Uslovi za brak
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zakonpera
#1 Uslovi za brak
Pogledam oko sebe u prijatelje jos nisu ozenjeni a prevalili tridesetak kuka. Sta je problem i vodeci uzrok. Konfor. Konstantno nailaze na djevojke koje nisu spremne za udaju iz nekih materijalnih razloga a jedan od cestih je sto "momak zivi u istoj kuci kao i roditelji". Jedan je otiso toliko daleko da je spremno uletio u kredit vrijedan 60 000 km i da nosi na plecima svaki mjesec ratu od pola plate i sav taj stres samo kako njegova mlada hanuma nebi ulazila na isti ulaz kao i njegovi roditelji i otisla do svog sprata , gdje je inace sve sredio prije zenidbe, a gdje ima i svoja vrata, svoje kupatilo, svoju kuhinju i sve odvojeno od njegovih roditelja koji su na ulaznom spratu. Rasireno je misljenje kako su djevojke postale prezahtjevne u pogledu konfora. Da li su krive spanske, turske sapunice ili nesto trece, ne znam. Samo jedan mladi momak spreman da se ozeni i pored toliko stresa i zatezanja kraja sa krajem treba jos da udovolji takve pohlepne ciljeve i uslove. Kako izlazite na kraj sa tim problemima.
-
drsrle
#2 Re: Uslovi za brak
imam sve uslove što mlade dame žele, ali opet nisam spreman za brak jer su većina njih samo obične k.... nema poštene cure, koja može biti majka, domaćica i vjerna i odana supruga.
-
Marketa24
#4 Re: Uslovi za brak
nisam imao uslove za brak i ozenio se i apsolutno se ne slazem sa izrecenom generalizacijomdrsrle wrote:imam sve uslove što mlade dame žele, ali opet nisam spreman za brak jer su većina njih samo obične k.... nema poštene cure, koja može biti majka, domaćica i vjerna i odana supruga.
- Dioda
#5 Re: Uslovi za brak
Ne kontam, jel' ga neko natjerao da se ozeni?zakonpera wrote:Jedan je otiso toliko daleko da je spremno uletio u kredit vrijedan 60 000 km i da nosi na plecima svaki mjesec ratu od pola plate i sav taj stres samo kako njegova mlada hanuma nebi ulazila na isti ulaz kao i njegovi roditelji i otisla do svog sprata , gdje je inace sve sredio prije zenidbe, a gdje ima i svoja vrata, svoje kupatilo, svoju kuhinju i sve odvojeno od njegovih roditelja koji su na ulaznom spratu.
-
amko76
#6 Re: Uslovi za brak
Dodao bih da su uglavnom lijepe takve, jbg. uvijek bilo, otkad je svijeta i vijeka i biće.drsrle wrote:imam sve uslove što mlade dame žele, ali opet nisam spreman za brak jer su većina njih samo obične k.... nema poštene cure, koja može biti majka, domaćica i vjerna i odana supruga.
Mislim da su garibi pošteni, pa pokušaj s njima, ja stvarno nisam mogao nikad
Last edited by amko76 on 27/01/2012 00:59, edited 1 time in total.
-
zemo_online
#7 Re: Uslovi za brak
promjenio se sistem vrijednosti u odnosu na prije. naime, prije je musko bio gazda u kuci ,donosio kljucne odluke za djecu i cijelu porodicu,a danas je to zena.
danasnji sistem vrijednosti u kojem je zena gazda u kuci je neprirodan,bezvrijedan i iz toga proizlaze navedeni problemi. takav sistem vrijednosti imate na zapadu i zapad izumire demografski i mora da uvozi crnce,arape ,kineze i ostale da bi im privreda opstala . mi prihvatamo taj sistem vrijednosti,a i ne znam da li imamo izbora?
iz toga proizlaze i neprirodne situacije koje su opisane u pocetnom postu.
to je big brother.
rijesenje: treba da se vratimo na musko-zenske odnose koji su bili prije 30 godina.
danasnji sistem vrijednosti u kojem je zena gazda u kuci je neprirodan,bezvrijedan i iz toga proizlaze navedeni problemi. takav sistem vrijednosti imate na zapadu i zapad izumire demografski i mora da uvozi crnce,arape ,kineze i ostale da bi im privreda opstala . mi prihvatamo taj sistem vrijednosti,a i ne znam da li imamo izbora?
to je big brother.
rijesenje: treba da se vratimo na musko-zenske odnose koji su bili prije 30 godina.
-
hljebarnik
#8 Re: Uslovi za brak
Sada ce te feministkinje zivog zakopati.
- dale cooper
#9 Re: Uslovi za brak
Sjajno, uspjeo si da u jednom postu spojiš seksizam, šovinizam i rasizam.test01 wrote:promjenio se sistem vrijednosti u odnosu na prije. naime, prije je musko bio gazda u kuci ,donosio kljucne odluke za djecu i cijelu porodicu,a danas je to zena.
to je big brother.
- Not My Idea
#10 Re: Uslovi za brak
Sta reci?test01 wrote:promjenio se sistem vrijednosti u odnosu na prije. naime, prije je musko bio gazda u kuci ,donosio kljucne odluke za djecu i cijelu porodicu,a danas je to zena.
to je big brother.
-
zemo_online
#11 Re: Uslovi za brak
nisu zene krive ni za sta. ja zene ni za sta ne optuzujem. ako je neko kriv onda je to jaci spol koji je kreirao drustvene odnose,sistem u kojem su odnosi postavljeni tako. ovo se odnosi na zapadna drustva.
zene su se samo prilagodile tome i koriste to sta im je muskarac dao.
evo npr. zene u saudij. arabiji su daleko sretnije i brakom i muzem itd. nego u USA. zasto je tomu tako?
pa u usa su musko zenski odnosi big brother. nema sanse da veza traje 20 godina,a ako traje duze onda ce bit na tv-u kao nekako cudo,rijedak primjerak,trazili ste gledajte isl. imate masu i sve vise samohranih majki koje nisu mogle vise.
-znaci sushtina su musko-zenski odnosi u kuci,u bosanskoj kuci. ako u toj relaciji zena gazda i ako je njena zadnja,onda takve veze ne mogu potrajat,a ako i potraju njima su nezadovoljni oboje,stresne situacije za oboje.
takva veza je neprirodna i samim time neodrziva.
mozda se najbolje ne izrazavam pa da me neko pogresno ne svati
znaci nema tog zakona koji more da uredi musko-zenske odnose.
zene su se samo prilagodile tome i koriste to sta im je muskarac dao.
evo npr. zene u saudij. arabiji su daleko sretnije i brakom i muzem itd. nego u USA. zasto je tomu tako?
pa u usa su musko zenski odnosi big brother. nema sanse da veza traje 20 godina,a ako traje duze onda ce bit na tv-u kao nekako cudo,rijedak primjerak,trazili ste gledajte isl. imate masu i sve vise samohranih majki koje nisu mogle vise.
-znaci sushtina su musko-zenski odnosi u kuci,u bosanskoj kuci. ako u toj relaciji zena gazda i ako je njena zadnja,onda takve veze ne mogu potrajat,a ako i potraju njima su nezadovoljni oboje,stresne situacije za oboje.
takva veza je neprirodna i samim time neodrziva.
mozda se najbolje ne izrazavam pa da me neko pogresno ne svati
znaci nema tog zakona koji more da uredi musko-zenske odnose.