Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post Reply
Kaligrafija

#3951 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Kaligrafija »

Kim Jong Un i podanici...Strava i uzas...seljakluk i malogradjanstina, par excellence... :(
Banksy

#3952 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Banksy »

Zgoljo wrote:Proleterijat i dalje u šoku.
I dalje, razvidno ... :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3953 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by pici »

ja ocekujem ove godine na cevljanovicima borbu sda i sbb za glasacka tijela... :bih:
Samprotivsviju

#3954 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

Kako su u Avazu docekali vijest o zalbi tuzilastva

Image
JThomas

#3955 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JThomas »

pa žalba tužilaštva na odluku kojom se odbija njihov prijedlog je najnormalnija stvar na svijetu. samo kod nas (i samo u ovakvim slučajevima, kurac bi za mene i za tebe) može tužilaštvo tražiti produženje pritvora, sud odbiti, a oni reći da su zadovoljni mjerama zabrane.
Zgoljo

#3956 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Zgoljo »

Banksy wrote:
Takoreci ocevidno.

Fahro pusten na slobodu,proleteri uznemireni.
Vol. treci dan.
breuer

#3957 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by breuer »

Ono kad se razočaraš u Komšića (kao da si ikad i mogao biti oduševljen njime), pa ti Fahrino govno zamiriše. :-)
Maharadza

#3958 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Maharadza »

Kaligrafija wrote:Kim Jong Un i podanici...Strava i uzas...seljakluk i malogradjanstina, par excellence... :(
Vala baš, još jedna loša kopija idola:

Image

Image

Ništa bez Zetre! :oops:
HM 2011

#3959 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by HM 2011 »

Zgoljo wrote:
Banksy wrote:
Takoreci ocevidno.

Fahro pusten na slobodu,proleteri uznemireni.
Vol. treci dan.
covjek u pritvoru kucnom i dalje - ako je to pustanje na slobodu - onda slobodno i njegov boravak u zatvoru mozemo proglasiti njegovim boravkom na slobodi.....

covjek u pritvoru... u pritvoru i dalje.... nije slobodan..... zarobljen je..... mjere zabrane.....
breuer

#3961 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by breuer »

HM 2011 wrote:covjek u pritvoru kucnom i dalje - ako je to pustanje na slobodu - onda slobodno i njegov boravak u zatvoru mozemo proglasiti njegovim boravkom na slobodi.....

covjek u pritvoru... u pritvoru i dalje.... nije slobodan..... zarobljen je..... mjere zabrane.....
Eto i ti napravi trezven post :thumbup:
spreca

#3962 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by spreca »

HM 2011 wrote:
covjek u pritvoru kucnom i dalje - ako je to pustanje na slobodu - onda slobodno i njegov boravak u zatvoru mozemo proglasiti njegovim boravkom na slobodi.....

Ovako ce Akobogda Insallah i Zuco alijin....ko ih je tjero u kriminalne radnje i da kradu narodna dobra
HM 2011

#3963 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by HM 2011 »

spreca wrote:
HM 2011 wrote:

Ovako ce Akobogda Insallah i Zuco alijin....ko ih je tjero u kriminalne radnje i da kradu narodna dobra
Tek nakon stotina drugih Žuća svojih očeva - i to po zaslugama.....

Samo SDA na svim nivoima - U jedinstvu je snaga !
zateznistub

#3965 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by zateznistub »

Jel ga ono onaj komad govedine (upravnik pionirske doline) doceka sa rijecima "Fahro majstore"!
zulfo

#3966 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by zulfo »

Zaboravljeni tekst

Razgovor za Balkan Breaking News sa Armin Cibra dugogodišnji pripadnik MUP-a,SDB-a Veteran Policije, desetogodišnji vozač Fahrudina Radončića osumnjičenog za organizaciju ubistva Ramiza Delalića – Ćele, zaštićeni svjedok tuzilaštva bih i specijalnog tužilaštva eulexa.

Bahtić Nermin – BBN:Armine ispričajte nam za portal Ballkan Breaking News sve šta znate o ubistvu Ramiza Delalića Ćele i o pokušajima vašeg ubistva zbog toga što ste zaštićeni svjedok tužilaštva BiH.

ARMIN CIRBA: Nakon završetka moje dugogodišnje policijske karijere,a obzirom na moju obučenost i iskustvo za obavljanje poslova vozača blindiranog vozila i neposredne zaštite VIP ličnosti,po preporuci preuzimam odgovornost 2006 godine kao vozač-pratilac takozvanog Predsjednika uprave kompanije Avaz gospodina Fahrudina Radončića.

