USKLAĐIVANJE RAM MEMORIJA

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
FastRide1

#1 USKLAĐIVANJE RAM MEMORIJA

Post by FastRide1 »

Pozdrav svima, e ovako znači u računaru imam RAM memoriju DDR2 Apacer 1GB UNB PC2-6400 CLS 800mhz i neki dan sam kupio memoriju DDR2 Hynix 1GB 1Rx8 PC2-6400U-666-12 800mhz. E sad kad ubacim u slot tu Hynix memoriju ne pali se monitor kada se pali racunar. E sad da li zna neko da li se moze sinhronizovati memorija sa memorijom tako da mi rade obje, ili ne postoji nista drugo nego da moram kupiti jos jednu memoriju, a nemam bas para za bacanje :zoka: ? Hvala svima koji odgovore.
avaks

#2 Re: USKLAĐIVANJE RAM MEMORIJA

Post by avaks »

Vidim da su iste što se megaherca tiče tako da je problem vjerovatno u tajminzima ili voltaži.
Pokušaj da ih staviš u druge slotove, malo se igraj oko toga a ako ne uspije vidi je li ti bios na matičnoj stvara probleme (isključi auto postavke pa stavi postavke koje sama memorija podržava odnosno preporučuje). Znači ako je cl9 stavi te tajminge, ako je voltaža 1,5V stavi tako a ne auto...
Koju ploču imaš i je li javlja išta (zvučni signal) kada pališ računar?
FastRide1

#3 Re: USKLAĐIVANJE RAM MEMORIJA

Post by FastRide1 »

Nema zvucnog signala, a ova je FOXCONN M61PMV ploca. Mozes li mi samo reci kako da iskljucim auto postavke? Gdje da idem i koje korake da uradim? Hvala
avaks

#4 Re: USKLAĐIVANJE RAM MEMORIJA

Post by avaks »

Sve se radi u biosu tako da ćeš sam morati proguglati za svoju matičnu. Dok ne javlja ništa, ramovi su ispravni ali očigledno da zajedno zbog nečega neće da rade. Pokušaj po jedan u svakom slotu, onda više kombinacija, možda i prorade bez dodatnog štimanja a za početak restartuj bios (izvadi bateriju sa matične na par minuta pa vrati i upali računar).
Post Reply