"uspjesne zene" i "uspjesni muskarci" be
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
istanbul sonbahar
#1 "uspjesne zene" i "uspjesni muskarci" be
Na pocetku moram priznati da nisam bas vicna pisanju tema na forumima kao i da je o ovoj temi mozda bilo govora ranije, ali me zivo interesuje vase misljenje i iskustva. Naime, smatram se prilicno uspjesnom mladom zenom, pri tome ne mislim samo na diplomu, auto i nekretnine, vec na neke druge osobine koje cine covjeka covjekom a zenu zenom, da ne nabrajam, jer nije rijec samo o meni.
Uglavnom, da ne duzim, interesuje me sta fali nasim finim, dobro odgojenim i pristojnim muskarcima, koji izgleda znaju samo uputiti pogled u prolazu, nasmijati se, okrenuti za tobom i tu se sva prica na zalost zavrsava, dok im je istovremeno zivotopis pun detalja "kako su, gdje su i s kim su", u sta licno sumnjam. Sta im fali pa ne znaju prici djevojci?
Trazim odgovor na pitanje gdje je nestala muska inicijativa, gdje je nestala muskost (ali ona normalna, ne moramo odmah na temu sexa) i da li je danas stvarno doslo vrijeme da zene pored svega moraju i to pitanje zabavljanja i braka uzeti u svoje ruke?
Mislim, nisam ocajna, ali hey, zivot ide....
Uglavnom, da ne duzim, interesuje me sta fali nasim finim, dobro odgojenim i pristojnim muskarcima, koji izgleda znaju samo uputiti pogled u prolazu, nasmijati se, okrenuti za tobom i tu se sva prica na zalost zavrsava, dok im je istovremeno zivotopis pun detalja "kako su, gdje su i s kim su", u sta licno sumnjam. Sta im fali pa ne znaju prici djevojci?
Trazim odgovor na pitanje gdje je nestala muska inicijativa, gdje je nestala muskost (ali ona normalna, ne moramo odmah na temu sexa) i da li je danas stvarno doslo vrijeme da zene pored svega moraju i to pitanje zabavljanja i braka uzeti u svoje ruke?
-
patrius
Ah,draga moja @istanbulko,vidis,men s' cini da je ta negdasnja muska inicijativa iliti,kako velis,muskost,nestala u danasnjoj zenskoj agresivnosti i "nasrtljivosti".Dame ce,kojih je danas veoma malo,i sve ih je,rek'o bi',manje i manje iz dana u dan,oprostiti.
Zene su,uglavnom,vec uzele "stvar" u svoje ruke,ali ne onu o kojoj govoris,medjutim,vjerujem da pretpostavljas na koju stvar mislim
Tu lezi razlog zasto su muskarci danas sve manje "motivisani".Ovo je moj licni,dakle,subjektivan stav,ali,ipak,mislim da su zene "krive" za danasnju musku "nezainteresiranost" u tom pogledu.Jednostavno,nema izazova,u pravom smislu rijeci,jer,nazalost,postoji mnostvo onih koje vrlo rado "nasjedaju" na prvu,eventualno na drugu.Strasno,tuzno i zalosno
Muskarci(uslovno receno muskarci,je li?)danas olako dolaze do "onoga",pa stoga nemaju "nadahnuca" za inicijativu.A tome su podjednako,cak bih rekao i vise,krive zene.Da,nazalost,to je tako...ja oko toga nemam nikakve dileme...samo se nadam da ovo nece biti krivo protumaceno.
- anais_nin
a sto ste se okomile na muske u zadnje vrijeme
nichu teme ko gljive o zenskom nezadovoljstvu muskima
I muskaraca kao i zena ima svakakvih
da je jednostavno i lako ostvariti dobru vezu ili brak, otkriti ljubav, susresti osobu koju nam zaista odgovara, pa svi bi bili u vezama i vezicima u kojima cvjetaju ruze
imaju svoju svrhu i ovi periodu kad se ogledas i vidis sta i cega sve ima oko tebe...