Posao je bio dinamičan,nekad i naporan,luksuzni automobili,putovanja i sve ono što prati jednog tajkunsko-kontraverznog “uspješnog biznismena” i samozvanog predsjednika,političara,intelektualca,a ustvarnosti samo običnog nastavnika likovne kulture,paranoičnog hipohondera punog raznih kompleksa i želje da bude neko drugi samo ne ono sto u stvari jeste.

Pocetkom 2007 godine tačnije u mjesecu junu radončić iz moralnih razloga uposljava u avaz Belmu Lekić,samohranu majku, suprugu svog vjenčanog kuma Selvera Lekića koji je dva mjeseca ranije ubijen u sarajevskom kaficu Oscar u vatrenom obračunu lica kriminalnog miljea.

Belma je radila kao kurir u pravnoj službi i kao radončićeva sekretarica. Belma je od tada znači od juna 2007 pa do juna 2015 bila samnom u emotivnoj vezi stim da kad je radončić saznao za to dao belmi otkaz 2009 godine objasnivši joj da je jako nemoralno to sto je uradila pogotovo odmah nakon pogibije muza.

Belma je bila jako pogođena otkazom i kivna na radončića meni je govorila šta on ima sa mojim privatnim životom i s kim ću ja biti i da to nije njegov problem.Belma mi je u tom periodu pričala da je njen muz Selver bio vjenčani kum Fahrudina Radončića,da ga je Radončić plaćao da zastrašuje njegove neistomišljenike i rivale,da mu je dao 25000 maraka da baci bombu na kuću vlasnika sarajevske pivare Hilme Selimovica što je ovaj i uradio i rekla mi je da su od tih para tada kupili novog Audija.

Belma mi je pričala da su njen muz Selver i njegov prvi rodjak Ekrem Lekić radili s drogom,da im je za to novac posuđivao radončić ali da je Selver bio toliko pošten da bi mu uvijek nakon završene ture vraćao novac koji bi radončić nekada uzeo nekada bi rekao ova tura je od mene.

Takođe Belma mi je za vrijeme našeg dugogodišnjeg emotivnog druženja rekla da je Radončić insistirao da Selver zastrašuje i puca po objektima kao i oko Ramiza Delalića Ćele od kojeg je Radončić imao neopisiv strah u šta sam se i ja kao vozač uvjerio.

Nisam mogao shvatiti da se neko toliko može plašiti nekoga ko mu ništa ne radi,ali obzirom da je radončić po prirodi jako plašljiva i paranoična osoba shvatio sam da je kod njega sve moguće.

Na okolnosti njegovog pretjeranog straha od Ramiza Delalića Ćele a u cilju njegove Što efikasnije zaštite pitao sam Izeta Lukovca Radončićevog starijeg vozača da li je nekada postojao neki sukob ili prijetnja ili bilo šta od strane Ramiza Delalića prema Radončiću obzirom da je prisutan jak strah kod šefa od njega

.Izet Lukovac me je tada upoznao da je supruga Fahrudina Radončića gospođa Azra Radončić bila dugogodišnja ljubavnica Ramiza Delalića i da je to jedino sto on zna da postoji između njih dvojice.Kad sam ga pitao da li je Ćelo nekada vršio bilo kakav pritisak ili prijetnje prema fahri Izet Lukovac mi je rekao da koliko on zna da nije.

U tom periodu Radončića sam vozio često u hotel Casa Grande na sastanke sa Naserom Kelmendijem gdje mi nije dozvoljavao ulazak u hotel,govorio mi je da je on tu najsigurniji da je Kelmendi njegov prijatelj iako sam znao za vrijeme mog dugogodišnjeg rada u policiji da je Kelmendi tretiran kao bezbjedonosno interesantno lice za koje se vežu najteža krivična djela.

U tom periodu s nama se često skoro svakodnevno u autu vozi Ekrem Lekić Radončićev prijatelj i prvi rođak njegovog pokojnog vjenčanog kuma Selvera Lekica kao i Šejla Jugo-Turković koja je bila Radončićev prevodilac najbliži saradnik urednica tv emisija radončićeve tv alfa,urednica crne hronike i exspresa i jedini uposlenik avaza koji je bio sa radončićem na TI i koja je u njegov kabinet ulazila bez najave i kucanja.

