Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post Reply
Šunj

#2126 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Šunj »

Moj odgovor na sve ovo sto se desava, posto mi moderatori prijete da ce me banovati:
Image

Image
Last edited by Šunj on 29/01/2016 15:51, edited 1 time in total.
eltroxin

#2127 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by eltroxin »

Mlohavi wrote:
eltroxin wrote: Jeli ovo ona Dženana Čamdžić? :lol:
Nije mi poznato, al' sve kontam da su mogli uzeti jos koju stotinu da je bila neka zenska. :oops:
http://forum.klix.ba/dzenana-camdzic-di ... 03742.html
Idriz

#2128 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Idriz »

JoseMujica wrote::lol: :lol: :lol: :lol: Tornjak udara svim sredstvima...rukavice su skinute i maske su pale....sve je u igri od boraca do pemzionera :roll:
Novi potez Vlade FBiH: Resorno ministarstvo traži smanjenje penzija za 10 posto
no gle ćuda...ko li je resorni ministar rada i socijalne politike Pederacije :?:

VESKO DRLJAČA :shock: več pogadžate kadar SBB-a

situvacija postaje zabavna tako da bi moga ovaj obraćun Tornjak vs. Don Neonko zasjeniti svaki reality

Takmice se u reformama.
JThomas

#2129 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JThomas »

JoseMujica wrote::lol: :lol: :lol: :lol: Tornjak udara svim sredstvima...rukavice su skinute i maske su pale....sve je u igri od boraca do pemzionera :roll:
no gle ćuda...ko li je resorni ministar rada i socijalne politike Pederacije :?:

situvacija postaje zabavna tako da bi moga ovaj obraćun Tornjak vs. Don Neonko zasjeniti svaki reality
ja mislim da u stvarnosti to traže oni koji namiruju poveliku i sve veću razliku između onoga što skupimo i onoga što se mora poplaćati.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2130 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JoseMujica »

eltroxin wrote:
Mlohavi wrote:
eltroxin wrote: Jeli ovo ona Dženana Čamdžić? :lol:
Nije mi poznato, al' sve kontam da su mogli uzeti jos koju stotinu da je bila neka zenska. :oops:
http://forum.klix.ba/dzenana-camdzic-di ... 03742.html

jel ko upratio da li se Đeni oglasila?
Mlohavi

#2131 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Mlohavi »

Boga mi ovi se namjeravaju pravo posutati. 8)

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dokument ... /160129079
Dokument koji je ministar rada i socijalne politike FBiH Vesko Drljača poslao Upravnom odboru Federalnog zavoda PIO jasno pokazuje da se insistiralo na dosljednoj primjeni člana 51 Zakona o PIO, što bi dovelo do smanjenja penzija od 10 posto. Ipak, premijer FBiH Fadil Novalić garantuje da smanjenja neće biti.

http://www.avaz.ba/clanak/217064/minist ... nformacija
MINISTAR DRLJAČA: Nema govora o smanjenju penzija, to je dezinformacija!
Last edited by Mlohavi on 29/01/2016 16:02, edited 1 time in total.
Haris.ba

#2133 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Haris.ba »

Banksy wrote:Potpredsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) Ružica Jukić podnosi prijavu Uredu disciplinskog tužioca VSTV-a i Tužilaštvu FBiH protiv nepoznatih lica iz Suda, Tužilaštva ili Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH zbog kršenja Zakona o krivičnom postupku BiH.
Povreda tajnosti postupka
Član 237.
(1) Ko neovlašteno drugom otkrije činjenicu ili sredstvo koje sadrži informaciju i u čiji je posjed došao iz istražnog,
sudskog, prekršajnog ili upravnog postupka pred institucijama Bosne i Hercegovine, a što se po zakonu ne smije
objaviti ili je odlukom Suda Bosne i Hercegovine ili od strane ovlaštenog lica označeno kao tajni podatak,
kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
(2) Ko neovlašteno objavi, posreduje u objavljivanju, omogući objavljivanje ili učini dostupnim činjenicu ili sredstvo
koje sadrži informaciju i u čiji je posjed došao iz istražnog, sudskog, prekršajnog ili upravnog postupka pred institucijama Bosne i Hercegovine, a što se po zakonu ne smije objaviti ili je odlukom Suda Bosne i Hercegovine ili od
strane ovlaštenog lica označeno kao tajni podatak,
kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

E sad. Šta se ne smije po zakonu objaviti? :D
Drvosjeca iz Dejcica

#2134 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

dječak sa šibicama wrote:
Sjedim neki dan u nekom drustvu, bjese tema Radoncic i hapsenje, jedan lik za kojeg znam da je teski titoist, razocarani SDPovac, podje braniti Radoncica kao "ma ovo je politicki, Bakir stoji iza svega, treba Bakira u zatvor, Radoncic je sitna riba" i jos rece da ce potpisati peticiju za Fahru.