Zene se zale na inertnost muskog roda, medjutim meni je jednako neprivlacno kada je frajer toliko "izverziran" u tom prilazenju da pali/gasi sharm ko da je na prekidac, i kad glatko i uvjezbano servira naocigled dobru, a u stvari genericku pricu
prema tome "be careful what you wish for"
Uz to apropos tih "prilazaka" , da, zene se osjete "pozeljne" zbog istih, zele biti zavedene, sarmirane, "pokupljene"
kod mene je uvijek bilo obrnuto
bude nekad simpa tih prilaza/upada, ali uvijek mi je bilo milije kad je upoznavanje bilo spontano, nenametljivo.....zavodjenje i sharm treba da udju u igru tek kad me se upozna
tj jednom kad igra vec zapocne
a da bi igra zapocela potrebno je DVOJE
isto kao i za tango
moj savjet: prestani razmisljati o inertnim muskarcima - igraj se s onima koji su vec oko tebe
po mogucnosti samo s jednim od njih
P.S. nije vise pitanje ko kome prvi prilazi....ali vole i muskarci da ih se zavede
danasnje zene ne trose bas previse energije na to
steta 
I muskaraca kao i zena ima svakakvih
Zene se zale na inertnost muskog roda, medjutim meni je jednako neprivlacno kada je frajer toliko "izverziran" u tom prilazenju da pali/gasi sharm ko da je na prekidac, i kad glatko i uvjezbano servira naocigled dobru, a u stvari genericku pricu
Uz to apropos tih "prilazaka" , da, zene se osjete "pozeljne" zbog istih, zele biti zavedene, sarmirane, "pokupljene"
moj savjet: prestani razmisljati o inertnim muskarcima - igraj se s onima koji su vec oko tebe
P.S. nije vise pitanje ko kome prvi prilazi....ali vole i muskarci da ih se zavede
- Bosanac sa dna kace
#7 Re: "uspjesne zene" i "uspjesni muskarci"
a sta rece , u Stamoblu si na Bosforu, ha?istanbul sonbahar wrote:Na pocetku moram priznati da nisam bas vicna pisanju tema na forumima kao i da je o ovoj temi mozda bilo govora ranije, ali me zivo interesuje vase misljenje i iskustva. Naime, smatram se prilicno uspjesnom mladom zenom, pri tome ne mislim samo na diplomu, auto i nekretnine, vec na neke druge osobine koje cine covjeka covjekom a zenu zenom, da ne nabrajam, jer nije rijec samo o meni.
jos jel uspjesna, situirana,
k vragu ja bih da preuzmem iniciajtivu.....i ja sam na Bosforu naime
-
istanbul sonbahar
Eh sad, ne mogu reci da se djelomicno ne slazem sa tvojim stavovima. Zene jesu nekako postale agresivne i nasrtljive, ali sve je to opet zahvaljujuci uslovima zivota i funkcioniranja u danasnje vrijeme. Mislim, moras biti istovremeno lijepa, pozeljna, uspjesna, dobro kuhati, odgajati djecu i uz sve to uvijek biti raspolozena i ......, odoh predalekopatrius wrote:Ah,draga moja @istanbulko,vidis,men s' cini da je ta negdasnja muska inicijativa iliti,kako velis,muskost,nestala u danasnjoj zenskoj agresivnosti i "nasrtljivosti".Dame ce,kojih je danas veoma malo,i sve ih je,rek'o bi',manje i manje iz dana u dan,oprostiti.Zene su,uglavnom,vec uzele "stvar" u svoje ruke,ali ne onu o kojoj govoris,medjutim,vjerujem da pretpostavljas na koju stvar mislim
Tu lezi razlog zasto su muskarci danas sve manje "motivisani".Ovo je moj licni,dakle,subjektivan stav,ali,ipak,mislim da su zene "krive" za danasnju musku "nezainteresiranost" u tom pogledu.Jednostavno,nema izazova,u pravom smislu rijeci,jer,nazalost,postoji mnostvo onih koje vrlo rado "nasjedaju" na prvu,eventualno na drugu.Strasno,tuzno i zalosno
Muskarci(uslovno receno muskarci,je li?)danas olako dolaze do "onoga",pa stoga nemaju "nadahnuca" za inicijativu.A tome su podjednako,cak bih rekao i vise,krive zene.Da,nazalost,to je tako...ja oko toga nemam nikakve dileme...samo se nadam da ovo nece biti krivo protumaceno.
