Hvala na ispravci, ja sam mislila da se radi o useljenickoj vizi, jer oni koliko vidim na njihovom website-u ove vize svrstavaju u Immigrant Visas za razliku od kategorije koju zovu Non-Immigrant Visas. Razumjem da je ispravka iz dobre namjere, ali po meni je apsolutno svejedno, ovako ili onako, cekam da mi se odobri vjerenicki status i da mogu bez problema(barem ovih oko vize) ponovo uci u Ameriku sa namjerom ostanka sa svojim dragim. Mogli smo ici na opciju vjencanja, apliciranja za bracnu vizu, mozda bi tu imali neke druge beneficije, ali smo se zbog mase nekih drugih nepredvidjenih zivotnih okolnosti ipak odlucili na ovu opciju.
Dobila sam obavjestenje iz Useljenickog ureda ambasade US u Sarajevu, sa listom koja izmedju ostalih, nabraja i ove dokumente koje si ti vec navela. Ima tu posla, dok se sve to izganja, ali sta se mora nije tesko.
Naime, ono sto mene ovdje zanima me kojoj instituciji se tacno obracam za ovo uvjerenje o nekaznjavanju koje se izdaje van BiH?
Valjda postoji neki nacin, po kojem se to moze izganjati odavde, konkretno iz Sarajeva, s obzirom da je zemlja mog privremenog boravka van BiH u trajanju od 4.godine, poprilicno daleko i da bas nemam vremena niti finansijskih sredstava da se sad uputim na toliko dalek put, zbog jedne obicne potvrde...
Hvala jos jednom, na svim prosljedjenim info i toploj dobrodoslici, svako dobro i veliki pozdrav svim forumasima.