Uspjesni bosanci i hercegovci u svijetu 2010

Post Reply
stari grad Visegrad

#1 Uspjesni bosanci i hercegovci u svijetu 2010

Post by stari grad Visegrad »

Ne znam gdje da uvrstim ovu temu.

Ali je zamisao da na ovom trejdu sakkupljamo sve uspjesne i poznate bosance i hercegovce u svijetu, sve gradjane BiH.

Evo da zapocnema sa danasnjim fenomenom:

Tarik Kaljanac ponio titule najljepšeg manekena na svijetu osvojio je i drugu nagradu za najbolje tijelo na ovom prestižnom takmičenju.

Model 2010 u Venezueli ponosno je ponio titulu najljepšeg muškarca na svijetu. Krunu najljepšeg muškarca mladi bosanskohercegovački maneken osvojio je zahvaljujući glasovima žirija, ali i zahvaljujući publici koja je glasala putem interneta.

http://www.sarajevo-x.com/lifestyle/mod ... /100510060
behavac

#2 Re: Uspjesni bosanci i hercegovci u svijetu 2010

Post by behavac »

A ti od svih ljudi...kao prvog iz BIH nadje manekena...znas ti da je ovo Balkan... :dance:
:P
vidividi

#3 Re: Uspjesni bosanci i hercegovci u svijetu 2010

Post by vidividi »

Evo još jedan maneken:

Boris Tadić, rođ. 15.01.1958 u Sarajevu, BiH

Prilično uspješan i poznat Sarajlija :D
stari grad Visegrad

#4 Re: Uspjesni bosanci i hercegovci u svijetu 2010

Slucajnio se deslio da je prvi maneken, to je od danas i dasnjih vijesti.
Vivaldi kontam tvoju asocijaciju, B.T. je rodjen u Sarajevo, ali on nije sarajlija niti bosanac niti hercegovac.
I ja da sam rodjen u Rimu nisam time ni rimljanin ni talijan. Uostalom tema o Srbiji postoji.
Nemojte svasta trpati u temu, ipak smo ozboljni ljudi. :)
Banja Luka

#5 Re: Uspjesni bosanci i hercegovci u svijetu 2010

Post by Banja Luka »

Pozdravljam otvaranje teme, ali kao sto behavac rece, gdje bas manekena. Nema to veze sa Balkanom, ali porediti nekog manekena ili fudbalera sa nekim naucnikom, piscem, scenaristom, reziserom... Ma bjaaaaaaaaaaaaaziiii....
vrhbosna

#6 Re: Uspjesni bosanci i hercegovci u svijetu 2010

Post by vrhbosna »

Murat Šabanović
Šaner

#7 Re: Uspjesni bosanci i hercegovci u svijetu 2010

Post by Šaner »

nikola spiric zbog promovisanja BiH u kini :D
dezurni_ucenik

#8 Re: Uspjesni bosanci i hercegovci u svijetu 2010

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 11:52, edited 1 time in total.
osa

#9 Re: Uspjesni bosanci i hercegovci u svijetu 2010

Post by osa »

ovaj gospodin bi trebao ući u tu kategoriju....

Zoran Puljić dobitnik nagrade Schwab fondacije
Zoran Puljić, direktor Fondacije "Mozaik" iz Bosne i Hercegovine, proglašen je na Svjetskom ekonomskom forumu za društvenog poduzetnika godine centralne i istočne Evrope.

Zoran PuljićPrestižno priznanje Schwab fondacije Zoranu Puljiću je uručila Hilde Schwab, predsjednica Fondacije Schwab, tokom sastanka vodećih društvenih poduzetnika iz Evrope koji se održava u Bruxellesu.

Proces istraživanja i odabira “Društvenog poduzetnika godine” centralne i istočne Evrope rađen je u suradnji s Boston Consulting Groupom (BCG).

Zoran Puljić učestvuje na Svjetskom ekonomskom forumu u Bruxellesu kao jedini predstavnik iz BiH. On je dobio poziv za učešće na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, gdje se okupljaju vodeći poslovni ljudi, političari, intelektualci i novinari kako bi raspravljali o trenutnim svjetskim problemima.

Pored foruma u Davosu, stigao je i poziv za učešće na bliskoistočnom i azijskom skupu Svjetskog ekonomskog foruma.

Zoran Puljić će 12. maja ove godine prisustvovati važnom skupu u Beču čiji je domaćin dobitnik Nobelove nagrade
Muhammed Yunus.

- Jako sam ponosan i sretan što sam na Svjetskom eknomskom forumu (WEF) u Bruxellesu proglašen društvenim poduzetnikom godine u centralnoj i istočnoj Evropi. To za mene predstavlja dokaz da je devet godina rada i zalaganja u Fondaciji Mozaik bilo ispravno, a naravno daje dodatnu motivaciju za budućnost. Kao član WEF Schwab mreže pozvan sam na sljedeći Svjetski ekonomski forum u Davos te regionalne ekonomske forume u Kinu i na Bliski istok. Potrudit ću se na ovim forumima donosiocima odluka u EU i drugim zemljama dati konkretne pozitivne primjere ekonomskih i društvenih događanja, što je svakako jako važno za BiH u ovom momentu - riječi su Zorana Puljića.
The Nightwatchman

#10 Re: Uspjesni bosanci i hercegovci u svijetu 2010

Post by The Nightwatchman »

osa wrote:ovaj gospodin bi trebao ući u tu kategoriju....

