Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#2276 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by It_is_a_Leclerc »

pumica wrote:
POČELO JE, POČELO: Tužilaštvo BiH pozvalo na saslušanje Milenka Čičića, biznismena iz Laktaša bliskog Dodiku! :bih:

Milenko Čičić, vlasnik firme 'Kaldera Kompani' iz Laktaša, vrlo blizak Miloradu Dodiku, u četvrtak će, u svojstvu svjedoka, put Tužilaštva BiH - potvrdio je Čičić ATV-u.

...

Očito je da su mnogi iz Režimskih redova spremni da se “pozdrave sa Dodikom”, da su se mnogi već “pozdravili” i da se Dodik, zbog ovakvog ambijenta, već ima smatrati napola uhapšenim! Toliko ga njegovi seizi srčano trpaju u zatvor.

Odmah su mu “natovarili” i Milenka Čičića Kalderu, koji uskoro treba da bude saslušan u Tužilaštvu BiH. Ali ne zbog Dodika, već zbog utaje PDV-a. Riječ je o cca dva miliona KM (sitnica koliko je Kaldera zaista utajio).

Istina, imao bi Kaldera štošta ispričati o poslovima sa Dodikom, o druženjima sa Murom, ali za sada je samo utaja PDV-a. Osim ako ne odluči da Dodika mijenja za utaju.

...

Dodik, koji je ustvrdio da je sve montaža, nijednom režimskom novinaru, nakon poluistina o istrazi protiv njega (istina je da postoji nalog za finansijsku, ali ne i za pretrese objekata), nije poželio nikakvu bolest! Čak ni grip. Ne zato što je prestao biti goropadni primitivac, već što se uplašio.

Sadašnji Dodik nije ni sjenka onog Dodika od prije gotovo sedam godina. Kombinacije na temu “Šta posle Dodika” će dobiti na intenzitetu. Isključivo u režimskim redovima, jer Opoziciji još nije palo na pamet da bi Dodik mogao pasti.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/265 ... odiku.html
Da mi je marka za svaki put kad su Slobodan Vasović & Slobodna Bosna najavili Dodikov kraj, hapšenje, bijeg iz BiH, sad bih postao većinski vlasnik rudnika glinice Birač :D
pumica

#2277 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by pumica »

TRANSPARENCY UPOZORAVA: Pravosudne insitucije rade pod užasnim pritiskom

Transparency International u Bosni i Hercegovini (TI BiH) najoštrije osuđuje pritiske na pravosuđe, koji je posljednjih nekoliko dana dosegao vrhunac izjavama nosilaca najviših državnih funkcija, kojima se direktno nastoji uticati na odluke i rad pravosuđa i stvara atmosfera pravne nesigurnosti.

Posebno su zabrinjavajuće izjave članova Predjsedništva BiH, u kojima se osuđuju institucije pravosuđa, pozivaju da mijenjaju svoje odluke i optužuju da narušavaju vladajuću koaliciju.
Na ovaj način nosioci najviših državnih funkcija izlaze iz okvira svojih nadležnosti, uzimajući tužilačke i sudijske ingerencije u svoje ruke.

TI BiH postavlja pitanje kako predstavnici vlasti mogu govoriti o pravnoj državi, ako se međustranački i koalicioni odnosi stavljaju iznad provođenja zakona i građanima direktno poručuju da zakonske procedure nisu jednake za sve. Time dodatno produbljuju nepovjerenje građana u rad pravosuđa, vodeći se ličnim i partijskim interesima i daju legitimitet miješanju u rad pravosuđa.

U demokratskoj zemlji, u kojoj postoji prinicip vladavine prava, apsolutno je nedopustivo da nosioci državnih funkcija upotrebljavaju svoju poziciju i moć da ostvare neprimjeren uticaj na rad pravosudnih institucija. U konačnici, takvo ponašanje predstavlja krivično djelo.

TI BiH apeluje da se pravosudnim institucijama osigura prostor za nesmetano djelovanje u skladu sa zakonom, bez obzira protiv koga se vode postupci. U protivnom će se dati legitimitet bilo kome u budućnosti da dovodi u pitanje odluke pravosuđa i diskredituje njegov rad, što je veoma opasno za funkcionisanje cjelokupnog ustavnog poretka.

