Ako šta uništi ovu državu, to će biti te tri riječi.JThomas wrote:tri magične riječi - hajd' šta fali.
Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
- ultima_palabra
#4876 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
-
Drinski
#4877 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Hajd da završimo sa ovom digresijom. Suada Palavrić je bila čistačica 1973-74 a fakultet je zavrsila 1984, do 1993 radila kao pravnik te kasnije, poslije rata, bila kantonalni pravobranilac.
E sada se nameće nekoliko pitanja:
- da li je ona kriva sto nije bila kćerka Salke Lagumdzdije, Munira Mesihovića ili nekog od Dizdarevića ili njihovi potomci mozda vise vrijede, pa jedni mogu da čiste a drugi da odu u Ameriku ili da budu ljekari?
- kako je mogla preko SDA zavrsiti fakultet 1984.godine, kada je na vlasti bio Branko Mikulić, a Alija i Co su robovali?
- da li se 1984.godine mogao zavrsiti fakultet preko štele? (ja mislim da jeste, ali preko one SK-štele. Suada tada ne bi bila iznimka, ali opet nema veza sa SDA.)
- da li to znaci da svako ko danas radi kao čistač ne moze kasnije da zavrsi pravo ili jos gore da bude sudija?
- moj otac je tamo 66 ili 67 radio kao građevinski radnik u Beogradu, a kasnije je završio pravo u Osijeku, da li u tome ima nesto loše?.
Ukratko, vi nista niste bolji od onih koji su u SDA, samo sto djelujete sa suprotnih pozicija, oni vama zamjeraju "proletersku revoluciju" i sl. proizvode koje sadrže prodaju magle a vi njima begovate. I jedni i drugi dijelite lekcije i pri tome se dičite svojim neznanjem.
- da li je ona kriva sto nije bila kćerka Salke Lagumdzdije, Munira Mesihovića ili nekog od Dizdarevića ili njihovi potomci mozda vise vrijede, pa jedni mogu da čiste a drugi da odu u Ameriku ili da budu ljekari?
- kako je mogla preko SDA zavrsiti fakultet 1984.godine, kada je na vlasti bio Branko Mikulić, a Alija i Co su robovali?
- da li se 1984.godine mogao zavrsiti fakultet preko štele? (ja mislim da jeste, ali preko one SK-štele. Suada tada ne bi bila iznimka, ali opet nema veza sa SDA.)
- da li to znaci da svako ko danas radi kao čistač ne moze kasnije da zavrsi pravo ili jos gore da bude sudija?
- moj otac je tamo 66 ili 67 radio kao građevinski radnik u Beogradu, a kasnije je završio pravo u Osijeku, da li u tome ima nesto loše?.
Ukratko, vi nista niste bolji od onih koji su u SDA, samo sto djelujete sa suprotnih pozicija, oni vama zamjeraju "proletersku revoluciju" i sl. proizvode koje sadrže prodaju magle a vi njima begovate. I jedni i drugi dijelite lekcije i pri tome se dičite svojim neznanjem.
-
The BEN10
#4878 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Prije svega, obzirom da se radi o najvećoj instanci, sudija ustavnog suda bi trebao biti vrhunski ekspert. Seada je jedan realno lahak fakultet poput pravnog studirala 10 godina (doduše, istini za volju, trebalo joj je manje vremena nego Seki da završi faksDrinski wrote:Hajd da završimo sa ovom digresijom. Suada Palavrić je bila čistačica 1973-74 a fakultet je zavrsila 1984, do 1993 radila kao pravnik te kasnije, poslije rata, bila kantonalni pravobranilac.
Na stranu sad ovo:TIHIĆ: Jeste. I zbog toga smo išli s tri kandidata i zadužili naš klub da kroz konsultacije s drugim političkim strankama vide koji kandidat ima podršku, jer smo osam mjeseci bili bez sudije Ustavnog suda BiH. Seada je vrijedna žena i ona će se truditi da radi najbolje što može. Osim toga, postoje i savjetnici.