Zoran Puljić, direktor Fondacije "Mozaik" iz Bosne i Hercegovine, proglašen je na Svjetskom ekonomskom forumu za društvenog poduzetnika godine centralne i istočne Evrope.

Zoran PuljićPrestižno priznanje Schwab fondacije Zoranu Puljiću je uručila Hilde Schwab, predsjednica Fondacije Schwab, tokom sastanka vodećih društvenih poduzetnika iz Evrope koji se održava u Bruxellesu.

Proces istraživanja i odabira “Društvenog poduzetnika godine” centralne i istočne Evrope rađen je u suradnji s Boston Consulting Groupom (BCG).

Zoran Puljić učestvuje na Svjetskom ekonomskom forumu u Bruxellesu kao jedini predstavnik iz BiH. On je dobio poziv za učešće na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, gdje se okupljaju vodeći poslovni ljudi, političari, intelektualci i novinari kako bi raspravljali o trenutnim svjetskim problemima.

Pored foruma u Davosu, stigao je i poziv za učešće na bliskoistočnom i azijskom skupu Svjetskog ekonomskog foruma.

Zoran Puljić će 12. maja ove godine prisustvovati važnom skupu u Beču čiji je domaćin dobitnik Nobelove nagrade
Muhammed Yunus.

- Jako sam ponosan i sretan što sam na Svjetskom eknomskom forumu (WEF) u Bruxellesu proglašen društvenim poduzetnikom godine u centralnoj i istočnoj Evropi. To za mene predstavlja dokaz da je devet godina rada i zalaganja u Fondaciji Mozaik bilo ispravno, a naravno daje dodatnu motivaciju za budućnost. Kao član WEF Schwab mreže pozvan sam na sljedeći Svjetski ekonomski forum u Davos te regionalne ekonomske forume u Kinu i na Bliski istok. Potrudit ću se na ovim forumima donosiocima odluka u EU i drugim zemljama dati konkretne pozitivne primjere ekonomskih i društvenih događanja, što je svakako jako važno za BiH u ovom momentu - riječi su Zorana Puljića.
osa je zoran puljić :D
vivaldi

#11 Re: Uspjesni bosanci i hercegovci u svijetu 2010

Post by vivaldi »

stari grad Visegrad wrote:Vivaldi kontam tvoju asocijaciju
Forumash je @vidividi, pa i mene cak buni :-D
Moj doprinos temi - dr. Milomir Ninkovic (a jos i sarajlija :D
http://www.bihinfo.com/izjave/25-neobi- ... jemaj.html
HORN1

#12 Re: Uspjesni bosanci i hercegovci u svijetu 2010

Post by HORN1 »

The Nightwatchman wrote:
osa wrote:ovaj gospodin bi trebao ući u tu kategoriju....

Muhammed Yunus.

osa je zoran puljić :D
Osa je dobar na forumu i nije važno tko je.Ako je onda još bolje nek ima što više kvalitetnih i uspješnih forumaša.
Čestitke Zoranu Puljiću na uspjehu.
stari grad Visegrad

#13 Re: Uspjesni bosanci i hercegovci u svijetu 2010

Haris Hrle – Čista petica
Veličina slova: S. Ć. 21/05/2010 00:41:00
U jednoj od najstarijih kinosala na svijetu - bečkom Breitenseer Lichtsu, počelo je prikazivanje dokumentarnog filma "Srebrenica 360°" austrijsko-švicarskih rediteljica Renate Metzger-Breitenfellner i Conny Kipfer. Kako smo već pisali šta znači i predstavlja ovo otvaranje, nemamo namjeru ponavljati.

Ono što želimo istaknuti je snažan angažman bh. ambasadora u Austriji Harisa Hrle koji sve stiže popratiti i organizirati. Hrle pored svega ima odličan osjećaj za bosanskohercegovačku kulturu pa i na taj način uspješno i probojno predstavlja Bosnu i Hercegovinu. "Na polju književnosti, muzike, filma, slikarstva, Bosna se izrazila na najbolji način i profilirala se kao kulturna regionalna snaga. Njena stopljena jedinstvenost je i njena univerzalnost. Nema entitetskih kultura niti kulture Brčko distrikta, postoji samo jedinstvena bosanskohercegovačka kultura koja se nužno mora više koristiti u diplomatskom predstavljanju Bosne i Hercegovine i u okviru instrumentarija koji nam stoji na raspolaganju na polju kulturne diplomatije", riječi su za čistu peticu amabasdora Hrle.
Post Reply