Sta da mu covjek kaze.
A ništa. Kod mene jedan od ukućana brani Fahru sa istom pričom, ja gledam i ne mogu da vjerujem. :shock: Nisam ništa odgovorio. :roll:
Matzan

#2135 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Matzan »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Sjedim neki dan u nekom drustvu, bjese tema Radoncic i hapsenje, jedan lik za kojeg znam da je teski titoist, razocarani SDPovac, podje braniti Radoncica kao "ma ovo je politicki, Bakir stoji iza svega, treba Bakira u zatvor, Radoncic je sitna riba" i jos rece da ce potpisati peticiju za Fahru.

Sta da mu covjek kaze.
A ništa. Kod mene jedan od ukućana brani Fahru sa istom pričom, ja gledam i ne mogu da vjerujem. :shock: Nisam ništa odgovorio. :roll:

Ako je žena u pitanju, šij zelenu beretku za proteste. :mrgreen:
spreca

#2136 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by spreca »

Dali se vama cini da je Covic zacero Zuci do jaja uvodjenjem Faraona u vlast a izgonom DFa.....DF je bio velika prepreka HDZ-u i Jugoslovenu u njegovim nakanama....a Faraon ce samo biti izkoristeni kurton
Haris.ba

#2137 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Haris.ba »

It_is_a_Leclerc wrote:
O'zone wrote::zzzz:
It_is_a_Leclerc wrote:Selam ćete vi vremenima kad se novinare privodilo jer pišu o radu državnih ustanova ;)

Samo morate shvatiti da je Avaz privatna kompanija, i da imaju pravo da pišu i rade šta hoće, kao što vi imate pravo da kupite ili ne kupite ono što oni proizvode. Pa nije to državna televizija da je mi financiramo, pa protestujemo protiv njihovog nerada. A što se komentiranja rada pravosuđa tiče, ja bih volio da mi neko pokaže kojim je pravilnikom, zakonom ili uredbom određeno da je zabranjeno ili kažnjivo komentirati rad Tužilaštva i Suda BiH ?! To nigdje na svijetu nema. Dapače, sudske odluke su vrlo često predmet najrazličitijih medijskih osporavanja i analiziranja. Gospoda iz Tužilaštva i Suda, kao i drugih institucija, bi se trebali navikavati da će ih građani i mediji komentirati dok god im ti isti građani daju platu.

Simple as that.
Možeš ti osporavati studijske odluke, verbalno i aktima odnosno podnošenjem žalbi prema visim sudskim i državnim istančana ali... Ne možeš sud nazivati mafijaškom organizacijom jer je to državna institucija ako već imaš nekakve dokaze bujrum podastri ih ali korištenje izjava tipa mafija, mafijaška organizacija i sl što koristiti Dzon-lagic se komotno može nazvati kaznenim djelom ne poštivanja suda i institucija države.
Naravno da mozes. To kd i ne postoji. Svako ima pravo da javno govori o radu institucija sta zeli. Odluke suda se moraju provoditi i neprovodjenje istih jeste kazneno djelo.
Slažem se sa "It_is_a_Leclerc". Sud i tužilaštvo se malo ponašaju ko uvrijeđene mlade. Jedini način uticaja koji političari smiju imati na sud jeste donošenje zakona i budžet. Za ostale nezakonite uticaje se samo tužilaštvo i sud trebaju pobrinuti - optužnicama, a ne kukanjima. Ja da se pitam, ja bih i više pisao o sudijama i tužiocima. Sve dok dobijaju platu sa budžeta - javni interes postoji.

To što izađe glasnogovornik neke stranke i kaže "mafija u pravosuđu"? Ko se pronađe prozvan - neka ga tuži za klevetu. :D

SBB sada može da promjeni član 7. Zakona o sudovima BiH, i tako riješi mnoge stvari. :D
Legalni uticaj na rasformiranje pravosudnih institucija. :-D

A da se zna šta se Fahri stavlja na teret:

Ometanje rada pravosuđa
Član 241.
(1) Ko koristi fizičku silu, prijetnju, zastrašivanje ili obećava, nudi ili daje nedopuštenu korist, kako bi naveo na
davanje lažanog iskaza ili spriječio davanje iskaza ili izvođenje dokaza u krivičnom postupku koji se vodi po zakonu
Bosne i Hercegovine,
kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine.
(2) Ko koristi fizičku silu, prijetnju ili zastrašivanje kako bi spriječio sudiju, tužitelja ili službenu osobu organa za
provođenje zakona da vrše službenu dužnost u vezi s krivičnim postupkom koji se vodi po zakonu Bosne i Hercegovine,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
Drvosjeca iz Dejcica

#2138 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Matzan wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Sta da mu covjek kaze.