Funkcija sudije je nespojiva sa članstvom u političkoj stranci ili političkoj organizaciji u Bosni i Hercegovini, članstvom u zakonodavnoj, izvršnoj i drugoj sudskoj vlasti u Bosni i Hercegovini odnosno u entitetima, ili sa bilo kojom drugom funkcijom koja može uticati na nepristrasnost sudije.
-
The BEN10
-
Drinski
#4880 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
De da prvo priznate da ste izmislili nekoliko činjenica oko njenog rada i fakulteta, pa da onda pređemo na pobijanje ovih argumenata. ipak bi bio red da se prvo izvinete i odgovorite na postavljena pitanja.The BEN10 wrote:Prije svega, obzirom da se radi o najvećoj instanci, sudija ustavnog suda bi trebao biti vrhunski ekspert. Seada je jedan realno lahak fakultet poput pravnog studirala 10 godina (doduše, istini za volju, trebalo joj je manje vremena nego Seki da završi faksDrinski wrote:Hajd da završimo sa ovom digresijom. Suada Palavrić je bila čistačica 1973-74 a fakultet je zavrsila 1984, do 1993 radila kao pravnik te kasnije, poslije rata, bila kantonalni pravobranilac.). Ne vidim čime je to gospođa zaslužila imenovanje na tako visoku i prije svega važnu funkciju. Gdje su joj naučni i stručni radovi? Kakve su druge reference osim onoga što je drug Tihić rekao:
Na stranu sad ovo:TIHIĆ: Jeste. I zbog toga smo išli s tri kandidata i zadužili naš klub da kroz konsultacije s drugim političkim strankama vide koji kandidat ima podršku, jer smo osam mjeseci bili bez sudije Ustavnog suda BiH. Seada je vrijedna žena i ona će se truditi da radi najbolje što može. Osim toga, postoje i savjetnici.Funkcija sudije je nespojiva sa članstvom u političkoj stranci ili političkoj organizaciji u Bosni i Hercegovini, članstvom u zakonodavnoj, izvršnoj i drugoj sudskoj vlasti u Bosni i Hercegovini odnosno u entitetima, ili sa bilo kojom drugom funkcijom koja može uticati na nepristrasnost sudije.
-
The BEN10
#4881 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Bljedoliki, zašto me persiraš? Obraćam ti se kao pojedinac.Drinski wrote:De da prvo priznate da ste izmislili nekoliko činjenica oko njenog rada i fakulteta, pa da onda pređemo na pobijanje ovih argumenata. ipak bi bio red da se prvo izvinete i odgovorite na postavljena pitanja.The BEN10 wrote:Prije svega, obzirom da se radi o najvećoj instanci, sudija ustavnog suda bi trebao biti vrhunski ekspert. Seada je jedan realno lahak fakultet poput pravnog studirala 10 godina (doduše, istini za volju, trebalo joj je manje vremena nego Seki da završi faksDrinski wrote:Hajd da završimo sa ovom digresijom. Suada Palavrić je bila čistačica 1973-74 a fakultet je zavrsila 1984, do 1993 radila kao pravnik te kasnije, poslije rata, bila kantonalni pravobranilac.). Ne vidim čime je to gospođa zaslužila imenovanje na tako visoku i prije svega važnu funkciju. Gdje su joj naučni i stručni radovi? Kakve su druge reference osim onoga što je drug Tihić rekao:
Na stranu sad ovo:TIHIĆ: Jeste. I zbog toga smo išli s tri kandidata i zadužili naš klub da kroz konsultacije s drugim političkim strankama vide koji kandidat ima podršku, jer smo osam mjeseci bili bez sudije Ustavnog suda BiH. Seada je vrijedna žena i ona će se truditi da radi najbolje što može. Osim toga, postoje i savjetnici.Funkcija sudije je nespojiva sa članstvom u političkoj stranci ili političkoj organizaciji u Bosni i Hercegovini, članstvom u zakonodavnoj, izvršnoj i drugoj sudskoj vlasti u Bosni i Hercegovini odnosno u entitetima, ili sa bilo kojom drugom funkcijom koja može uticati na nepristrasnost sudije.