Mislim, kad danas vidim djevojcice od 15 godina koje bukvalno hodaju uniformisane i kao k...., (izvinjavam se na izrazu), i sasvim im je normalno da spavaju sa svakim frajerom sa kojim su jednom izasle, onda mi je sve sto se desava jasnije. Ali na zalost, znam da nas jos ima i "normalnih", i jednih i drugih, pa me samo interesuje gdje se krijemo i zasto???
-
istanbul sonbahar
#9 Re: "uspjesne zene" i "uspjesni muskarci"
a sta rece , u Stamoblu si na Bosforu, ha?
[/quote]
haha, nisam u stambolu, bar ne jos, a sve ostalo stoji, jos i vise
u sarajevu sam ali cim dodjem tamo, javicu se, pa makar da razmijenimo misljenja.
haha, nisam u stambolu, bar ne jos, a sve ostalo stoji, jos i vise
u sarajevu sam ali cim dodjem tamo, javicu se, pa makar da razmijenimo misljenja.
- Dirty Harry
Ma jes' to ti?
Ma izvini, bio sam malo zbunjen, ono kako si me pogledala ... a dao bih ti ja cvijece, samo se nisam snasao odmah...
javi se !!!

Ma izvini, bio sam malo zbunjen, ono kako si me pogledala ... a dao bih ti ja cvijece, samo se nisam snasao odmah...
javi se !!!
- mema mo
danas je omladina totalno iskvarena
mozda po koji izuzetak ima, ali sve je otislo u p.m.
danas je cura cool ako prva pridje momku
sve djevojcice 14, 15 godina pa nadalje imaju samo u glavi misao kako ce pokupiti decka s kojim ce u krevet
nazalost 
-
vryzas
#13 Re: "uspjesne zene" i "uspjesni muskarci"
pored cega svega?istanbul sonbahar wrote:Na pocetku moram priznati da nisam bas vicna pisanju tema na forumima kao i da je o ovoj temi mozda bilo govora ranije, ali me zivo interesuje vase misljenje i iskustva. Naime, smatram se prilicno uspjesnom mladom zenom, pri tome ne mislim samo na diplomu, auto i nekretnine, vec na neke druge osobine koje cine covjeka covjekom a zenu zenom, da ne nabrajam, jer nije rijec samo o meni.
a ova ostala prica je bezze...mislim ono, ako ti se neko bas svidja, zasto ti ne ucinis prvi korak...
sve je to od osobe do osobe
- shana_majka
#14 Re: "uspjesne zene" i "uspjesni muskarci"
Za sve je "kriva" ravnopravnost polova.istanbul sonbahar wrote:Na pocetku moram priznati da nisam bas vicna pisanju tema na forumima kao i da je o ovoj temi mozda bilo govora ranije, ali me zivo interesuje vase misljenje i iskustva. Naime, smatram se prilicno uspjesnom mladom zenom, pri tome ne mislim samo na diplomu, auto i nekretnine, vec na neke druge osobine koje cine covjeka covjekom a zenu zenom, da ne nabrajam, jer nije rijec samo o meni.
-
ulpinian
#16 Re: "uspjesne zene" i "uspjesni muskarci"
a sad bez zezancije... zar starno ima neko da misli da su muškarac i žena ravnopravni i da trebaju biti ravnopravnishana_majka wrote:Za sve je "kriva" ravnopravnost polova.istanbul sonbahar wrote:Na pocetku moram priznati da nisam bas vicna pisanju tema na forumima kao i da je o ovoj temi mozda bilo govora ranije, ali me zivo interesuje vase misljenje i iskustva. Naime, smatram se prilicno uspjesnom mladom zenom, pri tome ne mislim samo na diplomu, auto i nekretnine, vec na neke druge osobine koje cine covjeka covjekom a zenu zenom, da ne nabrajam, jer nije rijec samo o meni.
-
mamica papucarka
#18 Re: "uspjesne zene" i "uspjesni muskarci"
zezas seulpinian wrote:a sad bez zezancije... zar starno ima neko da misli da su muškarac i žena ravnopravni i da trebaju biti ravnopravnishana_majka wrote:Za sve je "kriva" ravnopravnost polova.istanbul sonbahar wrote:Na pocetku moram priznati da nisam bas vicna pisanju tema na forumima kao i da je o ovoj temi mozda bilo govora ranije, ali me zivo interesuje vase misljenje i iskustva. Naime, smatram se prilicno uspjesnom mladom zenom, pri tome ne mislim samo na diplomu, auto i nekretnine, vec na neke druge osobine koje cine covjeka covjekom a zenu zenom, da ne nabrajam, jer nije rijec samo o meni.
