Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post Reply
Samprotivsviju

#526 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

JThomas wrote:ja mislio biće crna naslovnica...
To cuvaju ako ga osude

Crna naslovnica i vrlikim bijelim slovima...Kraj bosnjastva
ketronsd1

#527 Re: USPON I PAD (HAPŠENJE) FAHRDUNA RADONČIĆA!!!

Post by ketronsd1 »

Vidal89 wrote:
HM 2011 wrote:
Vidal89 wrote:Radončić: Ma to njima treba šou za Hjuza, da kažu taj i taj je pod istragom zbog toga i toga. Oni će tamo saopštiti broj videolinkom, samo smo mi zajebali, sad smo mi dobili nalog da možemo u sudu u Prištini da pratimo videolink i sad će ovo svjedočenje biti definitvno, kad se objavi šta Beriša pita za Bakira Izetbegovića... to će biti definitivno razlaz Bakir i ja... jer kad on počne da pita o Ćeli, ovome, onome, njima...onda će im biti jasno šta su postigli tom montažom protiv tebe...

Jel ovo znaci raspad koalicije???

Bitno je biti bošnjak -

U jedinstvu je snaga !
Ajd znam da si dosadan, al eto sta ti mislis hoce li puci koalicija i hoce li se tvoja sda distancirati od lopovske sbb stranke jer su im trenutno 2 visoko pozicionirana clana i predsjednik u pritvoru???????
.
Pa on nezna misliti!
edo_79

#528 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by edo_79 »

sha_ba wrote:
edo_79 wrote:
sha_ba wrote:jesu li bar horoskop dali :? :mrgreen:
:jok: :cry: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
LOPOVI!!! a uzimaju marku :-) :mrgreen: :mrgreen:
Pššš .... Mojne da te Dilfa čuje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Styling

#529 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Styling »

ILVIIR wrote:meni je cudno sto niko nije pomislio da nam braca srbi iz rs-a (tj. sds) koji drze i sipu i ministarstvo sigurnosti, nisu ovo pokrenuli.

jednostavno im previse "mirno, stabilno i prosperitetno" postalo u federaciji, pa da malo ubace akcije...
SDS-u je ovo doslo k'o "kec na deset" da bar neko vrijeme sklone jednog od Covicevih pomagaca za uvodjenje SNSD-a u drzavnu vlast. 8)
Dr. Kuca

#530 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Dr. Kuca »

Fahro je bosanski el chapo. El šošon
emmir1

#531 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by emmir1 »

Ako ga je nekada trebalo uhapsit to je onda kada su bili protesti a on kao ministar sigurnosti huškao narod i raspaljivao vatru.

Tada je bilo jasno da je taj čovjek zlo.

Sada sam zaista sumnjičav spram ovog hapšenja.

Optuživali su ga za saradnju sa Zikom, pa da je naručio ubistvo Hadziomerovića, pa da je naručio ubistvo Delalića....

I tako godinama neke istrage i ništa.

I na kraju ga uhapse zbog kao ometanje rada pravosuđa.

Zaista cirkus.
JThomas

#532 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JThomas »

jest pošten svijet zajebalo ubistvo delalića, ko god da ga je naručio. sve je to realno zajebancija spram alhosa i vranice. šta je tu pošten i regularan svijet ciknuo para, ušteđevina i egzistencija, samo što to nije atraktivno za pratiti, zanimljivije svima "lakija prenijelo".
mali_balon

#533 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by mali_balon »

emmir1 wrote:Ako ga je nekada trebalo uhapsit to je onda kada su bili protesti a on kao ministar sigurnosti huškao narod i raspaljivao vatru.

Optuživali su ga za saradnju sa Zikom, pa da je naručio ubistvo Hadziomerovića, pa da je naručio ubistvo Delalića....

Zaista cirkus.

kaponea su uhapslili zbog utaje poreza.

