Usamljenost i misli

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
bosanski__

#1 Usamljenost i misli

Post by bosanski__ »

- Zanima ne kako podnosite samoću, koliko dugo možete biti sami a da vam to ne smeta, koliko dugo možete da ne progovorite ni jednu riječ a da vam to ne smeta....i sa samima sobom i sa drugim ljudima ????

E sad, zamislite da morate živjeti na nekom ostrvu potpuno sami, bez igdje ikoga.
Koliko dugo biste izdržali , a da vas ne uhvati psihoza, ludilo,......?????
Imate hranu, vodu, životne uslove sve.

Sami ste u svojoj kući. Znači u zatvorenom prostoru ste. Nema nikoga ni na telefonu.
Koliko često vam se javljaju misli- negativne, opterečujuće, iz prošlosti ili ne, kritike prema sami sebi zbog nečega što je bilo nekad isl.
a koliko pozitivne misli i emocije- radost, zadovoljstvo, i za ono što ste postigli u životu isl.

E sad, sve gore napisano.
Dali je neko ko to sve to od šale može da izdrži ili da prođe , stvarno mentalno jak, poznaje sam sebe, ima visoko samopouzdanje i samopoštovanje , ili to nije tako ??
Da ne velim supermen.
hali gali halid

#2 Re: Usamljenost i misli

Post by hali gali halid »

Ja uzivam u samoci. Ne znam da li sam supermen, ili samo poremecen...
stubrijez

#3 Re: Usamljenost i misli

Post by stubrijez »

hali gali halid wrote: 17/12/2024 05:02 Ja uzivam u samoci. Ne znam da li sam supermen, ili samo poremecen...
Jesi li sam ili mislis da uzivas ono sat dva ili dan... ja sam sam vec vise godina, odvojen sam od porodice sticajem okolnosti... nije lose, poprilicno sam ishandran od strane ljudske rase generalno, ako nista godine su mi donijele neke hatere nemam zelju da trosim rijeci i vrijeme na bezveznjake. Moze covjek pricati sam sa sobom pjevati, svirati, crtati... ima stvari koje moras sam i to najnolje urodi. Nije to strasno, daleko od psihoze. Dapace, imam neugodu u masi ljudi.
snijeg_led

#4 Re: Usamljenost i misli

Post by snijeg_led »

Nije dobro biti ovako bas sam samcat. Ponekad sam moze, ali bas non stop odvojen od ljudi, susreta i razmjene neke price osjecanja i tako dalje je zeznuto.
Mozda zato i imas nelagodu od ljudi jer nemas prakse, odnosno nisi navikao na ljude oko sebe.
Post Reply