U Radončićev kabinet često je dolazio i Neser Kelmendi skupa sa Ekremom Lekićem.Ekrem Lekić je u tom periodu najviše insistirao kod Radončića da se eliminiše Ramiz Delalić Ćelo na šta mu je ovaj govorio da to nemoze tako da treba to uvezati i sa policijom i sa novinom i da to prepusti njemu.

Kad je ubijen Ramiz Delalić Ćelo tog jutra Radončić i Ekrem Lekić su se pred Belmom Lekić pohvalili da su ga sredili.Belma je meni to ispričala da su joj se oni pohvalili o čemu postoji i snimak na kojem ona o tome jasno govori.

Belma je takođe tada meni rekla da su fahro i ekrem podli jer su znali i da će biti ubijen Taib Torlaković u restoranu Royal 2004 godine.

Pitao sam je kako to zna ispričala mi je da je te večeri u restoranu royal bila neka proslava neko je slavio rođenje sina i bili su pozvani svi žestoki sarajevski momci i kriminalni milje jedino je kaže njen muž Selver ostao kući iako je tvrdila za njega da je volio izaći da bude viđen po lokalima.

Kad ga je ona pitala zašto on ne ide u Royal rekao je da su mu Fahro i Ekrem rekli da ne ide jer će biti ubijen Taib Torlakovic što se i desilo u ranim jutarnjim satima.

page
kakavdanakneiskustvu

#3967 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by kakavdanakneiskustvu »

Samprotivsviju wrote:Kako su u Avazu docekali vijest o zalbi tuzilastva

Image
:lol: :thumbup:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#3968 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by malakh »

Dovoljno je pogledati samo kadrove SBB i zaključiti da je to jedna obična jaransko - rođačko - familijarna stranka koja u prvi plan stavlja ljude koji nemaju apsolutno nikakve veze sa resorima kojima upravljaju i da su to 90% poltroni iz SDA koji su vješto zamaskirani u ruho SBB-a. Jusko je tu neka svijetla tačka, pa ga i on debelo zasere u posljednje vrijeme.

Konačno je riješena rubikova kocka i konacno je narodu jasno kakav je to šljam od stranke i da su oni u biti gora SDA od same SDA.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3969 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by pici »

iznad tornja zora svice dobro jutro prdCenice
iznad tornja kisa pada guzilo se povazdana
:bih:

poslije mecanja u zatvoru red je da ga zabije prdCenik :bih:
zulfo

#3970 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by zulfo »

Čemu da se nadam više
moja glava razum gubi
lopove nam pustiše
u zatvor će neko drugi
pumica

#3971 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by pumica »

Davno pisano ...
SEMIR HALILOVIĆ U KOLUMNI IZNOSI ŠOKANTNE DETALJE O UPLETENOSTI BH. POLITIČARA U KELJMENDIJEV MAFIJAŠKI KLAN

PIŠE: SEMIR HALILOVIĆ

Bila je to 2010. godina kada sam, posmatrajući scenografiju slučaja “Lutka”, napisao kako će Fahrudin Radončić, koji mi se prethodno nanovo predstavio kao “neka vrsta bijelog Obame”, svoju političku karijeru završiti usred procesa koji su tada otpočeli, a ticali su se bande Nasera Keljmendija i čitavog niza optužbi koje se vežu za Keljmendijev mafijaški klan u koji je uvršten i Radončić i to zbog, ni manje ni više, nego ubistva Ramiza Delalića “Ćele”.

Sve je otpočelo još mnogo ranije, odnosno onoga trenutka kada je Radončić došao u sukob sa prvim američkim čovjekom na Balkanu Rafijem Gregorijanom. Taj sukob je, inače, Radončiću namjestio prvi spletkaroš bh.politike Zlatko Lagumdžija (sa svojim čitavim orkestrom u suštini izrazito zlih ljudi) koji je za sve vrijeme svog “opozicionog mandata” suštinski radio za politiku SDA koja je mogla samo poželjeti “opoziciju” kakvu je predstavljao Lagumdžija i njegova kompanija (Komšić, Hadžić, raznorazni kurteši, murteši…).