TI BiH isto tako poziva predstavnike međunaordnih misija u zemlji da pruže podršku radu pravosudnih institucija, te da se nedvosmisleno ograde od pojedinaca iz vlastitih redova koji su se u javnosti dovodili u vezu sa eventualnim nezakonitostima, te javno podržavali političke pritiske na pravosudne institucije.
:zzzz:
Idriz

#2278 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Idriz »

U laktasima registrovanih firmi ko da su djevicanska ostrva.
pumica

#2279 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by pumica »

It_is_a_Leclerc wrote:
Da mi je marka za svaki put kad su Slobodan Vasović & Slobodna Bosna najavili Dodikov kraj, hapšenje, bijeg iz BiH, sad bih postao većinski vlasnik rudnika glinice Birač :D
Da je meni marka za svaki put kada si ti fulio ili bar pola marke za svaki put kada si promijenio favorita i pricu.

:-D
pumica

#2280 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by pumica »

APEL AMBASADORICE CORMACK: Pravosuđe mora funkcionirati na neovisan način, bez vanjskih pritisaka
Američka ambasadorica u BiH i predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH uputili su apel javnosti i političarima u BiH da prestanu pritisci na pravosuđe u BiH.

Poziv je upućen na svečanosti u Kantonalnom sudu u Zenici, gdje je ozvaničen početak rada Odjela za podršku svjedocima, jednog od 16 odjela pri sudovima u BiH, koje je uspostavilo Visoko sudsko i tužilačko vijeće, uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih država i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija.

Formiranje odjela za podršku svjedocima izniman je doprinos jačanju pravosuđa koje je u BIH konstantno, posebno posljednjih dana, izloženo otvorenim pritiscima i političara i javnosti.

"To stanje mora se mijenjati", poručila je ambasadorica Maureen Cormack te istakla da pravosudnom sistemu mora biti omogućeno da funkcionira na jedan neovisan i transparentan način, bez vanjskih pritisaka.

"Pritisci na pravosuđe kulminiraju, ali to ne smije i neće utjecati na sudske odluke ni u aktuelnom procesu Fahrudinu Radončiću ni u drugim drugim predmetima iz oblasti korupcije i organiziranog kriminala sa kojima se pravosuđe treba suočiti", poručio je predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija, koji je sa ambasadoricom Cormack prisustvovao otvaranju Odjela za podršku svjedocima u Kantonalnom sudu Zenica.

"Koristim i ovu priliku da pozovem sve političare u ovoj zemlji da prestanu komentiranje krivičnih postupaka koji su u toku jer sasvim sigurno neće pomoći onima na koje se te izjave odnose, a stvaraju jednu lažnu iluziju da oni imaju nekakav utjecaj na ono što se dešava u pravosuđu u BiH", kazao je Tegeltija.

Upitana da komentira navodnu umiješanost uposlenika Ambasade SAD-a u slučaj Radončić, ambasadorica je izjavila kako na to pitanje gledaju ozbiljno i da u suradnji sa pravosudnim organima prave pregled unutar ambasade.

Cormack je kazala kako su uključeni u sve to, ali i da je riječ o unutrašnjim kadrovskim pitanjima.
Idriz

#2281 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Idriz »

pumica wrote:
APEL AMBASADORICE CORMACK: Pravosuđe mora funkcionirati na neovisan način, bez vanjskih pritisaka
Američka ambasadorica u BiH i predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH uputili su apel javnosti i političarima u BiH da prestanu pritisci na pravosuđe u BiH.

Poziv je upućen na svečanosti u Kantonalnom sudu u Zenici, gdje je ozvaničen početak rada Odjela za podršku svjedocima, jednog od 16 odjela pri sudovima u BiH, koje je uspostavilo Visoko sudsko i tužilačko vijeće, uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih država i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija.

Formiranje odjela za podršku svjedocima izniman je doprinos jačanju pravosuđa koje je u BIH konstantno, posebno posljednjih dana, izloženo otvorenim pritiscima i političara i javnosti.

"To stanje mora se mijenjati", poručila je ambasadorica Maureen Cormack te istakla da pravosudnom sistemu mora biti omogućeno da funkcionira na jedan neovisan i transparentan način, bez vanjskih pritisaka.

"Pritisci na pravosuđe kulminiraju, ali to ne smije i neće utjecati na sudske odluke ni u aktuelnom procesu Fahrudinu Radončiću ni u drugim drugim predmetima iz oblasti korupcije i organiziranog kriminala sa kojima se pravosuđe treba suočiti", poručio je predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija, koji je sa ambasadoricom Cormack prisustvovao otvaranju Odjela za podršku svjedocima u Kantonalnom sudu Zenica.

"Koristim i ovu priliku da pozovem sve političare u ovoj zemlji da prestanu komentiranje krivičnih postupaka koji su u toku jer sasvim sigurno neće pomoći onima na koje se te izjave odnose, a stvaraju jednu lažnu iluziju da oni imaju nekakav utjecaj na ono što se dešava u pravosuđu u BiH", kazao je Tegeltija.

