Najveći heavy metal bend i jedini priznat je Black Sabbath. Koji je najbolji zavisi od ukusa. Čisto da ne miješate pojmove...
Na vrh
To ko sto je Rolling Stone najbolji rock band jel?
Zna se ko su ocevi Heavy Metala. Zovu se Led Zeppelin i Deep Purple. Poslje njih Iron Maiden i Motorhead. Malo kasnije Metallica sa Dave Mustainom koji je formirao Megadeath. AC/DC u Australiji. Poslje njih Slayer. I onda sijaset bendova. Meni iskreno govoreci tri najjaca, Rammstein, Machine Head i Fear Factory.
Ovo je muzicki govoreci.
Black Sabbath samo ima mjesto u ikonografiji metala, i po nekom generalnom imageu koji je prosjecan jedan bend sto su oni bili, spasao od anonimnosti. A, sve je preuzeto od Beatlesa (kasniji stage - travara), uz dodavanje sejtanske i mracne neke niti, koja je valjda ljude trebala privuci. Danas je Black Sabbath samo organizator Ozzfesta kao najveceg metal festivala koji putuje po svijetu. Sto se tice Velvet Revolvera, Guns and Roses su za njih bili band i pol, otisao sam na koncert, vidjeo Disturbed prije nego sto je Velvet Revolver trebao svirati, i fino sam se pokupio kuci, sta imam Slasha gledati sa cigarom sto se dimi zadjenuta na vrat gitare, za mene je on i Dave Navaro, iz Alice in Chaines dva najveca morona. Nema tu mnogo kvaliteta, samo lakse je svirati gitaru i karati gruppies nego negdje raditi 9-5. To je to. Njihovo vrijeme je proslo, Guns and Roses, Motley Crue etc...i mogu komotno u penziju. Treba ostaviti prostora novim klinicima da operiraju.
Moja preporuka za slusanje: Disturbed, Ill Nino, Avenged Sevenfold, Mastodon i Queens of the Stone Age.