Medijska prepucavanja Gregorijan – Radončić trajala su neko vrijeme a u ista se, očito po Radončićevom pozivu, uključio i tadašnji reis Mustafa ef. Cerić koji je Gregorijanu javno čestitao “brak sa suprugom Ooooolgom” dok je Radončić disciplinovao Gregorijana putem “Dnevnog avaza”. Nije prošlo previše dugo vremena a američka administracija povukla je Gregorijana u Vašington i ostavia Radončića, Cerića i družbu da slave “pobjedu”, pokazaće se uskoro Pirovu, nad Gregorijanom ne sluteći kakav će ih obrat scenarija ove priče zadesiti nepunu godinu dana kasnije. Gregorijan je napustio BiH ali je u Interpolovoj bazi podataka ostavio skicu Keljmendijeve bande u čijoj mreži je bila ucrtana i glava Fahrudina Radončića u šta se potpisnik ovog teksta mogao lično uvjeriti prije nekoliko godina.

Iako je i onda i danas bio potpuno ubjeđen kako je upravo on “američki čovjek” te kao takav prvi kandidat za preuzimanje vlasti u BiH, iako to tvrdi javno pokušavajući na taj način osigurati sopstveni unutrašnji mir, Radončiću očito još uvijek nije jasno da je on, zapravo, prva meta američke administracije na Balkanu kojom sada, ali sa Vašingtonske udaljenosti, upravlja niko drugi do nekadašnji Radončićev neprijatelj br.1 – Rafi Gregorijan. I tako dolazimo do 2014. godine, finala Gregorijanove operacije uklanjanja “vojnika Radončića”.

Radončićeva servilnost, da pridobije naklonost američke administracije, bila je preuočljiva za vrijeme njegovog mandata u Ministarstvu sigurnosti BiH. Za američku ljubav, Radončić je javno linčovao i protjerao iranske diplomate, ponižavao Tursku, zabranio odlazak u borbe iz BiH u treće zemlje i generalno na svaki način pokušao da pokaže kako je američki prijatelj. Onima koji Radončića poznaju predugo, a taj sam, bilo je potpuno jasno da njegovim postupcima za svo ovo vrijeme upravlja niko drugi do jedan vrlo važan pokretač ljudske svijesti. Strah!

U ulozi američkog čistača Radončić je uradio onaj posao za Amerikance koji prije njega niko drugi nije htio i kako to obično biva amerikanci su mu se “zahvalili” onako kako su to uradili sa svima onima koje su prethodno iskoristili (Sadam Husein, Gadafi, bin Laden…) – uklonili su ga.

Uskoro, Radončić je završio kao lice sa Keljmendijeve optužnice, osumnjičen za organizovanje ubistva Ramiza Delalića “Ćele”, potencijalni svjedok na suđenju zločinačkoj organizaciji Zijada Turkovića i ličnost koja je svučena u ravan rasprave sa najmizernijim likova sarajevskog blata.

Radončić je, praktično, završio i izgubio svoju utrku za Predsjedništvo BiH i prije formalnog početka predizborne kampanje jer dva suđenja (Turković i Keljmendi) otpočeće u jeku predizborne kampanje a na obadva suđenja Radončićevom ime, očito je, biće prečesto pominjano.

Sve u svemu, Radončića su debelo koštala njegova druženja s Keljmendijem, Naserom Orićem, Ismetom Bajramovićem “Ćelom”, Senadom Šahinpašićem “Šajom” i sličnim, opskurnim likovima podzemlja.

Naravno da je nakon takvih kontakata teško narod ubijediti u svoju “reformatorsku politiku” jer Radončić je, u međuvremenu, postao lice sa optužnice i njegovo ime se uglavnom veže sa najcrnju hroniku. Ipak, na kraju, ovdje treba reći jedno: ako je Fahro Radončić zaista član Keljmedijeve mafije, to će sasvim sigurno biti kraj njegovog pokušaja izgradnje političke karijere.

Međutim kolika god da je Keljmedijeva mafija, treba jasno napisati da je ona minorna naspram mafijaško – zločinačkog Poljinskog klana kojim decenijama rukovodi najveći ratno – poratni zločinac unutarbošnjačke scene Bakir Izetbegović iza kojeg su ostali mnogobrojni leševi, pljačke, otimanja i beskrupuloznost nivoa meksičke mafije. Na kraju, Keljmendijeva mafija nastala je u okviru “pravne države” koju je kreirala Izetbegovićeva SDA i sasvim je jasno da aboliciju za mnogobrojna krivična djela, pranje novca i batinanje ljudi, te elitne lokacije u Sarajevu Keljmendi nije mogao dobiti jer je bio “nezavistan”. Jedno je sigurno: prošlo je vrijeme ljubavi Radončića i Izetbegovića.

