo znali ko ce pobjediti, a o zlocincima u politici i drzavnim institucijama necu trositi rjeci... stranci su gamad...stranci su fuj... stranci su priglupi i nezainteresovani....
Pozdrav domovini !!!!
Bosanci i Hercegovci svih zemalja ujedinite se !!!
Pozdrav domovini !!!!
Bosanci i Hercegovci svih zemalja ujedinite se !!!
-
senada
Ne, mi placamo i "demokrate90" i njihove pomagace. Ta ne mislis valjda da ce i PDV kod nas proci uspjesno na "drzavnoj" razini? Ne duso, PDV je trebao da obogati samo strance i nase "drzavnike" i "demokrate90."mr2 wrote:ovo je biser godinesenada wrote:Dolazkom "demokrata90" nasu zemlju su okupirali plavi sljemovi od kojih su samo rijetki i odabrani bosanci i hercegovci imali i imaju korist, sto znaci da se jedino "demokrate90" veoma, veoma plase da ne izgube jos gore i po BiH opasnije strance od plavih sljemova.Stranci su njihovi a ne nasi prijatelji. Ne postoji "drzavna" institucija u koju nisu ONI instalirali svoje strane prijatelje. Da "nasi" nisu ocekivali i racunali na pomoc stranaca, '92. se nebi desila. Gdje su NAM bili ti bajni stranci od '92. do Markala2? Do Srebrenice i sta su ucinili za spas Srebrenice ti NASI stranci?
SUTRA PRED TREZOR SA ZAHTJEVIMA![]()
![]()
![]()
znaci na primjer ne placaju stanovnici eu
![]()
njihove cinovnike.....nego poreski obaveznici dole.....
![]()
![]()
-
Ina
Sada vec cisto sumnjam da se omamljena masa zvana BiH narod moze dozvati k svijesti i dici na noge. Svakim danom sve vise gubim nadu gledajuci pasivnu masu medju kojom zivim i s kojom dijelim zajednicku sudbinu i nazalost postajem svijesna da rijetke samosvijesne individue spremne za promjene i voljne za nesebicni rad u interesu svih nas bez obzira na ime koje nosimo, bez obzira na sve nase razlicitosti polako nestaju i iscezavaju u vrtlogu nistavila usko stranakckih, etnickih i licnih interesa.Mi kao da zivimo u svijetu utopije, u nekoj zasebnoj dimenziji, medjuprostoru izmedju svijeta ( po nas i za nas okrutne ) realnosti koja nije ni najmanje svijetla i optimisticna uz nedostatak i najmanje zelje i volje da se pokrenemo sa mrtve tacke i ucinimo nesto za vlastito dobro i dobro ove nase nesretne domovine i konacno krenemo u neko bolje sutra i svijeta unutar kojeg nalazimo mjesta samo jadikovkama, samosazaljenju i sudbinskom fatalizmu. Krecemo se u nekom zacaranom krugu birajuci one vec birane koji nas sve dublje i dublje vuku u nepovratni ponor...bivamo izdati nanovo po ko zna koji put pretvarajuci se u pasivnu masu sljedbenika tih istih izdajnika po nekom slijepom automatizmu...Postajemo svijesni mazohisti bolno uzivajuci u svemu onome sto za normalnog covjeka predstavlja anomaliju i sto trazi nuzno izljecenje i razrijesenje...Mi smo postali bolesno drustvo... i to samovoljno...bez prisile...
- uvjek dobar gost
Ko god misli da mi Bosanci i Hercegovci pristajemo na odvajanje bilo kojeg djela nase zemlje grdno se vara...
mene nije strah ni drugog poluvremena..