Ako je žena u pitanju, šij zelenu beretku za proteste. :mrgreen:
:lol: Jok, žena hAperisana od politike.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2139 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JoseMujica »

spreca wrote:Dali se vama cini da je Covic zacero Zuci do jaja uvodjenjem Faraona u vlast a izgonom DFa.....DF je bio velika prepreka HDZ-u i Jugoslovenu u njegovim nakanama....a Faraon ce samo biti izkoristeni kurton
:thumbup:

sreča pa Miću još ne uvedoše :roll:

zamisli samo sad kakva bi to haranga bila na Sud i Tužilaštvo BiH
Drvosjeca iz Dejcica

#2140 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

spreca wrote:Dali se vama cini da je Covic zacero Zuci do jaja uvodjenjem Faraona u vlast a izgonom DFa.....DF je bio velika prepreka HDZ-u i Jugoslovenu u njegovim nakanama....a Faraon ce samo biti izkoristeni kurton
Pa naravno, Fahro će sve uraditi za novac, položaj i uticaj dok bi sa Željkom to išlo mnogo teže.
jao_situacije

#2141 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by jao_situacije »

dobojlija81 wrote:Kakav je ovaj lik Švrakić?
meščini da bi proteste organizovao i kad bi mu karadžic uletio koju marku
Nabijem ga tuki
seljak kabadahija, nosa pištolj za pasom
sin mu pucao po que pasa sa delalićem juniorom
drži nekakve motelčiće i kafane
http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... g-pucnjave

kad mu vidiš facu sve ti je jasno
Image
spreca

#2142 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by spreca »

Dali je Zuco toliko glup i ima tako slabe savjetnike da to nisu mogli predvidjeti..........a mozda stvarno i on bi htio Trokutbosnjakistan.......dali u znanju ili ne znanju mislim da nam je Zuco najveca opasnost....kako @Mujica rece fala bogu sto i Krmoglavog ne uvedose u vladu
spreca

#2143 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by spreca »

jao_situacije wrote:
dobojlija81 wrote:Kakav je ovaj lik Švrakić?
meščini da bi proteste organizovao i kad bi mu karadžic uletio koju marku
Nabijem ga tuki
seljak kabadahija, nosa pištolj za pasom
sin mu pucao po que pasa sa delalićem juniorom
drži nekakve motelčiće i kafane
http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... g-pucnjave

kad mu vidiš facu sve ti je jasno
Image
postenjacina prava :lol: :lol: :lol:
Idriz

#2144 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Idriz »

spreca wrote:Dali je Zuco toliko glup i ima tako slabe savjetnike da to nisu mogli predvidjeti..........a mozda stvarno i on bi htio Trokutbosnjakistan.......dali u znanju ili ne znanju mislim da nam je Zuco najveca opasnost....kako @Mujica rece fala bogu sto i Krmoglavog ne uvedose u vladu
Sta nisu mogli predvidjeti?
spreca

#2146 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by spreca »

Idriz wrote:
spreca wrote:Dali je Zuco toliko glup i ima tako slabe savjetnike da to nisu mogli predvidjeti..........a mozda stvarno i on bi htio Trokutbosnjakistan.......dali u znanju ili ne znanju mislim da nam je Zuco najveca opasnost....kako @Mujica rece fala bogu sto i Krmoglavog ne uvedose u vladu
Da Covke polako sve grabi pod sebe i polako stvara plodno tlo za svoje zamisli i da Bosnjaci sluze samo za provodjenje njegovih zamisli....Zar to nije vidljivo?.....pa vidis da je situacijom apsolutno zadovoljan i prakticno ga nigdje nema javno.........prije je iskao iz svake konzerve
Trebam te

#2147 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Trebam te »

JThomas wrote:

ja mislim da u stvarnosti to traže oni koji namiruju poveliku i sve veću razliku između onoga što skupimo i onoga što se mora poplaćati.
Farma ce biti nista za njih :D :izet:
Idriz

#2148 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Idriz »

spreca wrote:
Idriz wrote:
Da Covke polako sve grabi pod sebe i polako stvara plodno tlo za svoje zamisli i da Bosnjaci sluze samo za provodjenje njegovih zamisli....Zar to nije vidljivo?.....pa vidis da je situacijom apsolutno zadovoljan i prakticno ga nigdje nema javno.........prije je iskao iz svake konzerve
Moj Spreca, pa Hrvati manipulisu Bosnjacima od 1990 i prvog vezivanja zastava. 26 godina kasnis.
Trebam te

#2149 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Trebam te »

Zuco je podobro glup, frajer nije za politike uopste!!! Najgore je sto je glup a nece da prizna i makne se. Haj ubujedi glupog da ne zna? Neces lahko :run:

:bih:
Post Reply