Ne tako davno Radončić je plaćao školovanje kćerke Bakira Izetbegovića i davao preko stotinu hiljada maraka za knjige Alije Izetbegovića. Ne tako davno, Izetbegović je govorio o Radončiću kao o najsposobnijem bošnjačkom biznismenu i Radončić je bio medijski batinaš svih Izetbegovićevih protivnika . Sada su obojica, iz ugla onoga drugog, tek mafijaši. Očito je da se ovaj dvojac dobro poznaje. Da vidimo koliko ih poznaje narod.

Semir Halilović
Sarajevo, 16.8.2014
pumica

#3972 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by pumica »

Jos malo o ublehasu ...
Prestao je da govori o nužnosti procesuiranja političkih ubistava, prestao je da se pita ko ih je počinio i ko je stajao iza istih, nije mu padalo na pamet da traži naplatu poreza najvećih poreznih dužnika u Federaciji BiH niti je tražio gonjenje pljačkaške privatizacije. Optužbe koje je izricao protiv SDA počeo je izricati protiv svojih, dojučerašnjih kolega iz opozicije.

Jednostavno govoreći Radončić je pogazio svaki postulat svoje politike činom koaliranja sa SDA čime je, pokazat će se uskoro, pokušavao spasiti svoju kožu od procesuiranja radi čega je BiH unazadio u procesima za, najmanje, nekoliko godina. Ulazak SBB-a u vlast od početka do danas označen je servilnošću kadrova i predsjednika SBB-a prema SDA-u, te popustljivošću koja neumoljivo podsjeća na, možda, najomraženiju političko-foteljašku stranku u historiji bh.višestranačja - Stranku za BiH.
http://bnn.ba/vijesti/radoncic-sam-prot ... g-partnera
Zgoljo

#3974 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Zgoljo »

Jel vracen,jel vracen u pritvor?

Kmeeee......
Android Knego

#3975 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Android Knego »

pumica wrote:Davno pisano ...
SEMIR HALILOVIĆ U KOLUMNI IZNOSI ŠOKANTNE DETALJE O UPLETENOSTI BH. POLITIČARA U KELJMENDIJEV MAFIJAŠKI KLAN

PIŠE: SEMIR HALILOVIĆ

Bila je to 2010. godina kada sam, posmatrajući scenografiju slučaja “Lutka”, napisao kako će Fahrudin Radončić, koji mi se prethodno nanovo predstavio kao “neka vrsta bijelog Obame”, svoju političku karijeru završiti usred procesa koji su tada otpočeli, a ticali su se bande Nasera Keljmendija i čitavog niza optužbi koje se vežu za Keljmendijev mafijaški klan u koji je uvršten i Radončić i to zbog, ni manje ni više, nego ubistva Ramiza Delalića “Ćele”.

Sve je otpočelo još mnogo ranije, odnosno onoga trenutka kada je Radončić došao u sukob sa prvim američkim čovjekom na Balkanu Rafijem Gregorijanom. Taj sukob je, inače, Radončiću namjestio prvi spletkaroš bh.politike Zlatko Lagumdžija (sa svojim čitavim orkestrom u suštini izrazito zlih ljudi) koji je za sve vrijeme svog “opozicionog mandata” suštinski radio za politiku SDA koja je mogla samo poželjeti “opoziciju” kakvu je predstavljao Lagumdžija i njegova kompanija (Komšić, Hadžić, raznorazni kurteši, murteši…).

Medijska prepucavanja Gregorijan – Radončić trajala su neko vrijeme a u ista se, očito po Radončićevom pozivu, uključio i tadašnji reis Mustafa ef. Cerić koji je Gregorijanu javno čestitao “brak sa suprugom Ooooolgom” dok je Radončić disciplinovao Gregorijana putem “Dnevnog avaza”. Nije prošlo previše dugo vremena a američka administracija povukla je Gregorijana u Vašington i ostavia Radončića, Cerića i družbu da slave “pobjedu”, pokazaće se uskoro Pirovu, nad Gregorijanom ne sluteći kakav će ih obrat scenarija ove priče zadesiti nepunu godinu dana kasnije. Gregorijan je napustio BiH ali je u Interpolovoj bazi podataka ostavio skicu Keljmendijeve bande u čijoj mreži je bila ucrtana i glava Fahrudina Radončića u šta se potpisnik ovog teksta mogao lično uvjeriti prije nekoliko godina.

