To cuvaju ako ga osudeJThomas wrote:ja mislio biće crna naslovnica...
Crna naslovnica i vrlikim bijelim slovima...Kraj bosnjastva
To cuvaju ako ga osudeJThomas wrote:ja mislio biće crna naslovnica...
.Vidal89 wrote:Ajd znam da si dosadan, al eto sta ti mislis hoce li puci koalicija i hoce li se tvoja sda distancirati od lopovske sbb stranke jer su im trenutno 2 visoko pozicionirana clana i predsjednik u pritvoru???????HM 2011 wrote:Vidal89 wrote:Radončić: Ma to njima treba šou za Hjuza, da kažu taj i taj je pod istragom zbog toga i toga. Oni će tamo saopštiti broj videolinkom, samo smo mi zajebali, sad smo mi dobili nalog da možemo u sudu u Prištini da pratimo videolink i sad će ovo svjedočenje biti definitvno, kad se objavi šta Beriša pita za Bakira Izetbegovića... to će biti definitivno razlaz Bakir i ja... jer kad on počne da pita o Ćeli, ovome, onome, njima...onda će im biti jasno šta su postigli tom montažom protiv tebe...
Jel ovo znaci raspad koalicije???
Bitno je biti bošnjak -
U jedinstvu je snaga !
Pššš .... Mojne da te Dilfa čujesha_ba wrote:LOPOVI!!! a uzimaju markuedo_79 wrote:sha_ba wrote:jesu li bar horoskop dali![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
SDS-u je ovo doslo k'o "kec na deset" da bar neko vrijeme sklone jednog od Covicevih pomagaca za uvodjenje SNSD-a u drzavnu vlast.ILVIIR wrote:meni je cudno sto niko nije pomislio da nam braca srbi iz rs-a (tj. sds) koji drze i sipu i ministarstvo sigurnosti, nisu ovo pokrenuli.
jednostavno im previse "mirno, stabilno i prosperitetno" postalo u federaciji, pa da malo ubace akcije...
emmir1 wrote:Ako ga je nekada trebalo uhapsit to je onda kada su bili protesti a on kao ministar sigurnosti huškao narod i raspaljivao vatru.
Tada je bilo jasno da je taj čovjek zlo.
Sada sam zaista sumnjičav spram ovog hapšenja.
Optuživali su ga za saradnju sa Zikom, pa da je naručio ubistvo Hadziomerovića, pa da je naručio ubistvo Delalića....
I tako godinama neke istrage i ništa.
I na kraju ga uhapse zbog kao ometanje rada pravosuđa.
Zaista cirkus.
Ma vjerovatno je fazon u tome sto je trebalo samo da ga maku da obave istragu u miru, a ova optuzba "ometanje pravosudja" je samo vjerovatno paravanemmir1 wrote:Ako ga je nekada trebalo uhapsit to je onda kada su bili protesti a on kao ministar sigurnosti huškao narod i raspaljivao vatru.
Tada je bilo jasno da je taj čovjek zlo.
Sada sam zaista sumnjičav spram ovog hapšenja.
Optuživali su ga za saradnju sa Zikom, pa da je naručio ubistvo Hadziomerovića, pa da je naručio ubistvo Delalića....
I tako godinama neke istrage i ništa.
I na kraju ga uhapse zbog kao ometanje rada pravosuđa.
Zaista cirkus.
kako nema?mali_balon wrote:Meni zanimljva situacija, jos nema politickih faktora koji bi mogli usicariti na ovom "vakumu", ima pokusaj iz nase stranke gdje clanstvo shera citat denisa gratza (tita mi, isto sdpovci u zlatno zlajino doba![]()
![]()
).
Mozda je jos rano....ono nije se kafa srknula, otislo u halu novine procitati i tako to...
Čović: Uvjeren sam da će se moj prijatelj i kolega Radončić znati izboriti s ovim iskušenjem
„Teško je bilo šta komentarisati, ono što sam razumio iz medija da je Radončić uhapšen zbog ometanja istrage i pravosudnih aktivnosti. Uvjeren sam da će se moj prijatelj i kolega Radončić znati iznijeti sa ovim iskušenjem“, kazao je Čović
Definitivno Feniks ustaje iz pepela :bljak: Al' su odradili i odrađuju majstorski posaoAlfons Kauders wrote:kako nema?mali_balon wrote:Meni zanimljva situacija, jos nema politickih faktora koji bi mogli usicariti na ovom "vakumu", ima pokusaj iz nase stranke gdje clanstvo shera citat denisa gratza (tita mi, isto sdpovci u zlatno zlajino doba![]()
![]()
).
Mozda je jos rano....ono nije se kafa srknula, otislo u halu novine procitati i tako to...
mislis da ovo ne godi SDA? ljudi su u ovom ciklusu satrali dvije stranke koje su im mogla biti prijetnja, DF i SBB... u proslom SDP... u pretproslom SBiH...
zasto bi to radili ako ne mogu "usicariti"?