Naravno nema nista od ovog hapsenja, crikus, ali eto makar neka mala satisfakcija za narod jer NAROD ZNO
hizo ramidovic

#534 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by hizo ramidovic »

teskoje uovim teskim trenutcima zasav bosnjacki narod nesto reknut adato budne nekaka utijeha jerje ocito daje uhapsen jedan od naj veci bosnjaka idaje oto udar na bosnjacki narod ina njegov nacijonalni interes izato svaki posteni bosnjak koije pravi patrijota treba bit protiv vaki hapsenja jerboje naj lakse udarit na bijedu i sirotinju inie ovo samo udar nanarod vegose svijesno krie daje oto udar ina cjelu prosvijetu bosnjaka jerboje uhapseni bijo i prosvijetni radnik
mali_balon

#535 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by mali_balon »

Meni zanimljva situacija, jos nema politickih faktora koji bi mogli usicariti na ovom "vakumu", ima pokusaj iz nase stranke gdje clanstvo shera citat denisa gratza (tita mi, isto sdpovci u zlatno zlajino doba :izet: :D :D ).
Mozda je jos rano....ono nije se kafa srknula, otislo u halu novine procitati i tako to...
Samprotivsviju

#536 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

emmir1 wrote:Ako ga je nekada trebalo uhapsit to je onda kada su bili protesti a on kao ministar sigurnosti huškao narod i raspaljivao vatru.

Zaista cirkus.
Ma vjerovatno je fazon u tome sto je trebalo samo da ga maku da obave istragu u miru, a ova optuzba "ometanje pravosudja" je samo vjerovatno paravan
Kaligrafija

#537 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Kaligrafija »

Cudi me da Oslobodjenje nista spektakularno ne pise o ovome, vjerovatno su ratne sjekire odavno zakopane...!?!
Alfons Kauders

#538 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Alfons Kauders »

mali_balon wrote:Meni zanimljva situacija, jos nema politickih faktora koji bi mogli usicariti na ovom "vakumu", ima pokusaj iz nase stranke gdje clanstvo shera citat denisa gratza (tita mi, isto sdpovci u zlatno zlajino doba :izet: :D :D ).
Mozda je jos rano....ono nije se kafa srknula, otislo u halu novine procitati i tako to...
kako nema?

mislis da ovo ne godi SDA? ljudi su u ovom ciklusu satrali dvije stranke koje su im mogla biti prijetnja, DF i SBB... u proslom SDP... u pretproslom SBiH...

zasto bi to radili ako ne mogu "usicariti"?

SDA je nakon Alije shvatila da vise ne moze ocekivati da dobije natpolovicnu vecinu na lijepe oci... i prije desetak godina pocinju sa unistavanjem konkurencije...

zasto se truditi i raditi dobar posao kad jedostavno mozes eliminisati konkurenciju?

upamtite sta sam rekao... SDA na iducim izborima grabi sve... imaju barem jos 100,000 glasova na prosli rezultat, ako ne i vise... ne vjerujem da ce dobiti natpolovicnu vecinu, ali ne moraju... mogu kupiti ruke iz stranaka koje su rasturili
O'zone
Globalni moderator

#539 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by O'zone »

Kolege po pritvorima se razumiju
Čović: Uvjeren sam da će se moj prijatelj i kolega Radončić znati izboriti s ovim iskušenjem

„Teško je bilo šta komentarisati, ono što sam razumio iz medija da je Radončić uhapšen zbog ometanja istrage i pravosudnih aktivnosti. Uvjeren sam da će se moj prijatelj i kolega Radončić znati iznijeti sa ovim iskušenjem“, kazao je Čović
O'zone
Globalni moderator

#540 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by O'zone »

Alfons Kauders wrote:
mali_balon wrote:Meni zanimljva situacija, jos nema politickih faktora koji bi mogli usicariti na ovom "vakumu", ima pokusaj iz nase stranke gdje clanstvo shera citat denisa gratza (tita mi, isto sdpovci u zlatno zlajino doba :izet: :D :D ).
kako nema?

mislis da ovo ne godi SDA? ljudi su u ovom ciklusu satrali dvije stranke koje su im mogla biti prijetnja, DF i SBB... u proslom SDP... u pretproslom SBiH...