Ako ništa drugo, ovdje na forumu sam poznat po stavovima da je SDA najmanje zlo (još uvijek to mislim), i ako ništa drugo onda valjda imam kakve-takve razloge da ih branim.
- agent_zero
#4882 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
The BEN10 wrote:Ako ništa drugo, ovdje na forumu sam poznat po stavovima da je SDA najmanje zlo (još uvijek to mislim), i ako ništa drugo onda valjda imam kakve-takve razloge da ih branim.
E moj ti...
-
Drinski
#4883 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Nema potreba da sad raspravljamo da li ja generaliziram ili ne, nego ako ti nije zahmetli, uzmi da sam ti se obratio i kao pojedincu, pa slobodno odgovori na post. Nije sramota priznati da si pogrijesio.
- crno_sa_zlatnim
#4884 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Suada nije bitna sama po sebi, nego kao urnek po kojem je rahmetlija djelovao, a to je dovođenje polupismenih čobanica na ključne pozicije koje su svojim neznanjem i neradom urušile sistem u kojem su djelovale. Tako da danas imamo situaciju da po nama urinira ko god želi, jer nema znanja i pameti da se na adekvatan način suprostavimo tamo gdje je potrebno poznavanje prava ili održimo sisteme koji donose novac i na kojima se zasniva opstanak Federacije.Drinski wrote:De da prvo priznate da ste izmislili nekoliko činjenica oko njenog rada i fakulteta, pa da onda pređemo na pobijanje ovih argumenata. ipak bi bio red da se prvo izvinete i odgovorite na postavljena pitanja.The BEN10 wrote:Prije svega, obzirom da se radi o najvećoj instanci, sudija ustavnog suda bi trebao biti vrhunski ekspert. Seada je jedan realno lahak fakultet poput pravnog studirala 10 godina (doduše, istini za volju, trebalo joj je manje vremena nego Seki da završi faksDrinski wrote:Hajd da završimo sa ovom digresijom. Suada Palavrić je bila čistačica 1973-74 a fakultet je zavrsila 1984, do 1993 radila kao pravnik te kasnije, poslije rata, bila kantonalni pravobranilac.). Ne vidim čime je to gospođa zaslužila imenovanje na tako visoku i prije svega važnu funkciju. Gdje su joj naučni i stručni radovi? Kakve su druge reference osim onoga što je drug Tihić rekao:
Tihić je počeo, a nastavili su svi ostali koji straĆnjaci iz Tešnja, Travnika, Bugojna čije se zaovišne i tetične dovode i zapošljavaju na rukovodeća radna mjesta.
-
Drinski
#4885 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Dobro, hocete li odgovoroti na post i pošteno muški (i ženski
) priznati da ste - bili u krivu? pa da onda idemo dalje? ili da i ja mijenjam teze? ili da vratimo na temu?
- Dr. Kuca
#4886 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Nama generalno niko ne valja, tako da dovedu sad nekog iz bjele kuce, rekli bi sta ce on da je valjo ne bi dolazio vamo itd itd. Ovaj je papan, onaj je previse sminka, onaj je ovo itd.
-
The BEN10
#4887 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Na pitanja se ne odgovara pitanjem. Ono što si naveo u postu je totalno irelevantno i obično mahalanje - za mene kao poreskog obveznika je važno to da ama baš ničim nije pokazano da Seada, baš poput Seke, ne zaslužuje mjesto na koje je postavljena.Drinski wrote:Nema potreba da sad raspravljamo da li ja generaliziram ili ne, nego ako ti nije zahmetli, uzmi da sam ti se obratio i kao pojedincu, pa slobodno odgovori na post. Nije sramota priznati da si pogrijesio.
-
Drinski
#4888 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Mahalanje?The BEN10 wrote:Na pitanja se ne odgovara pitanjem. Ono što si naveo u postu je totalno irelevantno i obično mahalanje - za mene kao poreskog obveznika je važno to da ama baš ničim nije pokazano da Seada, baš poput Seke, ne zaslužuje mjesto na koje je postavljena.Drinski wrote:Nema potreba da sad raspravljamo da li ja generaliziram ili ne, nego ako ti nije zahmetli, uzmi da sam ti se obratio i kao pojedincu, pa slobodno odgovori na post. Nije sramota priznati da si pogrijesio.