Iako je i onda i danas bio potpuno ubjeđen kako je upravo on “američki čovjek” te kao takav prvi kandidat za preuzimanje vlasti u BiH, iako to tvrdi javno pokušavajući na taj način osigurati sopstveni unutrašnji mir, Radončiću očito još uvijek nije jasno da je on, zapravo, prva meta američke administracije na Balkanu kojom sada, ali sa Vašingtonske udaljenosti, upravlja niko drugi do nekadašnji Radončićev neprijatelj br.1 – Rafi Gregorijan. I tako dolazimo do 2014. godine, finala Gregorijanove operacije uklanjanja “vojnika Radončića”.

Radončićeva servilnost, da pridobije naklonost američke administracije, bila je preuočljiva za vrijeme njegovog mandata u Ministarstvu sigurnosti BiH. Za američku ljubav, Radončić je javno linčovao i protjerao iranske diplomate, ponižavao Tursku, zabranio odlazak u borbe iz BiH u treće zemlje i generalno na svaki način pokušao da pokaže kako je američki prijatelj. Onima koji Radončića poznaju predugo, a taj sam, bilo je potpuno jasno da njegovim postupcima za svo ovo vrijeme upravlja niko drugi do jedan vrlo važan pokretač ljudske svijesti. Strah!

U ulozi američkog čistača Radončić je uradio onaj posao za Amerikance koji prije njega niko drugi nije htio i kako to obično biva amerikanci su mu se “zahvalili” onako kako su to uradili sa svima onima koje su prethodno iskoristili (Sadam Husein, Gadafi, bin Laden…) – uklonili su ga.

Uskoro, Radončić je završio kao lice sa Keljmendijeve optužnice, osumnjičen za organizovanje ubistva Ramiza Delalića “Ćele”, potencijalni svjedok na suđenju zločinačkoj organizaciji Zijada Turkovića i ličnost koja je svučena u ravan rasprave sa najmizernijim likova sarajevskog blata.

Radončić je, praktično, završio i izgubio svoju utrku za Predsjedništvo BiH i prije formalnog početka predizborne kampanje jer dva suđenja (Turković i Keljmendi) otpočeće u jeku predizborne kampanje a na obadva suđenja Radončićevom ime, očito je, biće prečesto pominjano.

Sve u svemu, Radončića su debelo koštala njegova druženja s Keljmendijem, Naserom Orićem, Ismetom Bajramovićem “Ćelom”, Senadom Šahinpašićem “Šajom” i sličnim, opskurnim likovima podzemlja.

Naravno da je nakon takvih kontakata teško narod ubijediti u svoju “reformatorsku politiku” jer Radončić je, u međuvremenu, postao lice sa optužnice i njegovo ime se uglavnom veže sa najcrnju hroniku. Ipak, na kraju, ovdje treba reći jedno: ako je Fahro Radončić zaista član Keljmedijeve mafije, to će sasvim sigurno biti kraj njegovog pokušaja izgradnje političke karijere.

Međutim kolika god da je Keljmedijeva mafija, treba jasno napisati da je ona minorna naspram mafijaško – zločinačkog Poljinskog klana kojim decenijama rukovodi najveći ratno – poratni zločinac unutarbošnjačke scene Bakir Izetbegović iza kojeg su ostali mnogobrojni leševi, pljačke, otimanja i beskrupuloznost nivoa meksičke mafije. Na kraju, Keljmendijeva mafija nastala je u okviru “pravne države” koju je kreirala Izetbegovićeva SDA i sasvim je jasno da aboliciju za mnogobrojna krivična djela, pranje novca i batinanje ljudi, te elitne lokacije u Sarajevu Keljmendi nije mogao dobiti jer je bio “nezavistan”. Jedno je sigurno: prošlo je vrijeme ljubavi Radončića i Izetbegovića.

Ne tako davno Radončić je plaćao školovanje kćerke Bakira Izetbegovića i davao preko stotinu hiljada maraka za knjige Alije Izetbegovića. Ne tako davno, Izetbegović je govorio o Radončiću kao o najsposobnijem bošnjačkom biznismenu i Radončić je bio medijski batinaš svih Izetbegovićevih protivnika . Sada su obojica, iz ugla onoga drugog, tek mafijaši. Očito je da se ovaj dvojac dobro poznaje. Da vidimo koliko ih poznaje narod.

Semir Halilović
Sarajevo, 16.8.2014
s obzirom da je ovo pisano prije zvanicne koalicijske ljubavi izmedju Fahre i Bakira, moze se zakljuciti da prognoze iz teksta bas i nisu pretjerano uskladjene sa stvarnoscu...
Post Reply