SDA je nakon Alije shvatila da vise ne moze ocekivati da dobije natpolovicnu vecinu na lijepe oci... i prije desetak godina pocinju sa unistavanjem konkurencije...

zasto se truditi i raditi dobar posao kad jedostavno mozes eliminisati konkurenciju?

upamtite sta sam rekao... SDA na iducim izborima grabi sve... imaju barem jos 100,000 glasova na prosli rezultat, ako ne i vise... ne vjerujem da ce dobiti natpolovicnu vecinu, ali ne moraju... mogu kupiti ruke iz stranaka koje su rasturili
Definitivno Feniks ustaje iz pepela :bljak: Al' su odradili i odrađuju majstorski posao
mali_balon

#541 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by mali_balon »

Alfons Kauders wrote:
kako nema?

Naravno, SDA apsolutni pobjednik kako god okrenes, i svaka im cast, znaju posao, sto se tice unistavanja politicke konkurencije ( da ih tako nazovemo). Da mi je samo znati ko im kreira takvu politiku, ne mogu da vjerujem da imaju nekog svog stratega....velike su to "pobjede" da se sve svodi na ko Bog da politiku....

Vise sam mislo na neka populisticka saopstenja i tako to....
Alfons Kauders

#542 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Alfons Kauders »

O'zone wrote:
Alfons Kauders wrote:
kako nema?

Definitivno Feniks ustaje iz pepela :bljak: Al' su odradili i odrađuju majstorski posao
a sta ces, kad lideri ostalih stranaka ne vide ocito... pa i dalje sade tikve s njima...

mogu hajrovat, kratkorocno... ali SDA igra na duge staze, strateski... sad su manje vise stvorili situaciju u kojoj ce ostati jedina jaka stranka na sceni, nesto kao HDZ kod Hrvata...

SDA je davno postalo jasno da je iscrpila svoj politicki potencijal i da ce biti sve teze dobiti podrsku... umjesto da mijenjaju sebe kako bi postali privlacniji, oni mijenjaju politicku scenu kako bi ostali jedina ozbiljna stranka... jednostavno nemaju alternative, jasno im je da dugorocno ne mogu opstati u sadasnjem obliku, u visepartijskom sistemu...

sad cemo fakticki imati jednopartijski sistem uz nekoliko povremenih privjesaka (ako im uopste budu trebali)
Alfons Kauders

#543 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Alfons Kauders »

mali_balon wrote:
Alfons Kauders wrote:
kako nema?

Naravno, SDA apsolutni pobjednik kako god okrenes, i svaka im cast, znaju posao, sto se tice unistavanja politicke konkurencije ( da ih tako nazovemo). Da mi je samo znati ko im kreira takvu politiku, ne mogu da vjerujem da imaju nekog svog stratega....velike su to "pobjede" da se sve svodi na ko Bog da politiku....

Vise sam mislo na neka populisticka saopstenja i tako to....
rijec je o opstanku, a ne treba ti neki genijalni strateg da se boris za opstanak...

SDA sada podsjeca na komunisticku partiju u osamdesetim... kada bi igrali po pravilima, otisli bi u kurac za par ciklusa... zato mijenjaju pravila igre i svima stavljaju do znanja sta ce tolerisati a sta ne...

ocito je da SDA ne moze tolerisati da na sceni bude jos par stranaka koje bi mogle izrasti u ozbiljnu prijetnju ili zgrabiti previse u podjeli vlasti... sad je pitanje koliko ce daleko morati ici u eliminaciji oponenata... to zavisi od nivoa podrske u narodu, a mislim da ce imati sasvim dovoljno podrske da se ocuvaju na vlasti barem jos 8-12 godina

pitanje je sta ce im pasti na pamet ako ovo ne bude dovoljno? ako se opozicija nekim cudom konsoliduje i pocne prijetiti... ko zna, mozda ce tada krenuti sa fizickom likvidacijom protivnika... jer meni se cini da se ne bi ustrucavali
Thorgerson

#544 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Thorgerson »

Ljudi, opsti izbori su tek za dvije godine. U te dvije godine ce se veoma brzo zaboraviti sta (ni)je uradio SDP i sta (ni)je uradio DF.