Pa vi ste mahalali da je zena zavrsila faks zahvaljujući SDA jos 1984.godine i da niko ne smije raditi kao čistacica ako ima namjeru da 30 godina kasnije bude sudija.
-
The BEN10
#4889 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Hajde balavac, nauči se arugmentovanoj diskusiji. Fino ti pišem da ti argumente pišem kao pojedinac i da me uopšte ne interesuju mahalske priče ko je čiji ljubavnik, šta je čiji ćaća po zanimanju i tome slično. Iznio sam tvrdnju da obje ničim nisu pokazale da su zaslužile pozicije koje obnašaju, a ti trabunjaš običnu mahalsku. Ma šic!
Ideš na ignore listu...
Ideš na ignore listu...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4890 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
ČLANOVI SBB-a ZBUNJENI: Hoće li „Dnevni avaz“ opet postati službeno glasilo SDA?!
Don Neonko, Tetris šampijon
- Banksy
#4891 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Nisam znala da je diplomirala '84. Nije to tako loša biografija, iako je sve išlo malo usporeno ...
Rođena je 10. novembra 1954. godine u Tuzli. Pravni fakultet je završila u Sarajevu 1984. godine, a pravosudni ispit je položila 1995. godine. Nakon završenog studija zaposlila se u Termoelektrani «Tuzla» i radila kao pravna referentica, a kasnije kao samostalna referentica za zastupanje i imovinskopravne poslove. U periodu od 1993. do 2002. godine obavljala je dužnost okružne inspektorice rada i sekretara Skupštine Okruga Tuzla. Bila je sekretar Skupštine Tuzlansko-podrinjskog kantona, a zatim kantonalna pravobraniteljica Tuzlansko-podrinjskog kantona. Obavljala je dužnost pomoćnika federalnog ministra pravde i oficira za vezu Vlade FBiH sa Komisijom za ljudska prava za BiH, a zatim dužnost sekretara Ureda Vlade FBiH za saradnju i zastupanje pred Domom za ljudska prava za BiH i Ombudsmanom za BiH. Od 1996. do 2002. godine bila je poslanica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, a od 2002. do 2005. poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Na dužnost sutkinje Ustavnog suda Bosne i Hercegovine izabrana je 6. decembra 2005. godine.
- relativno84
#4892 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Nema to veze s logikom, to je realnost, svi su tu iskljucivo iz licnog interesa ali mi je smijesno kako se lupa samo po jednimaGAU8 wrote:Tvoja logika: "kad mogu ostali neka je i ona" je glavni uzrok cijele situacije u ovoj državi.
-
The BEN10
#4893 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Na osnovu svog iskustva mogu reći sljedeće - velika većina vrhunskih stručnjaka (95% pa i više) je studirala onoliko godina koliko traje studij za taj fakultet (ili čak i manje, poput druga Voje koji je za 2.5 godine završio pravo). Rijetki su "gubili" godinu/dvije u toku studija zbog objektivnih razloga. Promilima se mjere izuzetno sposobni pojedinci koji su poput Gatesa napustili fakultet i posvetili se privatluku.Banksy wrote:Nisam znala da je diplomirala '84. Nije to tako loša biografija, iako je sve išlo malo usporeno ...