Upitana da komentira navodnu umiješanost uposlenika Ambasade SAD-a u slučaj Radončić, ambasadorica je izjavila kako na to pitanje gledaju ozbiljno i da u suradnji sa pravosudnim organima prave pregled unutar ambasade.

Cormack je kazala kako su uključeni u sve to, ali i da je riječ o unutrašnjim kadrovskim pitanjima.
Nemoguce. Ova zena nije kvalifikovana da bude ambasadorica. Brzo javiti u Bijelu kucu. Zar ona ne zna da je sasvim normalno u demokratskim zemljama vrsiti pritisak na pravosuđe?
relativno84

#2282 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by relativno84 »

pumica wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Da je meni marka za svaki put kada si ti fulio ili bar pola marke za svaki put kada si promijenio favorita i pricu.

Image
:D
Tabhana

#2283 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Tabhana »

Zanimljivo listati stranice, negi su edit svoje postove, što bi narod rekao sjebali se. To zabranjeno sarkastično pisati oko hapšenja nekogz političara?

Ovako je i sa Lijanovićem bilo i Budimirom, humor je jedino što nam još ne naplaćaju, a kakva je demokratska država i to će se desiti prije ili kasnije.
starii

#2284 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by starii »

Image
KB9

#2286 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by KB9 »

Samprotivsviju wrote:A ja u zivotu nisam vidio da jedna firma gine oko covjeka koji nema beze sa njima
:mrgreen:
fosna2014

#2287 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by fosna2014 »

pumica wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

On je za SDA. A to kmecanje oko stranaka je samo zbog potrebne koalicije. Zbog toga i nekad valja SDP, nekad DF, pa SBB itd.
Drvosjeca iz Dejcica

#2288 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Meni je Duška Jurišić baš nisko pala, baš na niske grane. :(
Tabhana

#2289 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Tabhana »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Meni je Duška Jurišić baš nisko pala, baš na niske grane. :(
https://www.youtube.com/watch?v=su9LEH1EnHs

:izet:
Mlohavi

#2290 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Mlohavi »

Dat' ce Bog, svanut ce dan. 8)

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2291 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by _BataZiv_0809 »

Šveđanin wrote:
Šveđanin wrote:Ko je onaj Faruk Vele - urednik avaza?

Gledao sam ga sinoc, tip odaje utisak retardirane osobe. I ne zbog toga sta govori, nego kako govori, kao da je ostecen u razvoju, ne moze recenicu sklopiti kako treba. Nije ga valjda toliko utucen zbog privodjenja Radoncica?

Posto obicno na tim mjestima budu dosta prodorne licnosti, jasne, britke, glasne kada iznose svoje misli.
Bio je urednik klix-a jedno kratko vrijeme, pa su ga otjerali.
Bloo
Globalna šefica

#2292 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Bloo »

_BataZiv_0809 wrote:
Šveđanin wrote:

Gledao sam ga sinoc, tip odaje utisak retardirane osobe. I ne zbog toga sta govori, nego kako govori, kao da je ostecen u razvoju, ne moze recenicu sklopiti kako treba. Nije ga valjda toliko utucen zbog privodjenja Radoncica?

Posto obicno na tim mjestima budu dosta prodorne licnosti, jasne, britke, glasne kada iznose svoje misli.
:lol: :lol: :lol:
dobar
Alfons Kauders

#2293 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Alfons Kauders »

Bloo wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Bio je urednik klix-a jedno kratko vrijeme, pa su ga otjerali.
dobar
Sta je smijesno, fakat je bio. :D A tih nekoliko sedmica Klix je podsjecao na Avaz, a pride su se dnevno morale objaviti 2-3 price o Turskoj (u bilo kojoj varijanti, o bilo cemu, kao da kancelarije Klixa imaju pogled na Bosfor)

Ukratko, kvalitetan komad budale.

Iz nekog razloga Klix je vazda birao takve konje za vazne poslove. Prvo su ih Isko i ekipa odrali za rebranding, pa su onda iz nekih meni fakat nedokucivih razloga doveli tog kretena, koji je u svega 2-3 sedmice srozao ionako tanak kvalitet sadrzaja na portalu.