A itekako ce se dobro znati sta (ne)radi SDA jer su oni u vlasti.

SDP jeste sada grohnuo, ali zato su se sada usutili. Ko biva skloni se, nek se ovi kolju, pa ce opet uskocit tamo pred izbore. Tako to hoda.
O'zone
Globalni moderator

#545 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by O'zone »

Thorgerson wrote:Ljudi, opsti izbori su tek za dvije godine. U te dvije godine ce se veoma brzo zaboraviti sta (ni)je uradio SDP i sta (ni)je uradio DF.

SDP jeste sada grohnuo, ali zato su se sada usutili. Ko biva skloni se, nek se ovi kolju, pa ce opet uskocit tamo pred izbore. Tako to hoda.
Ako opet skoče sa pričom "oni su lopovi i vidi mu glave Hamo" a ne sa konkretnim razvojnim projektima i vremenima izvršenja istih, bolje da ne skaču ili da skaču sa Fahrinog uvrnutog oblakodera....
mousstapha

#546 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by mousstapha »

Thorgerson wrote:Ljudi, opsti izbori su tek za dvije godine. U te dvije godine ce se veoma brzo zaboraviti sta (ni)je uradio SDP i sta (ni)je uradio DF.

Nazalost istinito. Brzo zaboravljamo sve. Fahro nije jos ni 24 sata u zatvoru, a vec smo se presaltali sa Fadila i Sebije. Za dvije godine ce Fadil i Sebija biti daleki incidenti, a sudski proces se moze otegnuti i razvlaciti po medijima. Daj Boze da se iz ovoga izrodi ista pozitivno.
ultima_palabra

#547 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:
kako nema?

Nisam siguran u taj scenarij... SDA je savršeno odgovarala ova situacija kad je Fahro ucijenjen i jede im iz ruke. Em su imali sigurne ruke za sve što hoće izglasati, em je Fahro padao u očima svom biračkom tijelu koje je odgojio na animozitetu prema SDA.

Opozicija je generalno karina, ne treba SDA da je razbija, ubiše se oni sami... pa Bakir ima jaču opoziciju u vlastitoj stranci, nego svi ovi patuljci tipa Nikšić, Komšić, Sefer, Kojović. Fahro je mogao biti ozbiljna prijetnja, ali stigoše ga aferimi iz prošlosti.
General War

#548 Re: USPON I PAD (HAPŠENJE) FAHRDUNA RADONČIĆA!!!

Post by General War »

SpecialOffer wrote:
General War wrote:A taman se @Leclerc snaso :D
Nejma ga nesto... :shock:
A sti ga prozivate? U cemu je fol, nisam u toku?
Njegovo prevrtanje curka je legendarno otkako je SBB u koaliciji :mrgreen:
Alfons Kauders

#549 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Alfons Kauders »

razlika je u tome sto SDA ne mora nista raditi da bi imala podrsku jezgre glasaca... dakle po defaultu imaju 200,000 do 250,000 glasaca, ma sta uradili, to su njihovi ljudi u startu... njih boli kurac i za sebiju i za fadila... oni ce svakako glasati za SDA i to je kraj price

to ne vazi za stranke poput DF i SDP... kad oni useru motku, raja ne glasa za njih... SDA nikad nije imala taj problem, oni ce uvijek imati bazu koja ce ih podrzati bez obzira na sve... dovoljno im je da mimo toga "namaknu" jos stotinjak hiljada i kraj price

ja tu ne vidim neki problem, bez SBB i SBiH u igri, nece imati problema da privuku jos 100,000 glasaca... cak je ovo i skromna procjena, mogli bi komotno iduce izbore zavrsiti sa 350,000 do 400,000 glasova...
Thorgerson

#550 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Thorgerson »

Ovo moze biti samo podsrek u scepinoj karijeri.

Uzor mu moze biti Covke...

Nekad
Dragan Čović osuđen na pet godina zatvora, ostali oslobođeni optužbi
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan-c ... /061117024

I sad
Čović: BiH 15. veljače podnosi zahtjev za članstvo u EU

#pravdazafahra
Post Reply