Rođena je 10. novembra 1954. godine u Tuzli. Pravni fakultet je završila u Sarajevu 1984. godine, a pravosudni ispit je položila 1995. godine. Nakon završenog studija zaposlila se u Termoelektrani «Tuzla» i radila kao pravna referentica, a kasnije kao samostalna referentica za zastupanje i imovinskopravne poslove. U periodu od 1993. do 2002. godine obavljala je dužnost okružne inspektorice rada i sekretara Skupštine Okruga Tuzla. Bila je sekretar Skupštine Tuzlansko-podrinjskog kantona, a zatim kantonalna pravobraniteljica Tuzlansko-podrinjskog kantona. Obavljala je dužnost pomoćnika federalnog ministra pravde i oficira za vezu Vlade FBiH sa Komisijom za ljudska prava za BiH, a zatim dužnost sekretara Ureda Vlade FBiH za saradnju i zastupanje pred Domom za ljudska prava za BiH i Ombudsmanom za BiH. Od 1996. do 2002. godine bila je poslanica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, a od 2002. do 2005. poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Na dužnost sutkinje Ustavnog suda Bosne i Hercegovine izabrana je 6. decembra 2005. godine.
E sad, mislim da su već deseti dijelovi promila u pitanju za one koji su nastavili studirati i zato im je trebalo 10 i više godina, a istovremeno su se dokazali kao izuzetno sposobni pojedinci. E mi Bošnjaci imamo našu dragu snahu Seku koja je kao takav student dobila jednu od najdogovornijih pozicija u zdravstvu, kao i gospođu Palavrićku. Prema mom životnom iskustvu, ne mogu da shvatim da su one na te pozicije došle kao najsposobniji mogući kadar, čak i iz same SDA...
- Better Man
#4894 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Priča oko toga da potomci Salke Lagumdžije, Munira Mesihovića možda više vrijede i da se njoj spočitava samo zato što je bila čistačica, odnosno da nije iz porodice čiji su roditelji članovi društva na visokim pozicijama ti ne stoji. Moj komšija je bio obični čovjek iz radničke porodice i to mu nije bio problem da završi u roku pravni fakultet, položi pravosudni ispit, bude desna ruka jednom Kasimu Begiću u Ustavnom sudu BiH i na kraju kao kruna karijere bude sudija Ustavnog suda u RS-u i danas uživa u penziji. E to je karijera bez mrlje, gdje čovjek sve stekao svojim znanjem i sposobnošću. Šta da očekuje npr. jedna moja prijateljica, koja je nakon završetka pravnog fakulteta počela svoj radni vijek kao pripravnica u Općinskom sudu i prošla je sve pozicije i danas je sudinica. I umjesto da takve osobe i mnoge druge slične, čija je pravna karijera besprijekorna budu imenovane za sudije ustavnog suda kad dođe vrijeme, za sudije Ustavnog suda se imenuju bivše čistačice koje su preko veze završile fakultet i koje su politički i stranački podobne.Drinski wrote:Hajd da završimo sa ovom digresijom. Suada Palavrić je bila čistačica 1973-74 a fakultet je zavrsila 1984, do 1993 radila kao pravnik te kasnije, poslije rata, bila kantonalni pravobranilac.
-
sarajevoxxxx
#4895 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Drinski wrote:Hajd da završimo sa ovom digresijom. Suada Palavrić je bila čistačica 1973-74 a fakultet je zavrsila 1984, do 1993 radila kao pravnik te kasnije, poslije rata, bila kantonalni pravobranilac.
-
Drinski
#4896 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
ti bas ne kontas, jel de? kako je mogla zavrsiti fakultet preko SDA 1984.gdine?! i gdje to piše da studirala 10 godina?! Uostalom, koliko znas osoba koje su radile a studj uz rad zavrsile u roku?! ukratko,Better Man wrote:Priča oko toga da potomci Salke Lagumdžije, Munira Mesihovića možda više vrijede i da se njoj spočitava samo zato što je bila čistačica, odnosno da nije iz porodice čiji su roditelji članovi društva na visokim pozicijama ti ne stoji. Moj komšija je bio obični čovjek iz radničke porodice i to mu nije bio problem da završi u roku pravni fakultet, položi pravosudni ispit, bude desna ruka jednom Kasimu Begiću u Ustavnom sudu BiH i na kraju kao kruna karijere bude sudija Ustavnog suda u RS-u i danas uživa u penziji. E to je karijera bez mrlje, gdje čovjek sve stekao svojim znanjem i sposobnošću. Šta da očekuje npr. jedna moja prijateljica, koja je nakon završetka pravnog fakulteta počela svoj radni vijek kao pripravnica u Općinskom sudu i prošla je sve pozicije i danas je sudinica. I umjesto da takve osobe i mnoge druge slične, čija je pravna karijera besprijekorna budu imenovane za sudije ustavnog suda kad dođe vrijeme, za sudije Ustavnog suda se imenuju bivše čistačice koje su preko veze završile fakultet i koje su politički i stranački podobne.Drinski wrote:Hajd da završimo sa ovom digresijom. Suada Palavrić je bila čistačica 1973-74 a fakultet je zavrsila 1984, do 1993 radila kao pravnik te kasnije, poslije rata, bila kantonalni pravobranilac.