Ja ne bi zaposlio portira ili kafe kuharicu sa radnim iskustvom u Avazu, kamoli jebenog glavnog i odgovornog urednika.
Bloo
Globalna šefica

#2294 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Bloo »

Alfons Kauders wrote:
Bloo wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Bio je urednik klix-a jedno kratko vrijeme, pa su ga otjerali.
dobar
Sta je smijesno, fakat je bio. :D A tih nekoliko sedmica Klix je podsjecao na Avaz, a pride su se dnevno morale objaviti 2-3 price o Turskoj (u bilo kojoj varijanti, o bilo cemu, kao da kancelarije Klixa imaju pogled na Bosfor)

Iz nekog razloga Klix je vazda birao takve konje za vazne poslove. Prvo su ih Isko i ekipa odrali za rebranding, pa su onda iz nekih meni fakat nedokucivih razloga doveli tog kretena, koji je u svega 2-3 sedmice srozao ionako tanak kvalitet sadrzaja na portalu.

Ja ne bi zaposlio portira ili kafe kuharicu sa radnim iskustvom u Avazu, kamoli jebenog glavnog i odgovornog urednika.
*facepalm*
Ja kontah Bata se zajebava
GeeTnT

#2295 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by GeeTnT »

_BataZiv_0809 wrote:

Image

U svom CV nije naveo visokorangiranu poziciju na klixu...helem nejse...

Jos samo da mu pogodimo nik na forumu....lik je 100% aktivan.

Tipujem na Mujicu..
costacurta

#2296 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by costacurta »

Meni nije jasan ovaj termin "Neovisni" na kojem inzistiraju VSTV i inače ovi iz SUDova i tužilaštava?
Nije to samo slučaj kod njih, vole se i ovi šabani iz dekanata, rektorata javnih univerziteta latiti tog termina, ali samo kad se od njih traže da rade ili podnesu izvještaj.
To sam primijetio, ako iko išta njih spomene oni odmah "PRITISAK" Ne možemo raditi pod pritiskom.
Kakvim pritiskom?!
Ko njih financira?
Zar nije logično da taj osnivač traži neki izvještaj o radu?
Ima li toga kod ovih pomenutih?
Tolike se pare poreskih obveznika skrhaju, što za plate, što za regrese, što za kamaru kojekakvih beneficija i dodataka a kad ih neko pita: "Pa dobro, šta ste uradili, čime opravdavate toliki novac koji primate?"
Ono odmah ko mala djeca "kmee kme, pritisak, mi smo neovisni ne možemo raditi".
Gledam onog Telgetiju i Adamovića (jel se tako zove) na ATVu i onog advokata iz BL. Telgetija zapjenio a ovaj ga samo pitao hoćel neko odgovarati za curenje ovih transkripta i hoćetel više nekoga i osuditi koga uhapsite?

Čuj neovisan i to je to. Ne moramo ništa ili skoro ništa da radimo, a vi ako nešto pitate bolje nemojte jer ćemo vas odmah tužiti? Kome? Pa nama :D
Alfons Kauders

#2297 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Alfons Kauders »

Bloo wrote:
Alfons Kauders wrote:
Bloo wrote: :lol: :lol: :lol:
dobar

*facepalm*
Ja kontah Bata se zajebava
Ne, nazalost, nije zajebancija. Fakat su ga doveli, i to taman kada su bili aktuelni oni protesti/paljevine (bezbeli sucajnost)

http://www.klix.ba/vijesti/bih/faruk-ve ... /140228104

Mislim da je ostao nekoliko mjeseci, a onda se vratio u Avaz. Ne znam pozadinu "transfera" ali znam da ljudi koji napuste jednu firmu da bi vodili konkurentsku firmu najcesce sebi guzicom zatvore vrata u prvobitnoj firmi. Ne Vele, on se vratio u Avaz i opet preuzeo kormilo...

Pa se postavlja banalno pitanje: da li je u svojih nekoliko mjeseci u Klixu zapravo radio za interese svog pravog poslodavca - Avaz? :D
Alfons Kauders

#2298 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Alfons Kauders »

GeeTnT wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Image

U svom CV nije naveo visokorangiranu poziciju na klixu...helem nejse...

Jos samo da mu pogodimo nik na forumu....lik je 100% aktivan.

Tipujem na Mujicu..
Nije Mujica.

:D
Samprotivsviju

#2299 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

Alfons Kauders wrote:

Ja bi samo i samo voditeljice sa Alfa tv :D

A sta bi sa onim Fadil Mandalom?

Koji je ono balvan
Last edited by Samprotivsviju on 30/01/2016 10:33, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#2300 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Alfons Kauders »

Samprotivsviju wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ja bi samo i samo voditeljice sa Alfa tv :D
Dobro, da vodim nocni klub, svakako. :D Ali bavim se nekim drugim stvarima... :D (nazalost)
Post Reply