Uspostava trolejbuske mreže Dobrinja – Lukavica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

CiCiban

Post by CiCiban »

pyrocool wrote:Mislim da je to generalno dobra ideja....znam da je tesko, sa svake strane, preci preko onoga sta se desilo i negdje se mora poceti
Ja mogu razumjeti nepovjerenje i svasta jos nesto zbog svega onoga sto se jeste realno desilo u ratu ali bas generalizovati da su eto Srbi defaultno olos, dzikani je bezze...Srbin sam, a moji preci( sad ce neki "istoricari" reci s to su bh pravoslavci....pa neka su ih i tako zvali, bilo tako sad je ovako) su tu vec nekih 300 godina. Nekad su bili Iliri( bogumile ne zelim da pominjem jer je to manje-vise nedokazano ma sta ko mislio)...stvari se zaista mijenjaju na razlicite nacine. Mada iskreno zalim sto je ovo podrucje gdje se uglavnom nasilno mijenjaju!
Oni koji su pravili lose stvari ce odgovarati, necu i ne sumnjam...stvar vremena i pritiska...
40.000 ljudi u Istocnom Sarajevu je cinjenica...zaista znam taj podatak, tacnije 39 i nesto ali ajd...
A sad, s tim stavom da je BiH samo zemlja Bosnjaka(kao sto se moze vidjeti iz nekih postova)..mozda neko smatra da je to tako i ne branim mu da misli ali cinjenice govore drugacije...Takvim stavom samo jos vise potvrdjujete tezu nekih(ne kazem da je tacna) da zelite dominaciju u BiH!
Zaista govorim ono sto mislim...a ne poput nekih(ima ih na ovom site-u poprilicno) eto cast svim finim Srbima/Hrvatima/Bosnjacima ili drugim redom...kako hocete ali svima ste vi `vaki ili `naki! Jel` to mene etnicka pripadnost definise da li valjam ili ne? Ili bilo koga drugog?
Nazalost, oni koji sebi pripisuju nekakvu pripadnost gradu i njegovom duhu nemaju toga ni trunke u sebi! To nije stvar lokacije vec onoga sto nosih u sebi!
A za Pravda30....sve fino kazes ali na kraju pokazes ono sto sam gore naveo...teznju za dominacijom...a kad ona dodje s bilo koje strane, nema dobra!
:) da, nema dobra.. bio bi red tada, da kao autor ovog texta iznad ( i hajdemo reci u njegovom duhu) progovoris koju o ostatku bosne i hercegovine i sta bi ti ucinio da olaksas povratak predratnog stanovnistva u mjesta odakle su otisli..zbog pritiska i teznji za dominacijom? ne zaboravi ni radna mjesta..koja su zauvijek nestala zbog demontiranih tvornica
emac

Post by emac »

Dont be sikirli
dok se to realizuje nestace entiteta pa to nije srbija vec BiH i to je nase
nema razloga da zaobilazimo te teritorije kad je nase
Entitet je samo administrativna granica kao sto je opstina
tataratira

Post by tataratira »

Edin H. wrote:Sta je mudzaheri, gdje je zapelo.
Je li hocete Bosnu i Hercegovinu ili krnju Federaciju?
pravo pitanje !
samo se busaju u pričama o nedjeljivosti a ustvari je situacija kao i pred one fatalne izbore prije rata, nedjeljiva je samo utoliko sto je ne bi djelili nego čitavu prisvojili za gradnju džamija do oblaka i to još nazivaju patriotizmom.
Post Reply