Mislim, nisam ocajna, ali hey, zivot ide....to mi je najveći bullshit današnjice...
- fantom slobode
#19 Re: "uspjesne zene" i "uspjesni muskarci"
Za sve je "kriva" ravnopravnost polova :=)shana_majka wrote:Za sve je "kriva" ravnopravnost polova.istanbul sonbahar wrote:Na pocetku moram priznati da nisam bas vicna pisanju tema na forumima kao i da je o ovoj temi mozda bilo govora ranije, ali me zivo interesuje vase misljenje i iskustva. Naime, smatram se prilicno uspjesnom mladom zenom, pri tome ne mislim samo na diplomu, auto i nekretnine, vec na neke druge osobine koje cine covjeka covjekom a zenu zenom, da ne nabrajam, jer nije rijec samo o meni.
Neka, dobro je da je tako, konkurencija je manja.
- chuchumbamayumbe
Obzirom da je tempo zivota sve brzi i brzi, slabo se ima vremena za shuplju i romantiku...
akodjer, uzevsi u obzir da se sve svodi na sex i da na tome svve obicno i pocinje/zavrsava, zasto gubiti dragocjeno vrijeme na ruze, poklone, folove-golove?
Znaci, prvo sex, pa cemo onda da shupljiramo.
akodjer, uzevsi u obzir da se sve svodi na sex i da na tome svve obicno i pocinje/zavrsava, zasto gubiti dragocjeno vrijeme na ruze, poklone, folove-golove?
- anais_nin
sreca pa je Desanka uvijek na usluzichuchumbamayumbe wrote:Obzirom da je tempo zivota sve brzi i brzi, slabo se ima vremena za shuplju i romantiku...
- chuchumbamayumbe
Ma ja, Desanka me nikada nije iznevjerila!anais_nin wrote:sreca pa je Desanka uvijek na usluzichuchumbamayumbe wrote:Obzirom da je tempo zivota sve brzi i brzi, slabo se ima vremena za shuplju i romantiku...
Znaci, prvo sex, pa cemo onda da shupljiramo.![]()
ne zahtjeva ni cvijece, ni paznju, ne ronca, ne prigovara, a haman uvijek raspolozena
Ne ische ni poklona ni lijepih rijeci!
Niti kada dobije, niti je glava boli...
- Irm@
evo mozda banalan primjer...ali istinit
sinoc prijateljica i ja u kaficu... i ja sam se napokon docepala stolice... i pored mene sjede neki momak (a prethodno smo primijetile da nas onak gleda)... mojoj prijateljici se bash svidio ali smo mi onak starog kova... pusti lava nek oblijece oko plijena... i kaze on meni: prijateljica ti ima lijepe oci... ja:pa sto joj to sam ne kazes... on:pa stidan sam... a ja ga onak gledam... pa htjedoh da mu kazem: slobodno ti reci da nemas muda... ali sam samo rekla:e pa zao mi je zbog tebe...
iz nekog razloga muskarci se ne usudjuju prici djevojkama koje dobro izgleda sredjene su... lijepe... ne iz razloga jer je subota vec nego jer se ta ista djevojka dotjerala zbog sebe... jer voli izgledati lijepo...
a vala necemo se toliko modernizovati... da djevojka i u tome mora preuzeti prvi korak...
sinoc prijateljica i ja u kaficu... i ja sam se napokon docepala stolice... i pored mene sjede neki momak (a prethodno smo primijetile da nas onak gleda)... mojoj prijateljici se bash svidio ali smo mi onak starog kova... pusti lava nek oblijece oko plijena... i kaze on meni: prijateljica ti ima lijepe oci... ja:pa sto joj to sam ne kazes... on:pa stidan sam... a ja ga onak gledam... pa htjedoh da mu kazem: slobodno ti reci da nemas muda... ali sam samo rekla:e pa zao mi je zbog tebe...
iz nekog razloga muskarci se ne usudjuju prici djevojkama koje dobro izgleda sredjene su... lijepe... ne iz razloga jer je subota vec nego jer se ta ista djevojka dotjerala zbog sebe... jer voli izgledati lijepo...
a vala necemo se toliko modernizovati... da djevojka i u tome mora preuzeti prvi korak...