amelino wrote:Pozdrav svima! Zovem se Luna(to ime mi je dala seka koja me sklonila sa ulice kad me auto udarilo).
Bila sam kucni pas,kao sto mozete vidjeti po mom sjajnom krznu ali sam mom gazdi dosadila kad je shvatio da me mora makar jednom dnevno hraniti,i izvesti vani da piskim....I onda me moj "gazda" izbacio na ulicu u ove hladne jesenje dane. Ni sad mi nije jasno sto?? Sta su mu skrivila?? Dopustala sam njegovoj djeci,mojim "malim gazdama" da se igraju samnom,da me cupaju,stipkaju...sve...sve sam im dopustala jer sam ih jako voljela...
I sad sam se odjednom nasla na ulici,meni nepoznatom terenu...I tako sam istrcala pred auto koje me udarilo u moje zadnje nogice...Na srecu,ova fina seka me pokupila sa ulice i odnijela doktoru koji je rekao da mi hvala Bogu nije nista slomljeno,dao mi bocu protiv "djecije bolesti" i poslao kuci...Hm...kojoj kuci??? Ja vise nemam kucu,nemam gazdu,nemam nista.
Seka me nije mogla uzeti sebi pa je zamolila jednu lijepu gospodju da mi bude staratelj dok mi ne nadju novi dom. Kazem staratelj,jer sam mala.Doktor kaze da nemam vise od 3-4 mjeseca. Nije li to tuzno? Tako mala a vec imam zivotni problem,vec je moj zivot u opasnosti?! Ta fina gospodja mi je dozvolila da veceras nocim kod nje,ali sutra moram van...Da,dobro ste culi! Kod nje ne mogu ostati jer vec ima svog psa, i jos jednog psa Pashu kojeg je takodjer spasila kad ga je auto udarilo... Zato Vam se svima obracam i molim,ako neko od Vas ima stan,kucu ili dvoriste,u kojem ima makar 2x2m prostora za mene da me usvoji a ja cu VAm biti vjecni duznik,najbolji prijatelj,prijatelj koji VAs nikada nece napustiti ni u dobru ni u zlu!
Molim Vas pomozite mi tako sto cete mi daati krov nad glavom,jer ja na ulici necu pozivjeti ni 2 dana,umirat cu u mukama negdje pregazena...Molim Vas nemojte to nositi na svojoj savjesti!
Unaprijed zahvalna Vasa mala prijateljica Luna
Kontakt Samra 061 329 649 i Amela 061 597 481
Luni(Rei sa Otoke) je hitno potreban dom jer ju je djevojka uzela privremeno samo ali
posto ona radi Luna je po cijeli dan sama...i onda poludi.Njoj treba
neko ko ima dvoriste ili neko ko zna i ko je strpljiv sa psima jer ona
je zaista svasta prezivjela.Sutra poslije podne ide u garazu sa
kucicima sto ce za nju biti trauma ili cu je ja ......odnijeti veterinaru i... Read Moreuspavati...Zaista nemam izbora....Molim Vas sviju ako neko ima dvoristeda mi se sto prije javite dok nije kasno...Hvala!Zaista
je hitno...Molim vas pomozite jer malenoj istice vrijeme...ona je ipak
odraslije stene koje ne moze biti 24h zatvoreno u mrklom mraku sa 4
malaca koji ce joj dosadjivati.Bojim se i za nju i za malce...Molim Vas
ako neko ima dvoriste i zeli psa cuvara da se javi meni na broj telefona 061 329 649