"Mi još uvijek nismo uskladili cijene pekarskih proizvoda sa industrijalcima. U Sarajevu još uvijek imate hljeb koji košta 0,70 KM, 0,80 KM i jednu marku", naglašava Đipa, pojašnjavajući da usklađivanja cijena pekarskih proizvoda nije došlo jer su bili godišnji odmori.
"Cijene hljeba definitivno neće biti niže, a da li će biti veće još uvijek ne možemo ništa precizirati. Možda da se desi poskupljenje, a za donošenje takve odluke potrebno je niz konsultacija", ističe Đipa.
Prema njegovom mišljenju, očekivati je bilo da u augustu i septembru kada je žetva budu nešto niže cijene pšenice, te smatra da će u narednom periodu i njena cijena ponovo rasti.
"Pekarski proizvodi ne mogu se vezati za cijenu nafte, cijenu pekarskih proizvoda određuje i niz drugih faktora", dodao je on.
PA dajte ljudi vise ovo je stvarno preko svake granice. Dobro prvo cijena hljeba sa 50kf na 60,70 to se vec moglo prihvatit ali pogledajte danas nema ga ispod 80kf(negdje70kf) a u vecini slucajeva otisao na 1KM u zadnjih 20dana pa oni nisu normalni samo gledaju gdje ce okrrast ovaj siromasni narod. Ako se vi slazete trebao bi se jedan protest napravit pa da onda vide oce li vise dizat..jer ovako svi sute oni dizu cijene trljaju dzepove mi jedva prezivljavamo. DA li uopste kod nas postoji udruga potrosaca i na kakvoj je ona razini? Eto toliko od mene jedan veliki pozz