Uspomene u plamenu vatre....

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Bumbar

Post by Bumbar »

Lace wrote:[

ma mace su cudo..sinoc udjoh u kuhinju..mrak ...upalim svjetlo kad ona moja zuta lutka dofurao lopticu i ganja po kuhinji u mraku...svi spavaju, on se igra :D onda pocne da se mazi...izvrne se na ledja i prica mi nesto :D :)

a sto se tice uspomena...slike...ali toliko ih je da ih ne bih mogla sve ponjeti...5 velikih albuma, 3 mala...i jedno 500-600 na kompu...najlakse bi bilo ono s kompa snimiti i furaj ...al zao bi mi bilo onih starijih...nastalih uglavnom od 95-e naovamo
hehehe...budalica :)...

ja sam stvarno skontala da moram odvojiti vrijeme da skeniram...:S...a i o sefu sam razmisljala...hmmm
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Bumbar wrote:ja sam stvarno skontala da moram odvojiti vrijeme da skeniram...:S...a i o sefu sam razmisljala...hmmm
Bumbi, ne razmisljaj dugo nego to uradi, jer nikad se ne zna.
ja sam ljetos isla i pokupila neke stvari iz sefa (dan-dva prije putovanja u Bosnu), zaboravim stvari vratiti i dok sam bila na odmoru desilo se sta se desilo sa stanom gdje je trunkica falila da dodje do pozara.
znaci radi moje nepaznje mogla sam jos jednom ostati bez slika.
sada vise ne cekam ni dana, nego stvari radim odmah kad mi je skener pri ruci (mada se ne mogu hvaliti da sam nesto vrijedna, imam i ja posla i posla da totalno sve skeniram, ali svaki dan je bolje i bolje). :)
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

neko rece da su mu vaznije one slike koje nosi u sebi....
naravno da su one vaznije, ali dzabe, covjeku s vremenom blijede sjecanja koja nosi u sebi, zato i ima te fotografije da ga sjecaju na neke momente od ranije.. ili hajd ti objasni djetetu koje je imalo svega nekoliko godina kako su izgledali neki blizi clanovi porodice kojih vise nazalost nema?

zbog toga slike nosim prvo, zatim novac i pasos!
anais_nin

Post by anais_nin »

cHupjahalic@ wrote:
Bumbar wrote:ja sam stvarno skontala da moram odvojiti vrijeme da skeniram...:S...a i o sefu sam razmisljala...hmmm
Bumbi, ne razmisljaj dugo nego to uradi, jer nikad se ne zna.
ja sam ljetos isla i pokupila neke stvari iz sefa (dan-dva prije putovanja u Bosnu), zaboravim stvari vratiti i dok sam bila na odmoru desilo se sta se desilo sa stanom gdje je trunkica falila da dodje do pozara.
znaci radi moje nepaznje mogla sam jos jednom ostati bez slika.
sada vise ne cekam ni dana, nego stvari radim odmah kad mi je skener pri ruci (mada se ne mogu hvaliti da sam nesto vrijedna, imam i ja posla i posla da totalno sve skeniram, ali svaki dan je bolje i bolje). :)
chupka divna ideja :oops: i u pravu si....fakat vrijedno truda :roll: ja sam to nekad davno uradila s dijelom slika, ali nikako da negdje na sigurno odlozim kopije CDova/DVDova na kojima su slike :roll:

meni uvijek na pamet padnu knjige :roll: koliko truda, koliko ljubavi je ulozeno u sakupljanje istih....koliko je dragih ljudi potrosilo vrijeme, energiju, napisalo posvetu...koliko lijepih trenutaka, koliko beskrajno vrijednih uspomena lezi sakriveno na tim stranicama.....da, mogu kupiti novu knjigu, ali nije to isto :roll: i da, gubilo se sve i svasta tokom rata :roll: gubitci voljenih osoba se nikad ne mogu mjeriti gubitkom stvari, nije to cak ni na istoj planeti desavanja....ali sjecanja koja gubimo :roll: da li uopste vrijedi pokusati ih sacuvati od zaborava....

naravno razlicite "lekcije" iz ratnog iskustva....ne vezati se vise za materijalne stvari....neki su to cak prenijeli u "ne vezati se vise ni za ljude" :roll: al' ja eto i dalje ludo i sentimentalno cuvam uspomene od zaborava....cuvam kutije sa pismima....cuvam slike....cuvam sitnice :roll: razglednice.....al' eto posebno pisma :roll: uvijek mi ta kutijetina sa pismima padne na pamet kad se pomene vatra.....

Slaba sam na sentimentalu :roll: necu nauciti ni iz miliona lekcija :oops:
kekec

Post by kekec »

Zauzima malo prostora, a u nju se moze dosta slika (dokumenata) ubaciti :

Image
King Kikapu

Post by King Kikapu »

ukoliko bi zaprijetila prirodna nepogoda, tehničko-tehnološka, ekološka i druga nesreća ili ratna opasnost samo bih zaprtio laptop (pored kesa i dokumenata i najlon kese sa presvlakom). u njemu mi je sve bitno, rukopisi, fotke, video, naprdjivanja i hiljadujedna druga sitnica.
Post Reply