- JoseMujica
#4897 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
glupa vam je rasprava skroz...nema veze ni koliko je studirala ni kad je završlila ona ili bilo ko drugi
Meni je u svemu krucijalno pitanje da li ta osoba radi svoj posao kako treba? Da li je bila najbolji izbor za tu poziciju? Za ovo znam da nije nego ga je dobila političkom podobnošću, a za to kako radi taj posao koji radi nisam pratio rad ovog suda da komentarišem.
Ako neko ne radi kako treba džaba sve diplome i CV
Meni je u svemu krucijalno pitanje da li ta osoba radi svoj posao kako treba? Da li je bila najbolji izbor za tu poziciju? Za ovo znam da nije nego ga je dobila političkom podobnošću, a za to kako radi taj posao koji radi nisam pratio rad ovog suda da komentarišem.
-
Drinski
#4898 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
to nije bitno, bitno je da je cistacica...mada, sad pretpostvljam, da ce na tragu ove "cistacke" teze, tvrditi i da nista ne zna...JoseMujica wrote: Meni je u svemu krucijalno pitanje da li ta osoba radi svoj posao kako treba? Da li je bila najbolji izbor za tu poziciju? Za ovo znam da nije nego ga je dobila političkom podobnošću, a za to kako radi taj posao koji radi nisam pratio rad ovog suda da komentarišem.
-
The BEN10
#4899 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Pa naravno da nije bezveze i nevažno koliko je ko studirao, jer je direktno vezano za stručnost i izbor na XY poziciju. Pazi, bilo bi irelevantno da se radi o ne znam nekoj bezveznoj poziciji lijevog referenta u nekom nevažnom birou.JoseMujica wrote:glupa vam je rasprava skroz...nema veze ni koliko je studirala ni kad je završlila ona ili bilo ko drugi![]()
Ali hej ba, vječiti studenti dobijaju najdogovornije pozicije u državi! Za takve pozicije trebaš imati reference glava boli, naučne i stručne radove, biti priznat, imat viziju...
- JoseMujica
#4900 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
The BEN10 wrote:Pa naravno da nije bezveze i nevažno koliko je ko studirao, jer je direktno vezano za stručnost i izbor na XY poziciju. Pazi, bilo bi irelevantno da se radi o ne znam nekoj bezveznoj poziciji lijevog referenta u nekom nevažnom birou.JoseMujica wrote:glupa vam je rasprava skroz...nema veze ni koliko je studirala ni kad je završlila ona ili bilo ko drugi![]()
Ali hej ba, vječiti studenti dobijaju najdogovornije pozicije u državi! Za takve pozicije trebaš imati reference glava boli, naučne i stručne radove, biti priznat, imat viziju...
sorry ali jeste bezveze i nevažno....važno bi trebalo da bude ko šta i koliko zna i ima iskustvo u struci
no kod nas se sve to pokrije papirima...diplome preko štele i poslovi preko štele, tako da osoba ima mega napumpan CV kad dođe na konkurs glat prolazi a da je niko ništa ne pita...na taj način smo dobili sporni zakon o državljanstvu, izgubili spor u hagu, imali u prvom zakonu o PDV-u da su oslobođena filozofska udruženja itd.
koliko je ko studirao more služit samo za subjektivna naseravanja...na kraju i ovaj likovnjak nam je bio ministar sigurnosti