SDA je nakon Alije shvatila da vise ne moze ocekivati da dobije natpolovicnu vecinu na lijepe oci... i prije desetak godina pocinju sa unistavanjem konkurencije...
zasto se truditi i raditi dobar posao kad jedostavno mozes eliminisati konkurenciju?
upamtite sta sam rekao... SDA na iducim izborima grabi sve... imaju barem jos 100,000 glasova na prosli rezultat, ako ne i vise... ne vjerujem da ce dobiti natpolovicnu vecinu, ali ne moraju... mogu kupiti ruke iz stranaka koje su rasturili
Naravno, SDA apsolutni pobjednik kako god okrenes, i svaka im cast, znaju posao, sto se tice unistavanja politicke konkurencije ( da ih tako nazovemo). Da mi je samo znati ko im kreira takvu politiku, ne mogu da vjerujem da imaju nekog svog stratega....velike su to "pobjede" da se sve svodi na ko Bog da politiku....Alfons Kauders wrote:kako nema?mali_balon wrote:Meni zanimljva situacija, jos nema politickih faktora koji bi mogli usicariti na ovom "vakumu", ima pokusaj iz nase stranke gdje clanstvo shera citat denisa gratza (tita mi, isto sdpovci u zlatno zlajino doba![]()
![]()
).
mislis da ovo ne godi SDA? ljudi su u ovom ciklusu satrali dvije stranke koje su im mogla biti prijetnja, DF i SBB... u proslom SDP... u pretproslom SBiH...
SDA je nakon Alije shvatila da vise ne moze ocekivati da dobije natpolovicnu vecinu na lijepe oci... i prije desetak godina pocinju sa unistavanjem konkurencije...
zasto se truditi i raditi dobar posao kad jedostavno mozes eliminisati konkurenciju?
upamtite sta sam rekao... SDA na iducim izborima grabi sve... imaju barem jos 100,000 glasova na prosli rezultat, ako ne i vise... ne vjerujem da ce dobiti natpolovicnu vecinu, ali ne moraju... mogu kupiti ruke iz stranaka koje su rasturili
a sta ces, kad lideri ostalih stranaka ne vide ocito... pa i dalje sade tikve s njima...O'zone wrote:Definitivno Feniks ustaje iz pepela :bljak: Al' su odradili i odrađuju majstorski posaoAlfons Kauders wrote:
kako nema?
rijec je o opstanku, a ne treba ti neki genijalni strateg da se boris za opstanak...mali_balon wrote:Naravno, SDA apsolutni pobjednik kako god okrenes, i svaka im cast, znaju posao, sto se tice unistavanja politicke konkurencije ( da ih tako nazovemo). Da mi je samo znati ko im kreira takvu politiku, ne mogu da vjerujem da imaju nekog svog stratega....velike su to "pobjede" da se sve svodi na ko Bog da politiku....Alfons Kauders wrote:kako nema?mali_balon wrote:Meni zanimljva situacija, jos nema politickih faktora koji bi mogli usicariti na ovom "vakumu", ima pokusaj iz nase stranke gdje clanstvo shera citat denisa gratza (tita mi, isto sdpovci u zlatno zlajino doba![]()
![]()
).
Vise sam mislo na neka populisticka saopstenja i tako to....
Ako opet skoče sa pričom "oni su lopovi i vidi mu glave Hamo" a ne sa konkretnim razvojnim projektima i vremenima izvršenja istih, bolje da ne skaču ili da skaču sa Fahrinog uvrnutog oblakodera....Thorgerson wrote:Ljudi, opsti izbori su tek za dvije godine. U te dvije godine ce se veoma brzo zaboraviti sta (ni)je uradio SDP i sta (ni)je uradio DF.
A itekako ce se dobro znati sta (ne)radi SDA jer su oni u vlasti.
SDP jeste sada grohnuo, ali zato su se sada usutili. Ko biva skloni se, nek se ovi kolju, pa ce opet uskocit tamo pred izbore. Tako to hoda.
Nazalost istinito. Brzo zaboravljamo sve. Fahro nije jos ni 24 sata u zatvoru, a vec smo se presaltali sa Fadila i Sebije. Za dvije godine ce Fadil i Sebija biti daleki incidenti, a sudski proces se moze otegnuti i razvlaciti po medijima. Daj Boze da se iz ovoga izrodi ista pozitivno.Thorgerson wrote:Ljudi, opsti izbori su tek za dvije godine. U te dvije godine ce se veoma brzo zaboraviti sta (ni)je uradio SDP i sta (ni)je uradio DF.
SDP jeste sada grohnuo, ali zato su se sada usutili. Ko biva skloni se, nek se ovi kolju, pa ce opet uskocit tamo pred izbore. Tako to hoda.
Nisam siguran u taj scenarij... SDA je savršeno odgovarala ova situacija kad je Fahro ucijenjen i jede im iz ruke. Em su imali sigurne ruke za sve što hoće izglasati, em je Fahro padao u očima svom biračkom tijelu koje je odgojio na animozitetu prema SDA.Alfons Kauders wrote:kako nema?mali_balon wrote:Meni zanimljva situacija, jos nema politickih faktora koji bi mogli usicariti na ovom "vakumu", ima pokusaj iz nase stranke gdje clanstvo shera citat denisa gratza (tita mi, isto sdpovci u zlatno zlajino doba![]()
![]()
).
Njegovo prevrtanje curka je legendarno otkako je SBB u koalicijiSpecialOffer wrote:A sti ga prozivate? U cemu je fol, nisam u toku?General War wrote:A taman se @Leclerc snaso![]()
Nejma ga nesto...
razlika je u tome sto SDA ne mora nista raditi da bi imala podrsku jezgre glasaca... dakle po defaultu imaju 200,000 do 250,000 glasaca, ma sta uradili, to su njihovi ljudi u startu... njih boli kurac i za sebiju i za fadila... oni ce svakako glasati za SDA i to je kraj priceThorgerson wrote:Ljudi, opsti izbori su tek za dvije godine. U te dvije godine ce se veoma brzo zaboraviti sta (ni)je uradio SDP i sta (ni)je uradio DF.